- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
A tunerhez (Terratec Cynergy T PCIe Dual) kapott botantennát használok. A toron nyugatra van, de csak a keletre néző ablakba tudtam tenni az antennát. Lakótelep, így háztömbök vannak, és a lakás a földszinten. Jelszint / minőség: 100/100, gyanítom valami visszaverődést veszek. A gondom, hogyha elmegy egy autó vagy busz, akkor mindkettő leesik 0-ig, és másodpercekig (néha egy percig is) szétesik, ugrál a kép. Szerencsére nem egy forgalmas rész, de akkor is nagyon zavaró (a hétvégi autóversenynél pont a rajt pillanata esett így ki...).
Mit tehetek? Más típusú antennával esetleg nem lenne gond, vagy csak az a megoldás, ha átviszem a nyugati ablakba?
Esetleg itt kéne több pozíciót kipróbálni, de erre valami jó módszer kéne, mert most 100/100, ahogy mozgatom, csak az autóknál derül ki, hogy jó-e az adott hely, így meg évekig pakolgathatom, hogy megtaláljam. -
csendes
addikt
válasz
Kernel #10985 üzenetére
A gyakorlati tapasztalat: Hálós nyakkendős szabályozható erősítős szobaantennát kikapcsoltam és elfelejtettem bekapcsolni. Az A multiplex Budapesten (38. csatorna, 610 MHz, 100kW) így is jó minőségben jön, csak abból jöttem rá, hogy nincs bekapcsolva, hogy a C multiplex már nem ment (62. csatorna 802 MHz, 100 kW). Korábban, a teljesítményemelés előtt, más frekvenciakiosztással más volt a helyzet. Viszont 10-15 dB jelerősítésnél (ami a C multiplexhez kell) sincs túlvezérlés. A 64-QAM 3/4 modulációnál az ajánlott jelszint a tuner bemeneten 48-74 dBuV [link], vagyis célszerű olyan antennaerősítőt használni, ami ennél valamivel nagyobb jelszintet tud (100 dBuV) [link], és szabályozható az erősítés.
-
Bloksma
aktív tag
válasz
SajtiPeti83 #10995 üzenetére
Ha digitális adás jön, akkor ezek HD-ban jönnek, és úgy is fogja rögzíteni a kártya.
-
Watt25
veterán
válasz
SajtiPeti83 #10995 üzenetére
Akkor máshogy írom. Szinte mindegy, hogy milyen tuner-t veszel. (Feltéve, hogy DVB-C -s tuner.)
-
Watt25
veterán
válasz
SajtiPeti83 #10993 üzenetére
Nem igazán függ a kártyától, hogy miben tudsz rögzíteni. A kártya nem tudja, hogy az adás SD, vagy HD.
-
Bloksma
aktív tag
válasz
SajtiPeti83 #10991 üzenetére
A neten található leírások szerint támogatja a HD-t
-
SajtiPeti83
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Kábeles Digim van! Venni szeretnék egy tuner kártyát, hogy HD-ben tudjak rögzíteni!
Egy ilyet ajánlottak: Technisat Cablestar HD2 (DVB-C) tuner kártya. Véleményeket szeretnék kérni róla! Ezzel biztosan HD-ben fogok tudni rögzíteni?
Köszönöm a segítséget!Üdv: sajtipeti
-
Zajacz
csendes tag
válasz
Murphistic #10984 üzenetére
Óóóó, nagyon köszönöm a válaszokat!
Akkor ezek szerint ágyúval lőttem verébre...
Mégis, valami olyan megoldás kellene, ami biztosabb jelet ad (mert filmeket szoktam rögzíteni). A passzív antenna jó ötlet, először én is erre gondoltam, csak nincsen erkélyem se, és így nem tudom hova felszerelni, kicsi a hely. Arról meg lebeszéltek az üzletben, hogy pl. a szekrény tetejére tegyek egy irányérzékenyebb passzívat (merthogy a falak miatt sok a visszaverődés, és az irányérzékenységével gond lesz).
Vajon ha az erősítős antennámnak kisebb tápfeszt adnék, akkor az erősítés is kisebb volna? Vagy ez egyáltalán nem biztos, hogy így aránylik? (Ahova a tápot dugom, azt írták: 9-12 volt. Ez persze lehet, hogy csak a tűrése, és nem több ennyinél.)
Mivel mobilisak a cuccok, most mindent elviszek máshova, messzebb az adóktól, és kipróbálom ott. Hátha kiderül ebből is valami. -
Kernel
nagyúr
válasz
Zajacz #10983 üzenetére
Táp nélkül az erősítő valóban nem működik, majdnem úgy lehet felfogni, mint ahogy egy hangerősítő is néma, áram nélkül. Csak itt annyi a különbség, hogy a nagyfrekvenciás jel átszivárog a különböző alkatrészeken és szórt kapacitásokon, így gyengítve mégis átjut valami.
Ezt főleg analóg adásnál lehet jól látni, amikor táp nélkül erősen zajos vagy elmegy a kép. Bedugva adott esetben a túlvezérlés is látható, amikor elcsúszik, széttörik a kép, vagyis a szinkronjelek sérülése miatt szinkronhiba áll elő.
Vételtechnikai szempontból, amikor 3 és 5 kilométerekről beszélünk, az nem távolság. Helyi vétel, ahol erősítőt többnyire nem is szabad alkalmazni, a túlvezérlés esélye miatt. Ha kiraknál az ablakba egy passzív lepkeantennát, talán jobban járnál. Talán, mert ebben a szakmában semmi nem biztos (nem vagyok antennaszerelő egyébként, de TV-ket javítok).
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Zajacz #10983 üzenetére
Szia!
Szerintem az a gond, hogy az erősítős antenna túlerősíti a jelet. Valaki itt korábban azt írta, hogy az erősítő áram nélkül nem enged át jelet, így lehet, hogy hiába van rádugva az antenna a tunerre, te csak a kábellel veszed a jelet.
Esetleg próbáld meg az erősítős antennát becserélni egy passzív antennára, amit az ablakhoz közel teszel, esetleg magát a botantennát rakod az ablakhoz közel.
Szerintem neked elég lenne a botantenna is, csak meg kell találni a megfelelő helyet. Én például egyszer alufóliával árnyékoltam a szobából jövő zajok ellen, ami többé-kevésbé működött is ( vagy placebo hatás ), de az ötlettől szerintem bármelyik itt fórumozó szakértő a hasát fogta volna ( egy szóval béna volt
).
Murphistic
-
Zajacz
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nálam biztosan jobban értetek hozzá.
A következő a jelenség: Adott egy laptop, rajta egy tv-tuner: a Leadtek Dongle mini. 3,3km-re lakom a Hármashatárhegyi toronytól, és kb 5 km-re a Széchenyi hegyitől. Utóbbira jobban rálátok, de eléggé lent vagyok a Dunánál, igaz, a 4. emeleten. Valószínűleg az adóhoz való közelség miatt egész jól működik a tunerhez adott mini botantenna. Ritkán azért kicsit beleszaggat, meg rossz időben már gáz, valamint ha valaki mobiltelefont használ a szobában. Befektettem ezért egy "Signal HDA 5000" nevű erősítős antennába, amivel egyáltalán nincsen jelem. Ha kihúzom az erősítőjét a konnektorból, akkor van jel, de jobban szaggat, mint a botantennával (szerintem így - kihúzott állapotban - nem is kell működnie). Először azt gondoltam, hibás az antenna, így visszavittem, és adtak kipróbálásra egy másik szobaantennát, ami szintén erősítős. Ezzel detto ugyanaz a jelenség: valamelyest van jel passzív módban, de ha bedugom a tápját, akkor minden jel lemegy nullára. Kipróbáltam több szoftverrel is (Total media, Winfast PVR2, Homesys), ugyanez a jelenség.
Az üzletben bemérték az antennát, és szerintük jó. Én itthon kipróbáltam egy analóg tévén az analóg adásokkal, azzal is működött erősítve. (A kábeleket, és csatlakozásokat ezerszer ellenőríztem.)
A tunerre gyanakszom. Lehet, hogy ez túlvezérelhető?
Mi lehet a gond?
Ötleteiteket előre köszönöm!
-
Murphistic
aktív tag
Ha valakit érdekel, innen letölthet egy minta TS fájlt (a cely MUX 96MB nevű fájlt, vagy akár szétbontva egyes csatornákra), amiben a szlovák kísérleti DVB-T2 mux egy darabja van.
Tényleg nem sok, úgyhogy inkább csak a technikai adatok miatt lehet érdekes. Állítólag csak pár hétig volt nyitott az adás és utána ráengedték a Conax kódolást.
Majd egy éves a hozzászólás, szóval lehet már kiveséztétek, akkor elnézést.Murphistic
-
hati
addikt
-
Joke21
aktív tag
válasz
laca500 #10974 üzenetére
Én orchid maxevo ct-t vettem. Nekem bőven elég. Van benne conax kártyafogadó hely és még egy ci modul fogadó hely is. Így szinte bármire használhatom. Tud dvb-t is, ami nekem úgyszintén fontos volt. Van rajta usb csati, szépen vesz fel külső hdd-re. Nem egy neves márka, de nekem megfelel. Ami a lényeg, hogy viszonylag olcsó is volt.
-
donjohnson
addikt
válasz
Tulkas #10973 üzenetére
én egy pinnacle 310i-t használok, ez analóg és digitális tuner is egyben. eredeti szoftvert sajna nem kaptam hozzá, mert itt vettem hardveraprón oem kivitelben. viszont chris tv-vel (analóg adások vételére) és vlc player-rel (digitális) tökéletesen teszi a dolgát.
-
Tulkas
tag
válasz
wassermann #10975 üzenetére
Köszönöm a választ, olvastam az 1 hsz.-t, csak hülyeséget írtam..
Tehát arra lennék kíváncsi, hogy mely beszerezhető eszközzel, és mellékelt szoftverével érdemes próbálkozni, ha jó minőségű analóg és digitális adást szeretnék nézni egy jónak mondható fullHD monitoron? (Dell U2312HM)
Direkt nem vettem tunerrel rendelkező monitort, de már rájöttem hogy a külön kapható PC-s tunerek nem a legjobbak.. (Főleg a szoftverük) -
wassermann
Topikgazda
válasz
Tulkas #10973 üzenetére
A DVB... vevők nem végeznek semmiféle videóátalakítást, így a minőséget (kockásodás) tisztán a műsort sugárzó szolgáltató határozza meg. Különbség igazán a vevőkhöz adott szoftverek szolgáltatásaiban van. [Lsd. a nyitó hsz.-t] Ez persze csak akkor áll, ha csak a digitális adás érdekel, az analóg már nem.
-
laca500
aktív tag
válasz
zichie #10972 üzenetére
Köszi.
És tudnál ajánlani valami jobb fajtát? Lehetőleg belső wincsiset, de ha nincs akkor megbékélek az usb-sel is.hati
Ki tudnád ezt fejteni bővebben?
Hogyan képzeljem ezt el?
Lövésem sincs hogyan működik, mit-miket kellene beszerezni hozzá és, hogy mennyiből jönne ez ki.
Ha itt hosszú lenne, akkor priviben is jöhet. -
Tulkas
tag
válasz
donjohnson #10966 üzenetére
Üdv!
Lenne egy általános kérdésem, meg tudnátok mondani milyen lehetőleg(de ha kártyás az is érdekel) USB-s tuner eszközzel tudnám a legjobb minőségben nézni gépen az ingyenes digitális, és néha az analóg kábeles adást? (minimum HD, inkább FullHD-ben)
Sajna a keretem körül-belül 15 Mátyás, ezen a szinten kéne beszereznem...donjohnson!
Te mit használsz? (tuner)Minden segítséget előre is köszönök!
-
zichie
senior tag
válasz
laca500 #10969 üzenetére
"Egy normálisabb PVR-es DVB-C-s STB is 30-60 között van, amit csak addig tudok használni amíg a DIGI-nél vagyok."
Ha van benne conax kártyaolvasó és/vagy CI modulfogadó, akkor más szolgáltatók esetében is jó (pl.: Vidanet, T-Home, Invitel), sőt ha CI+ modul fogadására is alkalmas, akkor még a UPC is megy vele.
-
Kernel
nagyúr
válasz
azbest #10963 üzenetére
Az mondjuk elképzelhető, hogy a kártyának saját BIOS-a van (mint ahogy van SATA, SCSI kártyáknál is), plusz figyeli a rendszeridőt is, vagyis az alaplap óráját, ezért nem kell neki külön gombelem a feszültségtartáshoz (áramszünet esetére).
A sokféle BIOS kezelése viszont nem tudom, mennyire okozna nehézséget, mert ahogy az órabeállítás is szabványos parancsokkal működik, elvileg az ébresztési beállítások is, de ezt konkrétan nem tudom.
-
hati
addikt
válasz
laca500 #10969 üzenetére
Nálam dedikált (home szerver) PC-s megoldás helyettesíti az stb-t és nagyon bevált. Az alábbi funkciókat látja el:
- TV felvétel, és streamelése a kliensek felé (egyszerre több klienst is ki tud szolgálni)
- távoli programozási lehetőség
- internetről ftp elérés
- helyi hálózatból a szokásos samba (window-os) elérés
- torrent -
laca500
aktív tag
válasz
Joke21 #10965 üzenetére
Köszönöm mindenki válaszát. Ahogy látom még van mit tanulnom.
Hát az STB-hez csatolt HDD-vel nem lenne semmi bajom, ha bele lehetne tenni. Az usb-sel meg csak annyi, hogy jó esetben 1, rossz esetben kettő kábel lógna pluszban a nappaliban a tv állványon, ami már így is rengeteg kábelt tartalmaz, amit nem győzök dugdosni, illetve még egy plusz doboz. Még ha parányi is, de doboz. A másik amiért zavarna, hogy azt is kellene egyet venni. Ugyan van itthon egy 3,5-es batár, ami egy régebbi típus és külső tápos és nem lehet csak manuálisan lekapcsolni. Szóval venni kellene egy 2,5-es valamit. A mai wincsi árakat nézve olyan 25K körül lenne. Próbálom a lehető legjobb megoldást megtalálni, minél olcsóbban. Ha valamire nem kell, akkor arra nem költenék, persze ha muszáj akkor nincs mese zsebbe kell nyúlni. Egy normálisabb PVR-es DVB-C-s STB is 30-60 között van, amit csak addig tudok használni amíg a DIGI-nél vagyok. Ha bármi miatt valami változás lenne és szolgáltatót váltanék, (nincs ugyan szándékomban) akkor rakhatom az egészet a sufniba. Ezért keresem az olcsób, de jó megoldást. Így jutottam el a pc-s megoldáshoz, bár nem igazán tetszik. -
Watt25
veterán
válasz
donjohnson #10966 üzenetére
-
azbest
félisten
Lehet, hogy az a progi tényleg a bios időzített felébresztését támogatja, viszont a Leadtek pvr2 felhasználói dokumentációban konkrétan a pci /pci-e weakup event bekapcsolását írják és valóban csak akkor működik az ő programjukkal. Gondolom azért választották ezt a megoldást, mert könnyebb volt a kártya segítségével megvalósítaniuk az ébresztést, mint a sokféle bios-sal kompatibilis bios óra általi ébresztést.
Valószínűleg a mediaportal nyilt forrása miatt több szem többet lát alapon tudték kompatibilissé tenni a sokféle bios-sal
-
hati
addikt
Itt van egy kis leírás a Mediaportal TV részéről. Itt is benne van, hogy S3 és S4-ből kelti a gépet, hogy felvegye amit beállítottak. Hardverről (tunerről) nincs is szó, mert nem az kelti fel a gépet. Ezeket a BIOS támogatja, nem a tvtuner.
-
azbest
félisten
válasz
laca500 #10958 üzenetére
A leadtek pci és pci-e tunerek közül is tud sok olyat, hogy adott időpontkor bekapcsolja a gépet. Gondolom van saját órája és amikor eljő az idő, akkor egy "pci weakup event" -et ad ki magából. Ha a biosban engedélyezve van az erre való felébredés, úgy bekapcsol a gép. A távirányítójával is ezért lehet bekapcsolni a gépet.
A weblapjukon egyébként az s3 és s4 állapotbl való bekapcsolást írják.
"S3: Commonly referred to as Standby, Sleep, or Suspend to RAM. RAM remains powered
S4: Hibernation or Suspend to Disk. All content of main memory is saved to non-volatile memory such as a hard drive, and is powered down."Valószínűleg az általad linkelt tuner is hasonlóan működik. A tuner programját interneten át is lehet konfigurálni (amikor megy a gép). Egyébként meg a megadott időben felkelti a gépet a hibernálásból.
-
hati
addikt
válasz
laca500 #10958 üzenetére
Szerintem Te kevered a tunert és a szoftvert. Az utóbbi kapcsolja ki-be a gépet, indítja a felvételt, kezeli az epg-t. Kis hasonlattal olyan, mintha keresnél egy olyan hdd-t, amin lehet ütemezni, hogy mikor fusson le a víruskeresés. Ott is látod, hogy a hdd-nek semmi köze ehhez, a szoftver a lényeg.
-
laca500
aktív tag
Tényleg nem láttam még ilyet és tényleg pont ez a problémám, hogy ez miatt nem tudom hogyan is működnek a TV tunerek. Ezért próbálok infókat szerezni. A legjobban egy olyan DVB-C-s STB-nak örülnék amiben van, vagy betehető egy winchester. De, mivel eddig csak olyat sikerült találnom amihez usb-n lehet külső HDD-t csatlakoztatni, ami nekem nem tetszik, ezért kezdtem el érdeklődni a PC-hez csatlakoztatható tunerek után. Ha viszont úgy működik az ilyen tunerek többsége mint ez, amit egy pár perce találtam, akkor már értem a dolgot. Legalább is azt hiszem.
Ennél a tunernál ezt írják:
akár az interneten keresztül is programozható az otthoni gépünkben működő tuner, de a kikapcsolt gépet időben el is indítja, ha majd fel kell vennie a tévéből.
Már csak az ára zavar.
Tudnátok valami hasonlót ajánlani ami olcsóbb, de ilyesmi a tudása? -
laca500
aktív tag
Nem a távirányítóval szeretném bekapcsolni, azt csak példának említettem, hogy usb-n keresztül belehet kapcsolni a gépet, de akkor nem lett túl jó a példa.
Az időzített bekapcsolás a lényeg.
El is olvastam a fentebb írtakat, csak valami egyszerűbbre gondoltam. Azt gondoltam van valami más megoldás is. Olyanra mint egy stb-ben. Bekapcsolom, a futó progival beállítom (mit, mikor, honnan), kikapcsolom, és utána mindent felvesz amit szerettem volna. -
Male
nagyúr
válasz
laca500 #10954 üzenetére
Most azt akarod, hogy időzítve bekapcsoljon és felvegyen valamit, vagy hogy távirányítóval be tudd kapcsolni a gépet? Az időzítetthez valahol mindenképpen be kell állítanod, hogy mikor van amit fel akarsz venni, aztán utána bekapcsol magától a gép... pont erre adtak itt már több tippet is
-
laca500
aktív tag
válasz
Watt25 #10950 üzenetére
Én is köszönöm a válaszokat, de nem ilyen megoldásra gondoltam.
Inkább valami olyanra, mint amikor összeraktam egy HTPC-t és az infra vevőrésze rá volt kötve az egyik belső usb csatira, amin keresztül a távkapcs megnyomásakor elindította a win 7-et, vagy az xbmc-t.
Hát valami ilyesmire gondolok. Hátha van valami DVB-C USB-s vevő kütyü, ami beprogramozható, és a megadott időben feltudja éleszteni az USB-n keresztül a PC-t.
Szerintem kell lenni ilyennek. Vagy ez csak úgy működhet, hogy bekapcsolom a pc-t, majd beállítom a felvételt valamelyik progiban, elmegyek dolgozni a pc-t meg bekapcsolva hagyom? Aztán ha végzett a felvétellel, már le áll magától?
Csak ilyen megoldás létezne? -
Murphistic
aktív tag
válasz
Kernel #10952 üzenetére
+korcsi +Watt25 +hati Köszönöm mindenkinek a választ! Igazából nem nagyon volt rá szükségem és nem gondoltam volna rá, hogy a BIOSban van egy "kis ébresztőóra". Mindig tanul valami újat az ember.Remélhetőleg laca500-nak is sikerül a felélesztés, mert végülis az ő kérdése volt, csak én belekontárkodtam
.
Murphistic
-
Kernel
nagyúr
válasz
Murphistic #10948 üzenetére
Egyrészt BIOS-ban lehet konfigurálni a bekapcsolást, akár 15 éves számítógépeknél is, tehát ez nem újdonság.
De vannak programok, ami Windowsból is képes állítani a BIOS-nak ezt a funkcióját (mint ahogy a BIOS-órát is állítja a Windows). Erre gyakran fel vannak készítve a tunerprogramok is, vagy más jellegű programok is léteznek ilyen képességgel, hacsak nem szól közbe valamilyen kompatibilitási gond. Bár, elvileg szabványosított a téma.
Jobb híján még azt is meg lehet tenni, hogy a számítógépet egy konnektorba dugható, párezer forintos időzítő indítja, de ehhez a BIOS-ban be kell állítani, hogy áramszünet után automatikusan induljon el. Ezt is tudják még az ócska alaplapok is.
-
hati
addikt
válasz
-
Watt25
veterán
válasz
Minden ATX-es táppal ellátott számítógép bekapcsolható előre beállított időpontban. (BIOS-ban vagy EFI-ben lehet megadni.) Ha jól tudom a Windowsban lévő Ütemezett feladatok beállításánál is meg lehet ezt adni. (Mármint, hogy kapcsolja be a gépet a feladat végrehajtásához.) De ha nem, akkor állítsd be a BIOS-ban (EFI-ben), hogy kapcsoljon be a gép.
A kikapcsoláshoz pedig szintén használhatod a feladatütemezőt. (Task Scheduler angol Windows-ban.) (Ütemezőben állítsd be, hogy adott időben futtassa a shutdown /s parancsot.) -
korcsi
veterán
válasz
Minden mai gépben van rtc alarm amivel kikapcsolt állapotból is lehet kelteni, szerintem a win is tudja programozni.
-
Murphistic
aktív tag
válasz
laca500 #10947 üzenetére
A felvétel és a leállítás elég sok programmal működik ( pl. az AverTV-s program is tudja ezt bekapcsolt gép mellett ). Kikapcsolt számítógépet szerintem nem tud feléleszteni egy program sem, mert a Windows se fut ( ha a készenléti állapotból való felélesztés működik bizonyos programoknál, akkor valaki elmagyarázná a technikai hátterét, hogy az hogyan működik, mert engem is érdekel ).
Viszont az elvetemült ötletem, hogy valamilyen mechanikus ébresztőórával nem lehetne-e zárni valahogy a bekapcsoló gombot, és amikor elindult a számítógép a program már nyugodtan felvenne és utána le is állítaná a számítógépet. A hálózati kártyák felélesztő funkciójához is szükség van egy kábelre az alaplap és a kártya közé, ami kvázi azt jelenti, hogy a hálózati kártya megnyomja a bekapcsoló gombot.
Murphistic
-
laca500
aktív tag
Sziasztok.
PCI-e-s vagy USB-s DVB-C kártyához, létezik olyan progi, amit ha beállítok felvételre, akkor abban a bizonyos időpontban bekapcsolja a PC-t és felvegye a műsort, majd a végén le is állítsa? -
-
azbest
félisten
válasz
fradi81 #10943 üzenetére
Ha top-pal megnézed, akkor a vlc az aminél a magas cpu használatot látod? Ha háttérbe teszed a vlc-t akkor is magas a procihasználat?
(#10941) Watt25: sokszor már a vendor id és product id is árulkodó, az eszközkezelőben lehet ezt megnézni. Ha nem a szürke egyen-kínai tuner, hanem más fajta, akkor a gyártó/típus is segíthet.
-
fradi81
veterán
Hello
3.4-es linux kernellel már alapból megy az IT9135-ös tuner a firmware másolás után, de nálam magas a cpu használat vlc-vel, 90% körül mozog, a notebookon megnéztem, hasonló processzorral csak 50%. Notebook kubuntu 12.04 32bit, nálam LMDE 64bit, mi lehet a gond? -
ice9
tag
újratelepítettem a win7 64bitem, és az eddig működő hybrid volar hx-emet nem látja a media center. konkrétan nicns TV menüm, pedig az eszközt felismerte, a gyári driverét is felraktam de az előző rendszernél is az volt a baj, hogy wmc-be látta a digitális adásokat a sajátjával meg nem. ötlet?
-
zichie
senior tag
TBS USB dvb-c tunrre van valami megoldás, hogy felismerje a TSReader? A TBS honlapjáról letölthető TSReaderSources DLL csomag legújabb (V1.0.8.3.) verziójával sem megy. Szinte az összes TBS termékhez van TSReader támogatás, csak az usb stick-hez nincs.
-
Mr. Teddy
őstag
Valaki nem tudja, hogy lehet működésre bírni a TS Readert AF9015-ös chipsetes kínai tunerrel?
Lehet kell külön drivert feltenni, Win7 felismerte a vevőt, megy is szépen, de a DVB-T Compatible Source-t kiválasztva azt írja: "Error loading and connecting receiver device" -
wassermann
Topikgazda
válasz
boygabi_ #10932 üzenetére
Egyszerűen:
A mux egy adott frekvencián sugárzott "összegyúrt" jel, amiben több TV-csatorna is van. A TV-d ebből mindig "kicsomagolja" magának azt (pl. M1), amit épp nézni akarsz.
A problémás csatornáid (pl:TV2) valószínűleg egy magasabb frekvencián sugárzott mux-ban vannak, amihez már gyenge az antennád vagy az is előfordul, hogy azon a frekvencián a TV-adó kisebb teljesítménnyel sugároz : (. -
boygabi_
aktív tag
válasz
zsigus #10931 üzenetére
Igen eddig volt és most 2 napja nagyon gyenge a jel vagy nincs is. A helyzet az, hogy az RTL, TV2 és az Euronews ami ilyen pocsék. A 2 Duna TV és a 2 MTV az 100 % térerő és jelerősséggel jön. Mindjárt állítok az antennán hátha jobb lesz. Egyébként ez a Mux, ez micsoda el tudnád magyarázni? Amúgy 15 km-re vagyok a karcagi toronytól és egy erősítős hagyományos lepkeantennával veszem a jeleket.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok! Milyen beltéri DVB-T -s antennát ajánlanátok MindigTv-hez? Nagyon jó a jel max. 16 dbi-s elég lenne. 5000-nél többet nem akarok rászánni. Köszönöm
-
hati
addikt
válasz
wassermann #10927 üzenetére
Nem fognak leállni. Évekig fog még menni az analóg sugárzás. Ha nem így lenne, már régen "kampányolnának" róla.
-
wassermann
Topikgazda
-
zhagyma
őstag
válasz
zsigus #10868 üzenetére
Hát nem vagyok nagy sat guru ... Az LNB működéséről itt olvashatsz. A belinkelt diplexer arra való hogy egy sat koaxon az LNB-ből kijövő frekvenciasávot (950 - 2150 MHz) és a földi sugárzás frekvenciatartományát ( 47 - 862Mhz ) "átlődd" és egy például ilyen SAT/TV aljzaton újra szétválaszd ahol értelemszerűen a SAT aljzatba kerül a műholdas beltéri a TV aljzatba pedig a TV. Ezen aljzatokban a megfelelő frekvencisávok szűréssel szétválasztásra kerül.
Ezt tovább is lehet "ragozni" az igényektől függően. Például: [link]
-
zsigus
őstag
Erre valaki?
-
wassermann
Topikgazda
-
Bozek
nagyúr
Ha egy ilyen galvanikus leválasztót bekötök, annak van valami értelme DVB-T adásnál?
Régebben én is beszereztem egyet, még az analóg adásokhoz. Igaz, NET-ről kellett rendelnem, mert a boltban engem néztek hülyének, hogy ilyen már nem is létezik, csak a régi TV-kben volt. Aztán adtak két ellenállást, hogy forrasszak belőle magamnak ilyent.
-
Kernel
nagyúr
Védelmet úgy értettem, hogy az 5 V tápot védeni kell a csatlakozó- és kábelzárlat ellen, ami bármikor előfordulhat. Vagy az is, hogy valaki rádug egy normál antennát (erősítő nélkül), ami kapásból fémes zárlatot képez.
Vevőboxomnál úgy van megoldva, hogy zárlat hatására lekapcsol az 5 V, még a menüben is beáll az Antenna Power Off, manuálisan kell visszakapcsolni.
Szikrázás más téma, azt a kábelhálózat földpontja és a készülék testpontja (hálózat) közötti feszültségkülönbség okozza. Szerencsétlen esetben, ha a szikra nem a testpontok között sül ki, hanem a bemenetnél, az 5 V táp áramköre még sérülhet is. Más esetben nem vészes, mert a tuner bemenete induktivitáson keresztül földelt (vagyis egy tekercs, ami a nagyfrekvenciát nem söntöli, míg DC-n rövidzárat képez), így az érzékeny tuner védve van, még a látszólag durva behatás ellen is.
-
Célszerü fémházas (árnyékolt) kivitelt szerezni, aminek mindkét vége igazodik a rendszeredhez (általában F csatis mindenhova jó, pl. amit linkeltem fotót)
Vpben érdemes a Gaczánál (AdyE. út, a TopGym-el szemben), vagy a Cholnoky elején megkérdezni.Esetleg kihívni a UPC-t és vázolni a szikroszkópikus problémát (meg hogy búg a hang stb...), és kérni, hogy ők szereljenek be neked egy ilyent.
-
Ez galavanikusan leválasztja a kábelt. Megszünteti a vevő (Tv, box, videó,...) és a kábeltv közötti fémes kapcsolatot, így megakadályozza hogy kialakuljon a földhurok. A nagyfrekvenciás jeleket pedig szinte csillapítás nélkül átengedi magán.
Male
Pontosan. Általában 1-2 ezrest kérnek érte, gyártótól és kiviteltől függően. [link]
-
Male
nagyúr
válasz
dudika10 #10908 üzenetére
Szóval mindegy igazából, viszont nem kell USB csatit szereznie, és nem terheli azt az áramkört teljesen feleslegesen.... cserébe igen, nem kell kivezetni. ...ez már az ő döntése
cigam: Köszi! Ez megvédené a gépet akkor mindentől ami a TV kábel felől jön? Nem rontja el a jelszintet? ...illetve kb mennyibe kerül
(Egyelőre nem kell, mert nincs a gépre kötve, de ha meglesz a Digi, akkor a gépnél jól jönne valami.)
-
-
-
dudika10
veterán
Elméletben persze, de gyakorlatban kihúzni a kábelt a házból és hasonlók bonyolultabb szerintem, mint egy USB kábelt átalakítani és bedugni az USB portba.
Nem tudom mondjuk, hogy a táp 5V-ja szebb-e mint az USB elég csúnyácska 5V-ja, és hogy ez az antennát mennyire zavarja. -
Kernel
nagyúr
Elképzelhető, hogy van erre valami szabvány (pl. 100 mA minimum), amit nem tud teljesíteni, vagy már így is annyira kihasználja az USB-port terhelhetőségét, hogy épp az a néhányszor 10 mA biztonsági tartalék marad, amit a stabilitás érdekében nem lehet, illetve nem is akarják beáldozni erre a célra.
Maga az áramkör egy rövidzárvédett, szoftveresen ki/be kapcsolható DC-kimenet, LC-szűrős elválasztással a nagyfrekvenciától, plusz néhány négyzetmillimétert foglal a csatlakozó mellett, amint az asztali vevőboxban látható is. De ha például a vezérlőchip nem támogatja (nincs kapcsoló-kimenet erre a célra), akkor sem fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Honda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- PR-Telecom
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- Újszerű, karcmentes Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm LTE (E-Sim) Ezüst
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest