- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
Aktív témák
-
Sucuka
senior tag
válasz
Peethy #39071 üzenetére
Tisztában vagyok vele, csak azért raktam be, hogy Karimának (is) megmutassam, tőle kértem tanácsot, hogy kell összerakni több ilyen képet.
Ha jobb képet akartam volna, ahhoz kellett volna komolyabb felkészültség, nem csak a "kirohanok a teraszra" módszer
Majd legközelebb.
-
válasz
Peethy #38927 üzenetére
tbs-el egyetértve az első nagyon jó lenne, de nem jó a fókusz, a harmadiknál meg gondolom a tükörképre fókuszáltál, ami szintén nem tesz jót a kép összhatásának. Nekem egy picit világos is a harmadik. A második szerintem teljesen rendben van, talán egy picit ferdén tartja a fejét, és ez által a száj és az orr, kicsit furcsa hatást kelt bennem, de ez az én bajom.
-
tbs
addikt
válasz
Peethy #38927 üzenetére
1, 3 -> Jó téma, ügyes szerkesztés, de vagy DoF, vagy OoF (választhatsz
) probléma van mindkettővel. Az első egyébként nagyon finom volna...
2 -> Fókusz nagyon a helyén. Csak elcsépelt buli. Iparosmunka, de jó.
Nem kerestem régebbi képeidet, de ezeken már látszik hogy bőven tudatosak. Icipici technikai fegyelmet még mögé, és tuti vagy..!
-
ClintEastwoo
tag
válasz
Peethy #38638 üzenetére
Próbáld úgy hogy jobb oldalt csak a Glow Ball-t hagyod meg, a többi pipát kiveszed, vagy próbálgatod hogy melyik mit csinál. Nekem éles vonalszerű sugarak voltak, és ez megoldotta. Meg úgy csináld hogy alaposan lekicsinyíted a képet, hogy nagy fekete területet kapj, ott valahol elhelyezed, és a nagyságát a flarenek felhúzod magasra, így nem lesz annyira koncentrált
-
sztyui2
őstag
-
fattyu
veterán
válasz
Peethy #38624 üzenetére
Állat kéznél van lévén kutya saját.
cirka két hónapja fotózok aktívan és nagyon nagyon hosszú út áll még mire valami lesz főleg hogy saját bevallásom szerint sincs sok érzékem. Próbálkozom
Kacsásnál nekem abban az tetszett hogy a lány alszik a fiuk meg keresik a kaját. Életszagú volt.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Peethy #38588 üzenetére
Bármilyen MÁV-os területre kell, főleg, ha aktívan használják is. Ha valami mellékvonal eldugott szerelővágányán fotózol, akkor csak adsz egy sört a jómunkásembernek és nincs gond.
Mondjuk amikor Dunaújvárosban csináltunk Workshopot pár éve, akkor volt hivatalos papírunk is, de elő sem kellett vennünk...
-
Sucuka
senior tag
válasz
Peethy #38511 üzenetére
Egyébként csak úgy általánosságban megkérdezném, hogy ki melyik HDR progit használja? Találtam egy oldalt, ahol összeraktak egy TOP10 HDR progi listát. Ti melyiket ajánljátok? PS CS5 Extended tudja egyébként ezt a funkciót?
Köszi! -
válasz
Peethy #38511 üzenetére
Szerintem jó volt, ettől függetlenül, jó sokat sétáltunk a szervezéssel és a programokkal én nem voltam elégedett... 2 kor pl. már nem lehetett a büfékben kaját kapni... semmi nem volt kitáblázva, de a táj az mesés... ehhez viszont nem szükséges "csürheidőben" menni, természetesen tisztelet a kivételnek.
Azért voltak jó páran, akik befeküdtek a lenvedulabokrok közé és napoztak (mi is), és pihengettek, amiről szerintem az egész szólna...meseszép a Balaton-felvidék, mindig elcsodálkozom, mikor arra járok... -
Sucuka
senior tag
-
*Ropi*
félisten
válasz
Peethy #38481 üzenetére
Persze, amikor nincs pénz a dologban, nincs tétje semminek. De a Megrendelő nem a gyakorló szárnypróbálgatásainkat fizeti, ő a számára tökéletes eredményt akar, ráadásul minél rövidebb idő alatt. És akkor nincs kecmec, teljesíteni kell. Profi, összeszokott csapattal egy adott munka 2 nap alatt elvégezhető (utómunka nélkül, az más tészta). Ugyanez a munka (még mindig utómunka nélkül), sebtében összeszedett, egymást nem ismerő csapattal 5-6 nap. Nagyon nem mindegy, amikor a stúdióidőt számolod.
Az nagyon becsülendő, hogy ilyen "karitatív" fotózásokat vállalsz.
Tény, hogy modellalkatú emberekkel nagyon könnyű látványos képeket csinálni. Szinte semmit sem kell tenned és a modell kinézete magától eladja a képet. Nemrég fotóztam egy lányt, akinek előtte semmi köze nem volt a divatszakmához, soha nem fotózták még, "fényképezőgép-szűz" volt addig. De olyan elementáris kisugárzása van, hogy nemhogy a fiúk, de még a lányok is ráizgulnak egyből.
Ráadásul egy nagyon kedves és közvetlen személyiség, ami szerencsére át is jön a képeken. Add ezt össze és megkapod a tökéletes esszenciát egy slágergyanús fotóhoz.
Amikor átlagembereket fotózol, jóval "melósabb" a dolog: meg kell keresned azokat a szögeket, fényeket, stb., ahogy a legjobban mutat a modell. Ehez mozgatnod, instruálnod kell a fotóalanyt, amit nem biztos, hogy jól tűr...És ez már leginkább a fotós látásmódján múlik, hogy hogyan tudja képpé alakítani az emberi gyurmából alkotott szobrot. Viszont hálás feladat, mert utána a Megrendelő, ha tetszenek neki a képek, mindenkinek dícsérni fog: "Ő csinálta rólam idáig életemben a legjobb képeket!" Egy jótanács: nem modell "modellt" csak dícsérj, semmi negatívat ne mondj neki, mert ha önbizalomhiányban szenved, akkor egy pillanat alatt befordul és használhatatlan lesz a továbbiakban. Tehát pl. olyat ne mondj neki, hogy "egy kicsit lazíthatnál, olyan feszes vagy", mert attól csak mégjobban begörcsöl. Inkább nevettesd végig, attól hamar feloldódik.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Peethy #38467 üzenetére
Gratula, ez egy nagyon jó anyag.
Pont ezt írtam este Ricsinek privátban, hogy kétféle fotózás van: vagy TFP / TFCD alapú, de akkor becsúszhat egy olyan helyzet, amibe ő is belefutott, hogy a modell munkára alkalmatlan állapotban jelenik meg a fotózáson (későn szólt neki az ügynöke, mert az előzőleg kiválasztott 2 modell nem ért rá és ez csak a fotózás előtti este derült ki, ő meg szétcsapta magát egy buliban előző este). Azzal már nem nagyon tudsz mit kezdeni, kivédhetetlen a szitu...Ha minimális esélyt látsz rá, hogy tudnátok dolgozni, akkor beletöltesz intravénásan 2 liter KV-t meg energiaitalt és vakuállványokkal kitámasztod a szemeit, hogy le ne csukódjanak, ezután miatta szív mindenki a nap további részében. Vagy a "B"-terv, hogy azzal a lendülettel hazaküldöd és rosszabb esetben bukta a fotózásnak, ha nincs pótlása. Ez így orosz rulett.
A fizetős fotózás: korrekt, bejáratott ügynökségen keresztül választja ki a Megrendelő a modell(eke)t, ahol már ismernek mint fotóst, dolgoztál már velük. Itt hónapokra előre terveznek: úgy alakítják a kiválasztott modellek életét, hogy pl. ne essen bele a nyaralásuk az adott munkátokba. Itt teljes joggal elvárható, hogy a modellek pontosan és maximálisan munkára hangolva jelenjenek meg az adott helyen és időpontban. Nem mellesleg ugye ezek bejáratott modellek, akikkel ismeritek egymást és a sminkes csapattal is, tehát a lehető legjobb hatásfokkal dolgoztok együtt. Persze a hatékonyságnak ára van: fejenként százezres nagyságrendű tiszteletdíja van a modelleknek naponta. Ehez jön még a sminkes(ek), fodrász(ok) napidíja, ami a félszázezret is elérheti fejenként, a stylist kb. ugyanennyiért, nomeg a fotós maga...
Egy közepes árajánlat már Milleres kategória. Értelemszerűen ez csak megrendelt munkáknál kifizetődő.
Látom, Ricsi leírta az egyik oldalt, én meg a másikat.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Peethy #38450 üzenetére
Köszönöm!
Tudod, az ember mindig azt csinálja a legjobban, amit szeret. Ha ez egyúttal a munkája is, akkor a munka sem munka többé: szórakozásként megélve sokkal többet hoz ki belőle.
Majd próbáld ki, hogy a "just fly away" c. képen az alsó résznek egy laza átmenetes szűrővel adj egy kis tonal contrastot, vidd el HDR-be, de a csúcsfényekből vegyél vissza! Így nagyon ki van égve, elvonja a figyelmet a kép tetejéről, ahol a cselekmény zajlik.
-
sztyui2
őstag
válasz
Peethy #38308 üzenetére
Köszi, lesz még szabadban készült kép(pár nap és publikálok még pár képet egy másik kintif tozóásról is), főleg most így nyáron, meg igazából a műterem csak azért volt,mert rossz volt az idő, én is sokkal jobban szeretek a szabadban fotózni, mint az unalmas fehér háttérrel, behatárolt körülmények között
Szabadban sokkal jobban lehet kísérletezni és játszani a fényekkel, és a mélységélességgel meg mindennel
-
pisti
őstag
válasz
Peethy #38052 üzenetére
Szerintem ezek jók. Főleg a második, bár az én ízlésemnek túlságosan is látszik rajta, hogy HDR, de ez részletkérdés végülis.
forceberg: Aranyosak és végülis a kép is jó. Én speciel nem unom az ilyen képeket.
fejo: Nagyon érdekes és jó képsorozat, tetszik. El lehet nézegetni egy darabig, gyakorlatilag mindegyik képet.
kiskornel: Szépek ezek a jégmadaras képeid, ez is szép lett!
Voltam kinn végülis Holdfogyatkozáskor, de nem igazán vagyok elégedett a képeimmel. Jobban át kellett volna gondolni a dolgot, bár a fő probléma úgyis inkább az volt, hogy nagyon alacsonyan volt a Hold innen nézve és nagyon halvány volt, pont Bp fényaurájában, na mind1 két vállalható kép (talán), csak a jelenség iránt érdeklődők kedvéért:
-
gzola
tag
válasz
Peethy #38049 üzenetére
tudj számlát adni, tehát vagy egyéni vállalkozó vagy/leszel (fotós szolgáltatáshoz végzettség kell! vagy trükközöl és fotóriporteri szolgáltatást írsz a számlára, mert ahhoz nem kell végzettség, ha jól tudom, nézz utána, bár lehet már nem így van) vagy alapítasz bt.-t, kft.-t. mivel cégtől nem szoktak végzettséget igazoló dokumentumokat kérni, csak ellenőrzéskor. :-)
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Peethy #38046 üzenetére
Én ha ezen gondolkoznék akkor saját pénzből "előhivatnék" vagy 5 fajta papír variánst. Matt papír így és így, fényes így és így stb stb. Szépen gusztusosan albumba raknád őket (mert a tálalás nagyon fontos) Utána meg az osztály meg eldöntené, hogy melyiket választja...
-
törölt tag
válasz
Peethy #37883 üzenetére
Szerintem hasznalhato megoldas. En ugy szoktam, hogy eloszor megcsinalom a raw-ot a harom kulonfele expo-erteken Lightroom-mal, majd kiexportalom oket tiff-be aztan DPHDR-el betoltom oket, elkeszitem a HDR-t izlesem szerint majd kimentem tiff-be, aztan Photofiltre-be betoltom a tiff-et, atmeretezem es ha kell meg kicsit finomitok ezt-azt, es vegul kimentem a vegeredmenyt egy jpeg-be. De vigyazni kell, mert konnyen tul lehet huzni, es atesni a lo tuloldalara. Pl ezt a kepet is igy csinaltam, de nem lett eleg jo, kicsit foltos lett az eg. Ujra neki kell majd futnom kesobb ha lesz kedvem, de azert megmutatom:
-
Brumi
senior tag
válasz
Peethy #37790 üzenetére
Pont vasárnap jöttem vissza egy 5 napos erdélyi útról, ma sikerült feltöltenem az első adag képet. Elképesztően szép hely, csak a távolság lenne kisebb... 10-12 óra autózás elég fárasztó.
Mi Zabolán voltunk, onnan csak a Szent Anna tóhoz mentünk és annak környékén kirándulgattunk.
-
törölt tag
-
ClintEastwoo
tag
válasz
Peethy #36838 üzenetére
Én most fogok venni egy 468-at meg 2db 460 II-t, vagy egy 468-at meg egy 560-at.
Tesztek aztmondják jó, sok embernél is láttam, haverom is most vett egyet. Én bízom benne.
Bár meg akartam várni a 565 EX-et, de sürgősbe kell most rendelnem valamit, hogy nagyi tudjon mit adni ballagásra. Később meg ha felviszi az ég a sorsom, akkro lesz egy 430ex II fővakum, két Youngnou segéddel. Vagy valami hasonló...
-
werttzui
addikt
válasz
Peethy #35151 üzenetére
Az elsőről mondanék.
A virágot ,ha szemből nézzük jobbra lejjebb tettem volna a hajához,így a virág árnyéka nem képez bajuszt a csajszinak és a szája is látszana ami előny egy lányos portrénál(szemek,száj) ill így háromszöget képezne a vállpánt a sapi és a virág ami lehet jól mutatna esetleg.Egy jobb megvilágítással is eltüntethető az árnyék mert látszik még a virág szár árnyéka is ill a szemeket jobban csillogósabbra meg lehet csinálni ez manapság divat,de ez egyéni szoc problem ill a sapi pompomja elég zavaró bár elviselhető.Ennek ellenére kétség kívül ez a jobb kép a második (lehet az elmosás hatása) inkább bemozdultnak tűnik mint elmosottnak ill a tetejéből még vághatsz .Amúgy egész jó fotók(a szőrszálhasogatást eltekintve) így tovább gratu -
válasz
Peethy #33024 üzenetére
Köszönöm. Jön a hideg, elég nyugodtak már, jól tűrik a modellkedést.
Itt egy másik is, ez felülről:Kiskornel #33003:
Neked is köszi. Jó kis móka lesz ez a 10mm.Chapel:
All sizes / 1024*685-ben is? Igazából bajban voltam, hogy a PS melyik metódusát válasszam kicsinyítésnél... Azt hiszem a kettős köbös, majd egy kis élesítés lett végül is.
A kettős köbös élesebb egyszerűen még ennél is jobban ráhúzott. -
gzola
tag
válasz
Peethy #32920 üzenetére
a partyfotózás tucatmeló, nem kell nézni hol mekkora helyet hagysz ki, meg nem kell nagyon komponálni, úgysincs rá időd, sokszor nem is látsz semmit a keresőben olyan sötét van, a lényeg olyan 4-5-ös rekesz, és 3-10-es záridő, én full manualban szoktam fotózni. diffúzort mindenképp használj. nyugodtan lehet direktbe lőni vakuval, ETTL szépen dolgozik. retusálni meg... nekünk hajnalban kellett leadni a képeket partyk után... néhány nagyon durva "hibát" javítottam ilyenkor, de amúgy fáradtságtól nincs erre erő, idő.
sok sikert, látszat ellenére kemény meló.
-
pisti
őstag
válasz
Peethy #32841 üzenetére
Az első kettőről nem nagyon tudok mit nyilatkozni. Nagyjából egyetértek azzal amit forceberg írt ezekről.
Azért az elsőhöz annyit hozzá lehet tenni, hogy maga az elkapott pillanat az egész jó lett szerintem.
A második nem fogott meg kicsit sem.
A harmadik pedig nagyon szép táj és a panorámakép is jól sikerült.
Ami baja van, hogy durván alexpós. Az ég is az, az előtér pedig nagyon az. A víz kékjéből szinte semmit nem látni.
Engedelmeddel csináltam egy pszeudoHDR változatot belőle, az ilyen képeket valahogy így képzelem el:
és az eredeti, hogy össze lehessen nézni őket: -
válasz
Peethy #32841 üzenetére
Hát, májjjkölll barátunk megint nem volt hajlandó nagy méretben megnézni a képeid, csak rávágta, hogy jók.
A panoráma az jó is lett!
De nézzük a másik kettőt: Az elsőnél a kompozíció elfogadható, de a fények közel se mideálisak. A fiú válla ki van égve, míg a lány haja bebukva. A szemüveg elég hülye foltot vet a srác halántékán, a csaj arca csupa színzaj. A kiégő bokeh karikákról és a párt kettévágó háttérben lévő oszlopról nem is beszélek!A csendélet sajnos nekem elég semmitmondó, de zavaró pl. az elkezdődő beton a kép tetején, a ferde félbevágott fatörzs, a bebukott fabódé-szerűség és a fű is kezd gazosodni hátrafelé. Szóval ez a kép nyugalmat egyáltalán nem sugároz.
Sorry, ha kicsit kemény voltam, de nem akarom, hogy egy "áljó" komment rossz irányba tereljen...Ráadásul csak a hibák feltárásával tanul az ember.
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Peethy #31976 üzenetére
Pont ez volt a szép az egészben hogy nem én ültettem az egyént a képre
, hanem kimentem a házból és megláttam hogy ott ül valaki. Nem sok időm volt.
( Ott utólag derült ki hogy édesanyám volt.-) ((gyengén nem ismertem fel
.))
A képen amúgy nagyon minimális utólagos beavatkozások vannak, tökéletesen ilyen volt az ottani táj, és a napfelkelte.Szlovénia, júlia alpok.-
Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest