- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz
Peethy #39596 üzenetére
Teljes részletességgel sajnos nem tudom neked megválaszolni, egyrészt mert rendkívül bonyolult, másrészt nem vagyok szakértője a kérdésnek. A műtermi fényképezésről keress leírásokat, abból meríthetsz ötleteket. Miután nincs teljes műtermi felszerelésed, a kreativitásodra is szükség lesz, gondolom.
Itt találsz pl. egy cikket erről: http://szistipisti.fw.hu/
-
andorra
őstag
válasz
#31757056 #39396 üzenetére
Ha profi fénymérőt használsz a fényképezéshez, akkor valóban hasznos lehet az előre beállítás, különben csak kategóriák közül választhatsz amit utólag is jól megtehetsz. Vagy próbafelvételekkel lőheted be a helyszíni fényviszonyokat. Gondolom a többség, azért nem így fotózik. Nekem eddig nem jelentett problémát a WB beállítás, csak akkor, ha vegyes fényviszonyok voltak a képen, de azon sem segít az előre beállítás.
-
andorra
őstag
Szerintem nem lesz különbség a négy kép között. Az rendben van, hogy az exif adatok tartalmazzák az összes beállítást, de a RAW tartalom nem változik attól, hogy, hogy a WB hogyan van a vázon beállítva. Ergo nincs értelme állítgatni, legjobb auto-n hagyni.
-
andorra
őstag
válasz
bigmasterg #39390 üzenetére
A RAW-ban nincs WB. Vannak színirformációk, amit az érzékelő érez. Ezek valósághű arányát hívják fehéregyensúlynak, amit csak te állíthatsz be utólag valamilyen szoftverrel.
-
andorra
őstag
válasz
bigmasterg #39386 üzenetére
http://fototipp.hu/rawflaw
-
-
andorra
őstag
válasz
daninet #39323 üzenetére
A drerítőlapot használd, a vakut állítsd a menyezet felé, állíts olyan magas ISO-t ami még nem nagyon zajos. M módban kísérletezd ki a megfelelő idő blende párt, vagy más módokban, A vagy S használj expozíció korrekciót próbafelvételek után és alapján, ha a manuális vakut egyáltalán tudod majd használni. A hátteret utómunkával világosíthatod. Vidd magaddal a géped és vaku kézikönyvét. Röviden ennyi.
-
andorra
őstag
válasz
daninet #39319 üzenetére
Már többször megtörtént, hogy az uszodában fejest ugrottam a vízbe. Viszont ma este a cirkuszban kellene fellépnem egy salto mortale számmal a trapézon, ahol is egy elég rossz minőségű kötélzetet és felszerelést tudok csak használni, rossz világítás mellett, és a partnereimet sem ismerem. Mégis szeretném elkápráztatni a közönséget. Hogyan csináljam?
-
andorra
őstag
válasz
bigmasterg #39262 üzenetére
Az önkritika hiányát mi nem pótolhatjuk. :-(
-
andorra
őstag
válasz
Sucuka #39233 üzenetére
Én megmondom neked, mi a probléma. :-)
Rendkívül nehéz olyan képeket készíteni, amelyek arra érdemesek, hogy "kiállíthatóak" legyenek és elismerést váltsanak ki, úgymond szakmai körökben. (Tudom, hogy nem is ezért tetted fel őket.)
Ugyanakkor hétköznapi felhasználásra teljesen megfelelőek ezek, pl.: az illető hölgynek, vagy rokonainak. Ők azt látják, hogy kitűnő minőségű éles képek. -
-
andorra
őstag
válasz
szőröscica #38808 üzenetére
Néhány apróság: (csak így tovább!)
Bár kompozíciós szempontból kértél észrevételeket, nehéz szó nélkül elmenni amellett, hogy a második kép teljesen életlen, az ilyeneket én gondolkodás nélkül és azonnal törlöm. Ettől függetlenül, nem szerencsés a beállítás, a háttere zavaró, teljesen nyitott blende bizonyára segíthetett volna a háttér semlegesítésében, ha ez lett volna a legjobb beállítás, ami nem valószínű, viszont azt csak a helyszínen lehet eldönteni.
A negyedik képen gondolom, nem volt tudatos az expozíciós idő megválasztása, ilyen esetben előnyös szokott lenni a hosszabb expozíciós idő mondjuk legalább 1/20s, hogy ne fagyjanak meg a vízcseppek, de még kézből megoldható legyen.
Az ötödik képen lejjebb fordítottam volna a kamerát, tehát több víz, kevesebb ég.Az utómunkák persze kihagyhatatlanok és itt arról is lenne bőven mit mondani, de nem ez volt a feladat.
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Milyen videókártyát?
- Linux kezdőknek
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest