- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
kricsi81
senior tag
válasz
#31757056 #35120 üzenetére
Van igazság abban amit ír. Én akkor fotóztam először síversenyt, a pályát se nagyon ismertem, így manuál fókuszra nem igen volt lehetőségem. Egy FF keresőben már lehet hogy megoldható.70-300VR obival fotóztam.
Amúgy van egy jobb változat is a képből (ahol nincs annyira kiégve a kapu), fotozzra kicsit kapkodva tettem fel... [link]
-
máyköl
veterán
válasz
#31757056 #34838 üzenetére
Köszi a választ!
A baj az, hogy jelenleg a legalacsonyabb obim, a fix 50-es, így azzal voltam kénytelen lekapni, így is alig tudtam belerakni a képbe, amit látsz, de igazad van, lehet, hogy jobb lenne egész ablakokban, majd ha tudom, kipróbálom úgy is.
A torzítást észre se nagyon vettem, de majd figyelek erre is! -
sztyui2
őstag
-
Brumi
senior tag
válasz
#31757056 #34600 üzenetére
Köszi mindenkinek, aki hozzászólt a PC-s kérdésemhez!
A fő probléma azzal van, hogy a mostani gépemet egyszerűen nem lehet értelmesen továbbfejleszteni. Új monitort vennék, de azt nem hajtja meg az alaplapi videó, egy nagyobb kártya meg nem fér be a gépbe. Nem tudom, hogy miért gyengélkedik a X2 5600+, de kezdem unni, hogy nem lehet rajta dolgozni.
Ha jövő tavasszal úgy alakul az egész gépet lecserélem egy lényegesen gyorsabbra, bár akkor azt hiszem elmarad az SB 900-as vaku vásárlásom...Mindenesetre tanulságos volt számomra, hogy megtudtam, ti milyen gépekkel dolgoztok.
-
válasz
#31757056 #34614 üzenetére
OK, egy "kicsit" tényleg sokat húztam rajta, de talán jobban látszik rajta HDR hatás. Egyébként én a Dynamic-Photo HDR programot használom. Van 2 féle HDR mód (full HDR és pseudo HDR) és azon belül több sablon beállítás, amiket persze korrigálhatsz kedvedre. Nekem sokkal jobban bevált, mint a Photomatrix. Egy próbát megér szerintem, trialt kipróbálod, aztán meglátod....
-
válasz
#31757056 #34606 üzenetére
Engem az utóbbi időben igen élénken érdekel a HDR fotózás, de nem mondom, hogy szakavatott vagyok benne, csak elmondom a véleményem.
Nem nagyon veszem észre, hogy ez HDR kép lenn... meg nekem olyan mint ha valami homályos fátyol lenne a képen. Egy kicsit belepiszkáltam (remélem nem gond): [link] -
Sada88
aktív tag
válasz
#31757056 #34600 üzenetére
használja az a gpu-t rendesen
9800GTX+om van ha belövöm CS5be a gpu gyorsítást akkor ez az új misztikus fill is pár másodperc2-3, anélkül meg 8-10sec.
sztyui te meg vegyél egy rendes inteles rendszer E8400 már bagóért megy hackintoshal lenyomja a macbook pro-t .... asztali macel "új" rendszerűvel még nem volt dolgom sajna.
De amúgy win alatt is jól mennek ezek a progik sak rendesen összekell rakni az oprendszert mögé , de egy "tisztességes" gép is 100kból kijön lap~20k proci~20k video kari 20-25k , a ram ára meg most egész lenn van . Csak okosan kell venni meg nem kell megvetni a használt cuccokat , de a ph-n vagyunk azért ezzel már szerintem a nagytöbbség szerzett tapasztalatot.
-
sztyui2
őstag
válasz
#31757056 #34609 üzenetére
Hát enyém is szokott gondolkozni nagyon sokat...
Úgy szoktam, hogy hazaérek egy hosszabb fotózásból, 100-150 kép, elindítom az importot, aztán elmegyek, megnézek egy 40 perces sorozatrészt valamiből, aztán pont kész van...
De ez még a jobbik eset, mert a 60gb-s winyón örülök ha 1-2GB szabad hely van, és nem fér el a 4gb-s memkari tartalma rajta, szóval akkor 10-essével kell beimportálni LR-ba, aztán ott kidolgozni, aztán jpg-be exportálni, aztán kitörölni a raw-kat, és jöhet a következő adag. Na ez tud igazán idegelő lenni, amikor nem tudsz válogatni normálisan...:S -
skublics_ger
csendes tag
válasz
#31757056 #34569 üzenetére
Sajnos csak így sikerült rávennem. Örültem, hogy épp volt kedve ilyesmihez. Mivel serdülő, igencsak szeszélyes...
Legközelebb megpróbálom némi átöltözésre is rávenni. A photoshop retus még nem túlzottan az én területem... Meg akarom tanulni azt is. Eddig nem tudtam rászánni magam.
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
#31757056 #34466 üzenetére
Ez jó.
..nem tudom miért, de van egy olyan érzésem, h dől jobbra - pedig nem, mert a horizont is a helyén van. Talán a móló vezeti meg a szemem, mivel azt akarom, h párhuzamos legyen a képpel. Noh és hozzátesz a partvonal íve is.
Amúgy kíváncsi volnék a táj többi részére is, esetleg innen egy panoráma?
-
válasz
#31757056 #34313 üzenetére
Köszi, nagy részével teljes mértékben egyetértek.
Az első kép aljából, azért nem vágtam, mert nekem onnan "kezdődik" a kép (jobb alsó sarok), és attól a ponttól a dombtetőről haladva lefele tárul elém a város. Színekkel természetesen lehetne játszani.
Második határozottan azért tetszik, mert mindenhol kimegy a forgalom, van természetesen rövidebb gyújtótávolságú is, de ott túl sok az egyéb részlet, amin elveszik az ember tekintete.
Sirályra egy lehetőségem volt, és egy nénit próbáltam letaposni az utamból, aki sikeresen elriasztotta a szépen pózoló madaramat. Ez, most ilyen lett.
Galambnál, bal szélem van csak a nyers képen, jobb oldalra kellene a tér, de nincs... -
Chapel
addikt
válasz
#31757056 #32693 üzenetére
Ez sajnos igaz, ime az általam ismert legjobb HDR-es arc, na Ő a profi kategória
Mindig nyálcsórgatósak a munkái!! -
x123456
aktív tag
válasz
#31757056 #32683 üzenetére
Divatból csak használni láttam... miért lenne "divat" úgymond fikázni a HDR-t? Az a gond, hogy sokan nem értik meg: a HDR nem arra való, hogy messziről világítson a használata. Ha már nyilvánvalóan felborítod vele egy kép fényeit, akkor rég rossz... lehet HDR-t használni úgy is, hogy a kevéssé gyakorlott szem észre sem veszi.
-
biggamer
veterán
válasz
#31757056 #30632 üzenetére
Hali.
Tessék az eredeti.
Sajnos a háttér nem valami szép, a garázstetőn kaptam le őket telével.
Nagyon félősek, a legkisebb zajra vagy hírtelen mozdulatra egyből a vackukba rohannak.
Egyébként 3-an vannak, ezen is rajta lenne a 3. csak levágtam mert így szebb szerintem.Ja és köszönet mindenkinek.
-
nesa
veterán
válasz
#31757056 #30826 üzenetére
Nekem gyanus volt de nagyon, es valoban ez a kep is 340kb es flicken mar csak 187kb ,es ezer akarnak penzt kerni?
-
Slowman
aktív tag
válasz
#31757056 #30714 üzenetére
Azt hiszem nem ez volt az első összezördülésük, és van egy sejtésem, hogy nem is az utolsó
. Ettől függetlenül tényleg nem itt kéne lemeccsezniük az egymás iránt táplált "szimpátiájukat". Következő PH!otóstalálkozóra vinni kell egy mobil ringet és meg is van a téma
.
-
sztyui2
őstag
válasz
#31757056 #29829 üzenetére
Persze, hogy direkt nem különül el
Eredetileg egy kék pulcsi van rajta...Szándékosan vettem le a szaturációját a pulcsinak, mert amúgy nagyon nem illett volna a színekhez meg annyira a háttérhez sem.
Jah, és persze a háttér sem véletlen lett ilyen pont ehhez a "stílushoz" -
-
_Gudella
senior tag
válasz
#31757056 #28835 üzenetére
Igen 100mm f2.8macro, meg véletten vettem észre hogy bizonyos szögbe állítva a vakut ilyen fény lesz a két ablaküveg között, és azzal kisérleteztem. Meg még annyi technika kellett, hogy mivel csak ilyen esti világítás volt a szobámban, bal kézzal az objektív mellé fogtam egy jó fényes elemlámpát, hogy egyáltalán esélyem legyen látni a keresőben hogy mikor éles a szeme
-
sztyui2
őstag
-
Brumi
senior tag
válasz
#31757056 #27817 üzenetére
Köszönöm a választ!
A gépet amennyire csak lehetett rátoltam a tárgyra, és itt már be kellett kapcsolnom természetesen a makró-módot. Igazából megnyugodtam, hogy alapvetően jól csináltam a dolgokat, csak a gép képes ennyire. Sebaj, annál nagyobb lesz a változás, ha cserélek gépet, addig is gyakorlok.
-
Brumi
senior tag
válasz
#31757056 #27815 üzenetére
Kisebbre szerettem volna belőni, de attól tartok ilyen optikával nem lehet ennél szűkebb területre élesíteni. Az lett volna jó, ha a tollaknál 2-3 cm-en éles és a hátrébb lévő részeken már sokkal elmosódottabb lett volna. A tekercseknél a középső tekercs lenne éles, a többi pedig sokkal életlenebb.
Ha jól tudom, akkor ehhez is vannak kalkulátorok, hogy milyen fókusztávnál, adott rekesznél mekkora az éles tartomány.pl Fejo virágos képeinél a jobb alsónál nagyon szűk az éles tartomány. Valami ilyesmit szerettem volna, de gondolom ez már erősen a technikától függő dolog.
-
kiskornel
addikt
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest