- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Sucuka
senior tag
válasz
*Ropi* #38589 üzenetére
Ha messziről fotózol nyítl pályán vonatokat, akkor viszont nem kell engedély. Nekem volt anno 3-4 éve, de már változtattak rajta. Akkoriban ingyen adták, és bárhová mehettél vele, csak kérni kellett a főigazgatóságtól, most viszont ezerpárszáz forint, és csak a személyforgalom elől el nem zárt területekre érvényes, vagyis üzemi területre már nem mehetsz be vele.
-
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #38589 üzenetére
Igen, nem is vontam kétségbe, csak mondtam hogy sokszor jóindulattól is függ
Múltkor mikor a metrós képeket csináltam, akkor nem szóltak, nemrégen is megpróbáltam újra, azonnal lejött az emberke, hogy mit képzelek én itt, meg hogy tudnám hogy milyen veszélyt csinálok, hogy itt vakuzok, már le is szóltak a mozdonyvezetők. Hát nem akartam mondani, hogy egyszer sem villant a vaku, inkább eljöttem. Szóval van ilyen is, olyan is.
v2izzy: az első nagyon tetszik
A második is jó, az én szemem elbírna még egy kis mélységélességet.
forceberg: a második nagyon jól néz ki! A negyedik is tetszene, de kicsit homályos a rovar feje. Az ötödiket is jól elkaptad
-
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #38586 üzenetére
Mozdony elé nyilván kell engedély... de amikor én régebben lőttem ezt a képet, akkor csak odajött a kalauz, megkérdezte, milyen objektívem van, meg mondta, hogy ő D90-el fotóz
Később kiderült, hogy osztálytársam apja volt az.
Érdemes nem használt vasútvonalnál próbálkozni, én majd megpróbálom szerintem holnap-holnapután ezt az ötletet, kicsit másképp megvalósítva.
-
Sucuka
senior tag
válasz
*Ropi* #38488 üzenetére
Köszi Sándor!
Természetesen a "modell" alatt nem feltétlenül a "hivatásost" értem, hanem pl ismerősi körben lévő alanyokat, és nem kimondottan a szebbik nemből, és fajtából, hanem inkább egyelőre csak az "átlagos" kategóriára gondolok. Ezzel együtt kicsit kapcsolódva az előző hsz-hez: dekoratív kinézetű hölgyekről nem nehéz alapszintű jó képeket csinálni, mert már alapból jól mutatnak...
Köszi a segítséget!Csak mellékesen megkérdem, hogy Zamárdi és Siófok környékére nem jön valaki fotózni a közeljövőben? Hozzácsapódnék tanulni, ha nem probléma....
-
Sucuka
senior tag
válasz
*Ropi* #38472 üzenetére
Még naggyon kezdő vagyok, ezért világosítson fel valaki, legyen kedves: mit jelent az, hogy TFP / TFCD? odáig megvan, hogy Thanks for...
(ez is a geocaching-ből maradt meg, ott TFTC van). A másik kérdésem az, hogy ha valaki lenne olyan kedves tanácsot adni, ha modellt szeretnék fotózni, akkor mire kell odafigyelni, hogy ne legyen unalmas az egész? Mivel lehet feldobni a modell kedélyállapotát, hogy ne torkolljon zagyvaságba az egész? Ti hogy csináljátok (nálam profibbak)
Köszi! -
Peethy
őstag
válasz
*Ropi* #38472 üzenetére
Így van, a nem fizetős fotózásnak nincs akkora tétje: le lehet mondani, változtatni lehet rajta, valamint nem kötelező neki mindenáron a legjobbat nyújtani. Esküvőfotósként azonban tudod, hogy nem minden menyasszony és vőlegény túlságosan fotogén. Én ugyanígy vagyok ezzel és nagyon élvezem, amikor valaki olyanról tudok jó képet csinálni, aki nem hiszi el magáról (okkal vagy ok nélkül), hogy lehet. Kifejezetten szeretek amatőrökkel dolgozni. Lehet, hogy csak azért mondom, mert nem dolgoztam még hivatalos modellekkel meg stylisttal, de számomra nagyon jó érzés, mikor felpakolom facebookra a képeket (hiába, így lehet sok embert elérni), és jönnek a vélemények. Laikusok, ezért szoktam ide is felrakni, mert innen várom a szakmai véleményt, de a képeinket általában laikusok és nem szakértők nézik. Emberileg így ők a mérvadóak számomra - ha nekik tetszik, ha ők dicsérik az adott személyt, az számomra is egy jó érzés. Valami olyat mutattam meg róla, amit ő se hitt volna el magáról...
El se hiszi az ember, hogy milyen alacsony önértékelések vannak közöttünk, és nyíltan kimondva küldetésem, hogy ezen változtassak. Nem egy embert kértem fel kifejezetten azért, mert tudom, hogy milyen véleménnyel van magáról, én meg tudom, hogy többet tudok kihozni belőle. Holnap lesz egy fotózásom egy lánnyal, hihetetlenül fotogén... fél éve látom nap mint nap suliban, most felkerestem és megkértem, hogy vállaljon el egy fotózást
Szerintem nagyon jó lesz.
Mindezzel nem a modellek ellen vagyok, csak rá akartam világítani, hogy én magam milyen szemlélettel csinálom, amit csinálok.
-
Peethy
őstag
-
válasz
*Ropi* #38255 üzenetére
Értem ezt a részét, amit leírsz, de a lenti esetben nem értek ezzel egyet, mert a mozgásban erősen korlátozott fotós, közel sem fogja hozni azt amire felkérték, legalább is ebben az esetben én ezt láttam, sőt a felesége fotózott, az alapján, hogy a fotós mit mondott neki. Szerintem ez már nagyon nem az amit Te írtál, és ami alapvetően egy becsülendő dolog, az önérzet és a hivatástudat, ez inkább csak az egyezség teljesítése, ez nem általánosítás, mielőtt megkapom, ez egy egyedi eset.
Off-ba teszem, mielőtt elhajtanak, hogy ez nem a beszélgetünk totyik. -
válasz
*Ropi* #38253 üzenetére
Csudálatos!
Az se semmi, de ez még megint az, hogy ki tart a talonban tartalék fotóst, gondolva arra, hogy hátha leamortizálja magát?
No én meg voltam olyan esküvőn, ahol törött lábbal jött el a fotós, csinált 20-30 képet, egy széken ülve... esetleg mankón támaszkodva párat és a felesége meg vitte utána a széket. -
válasz
*Ropi* #38231 üzenetére
Köszi.
Helyhiány miatt, itthon csak tv-n tudok szerkeszteni (nem fér már el monitor)... és ez sokszor megnehezíti a dolgomat, viszont időm meg itthon van több.
Nézegettem már, mennyiért kalibrálnak, de rájöttem, hogy egy ColorMunki-t beszerezni lehet jobb üzlet, vagy valami hasonlatosat, csak valahogy ki kellene termelni az árának egy részét...és akkor jó és hasznos befektetés is lenne. -
válasz
*Ropi* #38225 üzenetére
LR-ben raw képfeldolgozás, vágás, minimális recovery, egy kis plusz fekete, expokorekció ha kell, clarity és vibrance-saturation beállítás, ezen most erős kontraszt beállitás (itt veszik el az átmenet rendesen, amit hiányolsz), kis élesítés, zajszűrés, lencsekorrekció, ennél erős vinnyetta... itt alighanem most leméreteztem, kitoltam egy jpeg-et LR ből, egy levelet kiszedtem PS-el, és feltölt.
általában megnézem notin, milyen lesz a végkifejlet, és még feltöltés előtt kicsit megpiszkálom, ez most kimaradt, nem volt erőm hozzá -
válasz
*Ropi* #38166 üzenetére
Én porté állásban készítem a panorámákat, itt látszik is. Épp azért is, mert a kép magassága nagyobb lesz és szerintem a görbület is nagyobb lesz, szebb lesz a kép.
A jpg-t 12-es minőséggel mentettem, tehát maximálissal. Egyébként észrevettem, hogy ha lejeb veszem a kontrasztot és az élességet LR-ban, akkor nem csíkozódik be mentéskor.
(#38168) zolka78
Hát ja... amúgy vigyázni kell a mentéssel. Tetszik a panorámád, nekem is van a Hősök teréről, habár ez nem olyan jó mint a tiéd.
(#38171) Fejo
Tényleg megérne egy kiállítást ez a sorozatod, nagyon jók.
(#38180) gzola
Mi ez a bohóckodás?
-
Fejo
őstag
válasz
*Ropi* #38148 üzenetére
Köszönöm!
Az az igazság, hogy amikor reggel olvastam a kritikákat, rögtön arra gondoltam, hogy miként valosítsam meg, ugyanis a megálló tele volt emberekkel, így azt nem tudtam teljesen meghagyni. Ekkor jött az ötlet, hogy csak a korlátokat hagyom meg. Nem voltam biztos benne, hogy mennyire nyeri majd el a tetszéseteket ezért gyorsan csináltam egy másikat is ahol belemostam a korlátot a ff képbe.
Mint kiderült megérte órákat szöszölni a korlátokkal és egy villanyoszlop kiretusálásával...
Nekem is ez a kedvenc képem a sorozatból (eddig)...
-
*Ropi*
félisten
válasz
*Ropi* #33719 üzenetére
És hogy "on" is legyek, itt van néhány kép.
-
sztyui2
őstag
válasz
*Ropi* #32703 üzenetére
Nemtom mit kell ezen kiakadni, ez a munkája, és manapság már szinte "semmit" sem érnek ezek a gépek. Kb 50-60 ezer(vagy még kevesebb) egy használt Nikon D70, vagy egy Canon 400D. Namost egy ilyen tesztelőnek(vagy akár egy buszsofőrnek, vagy akárkinek), külföldön azért jóval több a fizetése mint itthon az átlagnak, és 60ezer ft nem a felét vagy az egyharmadát teszi ki a fizetésének, hanem egytizedét vagy még kevesebbet, ezért ők nem annyira esnek kétségbe attól hogy valaki (ráadásul tesztként, viszonylag értelmesen, nem úgy mint az iPadtörők) két darab 50ezres gépet összetör. Sőt nem tartom kizártnak hogy a Canon vagy a Nikon ennek a DigitalRev nevű cégnek a szponzora, vagy valami beszállítóval kapcsolatban állnak,mert ahogy nézem elég sok ilyen fotós tesztjük és írásuk van. Ez valami olyasmi mint itt a PH-n is volt a Fototrend. Itt is volt egy kapcsolat, aki szerezte a gépeket, csak éppen ez az oldal picit nagyobban gondolkozik, nem kiskompaktokban.
De például a Mobilarena-n is láttunk már olyat, hogy a mittomén XXLGSM, vagy bármelyik másik hasonló cég adott telefonokat a Mobilarena-nak tesztelni. És már itt is volt strapabíró telefonteszt, amikor a kedves Mobilarena szerkesztők dobálták és áztatták, stb. a telefonokat.
Ez is ugyanolyan, csak épp fényképezőgépekkel, mert én például kíváncsi vagyok hogy mennyire bírják az ilyen gépek, sőt még betennék melléjük egy újabbat is, akár az 550D-t, ami már egy mostanában megjelent fényképezőgép, mert tegyük hozzá, hogy azért ezeket a régi Canon/Nikonokat még lehet jobban összerakták, mint a mostani kisebb gépeket(pl D3000), ugyanis az ő korukban például a D70 még simán egy középkategóriás gépnek számított, bőven 200-250ezer feletti árral.
Nameg betennék még egy 50D-t és egy 7D-t is, és nézzük meg hogy tényleg melyik bírja tovább. 1D-t már lehet sajnálnám, de ha lenne rá pénzük, akkor azt is betehetnék, hogy tényleg lássuk, hogy miért fizetünk annyi pénzt, amikor azt mondják a gyártók, hogy "még strapabíróbb lett a váz" meg hasonlókAmúgy én konkrétan ismerek olyan embert, akinek majdnem ilyen állapotban van a 350D-je, mint a videóban lévő 400D, pedig ő csak használja, nem veti alá ilyen durva teszteknek, de hagy ne kezdjem el mesélni milyen überbrutál az a kis 350D, amiről a Dél-Alföldi Fotósok már legendákat zengenek
Meg ismerek olyat is, aki például békákat fotózta éppen a tó közepén(úgy hogy ő is benne állt a tóban), nagy 180-as sigma makróobival, ami már elég nagy ahhoz, hogy ne a váznál fogd a fényképezőgépet, hanem az objektívnél, és a váz csak lóg végülis az obinSzóval már meg is volt a kép, elkezdett pakolni, és ahogy megfordult, szépen belemártotta a tóba a Canon eos 30D-t...AKksi kivesz, mire hazaért már semmi baja se volt a gépnek. Szal jó hogy bírják ezek a gépek, és nem árt ha valaki néha le is teszteli ezeket, és készít róla egy videót. Mert lehet hogy a gyárban csomó tesztnek vetik alá a gépeket, de mi ezt nem látjuk.A videó pedig sokmindent elárul
-
D4rkm4n
őstag
válasz
*Ropi* #32703 üzenetére
Amikor leöntötte teával, már zokogott a lelkem.
Igazából a teszt néhány része teljesen értelmetlen, mint pl. amikor a kenőkéssel esik neki a váznak. Azzal igazából csak esztétikai hibát tud ejteni rajta az ember, ha esetleg véletlenül ráejti.
A liftes résznél már ki kellett mennem kicsit levegőzni...
A szegelés már tényleg hülyeség. Szívesebben láttam volna valamilyen leejtés-tesztet például.
-
j.bravo
addikt
válasz
*Ropi* #30399 üzenetére
Ha nálam a tiéddel megegyező monitoron nekem is inkább eleve túlszaturáltnak (és cseppet túlmelegítettnek) tűnik, az azt jelenti, hogy az ízlésemmel van baj, vagy hogy újra kéne kalibrálni a monyót?
Mármint, úgy értem, simán el tudnám hinni hogy a kissé sárgás bőrszín a túlszaturáltságtól van, a sárgák túltengése inkább a háttér zöldjeinek sárgászöldbe hajlása miatt szúr szemet (nekem). -
pisti
őstag
válasz
*Ropi* #29309 üzenetére
Köszi ebbe belekukkantok.
ballington: Szerintem az a kép ami igazán jó ahol a pár ül a stégen, csak picit szűk lett felül, jobb oldalt meg sajna le is maradt egy kicsi az egyik szereplőből, a tükröződés teljesen rendben van.
Daniel Alves: Cuki ez a moci. Remélem nem donorbiciklista stílusban vezeted. A kép okés. Az a pici kis ég a sarokban teljesen felesleges rá, a 12 expó meg hogy HDR nem tűnik nekem indokoltnak, de kétségtelen hogy így egy más jellegű képet kaptál mint egy expóból.
-
j.bravo
addikt
válasz
*Ropi* #29118 üzenetére
A versenytáncnál - egységsugarú versenyen - sajnos az az általános, hogy minden párnak minden táncból egy koreográfiája ("sora") van (egy cha-cha/szamba/rumba/paso doble/jive, avagy angol keringő/tangó/bécsi keringő/slowfox/quickstep), és azt az egy sort kénytelen a százféle különböző cha-cha (stb) zenére eltáncolni. Nincs lehetőség/mód improvizációra; legalábbis nem ez az általános.
Nyilván a zenék alapkaraktere tánconként hasonló (azért el tud térni elég szépen), de sajnos egész máshol lehetnek a zenében a kiállások, vagy lágyabb/hangsúlyosabb részek; a párosnak viszont nyomni kell a sort ahogy megtanulták; azaz nem biztos hogy a koreográfia hangsúlyai (legalábbis a nagyobb pózok amikbe beleállnak néha) egybe fognak esni a zene hangsúlyaival
(sokan improvizálnának szívesen, azaz ütemre táncolás helyett táncolnának zenére, de a figurakatalógusban még az egyes átkötések is meg vannak szabva, és olyan figurát táncolsz ami a te kategóriádban nincs benne az engedélyezett figcsik/kötések listájában, akkor kizárhatnak a versenyből; ergo marad a sor...)Kivétel: a paso doble, mert annak 100%-ig kötött a szerkezete (nem tudom fejből de 100%-ig fix hogy hány 4-es után hány 8-as ütem jön, mikor van a "kis bumm" és mikor a "nagy bumm").
Azért a muzikalitás persze jól jön.
Ha direkt improvizációs verseny (boogie-ban, (tradicionális ill. west coast) swingben, ill más műfajokban is van olyan), akkor persze egyenesen ajándék
Vagy ha kűrverseny és mindenki a saját hozott zenéjére táncol (akár meg az a könnyebbség is megvan hogy egyszerre csak egy pár táncol). -
D4rkm4n
őstag
válasz
*Ropi* #29105 üzenetére
A vaku volt a gyenge láncszem. Nem elég a ritmusérzék, ismerni kell a zenét mint a tenyered! Ráadásul egy-egy tánc csak 2 percig tart körülbelül, így eléggé kellett kepeszteni a jó képekért. (Ehhez persze hozzátartozik, hogy én egy bizonyos párt fotóztam, nem minden táncost.)
Nem igazán sikerült olyan fotót készítenem amit megosztásra érdemesnek találnék. Egyet mégis feltöltöttem, hogy kaphassak építő jellegű kritikát. Íme. Csak finoman, ez volt az első ilyen alkalmam és ráadásul tényleg az eddigi legnehezebb téma amivel találkoztam.
-
Karima
őstag
válasz
*Ropi* #29048 üzenetére
Hát igen, felitatással valóban lehetett volna segíteni rajta. Nem tudom Te fotóztál-e már cseppeket. Nálam ez úgy zajlik, hogy kb 300-400 képből van 10-20 olyan, ami úgy sikerül, ahogy én szeretném, úgy esik, úgy csobban vissza, ahogy elképzelem. Na most ennyi képnél mondjuk 4-5 képenként felitatgatni, az el is venné a kedvem az egész fotózástól
De egyébként valóban ez lenne a profi kivitelezés, csak hát kinek van ehhez türelme
A másik kritikánál igazad lehet
-
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest