- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
Karima #44561 üzenetére
HDR-nél szerintem tényleg végletekig különbözik az emberek véleménye. Van aki szerint az a HDR ami agyon van húzva, van aki szerint pedig épphogy csak a kis lágy korrekciók amik jók benne.
No de én egy szót sem szólok inkább
@fejo: Ja tényleg, kevertem a hidakat
No mindegy, a lényeg, hogy homelesst igen, de ezt a homelesst még nem. De mondom, ez csak egy vélemény volt, nem készpénz
-
Karima
őstag
válasz
Karima #44556 üzenetére
Egész pontosan Coxernek
(Csak olyan egyforma az avatarotok
Próbáltam a kékből is visszavenni, de akkor meg az ég kékje is fakul, amit nem szerettem volna, mert ez kb a valóságban is ilyen volt). Max még úgy lehetne, hogy csak a kép alsó részéből veszem le a kék színt.
Tudom, hogy kommersz egy kicsit, ezért is adtam hozzá azt a pluszt, hogy ez HDR. De ezek szerint az nem látszik annyira
(Ami egyesek szerint nem hátrány egy HDR-nél)
-
Karima
őstag
válasz
Karima #44554 üzenetére
Pedig plusz kéket nem adtam rá, csak egy kis satut. De egyébként ez nekem is kicsit furcsa volt, különösen a hajókon látszódik. De ha meg "kéktelenítem", azaz a melegebb wb fele megyek el, akkor meg a híd lesz még sárgább (ami szerintem most is melegebb színű, mint valójában).
Természetesen Peethynek akartam ezt írni
-
kiskornel
addikt
válasz
Karima #44457 üzenetére
(#44458) cOxeR: még mindig, mintha stílust keresnél.
Most szerkezeti elemnek beraktad azt a nagy logot. Ha másoknál megjegyzem (mindig megjegyzem), akkor nálad is.
Olyan a baba bőre, mintha műanyagból lenne. Nagyon el van mosva.
A keze miatt olyan Michelin baba hatást vált ki.
Aztán a kosár mellett a lefelé tartó vonalak, hirtelen összefolynak, elmosódnak.
Most mi van veled?Megvan! Te provokálni akarsz minket.
(#44457) Karima: Tetszik a nagyon hosszú záridő. Tetszik, hogy helyén vannak a színek (korábban sztem problémák voltak a színekkel).
-
válasz
Karima #44334 üzenetére
Usb-s egységről töltögetve ne csodálkozz... ilyet nem szabad, ha nem akarod elunni az életed. Nekem az a bajom, hogy eddig gyors volt most meg 4-el lassú... és semmi extra export processzt nem pakoltam bele. Más lett esetleg a tömörítési algoritmusa is a 4-nek?
Megnézem majd a fájlméreteket...
Az, hogy milyen verzió van még mellette, annak semmi köze...A kérdőjeles szót nem írjuk le fórumra. -
válasz
Karima #44182 üzenetére
Túlhúztad a clarityt, nagyon szűk, és nekem nagyon műcsók érzetem van. a korlátot ki kell szedni, és az arcokon lehetne PS-el a bőrhibákat kiszedni, és a ráncokat csökkenteni
(#44178) Larry303
Nem olyan vészes... tényleg szűk és még egy kis plusz mélységélesség nem ártana. -
sztyui2
őstag
válasz
Karima #44115 üzenetére
Hát igen, nagyon vigyázni kell ilyenkor a dinamikával, és tudni kell az embernek előre, hogy mit engedhet meg magának az exponálás során, hogy aztán utómunka után jól nézzen ki a kép
Pedig a 30D-nek nincs valami nagy dinamikája, csak ki kell tudni facsarni a raw-ból a maximumot
-
sztyui2
őstag
válasz
Karima #44109 üzenetére
Köszi mindenkinek a kommenteket!
Nem derítettem semmit, csak utcán összefutottunk, és ez egy spontán kép volt, ilyenkor csak egy váz+egy obi van nálam, nem bonyolítom túlságosan, tehát nem volt nálam derítőlap, olyan ember meg főleg nem volt a közelben, aki még tartotta is volna nekem
Sir Riccio: A kompozíció szerintem egyáltalán nem szűk se balról, se alulról, direkt ilyen, és ha megnézed mondjuk LR-ban, pont harmadolón van az arca. Ez egy portré, nem kell bele a melle se, az úgy már szinte félalakos kép lenne, konkrétan egy tök másik kép, ráadásul messzebbről kellene akkor fotózni a modellt, akkor kisebb területet is foglalna el a képen, és még több területet nyert volna az ellenfény, ami már így is bőven sok volt
Balról szintén nem szűk, mert mind mondtam, pont harmadolón van
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Karima #43552 üzenetére
Köszönöm!
Ha a Karolina-külfejtésre gondolsz, akkor az látszik a Flóra Pihenőtől, de nem tengerszem csak egy régi külszíni szénbánya. Voltunk ott még jó régen fotózgatni, nemigen lehet bemenni, elvileg tiltott terület, őrzik.Fotókért katt ide.
-
ballington
addikt
válasz
Karima #43533 üzenetére
Erre most eszembe jutott:
Még mindig ott van a pad... -
kiskornel
addikt
válasz
Karima #43400 üzenetére
Látom már Coxer kolléga írt ezügyben. Ugye D7000-ed van. Abban is van 9 keresztérzékelős fókuszpont.
Általában a fókuszpontok vagy vízszintes, vagy függőleges érzékeléssel rendelkeznek. A keresztérzékelős fókuszpontok (cross type) mind a horizontális, mind a vertikális irányban érzékelnek. -
Larry303
addikt
válasz
Karima #43404 üzenetére
én sportolás közben próbálgattam a 3d követő fókuszt...elég jól működött, pedig aránylag gyors mozgásról bezsélünk (síelés) viszont az is igaz, hogy adottak voltak a körülmények...piros téma a fehér háttér előtt...tudtommal a 3d fókusz mód főleg ilyen infok alapján követi a témát, és ez esetben akkor is sikerült neki amikor szélső fókuszpontokon állította az élességet...
általánosságban sztem még az is elmondható, az újrakomponálás/fókuszpont vitánál, hogy nagyon nem mindegy mi a téma...van amikor teljesen mindegy, hogy cross type vagy sima fókusz szenzor az amivel dolgozol -
Sucuka
senior tag
válasz
Karima #43407 üzenetére
Én mindkét szememre távollátó vagyok, de "balszemes" vagyok én is
és pont a gyors visszanézéssel vagyok gondban, mert mikor leveszem az orrom elől a gépet tuti, hogy épp párás a kijelzővédő
Szerencsére a dipotriakorrekció nagyon jó a távollátás esetére. A Zenittel készült képeim sosem ott voltak élesek, ahol én akartam
(mérőék nélküli mattüveges "szegény")
Egyébként én is a kozépső + újrakomponál módszert szoktam általában használni, és észrevettem a fókuszsík többszöri elmozdulását eddig nem tudtam mire vélni, de ez most rávilágított számomra is. Viszont vannak olyan esetek, mikor szélső pontot használok, pl szűkebb rekesz, nagylátószög-állás használatakor, általában tájképnél, mikor már állványon a gép. Bár ott általában egyszer fókuszálok, utána meg AF kikapcs.
-
kiskornel
addikt
válasz
Karima #43385 üzenetére
Ha nagyon pontos fókusz kell, mert kicsi a mélységélesség, akkor mindenképp a legközelebbi fókuszpontot választom ki, és onnan komponálom tovább, minél kevesebb mozgatással. Úgy tudom, a te vázadon is mindegyik fókuszpont keresztes, szvsz ez nálad nem számít, hogy melyiket használod.
Ha megfelelő a mélységélesség, akkor a középsőt használom, mert úgy kevesebbet kell nyomogatni a vast, és amúgy sem számít.
Ha meg igazán pontosan kell dolgozni, akkor állvány + liveview.Az eddig a legpontosabb, és egyben a legpepecselősebb.
Követő fókuszt nem szabad használni, mert annak van egy tehetetlensége, és nagyon kis mélységélességeknél nem fog utána állítani. A másik jellemzője, hogy pár mp-ig folyamatosan fókuszálni kell, s csak utána müxik megfelelő biztonsággal.
Inkább szakaszosan nyomkodom one shot állásban. -
válasz
Karima #43394 üzenetére
Én nem vagyok ugye nikonos, de az af-c az követőfókusz, aminek a lényege, hogy állandóan az adott ponton legyen éles a téma... ergo ennél nincs újrakomponálás...mert ha elmozdítod a fejéről, már ugrik is a nyakára a fókusz és már nem is éles a fej... mozgó témán tudod vele tartani a fókuszt...
-
m3ss
veterán
válasz
Karima #43390 üzenetére
hat sok komolyabb nincs nala
erdekel amugy, igen. a madaras kepeket multkor kovetovel lotted?
coxer: es az ilyen 1.4-es portrekat is ujrakomponalva lovod? hogy nem csuszik el a fokuszsik? ha mar nem oldalso fokuszpont, en azt hittem, hogy siman meglovitek kozepre aztan majd ugy kroppoljatok, hogy jo legyen a kompozicio. felbontas meg elesseg ugy sem nagyon gond ilyen gepekkel/uvegekkel.
en 50mm, 1.8, kb 1-2m tavolsagra a tematol gyakorlatilag nem tudok jo helyre fokuszalni ha ujrakomponalok. pedig nem fokuszhibas az obi. (1m-nel 3cm az eles tartomany)
viszont nem ertem, miert problemasak az oldalso pontok mindenkinel. multkor probalgattam es (bar jo ha 10-15 kepet lottem eletemben oldalso fokuszpontokkal, szoval sok tapasztalat nincs) szar fenyviszonyok mellett is jo helyen volt a fokusz mindig. inkabb csak az volt a gond, hogy nekem az oldalso fokuszpont nagyon a kep szelen van, fuggoleges harmadolon kivul...igy meg majdnem azzal is ujra kellene komponalnom ha nem akarom nagyon a kepszelre tenni a temat. -
m3ss
veterán
válasz
Karima #43380 üzenetére
en is ezen morfondiroztam utobbi idoben. szerintem az a donto fontossagu, hogy milyen gyujtotavon es blendevel dolgozol. en azt vettem eszre, ha pl 1.8-on lovok (50mm) egy fel meterre levo dolgot (tehat par cm a fokuszsik osszesen) akkor jobban jarok az oldalso fokuszpontokkal, mert az ujrakomponalas miatt sokszor nem a celterulet lesz eles.
ha viszont nagyobb a melysegelesseg es nem okoz ilyen gondot az ujrakomponalos modszer en akkor inkabb azt hasznalom. ugy veszem eszre, hogy gyorsabban lovok ugy, mintha allitgatnam a fokuszpontokat. -
Throme
veterán
válasz
Karima #43380 üzenetére
Te könnybb helyzetben vagy mert van szélső keresztszálas fókuszpontod.
Ha van időd átváltani rá, akkor nem kell ide-oda mozgatnod a gépet.
Nekem nincs, csak középen és gyengébb fényviszonyoknál már az AF lock marad komponáláshoz.
Pedig szeretem használni a szélsőket. Pl kisbaba képnél, fényerős fix-el, vaku nélkül (emiatt kis dof-al) szerintem jól jön....jó lenne ha a D5100 utódja megkapná a D7k fókuszpontjait
.
-
Horbal
őstag
válasz
Karima #43380 üzenetére
Én mindkettőt szoktam alkalmazni helyzet függő.
A szélső fokuszpontost jobban szeretem kevesebb a buktatója szerintem.
Az aflock-kal az a baj, hogy ha változik a távolság akkor rendesen elmászhat a fókusz sík - márpedig ritka, hogy sikerül olyan mereven megállni, hogy ez ne következzen be. Ennek ellenére nyilván néha rákényszerülök én is - gyakorlat kell hozzá.
A szélső f pontokkal meg az a baj, hogy pl az én gépemen D3100 közel sem olyan hatékony az Af mint középen, nem olyan gyors és nincs AF segédfény sem illetve abban a beállításban amiben én a legtöbbet használom M, single point AF nincs ha szélre viszem a Fpontot.
-
törölt tag
válasz
Karima #43191 üzenetére
Ingyenes, csak az ingyenes az eleg fapados. Pl nincsen kategorizalas, csak omlesztve rakhatod a kepeket. Sorrendet valaszthatsz csak. Csak az ingyenes skin-ek mennek. Tobbek kozott.... Az enyem pl ilyen: cayman.500px.com (csak most epp kalapalnak, ezert nem megy az oldal)
Egyebkent az 500px-en jelenleg a 900 pixel szelesseg a kovetelmeny, efelett megy a lemeretezes.
-
m3ss
veterán
válasz
Karima #42714 üzenetére
amugy madarakat ilyen hoban nem konnyebb maradasra birni? vmi madarat lencsevegre kellene kapni..elobb parkoltam le itt a haz elott es a varjak kb 2m-re alltak a kocsitol, nem zavartattak nagyon magukat...jo kontrasztosak is voltak a feher hoban
ki is szortam a jatszoterre egy kis kenyeret, hatha rakapnak. most a hatter is jo lenne, sok a ho, na meg feny is van. mondjuk teleobi nelkul..egy regebbi brdige fujival probalom meg szerintem, de szanalmasan lassu a sorozatkep funkcioja (rawban nem is tud) szerintem eleg eselytelen lesz ezzel.
vagy lehet az arboretumba kellene kineznem, ott van sok madareteto..csak mereszebben jonnek ilyenkor, ha ho miatt nem nagyon talalnak elelmet..vagy rosszul gondolom? -
Chapel
addikt
-
válasz
Karima #42570 üzenetére
Nekem is totálisan átjön az érzés, engem a zöld folt nem érdekel... viszont a dátumkód feliratot ha nagyon akarod ki tudod szedegetni ps-el... vagy akár lr-el is ha nagyon ügyes vagy és türelmes.
(#42572) gzola
Remekre sikeredett!
30D? - nem 40D-vel lövöldözöl általában, vagy rosszul emlékszem?(#42562) bigmasterg
Ez is mutatós lett, meg a naplementések is! -
fi:zi'k
nagyúr
-
válasz
Karima #42507 üzenetére
Átmegyek offba, habár nem hiszem, hogy bárkit is zavarna.
Ezer féle varia lehet... Lr-ből megnyitod Layerekre a képeket, nyitsz alá egy megfelelő méretű képet, egymás mellé lököd őket, a képek közé teszel egy megfelelő méretű téglalapot, vágsz és adsz nekik körbe keretet. Igazából attól függ hány képed van és mi a pontos cél.
Vagy ha pl panorámaképekről van szó, akkor simán merge to panorama... és a fenti menet.
Te mit találtál ki rá? -
*Ropi*
félisten
-
kiskornel
addikt
válasz
Karima #42396 üzenetére
(#42406) narancsnn: ez már sokkal jobb. Érthetőbb. Persze a lényeg átjön, de túlzsúfolt a tér. Ez legfeljebb így egyfajta dokumentációnak jó.
(#42404) narancsnn: túlkombinálod. Ha már történet kell hozzá, nem beszédes a fotó. Te, mint a készítő, máshogy látod a dolgokat. El kell vonatkoztatnod. Mit láthat egy tök idegen ember. És akkor rájössz, hogy a hegedű elég nehezen felismerhető a képen. És akkor miért ez lehet a cím. Nekem egyből az jutott eszembe, hogy hazamentél, és xarrá törted a hegedűdet, aztán most bilincseket raktál rá. Persze, miután elárultad a történetét, nevetségesnek tűnhet, de nekem ez jött le. EGY HANGSZERGYILKOS.
Tovább ront a helyzeten, hogy alig van benne kontraszt. Sötét, és a kis mélységélesség se szolgál semmilyen célt.(#42396) Karima: "Jobb lett volna, ha minden éles rajta?" - mindkét virághoz volt szerencsém. Nem túl nehéz őket fotózni. Így nincs benne kihívás. Ha kint terepen fényképezted, természetes körülmények közt (ami nem valószínű), az nem látszik meg rajt.
-
nesa
veterán
válasz
Karima #42401 üzenetére
Felre ertesz nem a flickr el van a gond az megy hanem ahogy linkeled az lassu neten igen gaz, vicc nelkul percekig szoszol vele mig ahogy mutattam azonnal latom.
Tehat igy megbirom nyitni igy viszont nagyon gazos.
-
nesa
veterán
válasz
Karima #42382 üzenetére
Igy PL, mert most se tolt be, ugytudom megnezni hogy kulon megkereslek... aztan a kepet... most elhiszem hogy valakinek betolt de itt az orszag leszart reszen nem savot novelni szoktak hanem 2 evente felezik es ez nem vicc!!!!!! szerintem 2 ev mulva kiis kotik....
-
Larry303
addikt
válasz
Karima #42325 üzenetére
nem volt szűrőm (sajnos) viszont direkt nem kapcsoltam be a lens correctiont, néha kimondottan tetszik ahogy a 16-85 ennyire vinnyettál bizonyos körülmények között...több dinamikát is ad sztem a képnek...
illetve van rajt persze némi utómunka, de semmi extra csak az alapok, wb, expo stb sztem ps ban meg sem nyitottam csak camera rawban -
gab.m
senior tag
válasz
Karima #42195 üzenetére
A Napot én is az alsó harmadolópontra tettem volna, pontosabban a jobb oldalira, és akkor máshová pozicionálhattad volna a bal oldali nagy felhőt, amit kettévágtál. Nekem az a felhő túlságosan erős elem, szinte elvonja a figyelmet a Naptól és a kalászoktól.
Egyébként rendben van a kép!
Aktív témák
Hirdetés
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Asus rog g751y elkelt
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest