- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Aktív témák
-
-
spanyoll
addikt
válasz
forceberg #46076 üzenetére
Ja hát ha nem ad számlát az már más kérdés
Én azt feltételeztem, hogy fog / tud. Ha nincs számlázás, akkor sima szóbeli megállapodás során elmondani, hogy mit kap, mit kaphat, én a különböző árú csomagokra esküszöm minden téren, de ha fix árért kap fix szolgáltatást is lehet tisztázni, hogy nézd pajtás, ezt és ezt kapjátok ennyiért és ennyiért , utólag nem lehet módosítani, stb.
Egy kis beszélgetés után az emberek megértik, hogy a fotózás is egy munka, abban is vannak feltételek, és ha nem tartjuk magunkat pár dologhoz, akkor nem kóser az egész.
Ők sem kérnek a hentesnél fotót a levágott csirkéről, sem pedig az orvostól műtét után szövetdarabokat -
madgie
titán
válasz
forceberg #45984 üzenetére
Olyan ez, mint a hdr. A könnyebb út a "túlzás", a nehezebbik az, amikor az átlag ember (nem fotós) nem szúrja ki, hogy utómunkázva van, csak azt, hogy szép. Adsz neki egy kis karaktert, de nem hagyod, hogy az uralkodjon el a képen.
Ilyen tekintetben sokszor bűnbe esek a silver efex pro-ban, hajlamos ott is túlzásba esni az ember (pici mentség, hogy a fekete-fehér szvsz "többet bír")
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #45738 üzenetére
ott veheto legjobban eszre, hogy "zsizsis". nem tudom, hogy minek koszonheto, hdr miatti kontrasztvesztesegnek, vagy elesiteni kellene meg tovabb, lehet mind2. az is lehet, hogy neked ilyen vegtermek a celod, es akkor nem szoltam. nekem kicsit tul "hdres" igy.
amugy felreertesek elkerulese vegett nalam siman 4.5 pontos kep (5bol), szoval jo foto, csak zavar az utomunka... -
m3ss
veterán
válasz
forceberg #45736 üzenetére
hmm latom sokaknak nagyon nem tetszik a nyilt velemenynyilvanitas..
pedig en semmi rosszat nem akarok, csak velemenyezek kepeket, ha jot latok jot mondok ha kevesbe jot akkor azt. meg csak elfogadni sem fontos. de ha gondolod akkor a te kepeidre ezutan csak akkor mondok vmit, ha tetszik...nem egy emberen latom a sertodest itt, csak nem ertem miert, elmenybeszamolonak teszitek fel csak a kepeket, vagy vki fejlodni is szeretne? mert sztem igy egyszerubb fejlodni...
sajat kepen nem ertem mit mutassak meg es hogy annak mi koze lesz a te kepedhez? -
m3ss
veterán
válasz
forceberg #45730 üzenetére
en fanyalgok is kicsit
jok ezek a kepeid, jo a nagylato perspektiva meg jok a kompok nagyon de nekem az utomunka vhol santit. mivel csinalod a hdreket? tobb raw-bol? megneznek egy eredeti kepet, de akar szivesen osszegyurnek neked egy hdrt is, hogy ertsd mire gondolok ne csak itt okoskodjakvagy microcontrast, vagy elesseg, vmi santit. nezd meg a csillart peldaul...
-
m3ss
veterán
válasz
forceberg #45229 üzenetére
jok nagyon a hdr kepeid amugy, de mar tobbszor mondani akartam, hogy nekem nehol kicsit sok. kicsit nehezen tudom megfogalmazni, hogy mi nem tetszik, talan kicsit olyanok, mintha tul lenne elesitve. mint pl a mostanin a kozeli szikla, meg az erdo. mivel csinalod a kepeket? photomatix? microsmoothing nem segitene ezen? vagy esetleg strengtht levenni 70-80%-ra? bar ugy nem ervenyesulne annyira a hdr hatas. na mind1, lehet neked pont ez a celod, hogy olyan legyen amilyen most.
-
Peethy
őstag
válasz
forceberg #44572 üzenetére
Sőt, sokszor már az másít az emberek puszta véleményén, hogy ki töltötte fel az adott képet.
Pontosan. Ezért nem is nagyon szeretek véleményezni, mert magamon veszem észre, hogy a (topikban) kezdők képein nagyon keresi az ember a hibát, amit mondhatna, aki meg már régóta itt van, annak meg megy a "tetszik", stb. Szóval inkább csak akkor írok, ha valami különösen tetszik, vagy nagyon nem. Talán a legkorrektebb véleményezést kiskornel szokta adni, nagyon tényszerűen megfogalmazza a javítandókat.
Lassan nekem is kéne fotózni, már 2-3 hónapja alig vettem elő a gépet, megy a tanulás ezerrel. Valamikor majd rászánom magam, mindig inspirálódok, ha ide benézek
-
j.bravo
addikt
válasz
forceberg #44572 üzenetére
Öööö, a tiéden pont nincs félbevágva, vagy rosszul értem? A kőpillér szokta félbevágni vagy a vasszerkezet? Rég jártam arra...
Ez a kép jó példa amúgy: nekem még nem jutott eszembe innen lefotózni a Parlamentet. Hiába fotózta le már más, pl te, nekem ugyanúgy új kép lenne.
Jó példa a HDR-vitára is: alapvetően ez a HDR-effekt az én ízlésemnek már sok. Ebben a kompozícióban, ezekkel a felhőkkel stb. viszont még épp határeset, jól áll a képnek (bár lehet azon lamentálni hogy kicsit kevesebb elég lenne-e nekem, ha én csinálnám). -
spuros
őstag
-
válasz
forceberg #44255 üzenetére
Nem tudom, hogy szándékos-e de nekem határozottan tetszik, hogy nincs kifejezetten penge éles része a képnek, tetszik, hogy sok a sötét és misztikus része a képnek.
Amit szerintem javíthatnál az a tető illeszkedésénél azok a szürke foltok, nekem elviszi a szemem.Köszi!
-
Clemi
veterán
válasz
forceberg #44095 üzenetére
Igen, az élesség egy picit elment, a viaszos hatás a virágon lévő csillogó felület miatt van, a kiégés meg sajnos egy az egyben ahogy a nap tükröződik rajta. Azzal nem nagyon tudtam mit kezdeni. Ha retusálom nagyon meglátszik szerintem, ha meg sötétítek rajta, akkor az egész lenne sötét. Legközelebb jobban figyelek, hogy ne legyen csillogás a felüleleten.
Kérdés: Focus Stackingra melyik programot ajánljátok, mert a PS5 nem a legszebben dolgozik. Próbáltam a CombineZP-t, és a Zerene Stacking-ot, egyik sem rossz, jobb mint a PS beépített ezen funkciója. Van esetleg ezeknél okosabb progi esetleg?
-
-
válasz
forceberg #43960 üzenetére
Én először úgy gondoltam jó az az oldal, aztán hamar feladtam a szar minőség és a sok magától elszállt arctól. Idehaza nincs pártatlan véleményezős oldal, se fotós képverseny, ezt zsinórban lehet látni.
filózoli (#43961): El kell fogadnod a kritikát, régen is ez volt a baj, és itt van értelmes potenciál h fejlődj, fotozztól nem fogsz.
[ Módosította: Ndruu ]
-
-
Clemi
veterán
-
Sucuka
senior tag
válasz
forceberg #42897 üzenetére
Összeszedve néhány hsz-t
:
(#42897) forceberg: Köszönöm szépen, azóta változott párszor, bár cOxeR szerint is elbírna még egy kis expót.
(#42905) kiskornel: A kép a zamárdi csónakkikötő jegén készült, egyfolytában koriztak, azért olyan, mintha félreállna, mert figyelni kellett nehogy fellökjenek minket. Ha más szöget választok, akkor a hátterem tele lesz korcsolyázókkal, ebben az esetben pedig nem az volt a cél
Próbálkoztam több féle szűrővel, nekem a legtöbb közül ez tetszett a legjobban, bár ízlés kérdése, ez még változhat
Te milyen színösszetételt javasolnál különben? A madárkával kapcsolatban ismét csak azt tudom mondani hogy remek! Ágtakarás ide vagy oda, szépek a színei!
(#42917) Karima, (#42919) Larry303: Mindegyik képe nagyon jó, de a #7-es visz mindent számomra is
(#42928) kiskornel: Verébből a 2., cinkéből az 1. Hatalmas grat!
(#42930) Chapel: Makrótéma ilyenkor is akad bőven, nem kell feltétlenül az élővilágra menni... Bár lenne makróobim, vagy közgyűrűim, de ami késik....
-
zolka78
senior tag
válasz
forceberg #42416 üzenetére
Gyönyörű lett, valami hasonló van nekem is ugyan ebből a szögből csak még kompakttal. Jó azért látni ha valaki ugyan azt megcsinálja jobban, lehet tanulni belőle.
Próbálkoztam valami rideg hóeséses képet összehozni, nem tudom mennyire sikerült. Van valami tippetek, hogy magát a havazást a maga ridegségében hogyan lehet jól megjeleníteni? -
válasz
forceberg #41744 üzenetére
Nekem tetszik, főleg ez a jó nagy döntés... az oldalt belógó elemek ráadásul könnyen beazonosítják a helyet és ez nekem ad hozzá egy plusz érzetet.
Tényleg csak elsétáltam, kézből bajos volt így is a szűk rekesz, f22-őt 1/20-al megfogni, viszont akkor otthon kell belőnöm a monitoromat... világosítottam a képen, hogy látszódjon aminek látszódnia kell, a lámpák körüli fényaura adja a kép javát...és így látszik a kép előterében is a textúr(h)a.
(#41745) m3ss
Volt még, de zavart és levágtam, mert építettek rá egy állványzatot nézőtérnek, és az sokkal jobban rombolta a látványt, mint a vágás. (Gábriel barátunk is benne volt még a szögben...) -
eastsider
nagyúr
válasz
forceberg #41589 üzenetére
Szép képek, nekem a kompozíció kicsit zavaros
az utolsó tetszik a legjobban, de ott kihagytam volna a várfalat a képből... nekem nem gyere be ott, amúgy nagyon rendben van!
2. kár, hogy ferde, amúgy adja a téma ("járda", ablak, a végtelen "köd") talán fekvőbe lőttem volna, így annyira nem jön át
az első is jó, de ott mint írták a fa zavaró, ill. a középre komponált horizont... valamerre eltoltam volna
amúgy a színek, meg ilyesmik nagyon jók! -
m3ss
veterán
válasz
forceberg #41589 üzenetére
1. meg 3. nekem kicsit tulszaturalt. elson blue,aqua nagyon tul van huzva, nem? de lehet masnak pont ez jon be. (szerk, na mar flickren vkinek pont a szinek tetszenek
) feketefeherben megneznem az elsot.
3. az hdr/tonemapped? kicsit zsizsis, vmiert nekem is hasonlo eredmeny szuletik, ha faleveles kepeket hdresitek...vagy csak clarity tul sok? -
Peethy
őstag
válasz
forceberg #41363 üzenetére
Ezek közül a harmadik tetszik!
Meg az utolsó előtti.
(#41365) eastsider: az első, székesegyházas HDR nagyon ott van! A csehes kép is kifejezetten tetszik, van hangulata
(#41395) bigmasterg: alapvetően tetszenek, bár néhány esetben erősen határon van az én ízlésvilágomnak még megfelelő mű-jelleg
A kommenteddel is egy gond van: a Murcielago után nincs ott egy "m" betű
Jönnék én is két képpel a végzős osztálykirándulásunkról, Pécsről.
-
eastsider
nagyúr
-
Sucuka
senior tag
válasz
forceberg #40731 üzenetére
Ez most nekem valahogy nem... Bár érdekes kép, mégis olyan kusza (lehet, hogy csak korán van még, de így érzem). Mellesleg van némi színzaj is rajta, de ez természetes, hisz barlangfotóról van szó.
Remélem nem veszed zokon amit írtamA többi képed eddig nekem bejött!
-
pdave
aktív tag
válasz
forceberg #40683 üzenetére
Köszi! Annál a képnél pont nem, de egyébként valóban szoktam néha küzdeni a polárral 10-20-on - lehet csak venni kéne egy UWA polárt
Kiskornél - szerncsére jó időnk volt, ez viszont azzal járt, hogy egy darab felhőt nem láttunk, ami fotózás szempontjából nem a legszerencsésebb. Én viszont inkább meghagytam az eget, mert annyira nem vagyok oda a szélesvásznú képekért - bár lehet hogy szerkesztésileg jobb lenne ilyen képeknél.
(#40675) Karima - nekem nagyon tetszenek a minimáljaid, és egyébként nem csodálom, hogy rendeltek a tésztás képből nyomatot, étteremben pl. kiváló képanyag - vagy akár katalógusban, újságban.
(#40684) Murderer69 - tényleg jól áll neki a T/S
Aktív témák
Hirdetés
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Napelem
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest