Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Tasker
Aktív témák
-
törölt tag
En is szoltam volna hozza egy-egy kephez, de nem kulon linkelted oket. Ez igy egyben tul sok egyenkent velemnyezni. Pl nehany ejszakaid sotetebb kicsit a kelletenel, illetve jellemzo kompozicios hibaid, hogy pl nehany kepen tul nagy teret hagysz az ures viztukornek a tema felso felet pedig beszoritod. Aztan itt ott belogo zavaro elemeket bennthagysz, ilyesmikre gondolt kiskornel is szerintem
es en is ezen a velemenyen vagyok. Egyebkent pedig latszik a kepeiden, hogy nem vaktaban lodozod oket, csak meg nincs olyan sok tapasztalatod ezert reszletekrol megfeledkezel. Viszont jo uton haladsz!
-
Clemi
veterán
válasz
kiskornel #44594 üzenetére
Azzal segítenél ám, hogy melyik képre gondolsz, aminél állványt kellett volna használnom
Egyébként az összes hajnali, és éjszakai kép állványról készült, mivel a fény kevés volt az ISO100-hoz. A harmadolós szabályt ismerem, és alkalmazom is, amikor csak tudom.
Szívesen leülnék veled egyszer átbeszélni a képeim...[ Szerkesztve ]
-
-
Karima
őstag
Van egy nappali holdam kb 100% cropban
-
kiskornel
addikt
Teljes album -> az egészről megy a vélemény. Ilyen sok kép...
állványt meg azért mondtam, mert sok képeden látszik, hogy nem alkalmaztad, pedig kellett volna.
Belógó fókuszon kívűli növényzet ritkán látványos a képeken... szintén, mikor a növényzet takar az se, hacsak nem vezeti a szemet.
Széles látószögnél érdemes közeli és távoli (háttér) dolgokat egybekomponálni (ilyen nincs a képeid közt). Harmadolós rácspontokba helyezni a témákat.(#44593) cOxeR: ezek szerint a 7D nem jött be...
17-55 nem eladó?
-
Clemi
veterán
válasz
kiskornel #44589 üzenetére
Köszi a kritikát. Először is van jó állványom, hiszen az éjszakai képeket arról készítettem, és ha állványra teszem a gépet, akkor az ISO értéket is azonnal fix 100-ra állítom, amit egyébként is megteszek mindíg, ha elég sok a fény, és csak akkor emelem, ha a zársebesség a reciprok szabály szerinti minimum alá csökkenne.
Az objektívről annyit, hogy az összes kép egy 17-85-ös objektívvel készült, kb a 17-35-ös tartományban. Sajnos 17mm-en eléggé vacak az objektív képe, ami főleg nappal nagyon zavaró, így a 24mm amit a leginkább használni tudok, és használtam is legtöbbször.
A komponálásról: Igen, érzem én is, hogy a komponálással javíthatnék a képeken, köszönöm, hogy ezt te is észrevetted. Ebben a témában elég sokat olvasgattam, többször átrágtam magam Scott Kelby könyvein és próbáltam az abban leírtakat követni, de .... szóval ennyi jött ki belőlem. Lehet, hogy egy tapasztalt fotósnak kellene a hóna alá venni egy kicsit, hogy irányítson, rávezessen a helyes komponálás mikéntjére?
Szóval köszi a kritikát, de olyan is jöhetne, hogy egy-egy képen mit kellett volna másképp csinálnom, hogy érdekesebb legyen. -
gab.m
senior tag
Már rég posztoltam..
A kép Csángóföldön készült, Magyarfalu (Arini) közelében.
[link][ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
(#44584) Clemi: a sorozatból kiválasztott képed volt a legjobb. A képeid valóban sugallják, hogy kezdő vagy. Nos, hogy merre tovább: én javaslom, hogy szerezz be egy jó állványt. Az állvány felállítása mindig nyüg, de legalább 10x meggondolod, hogy fényképezd le a dolgot. Valamint az éji képek elkészítésével se lesz gondod. Ahol lehet, minimál ISO-t használj, ami megint csak állványról könnyebb. HDR, vagy túl világos ég esetén két eltérő expós kép -> utólag összerakni.
Mindenképp gondolkodj egy ilyen nyaralás esetén a széleslátószög alkalmazásán. Előtérben közel valami kis dolog, a háttér meg távol, hatalmas (vagy a fordítottja). Igazából a képek komponálás szempontjából vannak elcseszve. Számodra jók, barátok már uncsinak találhatják, egy fényképész meg azt fogja mondani: a lényeg tűnt el a képekből.(#44554) Karima: Szerintem is túl kék a kék. Vagy túl világos a kép, vagy ha meg kék órákban készült, akkor meg nem ilyen a kék (az égen). Szerintem is szelektíven csak a kéknek a telitettségéből kellene visszavenni.
(#44581) eddie1978: jó tudni, hogy van még hova fejlődni
(#44571) Clemi: Szerintem ez egészen jó kép. Legalább is van hangulata.
(#44529) cOxeR: szerintem is leírtak mindent a többiek. Az ég legtetején az a sötétítés nem kellene. Bár a drámai hatást fokozza, mégis felhívja a figyelmet, hogy nem természetes fotóról van szó, hanem "túlmunkázottról". A világosított rész meg legyen kör alakú. Azzal lehet természetessé tenni. A képkivágás amúgy rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Nincs semmi baj a turistaképekkel, ha nyaralni mész. Neked/párodnak/családodnak kell hogy mondjanak valamit. Amíg az ember felidézi a kellemes emlékeket a képek alapján, addig azok abszolút jók.
Ha turistaképeknek igényesek, akkor még inkább. Persze mindig lehet még igényesebbnek lenni, de ezek a legkevésbé sem igénytelenek, szerintem. Rendben vannak teljesen.
Csak akkor kell elszakadni a turistaképektől és mindenáron ikszfaktort tenni bele, ha nyaralás helyett dolgozni mész.
Szerintem -
Peethy
őstag
válasz
forceberg #44572 üzenetére
Sőt, sokszor már az másít az emberek puszta véleményén, hogy ki töltötte fel az adott képet.
Pontosan. Ezért nem is nagyon szeretek véleményezni, mert magamon veszem észre, hogy a (topikban) kezdők képein nagyon keresi az ember a hibát, amit mondhatna, aki meg már régóta itt van, annak meg megy a "tetszik", stb. Szóval inkább csak akkor írok, ha valami különösen tetszik, vagy nagyon nem. Talán a legkorrektebb véleményezést kiskornel szokta adni, nagyon tényszerűen megfogalmazza a javítandókat.
Lassan nekem is kéne fotózni, már 2-3 hónapja alig vettem elő a gépet, megy a tanulás ezerrel. Valamikor majd rászánom magam, mindig inspirálódok, ha ide benézek
-
Clemi
veterán
válasz
j.bravo #44576 üzenetére
Köszi a reagálást... valami ilyesmire gondolok én is, hogy tök átlagos képek, pedig tudom, hogy valami több is lehetne belőlük, csak éppen valamiért nem jön meg az ihlet, ha a sorozatot [link] átnézem, hogy melyik képnek feküdjek neki, és próbáljam valamilyen irányba kimozdítani a semleges zónából, hogy ne semmitmondó turista képek legyenek.
[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
válasz
spanyoll #44560 üzenetére
"ha mondjuk ülnének az alagút párkányán, vagy a párkány előtt lévő szögesdrót..."
kevered a lánchíddal.[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
-
j.bravo
addikt
Nem feltétlen.
Az is lehet hogy teljesen rendben vannak, csak semmi "extra", amit egyrészt vehetsz úgy is hogy semmi "ikszfaktor" ami álmélkodásra, dicséretre készteti az embereket; de veheted úgy is hogy nincs benne semmi olyan szarvashiba amit érdemesnek vélnének megemlíteni és azért ragadnának billentyűzetet.A pálmafás sziluettes például hangulatos, jó lehetett ott nyaralni, meg szeretjük a sziluetteket, nagy baj sincs vele, de nagy extraság sem - szerintem. A strandos napernyős sorozatban levőkön jobban megakadt a szemem így első átnézésre.
-
j.bravo
addikt
válasz
forceberg #44572 üzenetére
Öööö, a tiéden pont nincs félbevágva, vagy rosszul értem? A kőpillér szokta félbevágni vagy a vasszerkezet? Rég jártam arra...
Ez a kép jó példa amúgy: nekem még nem jutott eszembe innen lefotózni a Parlamentet. Hiába fotózta le már más, pl te, nekem ugyanúgy új kép lenne.
Jó példa a HDR-vitára is: alapvetően ez a HDR-effekt az én ízlésemnek már sok. Ebben a kompozícióban, ezekkel a felhőkkel stb. viszont még épp határeset, jól áll a képnek (bár lehet azon lamentálni hogy kicsit kevesebb elég lenne-e nekem, ha én csinálnám). -
spanyoll
addikt
válasz
j.bravo #44573 üzenetére
Persze, én is kínosan figyelek rá, hogy odategyek valami jelzőt, ami kifejezi, hogy a véleményem csak egy a sok közül, nem a végső igazság, csak egy gondolat
Igazából én nem is azért rakom fel ide a képeket, hogy jól megmondjátok, hogy béna vagy jó, mert tudom, hogy nekem tetszik. Maximum azért, hogy a technikai részében akarattal, vagy anélkül ejtett hibákra rávilágítsatok, plusz jó esetben simogassátok az egómat némi dicsérettel@forceberg : Igazad van, nem is kicsit
-
j.bravo
addikt
válasz
spanyoll #44570 üzenetére
Senki se vitatja azt hogy Neked tetszik-e valami vagy sem
De (magam ismételve), az érzelmek hiánya/megléte/milyensége nagyon szubjektív.
Az unalmasság is: én frászt kapok és hülyére unom magam - például - nagyon sok ma népszerű zenétől vagy zenei stílustól, míg másokat valószínűleg az általam hallgatottak altatnának el vagy idegesítenénekNa de szóval ezen szubjektivitás miatt is szoktam én, a félreérthetőség elkerülése végett, talán a kelleténél kissé többször is megemlíteni hogy "szerintem", illetve ennek rokon értelmű változatait (én ezt látom, nekem ezt mondja, stb), talán már-már görcsösen akarva elkerülni a látszatát annak hogy egyetemes igazságot vélnék kinyilatkoztatni
szerk.: látom, te is odaírtad
látod, én se vettem észre. Talán a "szerintem" az amit a legtöbben szoktak észrevenni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
j.bravo #44568 üzenetére
Minden szubjektív. Sőt, sokszor már az másít az emberek puszta véleményén, hogy ki töltötte fel az adott képet.
De ha már Parlament. Én itt még nem láttam(lehet, hogy csak elsiklottam felette), olyan Margit híd szigeti bekötője alól készült képet, amin ne lenne félbevágva a Parlament. Igen, ha középről akarod, akkor az ártér féloldalára kell felmászni egy képért. -
spanyoll
addikt
válasz
j.bravo #44568 üzenetére
Mindenből lehet érzelmet előcsikarni, vagy érdekessé tenni, ha máshogy nem is, akkor egy különleges környezettel vagy a környezetbe belehelyezett oda nem illő mondanóval.
De erről fölösleges vitázni, én teljesen megértem a ti véleményeteket is, de számomra attól még ha egy kép nem ad különlegességet, vagy érzelmet (a szépségérzet is egy érzelem), akkor az nekem nem tetszik.
Viszont mint azt leírtam párszor ez csak egy véleményRészemről az offnak vége, nem kell velem egyet érteni, nem is várom el
Csak a fórum témájából adódóan leírtam egy saját gondolatot. Ánnyi
@Fejo: megnéztem a képeid és nem értek veled egyet. Szerintem félreértitek amit írok, de mondom mindegy, kár ezért koptatni a billt imo.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz
spanyoll #44567 üzenetére
Hát, az érzelem számomra nagyon szubjektív dolog...
A Parlamentből hogy hívsz elő érzelmet? Milyet és hogyan?
Karima képében is lehet hogy számodra nincs érzelem, számomra viszont van (pl. elmerengek a bemozdult hajó láttán az idő múlandóságán ahogy ülök, nézem a vizet, a folyót, a hidat, az életet a hídon és a parton, hogy mennyi minden történik amíg én csak ott ülök és esetleg épp várom a buszt, vagy eszembe jut hogy amikor legutóbb itt üldögéltünk a barátnőmmel akkor miről beszélgettünk, stb).
Más részről, eleve a színek is képesek lehetnek érzelmeket kiváltani - de nem feltétlenül mindenkiből ugyanazt... -
spanyoll
addikt
válasz
j.bravo #44566 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet lefotózni, mert én is szoktam olyat fotózni amit már előttem millióan és ugyanolyan szögből, hogy "nekem is meglegyen".
Én azt mondtam, hogy ha van egy téma, amit mindenki lefotózott (teszem azt a Parlament), akkor a "budai oldalon lerakok egy állványt és bumm" megvalósítás számomra unalmas, mindaddig amíg nem ad valami pluszt. A plusz lehet egy új fajta megvalósítás, vagy egy extra érzelem, persze az sem hátrány ha a megörökített akármi különleges.
Az más kérdés ha munka szempontjából fotózol valamit így, mert akkor ugye ez a dolgod. De amikor magadnak csinálod, akkor szerintem vagy az érzelem előhívása a lényeges, vagy pedig a különlegessége.[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz
spanyoll #44560 üzenetére
Előre leszögezem (bár lehet hogy ismétlem, mert az előbb is említettem hogy általánosságban beszélek), hogy nem személyeskedem, csak hangosan gondolkodom. Kultúrember nem veszekszik, csak vitatkozik, érvel, ugyebár.
Szóval, ha
- tárgyról, tájról van szó, akkor gáz ugyanazt a témát, esetleg minimális különbségekkel újra lefotózni/megmutatni? Azaz n+1 -edik naplemente a Balaton vagy a Duna (vagy a Temze vagy a Szajna vagy az XY álló/folyóvíz felett) az gáz;
- ellenben ha érzelemről, akkor máris nem gáz? Azaz örömöt, szomorúságot, meglepetést, haragot, elesettséget, felháborodást, ijedtséget, sikerélményt, satöbbit nem ciki n+1 -edszer megmutatni?El tudom fogadni - lévén mégiscsak legalább annyira érző lények vagyunk, mint amennyire gondolkodók - ha az érzelem ebből a szempontból fontosabb, de azért valahogy következetlenségnek érzem.
Szóval én továbbra is azt mondom, hogy az agybeteg és/vagy megbotránkoztató dolgok kivételével mindent lefotózott már valaki; és ahogy egyre több fényképezőgépet adnak el, ez egyre inkább így lesz.
Az, hogy egy adott kép kiből milyen érzelmet vált ki, az pedig nagyon szubjektív. Ugyanaz a kép van akiből nagyon sokat, van akiből semmit.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
-
spanyoll
addikt
válasz
Karima #44561 üzenetére
HDR-nél szerintem tényleg végletekig különbözik az emberek véleménye. Van aki szerint az a HDR ami agyon van húzva, van aki szerint pedig épphogy csak a kis lágy korrekciók amik jók benne.
No de én egy szót sem szólok inkább
@fejo: Ja tényleg, kevertem a hidakat
No mindegy, a lényeg, hogy homelesst igen, de ezt a homelesst még nem. De mondom, ez csak egy vélemény volt, nem készpénz
[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
Abba most ne menjünk bele, hogy alagút a környéken nincs, így ott nehéz lenne bárkinek is ülnie...
Hidd el, hogy a fotózás történelmében fotóztak már le homeless-t hasonló szögből...j.bravo:
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz
Karima #44556 üzenetére
Egész pontosan Coxernek
(Csak olyan egyforma az avatarotok
Próbáltam a kékből is visszavenni, de akkor meg az ég kékje is fakul, amit nem szerettem volna, mert ez kb a valóságban is ilyen volt). Max még úgy lehetne, hogy csak a kép alsó részéből veszem le a kék színt.
Tudom, hogy kommersz egy kicsit, ezért is adtam hozzá azt a pluszt, hogy ez HDR. De ezek szerint az nem látszik annyira
(Ami egyesek szerint nem hátrány egy HDR-nél)
-
spanyoll
addikt
Nem, nem ezt mondtam. Hanem azt, hogy ez a szög és ez a megvalósítás jó, de semmi extra. Lehet, hogy az én képem sem, egy szóval sem mondom (mellesleg nem igen hiszem,hogy fotózták volna már így ...)
Nem tartom magam profinak sem pedig nagymesternek, csak elmondtam a véleményem, ami az, hogy az ilyen dolgokat, amiket már nagyon sokan sok helyről lefotóztak általában unalmasak.
Lehet, hogy ez csak az én bajom, de számomra egy ilyen kép nem egy hangulatot ad vissza, nem visz el magával, csak azt látom, ahogy áll egy fotós az alagút tetején és állványról fotóz hosszú záridővel egy hidat.
Ha mondjuk ülnének az alagút párkányán, vagy a párkány előtt lévő szögesdrót bele lenne szerkesztve a képbe, vagy valami, ami extravagáns és nincs még megörökítve, akkor azt mondanám oké.
Persze az én véleményem nem feltétlenül releváns, sőt. Csak nekem ez jutott eszembe mindenféle okoskodás nélkül, mivel nincs mire okoskodnom@j.bravo: Neked is kb azt tudom írni mint Fejonak. Minden meg lett már örökítve kb, de a hogyanon van a hangsúly. Szerintem. VAGY ha mégsem új a megvalósítás akkor adjon egy érzelmet. Szomorúság, öröm, meglepettség, undor, akármi, de ne közönyt.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz
spanyoll #44557 üzenetére
Hát akkor - konkrétum nélkül, általánosságban - hadd említsem meg újra (régi topiklakók szerint ez könnyen lehet hogy a vesszőparipám): a világon gyakorlatilag minden, kicsit is szép, vagy kicsit is érdekes (akár a csúnyasága miatt) dolgot szinte minden szemszögből lefotózott már valaki.
Badarság lenne tucatnak bélyegezni mindent ami nem teljesen új és eredeti fotó.
Főleg mivel nem láttuk az összeset a már elkészültekből...Attól hogy nem jajdeeredeti és jajdeúj, még lehet jó, vagy szép.
Fejo: amikor elkezdtem írni, még nem jelent meg a hsz-od
[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
válasz
spanyoll #44557 üzenetére
"nekem csak az a bajom vele, hogy már mindenki lefotózta, mindenféle módon kb"
Ezzel az erővel már mindent lefotóztak a földön...
Ahogy nyilván fotóztak már földön ülő, falnak támaszkodó homeless-t portré állásban is... Akkor Te milyen extrát vittél bele? Egy a képbe belógó gazdátlan lábat...? Pfff...
-
spanyoll
addikt
A kékségen kívül nekem csak az a bajom vele, hogy már mindenki lefotózta, mindenféle módon kb, így nekem csak akkor lenne érdekes, ha valami extrát vittél volna a képbe, oda nem illőt.
A kékség csak egy picit zavaró talán, de azon lehet javítani
szerk: Nem kell melegebb wb fele menni. Vegyél picit vissza a kékekből, aztán jónapot.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz
Karima #44554 üzenetére
Pedig plusz kéket nem adtam rá, csak egy kis satut. De egyébként ez nekem is kicsit furcsa volt, különösen a hajókon látszódik. De ha meg "kéktelenítem", azaz a melegebb wb fele megyek el, akkor meg a híd lesz még sárgább (ami szerintem most is melegebb színű, mint valójában).
Természetesen Peethynek akartam ezt írni
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
Hello!
Erről mi a véleményetek? A rossz képminőség abból adódhat, hogy a fb-s galériámból töltöttem most le, és azt raktam fel flickr-re. -
spanyoll
addikt
Rosszul fogalmaztam
Térdelő pozíció felé indítottam meg a testem és kb félúton készült a kép. Teccikérteni?
Amúgy azért nem vágtam le a lábat, mert ha már egyszer utca, akkor rohangáljanak csak az emberek, éppen bejönnek a képbe vagy kimennek, bár végül is le lehetett volna szedniNem vagyok ám olyan magas. Sőt. Inkább törpe
-
spanyoll
addikt
[ Szerkesztve ]
-
-
Clemi
veterán
-
Clemi
veterán
Van persze másik verzió is. Sajnos túl sok lehetőségem nem volt kattogtatni, mert amint a hölgy (orosz) észrevette, hogy a papucsát fotózom elmélyülten, felkapta és elment...
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Szeretnék véleményt erről a képről. Valahogy olyan érzésem van, hogy valami nem az igazi.
-
válasz
kiskornel #44527 üzenetére
Nekem az első tetszik, kicsit szűknek találom, a másik túl "világos", nálam az annyira nem jön be.
Viszont idén először a Balatonnál jártam, összekötve a kellemest, meg a hasznos, meg a mindent egyszerre, inkább beszélgettünk, mint fotózgattunk, de szép kis nap volt!
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
Freddy76 #44524 üzenetére
Ennek az utómunkájában semmi különös nincs, itt a nyers kép, már így is normálisan néz ki, és nem sokat kellett retusálni rajta, nameg ennek nincs meg a raw-ja, mert még abból a korszakból való, amikor még 60GB-os vinyóm volt, amiből 30-at elfoglalt a windóz...
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
End-ru #44521 üzenetére
Úgy hívják naplemente!
Bár hamarosan fogok csinálni ennek a képemnek az utómunkázásáról egy videót, mert többen kérték máshol is
-
sztyui2
őstag
válasz
#56824064 #44499 üzenetére
Háttérkép? Állóképből? Vagy mobilon?
Többieknek: Fhúúú, amiket itt írtok, ne is mondjátok, tele van az én városkám is ilyen fotósokkal, csak nézek, hogy van képük megcsinálni azt, amit csinálnak, szánalmas...
Sztori: Engem egyszer meg akartak kérni egy fehérneműs fotózásra, először nyalt egy sort a csaj, hogy szeretné ha én fotóznám, mert a többi fotóst bénának találja, aztán a végén kinyögte, hogy pénzt nem adna, de egy pizzát kaphatok ha szeretnék...
Köszike...inkább nem mondom, hogy hova küldtem -
kiskornel
addikt
(#44493) Eperkutyus: ez így sajnos nem látványos. Ott helyben talán, de a kép sajna nem adja vissza az ottani hangulatot
(#44489) spanyoll: ez nem rossz.
(#44483) spanyoll: olyan, mintha a híd lába lenen a fő téma. Mint egy elefántláb, középen mindent eltakar. Gondolom ez azért lett ilyen, mert korrigáltad a torzítását.
(#44478) forceberg: ez így nekem 1-1-ben tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
Kh@oSz #44508 üzenetére
Településünkön is van olyan személy, aki hitelre vett cuccokat, meg csinált "stúdiót", azóta se hallottam felőle semmit. Pedig a munkahelyén is felmondott.
Első mondatomban benne is van a válasz: amikor dombornyomott hitelkártyát küldenek postán, igénylés nélkül, 400ezres hitelkerettel, ilyen időben, akkor nem kell csodálkozni, hogy ennyi ember rossz döntést hoz. Pedig annak a 2-3szorosát egyszer vissza is kell adni.
(#44510) *Ropi*: pontosan. Aki grafikus dolgokkal foglalkozik, de a saját magát reklámozó weboldalát nem tudja igényesen elkészíteni, az nekem se csináljon semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Kh@oSz
aktív tag
válasz
*Ropi* #44506 üzenetére
Arra gondoltam hogy ha valakinek kezd kilátástalan lenni az élete, az nem vásárol be fél milláért felszerelést és kezd bele a fotózásba hogy kapjon érte étolajat meg pick szalámit, hanem talán olcsóbb kategóriával kezd.
Természetesen az adományfizetés teljesen szürreális...
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Kh@oSz #44505 üzenetére
Jó felszereléssel is lehet botrányos képeket csinálni, nem azon múlik. Egyébként itt nem a felszerelésével vagy a képeivel van a baj, hanem az üzletpolitikájával. Kétféle szolgáltató van: aki megpróbálja szinten tartani az árakat, a másik meg, aki bármeddig leviszi azt - önző módon - csak, hogy vegetáljon. És ezzel nem csak saját maga alatt vágja a fát...Próbáltál már a fodrászodnak kruplival vagy étolajjal fizetni?
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz
Kh@oSz #44501 üzenetére
Tessék, itt van ismerősöm "vállalkozása", 3D modellezés: [link]
Ki fogja megkeresni így? A saját "cégének" a nevét se tudta helyesen leírni angolul. Másrészt szerintem ez az adományos dolog butaság. Odaadom érte a pénzt, és majd megveszi, amit akar, nem megyek el bevásárolni senkinek... bár gúnyolni nem szép, sajnos a mai világban egyre többen keresnek irreális megoldásokat arra, hogy kitörjenek a reménytelenségből...[ Szerkesztve ]
-
-
Kh@oSz
aktív tag
Tudom offtopik de nem bírom magamban tartani.
A városkámban lett egy "konkurenciám"
Érdemes elolvasni!http://capslockstudio.hupont.hu/
Ennél jobban már nehéz alázni a szakmát...
Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- World of Warships
- Szólánc.
- Automata kávégépek
- Google Pixel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OLED monitor topic
- További aktív témák...