- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
válasz
adika4444 #74143 üzenetére
"A 7430 kiesik, mert egy USB 3.0-s portja van."
de van rajt sok usb-c, pont usb-a kell? egyébként az az egy sem, 3.0, hanem 3.2.
Ports
2 USB Type-C® Thunderbolt™ 4.0 ports with Power Delivery & DisplayPort 1.4
1 USB 3.2 Gen 1 port with PowerShare
1 headset (headphone and microphone combo) port
1 HDMI 2.0 portPorts & Slots
1. uSIM card slot (optional) (WWAN only)
2. Thunderbolt™ 4 with Power Delivery and DisplayPort (USB Type-C™)
3. USB 3.2 Gen 1 with Power share
4. HDMI 2.0
5. Wedge-shaped Lock Slot
6. Thunderbolt™ 4 with Power Delivery and DisplayPort (USB Type-C™)
7. Universal Audio Jack
8. Smart Card Reader (optional)mivel a dell magyarország szerint ilyen típus nincs is, ezért maradt a dell uk, mint linkelhető forrás
de itt van ez is:
USB ports
1x USB 3.2 Gen 1 port with PowerShare
2x USB Type-C Thunderbolt 4.0 ports with Power Delivery and DisplayPort 1.4 Alt mode -
arcitec
addikt
válasz
adika4444 #71937 üzenetére
Tudomásul veszem a véleményt, bár csodálkozom, mert többségében céges gépek is és nem tudok problémákról. Az a baj a milyen notebookot vegyek topikkal, hogy ott HP-es érdekeltségek vannak többségében. Nem is látok Lenovo ajánlást stb. pedig azoknak a billentyűzete nagyon kellemes.
U.I: Apropó ez a feltételezésed csak a Dellre alapozod, más gépre nem?
Amúgy meg nem most adták ki a jelzett Dell gépet, szóval kell, hogy legyenek már használatban.... -
válasz
adika4444 #71703 üzenetére
Még egy kérdés, ahogy szétszedtem a gépet, a hűtésnél láttam, hogy a ventillátorban a lapát nem igazán van egyenesen, az egyik oldalon egy jó ujjnyi látszik belőle, a másikon meg alig. Olyan, mint ha a ventiben az a pörgettyű amin a lapát van nem sikeredett volna középre. Ettől független a hűtés viszont rendesen működik, kell így ezzel törődni?
Ha csak szemre ilyen, nem zajos, nem rossz a hűtési teljesítmény, akkor úgy jó ahogy van és ne törődj vele. -
adika4444
addikt
válasz
adika4444 #71685 üzenetére
Sajnos tényleg az aksi púpos, most szétkaptam a gépet, és konkrétan mind a négy cella rohadtul meg van dagadva, ezen kívül az egész aksi feszítette a gép alját, most csak adapterről hajtom. Az viszont érdekes, hogy bár az aksin négy csavarhely van, csak az oldalsóval volt odacsavarozva a gépházhoz.
Egyrészt érdekes, hogy miért puffadt ez így fel, bár nem értek az akkumulátorokhoz, de ez a négy cella elképesztő. Másrészt használhatom aksi nélkül a laptopot? Nem tervezek videótvágni vagy hasonlót, tehát nem akarom rommáhajtani a tápot meg úgy semmit, csak amíg nem lesz új aksi, kímélni akarom a gép kasztniját, lehetőleg ne pattanjon szét ettől a hülye akkutól.
Illetve még egy kérdés, azt mennyire szeretik a dell-nél, ha külön jelenteném be az aksit, és később a billentyűzetet + a ferde power gombot? Utóbbi kettő annyira nem sürgős, viszont akku mielőbb jó lenne, egyrészt hordozom a laptopot, másrészt kellemetlen lenne egy adatvesztés áramszünetben...
-
pohár
félisten
válasz
adika4444 #71675 üzenetére
1. - lehet púposodik az akkud, ezt egyéni elbírálás után cserélik gariban (1 év van alapból az akkukra)
2. - csak ugyanolyan billt küldenek alapból, ami gyárilag is benne volt, nem igazán lehet velük alkudozni ilyenről tudtommal
3. - valszeg a palmrest része, simán cseréljük
4. - ez lapcserével orvosolható csak, ha neked nem nyűg Bitlocker és egyebek miatt, perszeaz a legegyszerűbb, ha a központi számon jelented le (06/80-016-157), és a DELL kiosztja az egyik itthoni szerviznek
(lehet, hogy várni kell valamelyik alkatrészre, mert backlogosak, elég sűrűn előfordul mostanában, de általában 1-2 hét alatt ezek is megoldódnak)
arcitec... SN alapján tisztán látszik, a DELL support oldalán meg lehet nézni, hogy mit pakoltak bele eredetileg, plusz a gariját is
az a cikkszám CHS-es, gyorsan megnéztem neked: 3 év prosupport gari, és 63WHr-s akku (feltéve, ha jól töltötte ki a termékmenedzserünk az adatlapot, most lusta vagyok betávoliznia céges gépre, hogy kiszedjek egy SN-t a rendszerből és az alapján megnézni
)
-
SzaboZE
addikt
válasz
adika4444 #69727 üzenetére
A takarítás nem garanciális téma. Egy porszívóval pikkpakk elintézed. A gomb meg esztétika, attól ne aggódj, hogy nem működik. Azért ferde, mert egy vékony műanyag távtartó tartja a helyén a műanyag sapkát, ami erős nyomkorászástól deformálódhat. Maga a kapcsoló az alaplap része, az független a ferdeségtől.
-
-
válasz
adika4444 #69406 üzenetére
Szia.
Persze, ki més ha ők nem.
Szerintem ez alapján te is meg tudod csinálni: [link] amint leszedted az alsó burkolatot, húzd le óvatosn az akksit, majd pedig a cooler csatit. utána szedd ki őket, ha kell pasztázd is. Megfelleő paszták: Arctic Cooling MX-4 és MX-5, Noctoua NT-H2, vagy Themal Grizzly Kryonaut. Lehetőleg ne műszálas pulcsiba csináld, és ne legyél feltöltődve.
Pasztából nm kell sok, soan elhinbázzák, hogy sokat tesznek rá, illetve ha van és kell thermal pad azt is cseréld a megfelelő vastagságúra, mondjuk ahogy látom ennél nem lesz ezzel gond, mert nincs -
Fisha
őstag
válasz
adika4444 #67338 üzenetére
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem annyira egyszerűen kereshető igények alakultak az itthoni noti beszerzésre. A paraméterek:
1. legalább 17-es kijelző
2. IPS panel
3. fémváz (a harmadik notink megy tönkre azért, mert eltörik a zsanérnál)
4. jó lenne nagy belső tárhely. Ez nem egyszerű mostanában, mert mindenbe ssd megy. Van olyan (még), hogy van benne ssd-nek és meg vinyónak is hely?
5. numpad (de ez talán adott a 17-eseken)
+1: mert mostanában már ez se alapvetés: jó lenne ha lenne lan port.Teljesítményben nincs nagy megkötés, mert irodai, és kevés grafikai felhasználásra kell. A fentiek már úgyis olyan kategóriába tolnak minket, ahol szerintem ezzel nem lesz gond.
Tudtok nekem konkrét típust ajánlani? Inspironok még mindig fémvázasak?
Előre is köszi.
u.i.: bocsi adika444, véletlenül választ nyomtam.
-
aDic
tag
válasz
adika4444 #66202 üzenetére
Pedig a 7280-as TN-es kijelzője szörnyű. Ha a notebook kijelzőjét akarod használni és nem pl. monitorra lesz kötve, akkor én nem ajánlom. Van most nálam egy ilyen tesztelésre, de 1 perc alatt kifolyik a szemem a kijelző szörnyű minősége miatt. Nyilván saját vélemény, de ha nem vagy a szemed ellensége, akkor érdemes IPS-re kiadni azt a többletet.
-
válasz
adika4444 #66202 üzenetére
SZia,
itt tudod ellenőrizni: [link]
Figyelni inkább a műanyag burkolati elemekre érdemes, azokat nehéz gariban cseréltetni, főleg ha töröttek vagy repedtek. A venti, billentyűzet, SSD könnyebben megy. Csavarokat ellenőrizd az alján, és az illesztéseket, ott látszik esetleg volt-e már nem szakszerűen szétszedve. -
válasz
adika4444 #63849 üzenetére
Ha neked egy kb. 5 éves gépben elég volt mostanáig 8 GB memória, akkor hosszútávon nézve 16 GB memória kellene az új laptopodba, hogy 5 év múlva is elég memória legyen az akkor használt programokhoz. Nekem Fujitsu Stylistic Q572 (VFY:Q5720MPZA1HU) táblagépem volt és kb. 5 évet használtam. 4 GB memória és 128 GB SSD volt benne. Jelenleg Dell Latitude 5491 (N005L549114EMEA_A) laptopom van*, amit a jelenlegi terv alapján 5 évig fogok használni. Ebben a laptopban 8 GB memória és 256 GB SSD van. Ez alapján szerintem 5 évente érdemes a régi laptop memóriáját és tárhelyét duplázni, hogy 5 évig ne kelljen bővíteni.
*2019.04.24-én vettem kb. 420.000 HUF összegért. -
adika4444
addikt
válasz
adika4444 #63795 üzenetére
Hali!
Erre esetleg vlki?
Dell Latitude 5490-es laptopról mik a vélemények? A nagy súly miatt váltás körvonalazódik egy Elitebook 8470P-ről.
Az Elitebookban jelenleg egy I7 3520M processzor dolgozik, aminek nagyon elégedett vagyok a teljesítményével, 8 giga ram dual channelben és egy 120-as SSD fokozza ezt.A kérdés, hogy ilyen konfigról váltásnál mire lehet számítani?
A kinézett konfig I5-8350U, 8 giga ram, 256 GB NvMe SSD.A billentyűzetről mi a vélemény? Mondjuk egy Latitude 6230-hoz képest. Hűtése mennyire zajos? Ha kicsit odapörkölök neki teljesítmény ügyben hogy bírja? Tudom, hogy 15W a TDP, főleg ezért a kérdés, nem járt még nálam 4. generációs U-s procinál újabb gép, így nincs tapasztalatom.
Hangkártyája milyen? Nem pattog a hang fülesben? Ez egy elég kritikus pont számomra...
Ez a coil Whine jelenség mennyire van jelen? Van egy HP Elitebook 8470P-m, az nem ciripel és hasonlók, teljesen csendben duruzsol.Minden érdekelne a gépről, nem igazán akarok vele melléfogni. A speckó alapján tetszik, de jól jönne némi gyakorlati tapasztalat.
Előre is köszi!
-
-
Prowler
senior tag
válasz
adika4444 #57904 üzenetére
Igen olvasgattam a fórumokat is róla és elég sokan panaszkodtak a modellre. Szerintem így maradok a jól bevált "Ha nem romlott el, ne b@szogasd" módszernél és marad a 6430.
Kérdés: Ha a 7440-et nem számoljuk, melyik a következő generáció amiből létezik 14" FullHD IPS verzió? 7450? 5470? Vagy esetleg valamelyik Vostro?
-
bpcicke
csendes tag
válasz
adika4444 #56632 üzenetére
Disk management/ lemezkezelő nem látta (device manager/eszközkezelő -ben sem volt) windows alól, DE a Puppy Linux símán kezelte azt lemezt, amit a windows nem.
Tehát a BIOS látta, Linux látta, windows nem...
Amiket a neten találtam (memória ellenőrzés...) símán lefutottak, nem oldották meg a problémát.Cserélni akartam ezt a vinyót nagyobbra, 160MB ->320MB, tehát itt volt az alkalom. A csere után a windows is felismerte az új vinyót, ezért a helyzet nálam nyugvópontra süllyedt.
-
kistewe
tag
válasz
adika4444 #56054 üzenetére
Egy ilyen 10 méteres hosszabbítóba csak egyszer kell valakinek beleakadni , és rögtön meg is lenne a pót akksi ára, a töltö is drága , az alaplap is, meg ha lerepül akkor a gép is, szerintem sokkal elegánsabb egy pót akksi , és csak addig drágább amíg nem a gépet kell javíttatni...én is dolgozok hosszabbítóval és elég sok figyelmet igényel , hogy senki ne rúgjon bele, vagy barikádot építek vagy ki kell kötni az asztal lábához azt már csak nem annyira könnyű elrántani,(tanulópénz megvolt anno megúsztam egy HDD cserével és még adatot is sikerült menteni,) .. de egyetemen...
stewe
-
zonusz
aktív tag
válasz
adika4444 #55912 üzenetére
I7 2620M proci van benne 8 GB Ram-mal. Köszönöm a tanácsot, de azért ide írtam, mert gondoltam csak a Dell variációra itt jobban tudtok válaszolni. Amiket kinéztem mind i7, 8 GB ram, 1080-as felbontással, matt .
A napi hurcolászás miatt fontos a zsanérok, billentyűzet, ház merevsége, illetve inkább tűrőképessége. -
easylyamused
csendes tag
válasz
adika4444 #55289 üzenetére
Akkor az, hogy a Dell Support gyakorlatilag egy évvel kevesebbet hoz, az nem számít?
Tehát ha ne adj' Isten vmi történne és alkatrészt kell benne cserélni, aszerint már nem él az 1 év, de a számla szerint igen. Ha ebben az esetben beviszem egy Dell márkaszervízbe, ott kicserélik gariban és nem fog a Dell problémázni? -
kellcucc
aktív tag
válasz
adika4444 #54817 üzenetére
"Remek". Köszönöm a megerősítést. Mivel holnap egész nap menne a gép és hétfőn megyek Sopronba, kedden meg vissza, így sok időm nem lesz leadni, ellenben használnám mindegyik nap. Rohadt életbe, hogy nem tudja letesztelni. Alkatrészt én is tudnék cserélni, normálisan megcsinálni már luxus..
Szép estét nektek! -
-
vottokar
senior tag
válasz
adika4444 #52890 üzenetére
Szia. Köszönöm. Megpróbálok egyet leszedni valami megbízható forrásból. Amúgy Win10 Home 64bit Angol verzió van rajt alapból. A gépen semmiféle Win matrica nincs, remélhetőleg valahol biosban tárolja a kulcsot.
Ha rámegy a magyar verzió, akkor lehet, hogy maradnék annál, mert zavaró sokszor a félig magyar félig angol nyelv akár menükön belül.Saint_ : Neked is köszönöm...
-
somasz
Topikgazda
válasz
adika4444 #52547 üzenetére
Elvileg mindegyik Latitude-ös dokk kompatibilis minden Lati-val...
Az E-szériás dokkok, PR03X és PR02X változatai kompatibilisek az összes E Latitude-del és M Precision-nel, amin van dokk csatlakozó. (régebbi dokkok nem, és vannak olyan gépek, amiken nincs dokk csati.) -
válasz
adika4444 #52496 üzenetére
Ez igaz. Megkérdek pár embert. Remélem nem ilyen 5000Ft + ÁFA lesz 3db gomb.
Saint - Köszönöm szépen, piros ThinkPadból nekem is van pár db, de nem gyalázom meg a két gyártóval egymást, hogy más színnel fognak pompázni. DELL-hez vagy kék vagy fekete/kék vagy fekete illik, ThinkPadhoz azt hiszem eddig csak és kizárólag piros létezik. -
adika4444
addikt
válasz
adika4444 #52332 üzenetére
Megoldva!
A rendszereszközöknél a PCIBusz-ra kellett ráengedni az Intel USB3 mappáját, és utána újraindítást követően jó lett. Egy HP laptopon is ez volt a gond, rajta is megoldotta. Így még ilyen helper csoda sincs a gépen, ami észrevételem szerint picit fogja bootnál...
szerk:
Ha a Dell touchPad-nak csak az illesztőjét rakom fel de azt a programocskát kihagyom akkor fog menni az FN+F5-ös tapipad kiakpcsolósdi?
szerk2:
Ha bezárom a Delltouchpad-et akkor nem megy az FN+F5, úgyhogy ez mindenképp szükséges. -
Magnum_
nagyúr
-
adika4444
addikt
válasz
adika4444 #52284 üzenetére
Megvan a hiba!
Ahogy bedugom a lan csatit elszáll a wi-fi, és csak a kábel kihúzása, majd a kapcsoló ki-be kattintása segít.
Úgyhogy ez valami Dell feature lesz.
Tiltható ez valamilyen módon?
(#52285) Saint_:
Tegnap megvolt.szerk:
Ha csatlakozva van wi-fi-hez akkor nem tiltja le, viszont ha csak a lista virít és úgy dugom be a kábelt akkor tilt. -
somasz
Topikgazda
válasz
adika4444 #52255 üzenetére
Vidd vissza a venti miatt, a következőt próbáld ki helyszínen!
Wifi kártyából előfordulhat, hogy rossz driver van fent, inteles a broadcomos helyett. Eszközkezelőbe nézz be, van-e anomália.
A fizikai retesz előfordulhat, hogy kiugrik a helyéről és nem kapcsol, szerelésnél rosszul rakták vissza, megesik az ilyen. Gombkombó nincs. -
Magnum_
nagyúr
válasz
adika4444 #52247 üzenetére
és állapotra milyen az új?
leírtam többször és felajánlottam, hogy nézzük meg másik ventivel. utána is cseréltethetted volna, ha fennáll a hiba. akkor is bőven 3 napon belül vagy.
a venti nem recseghet.driver pakkot feltetted, hátha megoldja a wifi gondot? (azért kérdezem, mert az írtad, látott pár hálózatot...)
egyébként félreértés ne essék, nem érdekem, hogy az itt pár darabot, de azokat hozzáértéssel áruló fórumtársakat futtassam, de ahol szalagsorrol gördülnek le a használt gépek is, ott már eleve kevesebb lenne a bizhalmam, hogy megfelelő tesztelésen ment-e át adott gép, míg ez kevésbé lehet kétséges azoknál az eladóknál (itt is van ilyen), akiknél mondjuk van 2-3-5db gép, de akkor az türelemmel, rendesen lett felkészítve a használatra (és még számlát is kapsz ugyanúgy).
persze tudom, hogy jó a vélemény a te eladódról és lehet, hogy ez egyedi pech, tényleg nem kell félreérteni, csak én a fenti véleményem miatt nem fordultam oda, amikor lecseréltem a Vaiomat.hozzáteszem, ha nekem majd új gép kell, tudom, hogy kinek az adatlapját fogom elsőként, majd másodikként megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Léghűtés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged