- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uniross2
csendes tag
válasz
donjohnson #76588 üzenetére
Neked is köszönöm. Ez remélhetőleg megoldja a problémám.
A BIOS-ban csak a fényerőt lehet állítani, a megvilágítás időtartamát nem. -
adika4444
addikt
válasz
donjohnson #76590 üzenetére
Köszi!
-
1stVikman
senior tag
válasz
donjohnson #76581 üzenetére
Akku utángyártott, de volt már töltve vele. Most kiderült, hogy még novemberben kezdett szórakozni, akkor még ment a billentyűzet is, aztán kék halál. Ekkor még elindult csökkentett módban is, de állítólag nem lehetett leállítani. Aztán áramtalanították és szerintem az odatett neki.
Kivett akkuval töltőt bedugva nem kapcsol be a gép. -
1stVikman
senior tag
válasz
donjohnson #76579 üzenetére
Köszi. Mondjuk ez eszembe sem jutott.
Kipróbálom ha otthon leszek.
Bár a töltésnek meg a BIOS-ba lépésnek Windowstól függetlenül mennie kéne, nem? -
user26
senior tag
válasz
donjohnson #76542 üzenetére
Szia, csak úgy álltalánosságban érdekelne, új korában 8550mAH -s volt benne, és most utángyártottat vettünk, ami kapacitásra a fele,. Igaz, olcsón, újként, és hírtelen kellett. Régi gép már, E6420. Nem kolosszális dolgok maitt érdekel, csak kíváncsiságból.
-
AssAssynn
addikt
válasz
donjohnson #76531 üzenetére
Igen, azt értem, hogy vehetnék újat is, csak ezt tuti nem tudom visszavinni, sajnos a nyitófüle le is szakadt persze, szóval már nem is hibátlan a csomagolása....
Nincsen semmilyen fülesem sajnos. -
AssAssynn
addikt
válasz
donjohnson #76522 üzenetére
Az a baj ott nem is jelenik meg új. Tehát bedugom, kiválasztom, hogy mikrofon, de ennyi, az általad jelölt helyen csak a Realtek jelenik meg.
-
oreg0503
tag
válasz
donjohnson #76477 üzenetére
Szia.
Köszönöm ránézek, de a hétvégén dolgozok. -
Otto Flick
csendes tag
válasz
donjohnson #76459 üzenetére
[link]
Innen rendeltem utángyártott akksit. (ilyet kértek mert fele annyiba kerül mint a gyári) Sajnos nincs lehetőségem kicserélni. -
PiXeL90
tag
válasz
donjohnson #76452 üzenetére
Létezik más márkához is 12 pin-es sata cstalakozó (talán Asus) és nagyon hasonlít is rá erre a kábelre! De most nem találtam csak azért kérdeztem mert azt magyar cégnél láttam így gyorsabban ideért volna!
Még egy merevlemezem van amit talán kitudok próbálni vele!
Lehet olyan, hogy satával nem megy de ssd-usb kábellel megy?
Köszönöm! -
válasz
donjohnson #76444 üzenetére
Én sem azt írtam hogy a maximális sebességen múlik. De sajnos, több ilyen régi gép esetén alig volt érezhető különbség, ahol a csati SATA-I vagy SATA-II. Gördülékenyebb talán picivel lesz, de ugye itt van más gyenge láncszem is. Bátran mondom tapasztalatból, hogy lényegi különbség nem lesz. Nem éri meg erre költeni.
-
Francia91
veterán
válasz
donjohnson #76413 üzenetére
Ezeket már néztem, de nem konkrétan ehhez a kijelzőhöz valóak.
Akkor megvárom a nyarat, és a normális kijelzőt -
Francia91
veterán
válasz
donjohnson #76400 üzenetére
A Precision M6800-asom kijelzőjéhez keresnék bármiféle .icc fájlt vagy drivert, hogy ne Általános PnP képernyőként szerepeljen az Eszközkezelőben valami 2006-os Microsoft illesztővel, hanem felismerje rendesen a gép, és az alapján kezelje a színeit. Keresgélem már pár napja a hozzávaló fájlt, de nem találom. A külső monitorhoz megvan a driver, ahogy bettallóztam neki, egyből szebbek is lettek a színek, ezt szeretném elérni itt is, mert elég hideg az egész kijelző árnyalata. Amíg nyáron nem lesz cserélve egy jobbra a kijelző...
Aida64 infói alapján kerestem, de nem mentem sokra, driver kereső program meg fals drivereket talált hozzá.Van valami hely, ahol a kijelzőkhöz megvan az adott icc fájl is, vagy legalább egy alap driver?
DELL oldalán semmi az M6800-as, panelook.com oldalán sem találok az adott kijelző adatlapjánál....
-
Dhampir
félisten
válasz
donjohnson #75994 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a Hard Disk Sentinel Linux Változata szerint perfekt:
Hard Disk Sentinel for LINUX console 0.19c.9986 (c) 2021 info@hdsentinel.com
Start with -r [reportfile] to save data to report, -h for help
Examining hard disk configuration ...
HDD Device 0: /dev/nvme0
HDD Model ID : P0221 NVMe Phison 512GB
HDD Serial No: TW0RK2PJYSAPT3A42218
HDD Revision : 21020104
HDD Size : 488386 MB
Interface : NVMe
Temperature : 34 °C
Highest Temp.: 34 °C
Health : 97 %
Performance : 100 %
Power on time: 7 days, 2 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
Total written: 5.42 TB
The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found.
The health is determined by SSD specific S.M.A.R.T. attribute(s): Available Spare (Percent), Percentage Used
No actions needed. -
Dhampir
félisten
válasz
Az Ubuntu Linux Lemezkezelőjének (gnome-disk-utility 46.0, UDisks 2.10.1 ((libudisks2 verzió: 2.10.1)) tesztje ezt mutatja, de ebből nem sokat tudok értelmezni:
-
Dhampir
félisten
válasz
A gyári van benne érintetlenül, vagyis ahogyan beszerelték, de utána kell néznem, hogy az pontosan milyen típusú.
Modell: P0221 NVMe Phison 512GB (21020104)
-
válasz
donjohnson #67526 üzenetére
Csak az evo az sata, ami meg benne van m.2 azt hiszem, és lehet nincs előkészítés a satahoz.
-
wwhy
veterán
válasz
donjohnson #67526 üzenetére
Az ötlet jó, csak éppen nem azért adtam egy v@l@g pénzt a gépért, hogy még én vegyem hozzá a cserealkatrészt
Pyttawrx: Tweak optimalizálni szeretne, SSD Life szerint OK, mint a Crystal szerint is.
-
oszi666
őstag
válasz
donjohnson #64047 üzenetére
Nem sajnos. próbáltam azt is, amikor kiveszem az akkut és úgy nyomom 15mpig, meg úgy is amikor bent hagyom. Teljesen kakukk
-
válasz
donjohnson #63891 üzenetére
Köszi.
Komolyan mondom, hogy nem hiszem el. Azt hiszem írok egy levelet a kollégának és itt a HA-n is lesznek lépések...
-
Francia91
veterán
válasz
donjohnson #63768 üzenetére
De 9.5 mm-es, utánanéztem annak a típusszámának, ami most benne van
-
McLaca
őstag
válasz
donjohnson #63745 üzenetére
Az a gondom, hogy a ventilátornak mégis mi köze a RAM-hoz? Simán engedi a procit 95-98 fokig is a gép (akár 20% throttling mellett), mert a RAM még nincs 75 fokos. Szerintem csak durván el van kettyintve a thermal profile a gépben.
Visszarakhatom a gyári 1×8GB-ot, de szerintem a probléma nem ebből fakad. Azt biztosan tudom, hogy ha a RAM eléri a 80 fokot, akkor kapcsol fel 5000 fordulatra a ventilátor. 78 foknál vissza 4300-ra. 80 fokot viszont - paradox módon - csak úgy tudom elérni, ha megemelem a gépet. Valahogy az alsó burkolaton beáramló levegő jobban hűti a RAM-ot, ha sík felületen (asztalon) van, viszont ekkor kevésbé hatékony a CPU hűtésében (legalább mínusz 5-6 fokot jelent a CPU-nál, ha alul szabad a tér).Üdv!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
donjohnson #63735 üzenetére
Neked is köszi a tippet!
-
tylerddd
veterán
válasz
donjohnson #63719 üzenetére
Olyan van, hogy elvileg felteszi, ezt próbáltam is, kér egy újraindítást és onnantól semmi.
-
válasz
donjohnson #63706 üzenetére
Amiket linkeltél, azokban nincs ujjlenyomat olvasó. Nekem fontos, hogy mindent tudjon azok közül, amiket írtam*.
*Nekem ezek kellenek: Dell Latitude, IPS kijelző, ujjlenyomat olvasó, beépített LTE modem. Ha van LTE modem, de nincs ujjlenyomat olvasó vagy IPS kijelző, akkor az nekem nem jó laptop. Ha nem üzleti laptopot keresnék, akkor Acer Predator Helios 300 (17,3") laptopot vennék. Viszont, ha megvenném az Acer Predator Helios 300 (17,3") laptopot, akkor kellene mellé üzleti laptopot vennem, ami tudja ezeket: IPS kijelző, ujjlenyomat olvasó, beépített LTE modem, helyszíni garancia. A mostani tervem alapján pénzt tudok spórolni, mert csak 1 laptopot kell vennem, ezért kb. 400.000 HUF összeget megtudok spórolni.Már sok laptopon gondolkoztam* és több tervezett laptop volt, de kb. 2 héttel a vásárlás előtt végül a Dell Latitude 5491 laptopot találtam megfelelőnek a végleges laptopnak, ami lecseréli a most használt ideiglenes laptopom**. Jelenlegi terv alapján a magyar állam 2019.04.25-én küld pénzt a Pénzügyminisztérium bankszámlájáról a bankszámlámra, ha megjött a pénz, akkor megveszem a Dell Latitude 5491 laptopot.
*Ezek a laptopok voltak tervben: Lenovo ThinkPad T480, Acer Predator Helios 300 (17,3"), Dell Latitude 5491
**Acer Aspire 5 A515-51G-33Q0: 2018.09.17-én vettem, nincs vele probléma, hibátlanul működik, de ez nem tervezett laptop volt, hanem kellett gyorsan egy laptop, amivel a Fujitsu Stylistic Q572 táblagépet lecserélem, amíg nem veszem meg a végleges laptopot.Itt tudsz olvasni a tervemről:
(#147805)
(#147813)
(#148028)-(#148031) -
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #63513 üzenetére
Igen, be van pipálva. Elnézést, a rendszert nem írtam: mindkettőn win10 van.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
donjohnson #63485 üzenetére
Telepítés közben azt írja, hogy: can't install fanio driver: -9.Aborting...
csak le okézni lehet és abbamarad a telepítés.
Mi lehet a gond?
(win10. 1809. 17763.379) -
ddmb
aktív tag
válasz
donjohnson #63457 üzenetére
a Fastboot default értéke a Thorough volt. Áttettem először Auto-ra, aztán Minimal-ra, és akkor már nem volt az a plusz bekapcsolás-kikapcsolás... Aztán visszatettem Thorough-ra, és most már annál se csinálja a bekapcsolás/kikapcsolást... És ami a legérdekesebb, hogy a felfutási időben pontosan ugyanannyi másodpercet (34sec, mire eltűnik a logo, UEFI, Win10x64) mértem mind3 esetben. Maximális determinizmus jellemzi a mai számítógépeket...
-
válasz
donjohnson #63460 üzenetére
Én is itt kaptam. Nagyon alattomos ez a w10 upd.
-
válasz
donjohnson #63458 üzenetére
Sajnos ezután is keresi, legalább is nálam kereste, ezért ha tutira akarsz menni, akkor:
A regisztrybe módosítsd az alábbi értéket: (Win+R, regedit)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching
SearchOrderConfig - Érték átálít: 0 -
Gyulu25
tag
válasz
donjohnson #63423 üzenetére
Tuti, 4ig-en volt előrendelésben, megérkezett meg is vettem, februári csomagolási, és igen, eredeti 100%...
-
Gyulu25
tag
válasz
donjohnson #63413 üzenetére
Köszi
-
törölt tag
válasz
donjohnson #63388 üzenetére
Szia! Újratelepítettem az ssd-vel. A furcsa, hogy érezhetően lassú, mint amikor hdd van benne. Win 7 starter lett feltelepítve. Döcögős a bootolás, egy mappa megnyitás. Nem mértem semmit, pusztán a látottak alapján tudok írni.
-
SzaboZE
addikt
válasz
donjohnson #31290 üzenetére
Már a dell se nagyon szállít hozzá alkatrészt, így elég nehéz megfelelni neki
Bár a konstrukció alapvetően megbízható.
-
albi31
aktív tag
válasz
donjohnson #31277 üzenetére
hát benne van a szóba a lényeg!
-
FRENK1988
veterán
válasz
donjohnson #31271 üzenetére
a biosos megoldás működhet de én inkább kértem kölcsön egy akksit
-
FRENK1988
veterán
válasz
donjohnson #31269 üzenetére
nem. Igaz én 630-al próbáltam és nem engedte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged