- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Benőke #76142 üzenetére
Dolgozni, de még általános napi használatra is tökéletes az alap kijelző.
A magad nevében uram, mentálisan fáradok el a nem létező színektől. PWM-ről nem is szólva. Bármit nézve.Ezt a frissülés-dolgot bőven felül szokta írni a pocsék pixelválasz, így ha élhető kijelzőt, azon belül is játékos mozgást keres az ember, előbb minimum a g2g értékeket érdemes nézegetnie, bár a papírforma szeret hektikus lenni. Nitek terén szintén tud szórás lenni - amit nem is értek igazán, mindegy milyen igénytelen a kép, de azt legalább jól tolja az arcba, égesse retinába?
#76143gaborbol, A latitude a lekopo festekkel meg a szetkopo billentyuzettel mar eddig sem volt best buy
~*10 óta van kopás, nem olyan régóta, az az előttieket ne írjuk azért le, ilyen tekintetben semmiképp. Előtte nem volt az újrahasznosított buli és vonzatai. -
gaborbol
őstag
válasz
Benőke #76142 üzenetére
Ezek az uj pro laptopok nalunk 1600 es 1800 dollartol indulnak 16 GB forrasztott memoriaval es 250 GB-os SSD-vel valamint az altalad is emiltett teljesen alap kijelzovel.
Kb ki is arazta magat a Dell az ugyfeleinktol. A latitude a lekopo festekkel meg a szetkopo billentyuzettel mar eddig sem volt best buy.
-
arcitec
addikt
válasz
Benőke #76096 üzenetére
Ez mióta van így és hogy kell érteni? Feltelepítem és már be is van kapcsolva?
Azért ezt nem hinném. Igaz pár éve, de 2 gépre is telepítettem win11 és nincs bekapcsolva, most néztem meg. Érdekes is lenne, be van kapcsolva és nincs feloldó kulcs.
Akik jelezték ahogy látom több kézen közön fututt gépekről van szó! -
tbc2
tag
válasz
Benőke #76096 üzenetére
Köszi a választ, én is erre jutottam, szerintem is reinstall lesz belőle. Még futok egy kört a rendszergazdival, de feltételezem neki sincs sehol felírva a visszaállító kód, hiszen mi, szülők végeztük el a bekapcsolás utáni beállítási lépéseket. A másik fórumban kaptam olyan tippet, hogy állítsam vissza azt, amit elállítottam (boot sorrend, mást nem emlékszem, hogy állítgattam volna). Visszaállítottam, de nem segített. Load factory default szintén nem.
Kifejezetten kellemes ötletnek gondolom, hogy gyakorlatilag egy időzített bombán ülnek a gyerekek tudtukon kívül, kaptak ingyen és bérmentve egy zsarolóvírust a gépükre, ami nem kér pénzt, cserébe nem is adja oda a feloldókódot...
-
Kbali
nagyúr
válasz
Benőke #76086 üzenetére
Nálam a Dell sorozat érdekesen alakul a céges gépemnél: 7480 -> 5400 -> most meg valami 3 ezres szériás cucc. És valóban érezhető a minőségesés.
Van nálam egy másik céges 5540 is, de használtam 7390-et, 6440-et is - jobban bejön amúgy, mint a Thinkpad vagy HP Elitebook sorozat. -
válasz
Benőke #76015 üzenetére
"Van mind a kettőből különböző generációkban, és hát a 14" profilját nem tudják belőni. Mindig valamiért 35C alá akarja nyomni a CPU hőfokot miközben a 15.6 -on 55 fokig meg se mozdul a venti. Mindkettő optimalizált módban."
vs
"Viszont linux alatt meg jóval halkabb a rendszer."Ezek alapján az OS a gond, nem az hogy valami 14 vagy 15.6"-os, nem?
-
-
oba
addikt
válasz
Benőke #72186 üzenetére
100mbit-et írt a kapcsolatnál. Közben az azonnali informatikai kérdések órája topikban megkértek, hogy teszteljem a routernél másik kábellel... és azzal megvan a gigabites kapcsolat és a sebesség is rendben van... Az a baj, hogy a falban megy a kábel a szobához ahol használni szeretném, így nem tudom cserélni. Az is fura hogy 3 éven át tökéletes volt ez a kábel az asztali géppel. Ez így elég nagy szívás... megpróbálom megtisztítani ahogy írtad, hátha segít. De ránézésre rendben van.
-
arcitec
addikt
válasz
Benőke #72159 üzenetére
Portok
1 RJ-45
1 USB 3.2
1 USB 3.2 PowerShare funkcióval
2 Thunderbolt™ 4 tápellátással és DisplayPorttal (USB Type-C™)
1 HDMI 2.0
1 Globális headset-csatlakozó
Kiderül majd egy jobb kábellel.
Most nézem itt a PowerShare funkciót azt nem is tudom, hogy kell elképzelni, pláne, hogy csak az egyik usb támogatja, na de vajon melyik. -
-
válasz
Benőke #72034 üzenetére
Itt inkább az a gond, hogy sokan, vagyis az eddigi tapasztalat szerint, eléggé ár érzékenyek vagyunk. Azt sem lehet elfogadni, hogy 130-150 közt nincs normális minőségú új laptop... Akkor ezt meg egyenesen nem fogják/nem akarják majd érteni, hogy mire ez a 10-20k plusz.
Persze ez csak a az én észrevételem/véleményem. -
Dhampir
félisten
válasz
Benőke #71932 üzenetére
Köszönöm, hogy ezt megírtad.
Érdekes, hogy a hivatalos oldalon az egyik modul esetében a Latency CL 19 és elvileg ugyanez a típus (KCP426SS8/8) a hazai boltokban már csak CL 17:
Kingston Client Premier 8GB DDR4 2666MHz KCP426SS8/8 -
tpotyka
tag
válasz
Benőke #71834 üzenetére
Abszolút nem ismerem az E5440-est. De rákeresve kép alapján úgy tűnik, annak más a háza. Bár lehet, hogy évjárattól is függ, nem tudom, nem is vagyok hozzáértő. Valójában csak a saját gépemet ismerem. S vásárláskor anno, amikor a megfelelő típusról és a műszaki paraméterekről beszéltünk, a jópofa eladó arról sztorizott, hogy a végül kiválasztott gépemnek van egy strapabíró, sokféle tesztnek kitett változata is: "szürkemarhacsorda is átvonulhat rajta, az sem árt neki". Vélhetően ez a klassz szöveg fedte le a Rugged típust. Akkor ez szükségtelennek és nagy beruházásnak tűnt, így maradtam a simánál.
Érdemes volna összesíteni, kinek milyen civil strapát visel a nem-military gépe, mégis túléli.
Eddig a táskáztatást és kocsiban zötykölődést, ill. a mínuszban vagy épp felhevülten beindítást véltem fő megpróbáltatásnak. Viszont általában a napsugárzás tényleg intenzívebben közrejátszhatott, vagy egy régebbi brutálerős asztali lámpám is. Tervezéshez télen-nyáron kell a fény, rajzolni kell laptopon programban, laptop mellett-alatt papíron és jórészt párhuzamosan: menet közben nem igazán szeparálható, max. a beesési szögek, ülő- vagy asztalhelyzetek módosíthatók, de lényegében kitett munkakörülmény - nem általános irodai. -
SzaboZE
addikt
válasz
Benőke #71803 üzenetére
Ahh, mindig felmerül, hogy az acerasus és társai... Amikor gond lesz vele, akkor látszik majd meg, hogy mi a különbség, egy kicsit más világ a szerviz.
Rugalmatlanság, garancia megvonás egy szimpla hdd csere miatt (1 csavar), hetekig várás, imádkozás azért, hogy ne ugyanolyan rosszan kapd vissza, van pár empirikus élmény a közelemben.
-
-
-
válasz
Benőke #71701 üzenetére
NBD garanciás gépek esetén a puffadt akkut 3 évig cserélik, ezt számlával is lehet igazolni, ha a Dell rendszere szerint elmúlt 3 éves a gép.
#71700adika4444: használhatod akku nélkül, odafigyeléssel. Javasolt a gyári új akku beszerzése a kompatibilitási hibák elkerülése végett.
Be lehet jelenteni később is hibát, bár a szabály úgy szól, ha van ismert hiba, azt jelenteni kell(ene), nem szabad halogatni. Mi az oka a nem egyidejű bejelentésnek? Szerencsés esetben minden megjön 1-2 napon belül ha raktáron van. -
válasz
Benőke #69199 üzenetére
Én használom sokat a dokkot, de sajnos el kell fogadni, hogy az USB-C csati sajátossága, hogy nem bírja a végtelenségig az ilyen vastag és nehéz kábelek okozta erőhatásokat.
Ha sokat mozgatod, a kábelt is, akkor lehet hogy 1-2 éven belül alaplapcsere lesz gariban. Ha nem, akkor lehet hogy hosszú éveket elmegy gond nélkül.
Az ósdi "bedokkoló" világot tessék elfelejteni, tudom hogy régen minden jobb volt, de na. -
Diák66
őstag
válasz
Benőke #69138 üzenetére
Hát ez még nem tűnik veszélyesnek. Kivenném azt az SSD-t és megnézném az állapotát. A windows helyreállítás, boot szektor javítás stb.... nem szokott eredményes lenni főleg egy hibás adattárolón. Érdemes lenne egy teljes windows újratelepítést próbálni, ha nem akarod kivenni belőle az SSD-t. Az akku az furcsa, de nekem is így halálozott el. Egy cella zárlatos lesz és egyszerűen lemerül és nem tölthető. Tehát SSD ki, majd másik gépben ellenőrizni, vagy windows újratelepítés akku nélkül csak hálózatról működtetve.
-
Dhampir
félisten
válasz
Benőke #64611 üzenetére
Ezek ilyenek. Lassan már Ethernet csatlakozó sem lesz rajtuk...
Ám a te eseted még szerencsésnek mondható, pár éve Szingapúrban más alkatrészek is hiányoztak a laptopból.
-
válasz
Benőke #49093 üzenetére
szia,
az a wifi modul 300 Mbps sebességet tud, persze feltétel, hogy legalább 300-as eszköz legyen az ellenoldalon is, illetve mind a kettőnél engedélyezve legyen a 40 MHz.
feltétel persze az is a megfelelő működéshez, hogy minden illesztés telepítve legyen; chipset, wifi, illetve az audio is, úgy a hang is okés az általad elvártak szerint.
mindenhez van megfelelő illesztés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Konteó topic
- Fotók, videók mobillal
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Házimozi belépő szinten
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged