- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferrari fan
tag
válasz
SzaboZE #75223 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
SzaboZE:
Hát a sosem az erős kifejezés, kb 10-15 éve voltam számtech boltba szervizes és emlékszem egy, két esetre.
Kivehető akksira 1 év volt a gari, mert tartozéknak számított.
A beépítettre meg járt amenniy a gépre is volt, mint alkatrészre (így már nem tartozék volt, hogy nem volt kivehető!) és volt hogy éppen gar lejárta előtt intéztük a garanciás akksi cserét.
De egy szó, mint száz köszönöm még egyszer a segítséget!
Szóval régen midnen szebb és jobb volt -
adika4444
addikt
válasz
SzaboZE #74153 üzenetére
Elitebook 2570P majd 8470P gépeim voltak, onnan lett latitude 5490. Ha van valami olyan gépe a dell-nek, ami nem féltégla és nem kötelező bele a számomra fölösleges és hibaforrás dedikált VGA kíváncsi vagyok
. Csak ezek tűntek a legjobb kompromisszumnak, mert nem akarok 3--4 kilós gépet, de olyan 2,5 kg-ig nekem belefér. De még nem találtam.
Precision-ok mennek esetleg dedikált VGA nélkül? Néztem a thinkpad P sorozatú vasakat, de annyira jó a tapasztalatom a delllel gari, driverek terén, hogy van némi márkafanatizmusom -
Chandler
senior tag
válasz
SzaboZE #73692 üzenetére
Köszönöm a választ!
Nekem úgy tűnik, hogy kivan kapcsolva már:Emellett érdekelne, ha mégis https boot miatt "frissítődik" a BIOS, ennek lehet köze ahhoz, hogy én túl sokszor nyomtam az F12-t bootoláskor, vagy hogy egy külső SSD-n volt egy Win10 bootolásra készen? Mert csak ez a két faktor változott, alapjáraton sose történt még ilyen, úgy se, hogy a hub csatlakoztatva volt (valóban LAN-os internettel). És az esetek kb felében úgy kapcsolom be a gépet, hogy a hub már csatlakoztatva van.
-
Francia91
veterán
válasz
SzaboZE #73640 üzenetére
1 játékkal játszok (War Thunder), használok jópár programot (AutoCAD, TopSolid, Adobe LightRoom Classic, Citroen szervizprogram, Vegas Pro 16), igazából ezekre nekem tökéletes a Windows. Nekem nincs bajom a Windows-zal, egy telepítés az újabb Windows telepítéséig tökéletesen és hibamentesen elvan (nemtudom ki mit csinál rajta, aki hisztizik, hogy félévente/évente újra kell telepíteni, nekem a Windows XP is elvolt 6-7 évig egy telepítéssel, és hibamentesen). Semmi sem indokolta, hogy mást próbáljak, mert semmi problémám és hiányzó funkció nem volt, ami erre ösztökélt volna
Most kértek mérést Live Linux alatt, annyi időre elindítom USB-ről, és szerintem onnantól megint x év szünet
-
DasBoot
aktív tag
válasz
SzaboZE #73597 üzenetére
Jó szerencsét! Köszönöm válaszát! Igen, Atom processzor, N550-es van benne. A gépet a halál torkából mentettem meg és nagyon szeretném használni, mert nem androd op-rendszere van. Valamint Windows 10. Lehet, hogy ezért nincsen rajta a Duo Stage? Igen, gondoltam arra, hogy egy SSD-t veszek bele, de ez majd később lesz. Jelenleg egy 320Gb-os HDD van benne.
-
Kbali
nagyúr
válasz
SzaboZE #73277 üzenetére
Az egyik legjobban szeretett masinám volt, igaz kétszer kellett garidőn belül alaplapot cserélni benne (a csere lap már eleve gyárilag hibás volt). Nem volt amúgy vele probléma, ha nem döglött volna meg rajta a HDMI kimenet - minden más működött, csak vetíteni nem lehetett vele. A második (sikeres) javítás után már tényleg nem volt gondja. Annyival nem kisebb a kijelzője, mint amennyivel minőségibb mondjuk az 5400-nál (olyanom van most cégesnek, nagy a különbség).
-
válasz
SzaboZE #73126 üzenetére
Biztos, hogy többet jelent mint 2-3 fok (terhelés alatt), legalább 8-12 foknak kell lennie, ha a hőcső jó.
Amit írsz nem mindig igaz, sőt van olyan noti ami kimondottan hideg fúj ki ott. A CPU hőmérsekletet kell nézni, az mindig tuti. Szerintem
Dell insp pl ilyen meleget fúj ki ott, de a cpu hője egy normális pasztázás/takarítás után 15 fokkal volt hidegebb terhelés alatt (93-94 helyett, kb 76-82 volt).
Persze ez eltérő lesz laptopoknál -
Tiédetis
senior tag
válasz
SzaboZE #73112 üzenetére
Ez jó kérdés, akkor vissza kell tennem és megnézem, de túl sok villogás nem volt az biztos, de ha tudom, hogy ez kb. olyan mint a csipogása neki...
Pyttawrx a wattnak meg kell lennie, a másik adapterrel a másik gép működik, bár nem mértem az tény.
Akkor jön a tesztelgetés. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
SzaboZE #72858 üzenetére
nem, direkt néztem. semmit nem moccant a 0.5ghz-ről.. tehát egyértelmű lock alatt volt a gép.
speedtstepet is kapcsoltam ki/be, olvastam azt is valahol, h lehet amiatt. de az se osztott-szorzott
Amúgy is lassú, miért nem teszel fel egy jó kis linuxot?
jézusom, dehogy...de már csak múltidő a probléma!
mert este beszereztem egy új, eredeti, gyári 65ös dell-töltőt, a pont hozzávalót, hihetetlen.. varázsütés, bios-ban egyből átváltott az unknown charger-ről 65W-re, és hopsz, már pörgött is a gép mint a motolla. minden okés lett!
hihetetlen, hogy ennyire háklis az eredetiségre, vagy hogy abban van még valami plusz, ami az utángyártottban nincs, és az kellet neki a recognise-hoz
jó tanúság volt -
moma
őstag
válasz
SzaboZE #72584 üzenetére
De nem tudsz beszélgetni velül munkaidőn kívül. Azt mondja hívd munkaidőben. Lehet van olyan ország, ahol ez megy, de nekem az angol sem volt munkaidőn kívül.
A technikus csak cserélte az alkatrészt, amit a support mondott neki, hogy cseréljen. Utána megint a supporttal ment tovább a már megkezdett szálban a kommunikáció. Ettől még a technikus is felhívhatja őket és dumálhat velül, de ez egyszer volt nekem.
-
5leteseN
senior tag
válasz
SzaboZE #72419 üzenetére
Fent van, a Dell gyári Intel HD 4000 VGA meghajtó programja, a BIOS frissítés, a DELL-Radeon VGA meghajtó programja is, ezek ellenére mintha a W10 -"Őfelsége"- nem látná.
Hol tudom a gépházban megnézni, beállítani, aktiválni(!?!), egyebek...
A BIOS-ban nem találtam VGA beállíttásokat.Arról van vkinek híre, hogy a beépített, laptopos Radeon HD 7700M és az Intel HD 4000 teljesítménye hogyan aránylik egymáshoz?
Megéri egyáltalán a fáradtságot?U.i:
-
szabonagyur
félisten
válasz
SzaboZE #71852 üzenetére
Igen néztem ezt a részét én is, hogy ez nem sima kipattintom és csere verzió.
A szívás, hogy van amikor megy van amikor nem. Na ezt jelentsem le valahogy az IT fele, majd ők a szerviz fele... mire kiérnek vagy jó vagy épp nem.
3 éve játszottam hasonlót, fél évbe telt a dolog bizonyítása.
-
Benőke
őstag
válasz
SzaboZE #71815 üzenetére
Asus szervizzel nem volt kapcsolatom, acer -el igen. Atom gyorsan, és korrektek voltak minden esetben. HP és Lenovo tanulhatna tőlük, mert ők elfogadhatatlan munkát(?) végeznek (nem prémium termékek esetén). Dell. Hát garancia időben nem döglött meg gép, nem tudom milyen. Partner cégtől vissza lett küldve pár latitude hogy túlmelegszik. Megcsinálták, de elég kontár módon.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
SzaboZE #71748 üzenetére
A Dell szervizes is kompletten cserélte, nem csak a klikket. Rákeresve én szintén csak úgy találtam, voltam notebook javítóban még a garancia előtt, és ott is azt mondta, hogy típus alapján csak egyben lehet venni.
Ettől függetlenül más típushoz valóhoz valóban találtam csak klikket. -
-
eladohardver
őstag
válasz
SzaboZE #71652 üzenetére
User error:
Nem volt bedugva a monitorba... bedugtam ad képet...
Szóval... akkor driver error...
A driver az intel honlapjáról származik legutolsó...
win10 en amikor a dell anyámkínja progit amivel a drivereket lehetett halászni.... javasolta a dell honlapján egy másik drivert ugyan ezzel a verzió számmal.....
Lehet ott valami módosítva vala amivel működésre lehet bírni ? Custom driver?
-
M@cika
őstag
válasz
SzaboZE #71621 üzenetére
Érdekes amit írsz és el is tudom képzelni, hogy létezik ilyen.
Az én esetemre ez szerencsére nem vonatkozik, mert ez egy integrált kártya egy i5-1135g7 proci "személyében".
Mellesleg egy kis pihenés jót tett a gépnek, mert pár órával később magától megjavult és már látta a lehetséges csatlakozási pontokat és tudott is kapcsolódni. Ma már "eduroham-mal" is ment.
Köszi mindenkinek a segítséget/ötleteket! -
baly81
aktív tag
válasz
SzaboZE #71525 üzenetére
Szia! Szét volt szedve teljesen, ami nálam azt jelenti, hogy az utolsó csavarig kábelig mindent szétszedek és külön egységet képez. A sípolást nem hagyja abba csak amikor kikapcsolom a gépet! (Nem tudod beep code-dal beazonosítani a problémát.) Közben mindent kiszűrtem, nagyon azt tartom valószínűnek, hogy az alaplap, azon belül valamelyik tápáramkör rosszalkodik. Hol működik, hol nem és ez a hiba okozója. Minden más perifériát és alkatrészt rendben találtam.
-
fehér_ember
addikt
válasz
SzaboZE #71472 üzenetére
Van egy mégrégebbi e6400-asom is, azon win 10 minden gond nélkül fut.
Mivel win 10-hez nincs rendes telepítőcédém (és nem is tudom honnan tudnék szerezni), amivel ugye offline is el tudnám végezni a telepítést; csak ez MediaCreationTool-lal letöltött telepítő, amivel viszont csak online lehet befejezni. Így viszont meg vagyok lőve, ha tényleg a laptop hálókártyája okozza a hibát. Ezért a következő lépés az lesz, hogy a 7-est próbálom feltenni (ahhoz van csak rendes gyári telepítő cd-m) és utána valami usb-s wifi adapterrel vagy telefon netjének usb-s megosztásával próbálok majd csatlakozni, leellenőrizni, hogy azt használva is előjön-e a hiba. -
razor1010
tag
válasz
SzaboZE #71245 üzenetére
szia. 64 illetve a 8.1 drivert gondolom telepítette magának mindet. frissítésekbe ott van. fogalmam nincs hogy mi lehet a baj. mielőtt újra raktam volna jó volt minden
gondolom az nem lehet baj hogy uefi-legacy-t átállítottam telepítés előtt.. a supportassist pl azt írja, hogy your pc is not supported, de ezelőtt az is működött. a legtöbb telepítő meg simán csak kidob.
-
Hovirag13
csendes tag
válasz
SzaboZE #71206 üzenetére
Szia.
Ez a gép,annyi változással hogy dupla memóra van már benne (16GB),és van 1TB-os hdd is.
Ezt az új akkumulátor le bele téve mert el kellett utazzak és nem volt gyári.
https://www.laptopszaki.hu/laptop-akkumulator/15599-33ydh-152v-3600mah-55wh-laptop-akkumulator-1.html
-
moma
őstag
válasz
SzaboZE #71200 üzenetére
A másik OS-t kivéve, ezeken asszem túl vagyok. Korábban már levelezgettem a supportal erről, mindent megcsináltam amit mondtak és nem segített. Szóval most leginkább a szerviz rész érdekelne, ha ebben van valakinek tapasztalat.
Amúgy egy Latitude 5520.
A problémák szinte mindig akkor jelentkeznek amikor alvó módban hagyom a laptopot. Ebben az időszakban történik egy váratlan leállás. Egy ilyesmi üzenetet találok az Event Viewer ben: The previous system shutdown at 11:36:36 on 2022. 01. 05. was unexpected. Utána amikor elindítom egy kék képernyő, hogy akarom e újraindítani vagy diagnosztika valami.
De ritkábban van, hogy csak ott hagyom és lefagy, de ez elég ritka. Ha nincs kábelen úgy ez gyakrabban, de úgy nem annyira használom. Meg nagyon nagyon nagyon ritkán volt olyan is, hogy tényleges használat között fagyott le, de ez ritka. -
törölt tag
válasz
SzaboZE #71011 üzenetére
De a Dell is rájött, hogy ezeknél a gépeknél feltűnően megnőtt a gázhiány hibajegy.
Azóta inkább hagyják, hogy pasztázzanak a zemberek. Bár személyes tapasztalataim alapján (0-4 éves Latitude-ok) az újrapasztázás semmit sem javít a hőmérsékleti értékeken, egy windows újratelepítés, illetve felesleges programok eltávolítása/automatikus indításuk letiltása hatásosabb. -
AstraCDX
senior tag
válasz
SzaboZE #70343 üzenetére
Akkor tehát kijelenthető az, hogy a gyárilag a géphez tartozó tápnál eggyel nagyobbat ajánlott használni, ha dokkolóval van használva a gép ?
DELL Latitude E6540 notebook, Intel HD Graphics 4600 VGA-val, gyári alaphelyzetben DELL DA90PM130 (90W) táppal .
Ha pedig beteszek a rendszerbe egy DELL PR02X dokkolót, akkor ajánlott, esetleg elvárás a 130W táp ?Üdv.
Astra
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
SzaboZE #69995 üzenetére
Mert nem jó irányban görög.
És, ha Mint-en átállítom se történik semmi, ugyanúgy rossz irányban gördül.
Illetve ugyebár Linuxon nem megoldottak olyan úri ficsőrök, hogy két ujjal tudok zoomolni, vagy nagyítani böngészés közben..
De majd utána járok, ha lesz időm, hogy most akkor melyik Linux, amelyik jól működik. -
toza
senior tag
válasz
SzaboZE #69806 üzenetére
koszonom...
3 tappal is probaltam.ugyanaz a szitu.
tapok 240W, 180W eredeti masik 4 laptopban tokeletesen mukodnek.
mas lehet a baj...
szetszedve jo volt.
aztan ossze raktam es 2x 8GB Ram miatt 4 beep elt is. 99% alkohol utanna jo volt..
ramnak lehet koze tolteshez? itt az idelye teszteknek.
-
Kbali
nagyúr
-
-
somasz
Topikgazda
válasz
SzaboZE #69692 üzenetére
Fn+bekapcsra jön elő a diagnosztika, nem? D betűvel a display test jönne be.
w.miki: nézd meg, biztosan jól dugtad-e vissza a hdd/ssd-t, lehet, hogy azt nem találja és azért indít egyből diaggal. Ez akkor lehet probléma, ha nincs rajta a két oldalán a pozícionáló, rezgéselnyelő gumikeret.
-
Avicularia
veterán
válasz
SzaboZE #69647 üzenetére
Készségesen elhiszem, még mindig a Dell a kedvenc márkám. De az szvsz nem normális, hogy 4 Latitude-ból mind a négy meghibásodott legalább egyszer. Illetve egyszer ha jól emlékszem csak a 7250 volt javítva, a többi 2x és többször gariidőn belül.
De legalább tegnap meg is csinálták, ez másnál nehezebben ment volna, hála az NBD-nek. -
Misu2002
csendes tag
válasz
SzaboZE #69600 üzenetére
Itt azzal ijesztgetnek egy rokon lelket, hogy a végleges változatot majd nem, de ebben a témában nem vagyok járatos.
https://www.dell.com/community/Latitude/Windows-11-amp-Latitude-E7440/td-p/7916366
A kérdés ettől még áll, mert öregszik ez a gép, előbb-utóbb esedékes lesz az ügy. Felcsillant a szemem az E5590-re, de abba se lehet beletenni két háttértárat.
-
moma
őstag
válasz
SzaboZE #69510 üzenetére
Nem rossz. Viszont oda kéne menjen majd a monitor szerintem, mert a bumszli monitor hdmi elég zavaró az egér mellett
hhgygy: ez meg kicsit brutál talán.
pohár: gondolom erre gondolsz 100 fölött? Elég felfoghatatlanpedig tényleg optimális lenne.
De nézegettem tovább ezekbe az irányokba:
Erről mit gondoltok ez jó lehet? Innen a harmadik, ahol 3*usb 1*usb-c és hdmi. Nem egészen értem hogy van ez. Ha jól értem lehet erről tölteni a laptopot is. Ez nem fura, hogy egy telefon töltőfejjel van ott az egyik képen ez elég ehhez? Meg ezt lehet használni úgy is, hogy a laptop nem erről kap tápot, hanem ezt a másik usb-c-be dugom be vajon? És akkor ha bedugom a PD portot rajta akkor kap plusz áramot? (amúgy írják ott, hogy nagy fogyasztású eszközöket ne dugjunk rá, pl hdd-k, de miért ne ha lehet külső áramot is adni neki) Valami ilyesmi lenne amúgy nekem a jó asszem. De nem tom ez mennyire megbízható. Meg van még pár hasonló alin pl ez is.
Itt az utolsó képen amúgy ír laptopokat amikkel kompatibilis az enyém nincs amúgy közte. Ez is kérdés, hogy mennyire gondolják komolyan, hogy csak azokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged