Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
kromatika #67116 üzenetére
Ráadásul ennél az Inspironnál legalább már megoldották, hogy ne kapjon csak Megabites hálózati adaptert, inkább nemes egyszerűséggel elhagyták a LAN-csatit, pedig elméletileg hely lett vóna rá.
Jó, persze, a "felsőbb kategóriás" 7xxx Inspironok azért meg szokták kapni a Gigabites Ethernetet is, de a 3xxx és 5xxx kis tesókon még ott szomorkodtak a lassabb kimenetek.
-
válasz
kromatika #67109 üzenetére
Alaplapi szinten szerintem 2 fontos tényező van:
1. Szerencse, azaz Miss Mázli mikor dönt úgy, hogy hátat fordít neked és valami alaplapi hiba keletkezik.
2. Hűtés hatékonysága, ami befolyásolhatja Miss Mázli hozzáállását az alaplapodhoz. Azaz minél jobb egy alaplap illetve készülék hűtése, annál kisebb esélyel pukkan el rajta valami.Vol-van-lesz olyan, hogy egy Inspiron sorozat hűtése kaka egy adott évben, a latitude-oké pedig jó, aztán a következő évi generációval fordul a szerencse. Vagy mindkettőé rossz lesz, vagy csak a 7xxx-es sorozaté lesz jó. Nem lehet előre megjósolni, csak utólag:
"Mindannyian Isten kezében vagyunk" -
törölt tag
válasz
kromatika #67032 üzenetére
Nem véletlenül kerül kétszerannyiba a Latitude 7-es, mint az 5-ös; az 5300-as touch-ot vettem Angliából, de nem jött be a 7390-es után. De azért az 5-ös szerintem tartósabb, mint egy Inspiron, más a felhasználói célcsoportja is. Kérdés, hogy milyen célra, illetve mennyi cipelésre, milyen hosszú időre kellene. Azért javasoltam SzabóZe véleményének megfontolását, mert több Dellt szerelt már, mint amennyit én supportáltam, pedig volt a cégnél pár ezer darab, igaz csak Latitude.
-
-
somasz
Topikgazda
-
szucstom
őstag
válasz
kromatika #55100 üzenetére
alaplapi elem ki, alaplapi elem vissza. BIOS reset
Somasz, 5558-as Dell Inspiron esetén a ventilátor kockulás utáni folyamatos túlpörgésére van valami ötleted, hogy mi okozhatja? Dell honlapján is írnak hasonló "hibát", de választ eddig nem kaptak. Széria hiba lenne?
-
haxxika
senior tag
válasz
kromatika #52214 üzenetére
Szia
Itt elvileg azt írják, hogy tesztelték a csatit. Hiába belemegy, de mint SSD-ként nem lesz használható a gépben.
-
somasz
Topikgazda
válasz
kromatika #50195 üzenetére
Sokkal egyszerűbb, mint látod, nem kell szopni külön mindennel, aztán keresni, hogy mit hagytál ki. Miután fölrakott mindent, egy kör frissítést kell vele nyomni, meg ha dvgás a gép, akkor annak külön a programját (pl. catalyst) felrakni. Eddig 6230-nál volt egyszer olyan, hogy az usb3.0-ás drivert kellett külön felraknom, mert nem tudta annak a sebességét egyből.
-
somasz
Topikgazda
válasz
kromatika #50191 üzenetére
A command update arra való, hogy leszedje automatikusan a drivereket, telepítse őket. Így sosem marad kérdőjeles eszköz. (ehhez első indításánál a check alatti szövegben található linkre kell kattintani). Utána lehet a check gombot használni, a driverek frissen tartásához.
-
somasz
Topikgazda
válasz
kromatika #50048 üzenetére
Bocs, összekevertelek AstraCDX-szel.
Szóval nekem van otthon L9M ssd-m, meg 6540-em is, ki tudom próbálni ellenpéldaként. Mennie kéne.
Nekem gyanús, hogy valami a foglalatban nem kóser. Másik msata ssd-vel kéne próbálni, ha azzal is lassú, akkor garis alaplapcsere, szerintem. -
Giovanny
őstag
válasz
kromatika #49986 üzenetére
Ezek szerint lehet mSata,ha ssd-nek biztos nincs semmi baja,akkor esetleg bios frissítés,ha van újabb,vagy az usb-s telepítő boot-olható egyáltalán,tehát volt már telepítve róla?
-
-
fulton
addikt
-
mghltm
addikt
válasz
kromatika #43156 üzenetére
wwan van rairva, msata ssd nem megy benne
-
BBéci
legenda
válasz
kromatika #41408 üzenetére
A folyamatos ventiláció semmivel nem lenne jobb. Szerintem az a normális, ha csak akkor kapcsol be, amikor szükségesnek véli. Nekem inkább az nem tetszik, hogy miután 62-66 fokról lehűti egy perc alatt a processzort 47-48-ra, még legalább másfél percig pörög, közben a hőfok 41-43-ra is visszaesik. Az tutira felesleges.
Elképzelhető, hogy 3000 fordulat helyett a harmadán, de folyamatosan üzemelve nem lenne zavaró, viszont akkor hamarabb elérné az élettartama végét. Ez csak tipp, nem vagyok benne biztos. -
szabonagyur
félisten
válasz
kromatika #39273 üzenetére
3 évig garis, egy év van gondolom egyes alkatrészekre, talán az akksi az egyik ilyen, a töltőben nem vagyok biztos, az lehet a Dellnél több. Tehát 2012 febr 17-ig mindenképpen garis, ha meg van a vásárláskori gari papír akkor még lehet tovább is, ha mondjuk márciusba lett véve.
-
kistewe
tag
válasz
kromatika #39261 üzenetére
Ajánlott-e az attól függ mire kell, én továbbra is az üzleti széria mellett teszem le a voksom, sok helyen elolvashatod miért ez és nem más , amúgy ezt a típust nem ismerem, mivel laptopról beszélünk strapabírónak kell lennie, ha asztalinak kell akkor lehet "consumer" full extrával de ez utóbbi kijelentésemért lehet megköveznek
itt egy cikk: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest