- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pyttawrx #76310 üzenetére
Épp most néztem a videót, csak egy pillanatra mutatja a CMOS csatlakozást, de úgy látom nem vízszintesen magam felé kéne lehúzni, hanem pont a billentyűzet irányába, emiatt 180 fokot kéne fordítani az alaplapon, mert ha le is tudnám valahogy piszkálni, visszatenni már majdnem lehetetlen, annyira nincs ott hely. No de meglátjuk, a multkori ventis esetnél szereztem be szerelőkészletet, nem ezen fog múlni.
Egyébként a videó végigvezetése alapján meg lehet csinálni...max ilyen laikusnak, mint én, jóval több idő és türelem kell hozzá.
-
válasz
Pyttawrx #76307 üzenetére
Megnéztem a videót, ahogy látom eléggé szétszedte az ember és úgy húzta le. Jobban bele kéne ebbe mélyednem ill több idő kéne, hogy nyugodan szétszedjem, Úgy látom az aranyszínű valamibe csatlakozik a CMOS, de nem lehet hozzáférni sajna...leszerelem valahogyan majd azt a keretet.
Ha sikerül eljutnom odáig, jövök újra! -
-
Lakov86
csendes tag
-
PlatiaAmos
tag
válasz
Pyttawrx #76278 üzenetére
És ha már 1órája ez van akkor az mitől lehet?
Mit kezdjek egyáltalán vele?Tegnap újra húztam, minden egyes újrainditásnál ez a kép fogadott egy órára..
Azt hittem valami valahol félre ment.. ezért ma leresiztem újra az egészet.
Rögtön dell comanddal kezdtem és első resi.. és egy órája semmi.. -
oreg0503
tag
válasz
Pyttawrx #76194 üzenetére
Nos, kinyomoztam. Ez a lapi állásában, kikapcsolt állapotban halt meg. A töltő nem volt bedugva. Amikor elrakta a fiam a tokjába a gépet még jó volt, kiapcsolva eltette, majd elővette és az akkumlátor púpos volt, félig kiesve. Vissza nem tudta tenni, és töltőről (ami ezek után valószínűleg jó) sem megy. Azt gondolom (hozzá nem értőként) hogy a gép és az aksi közösen nyírták ki egymást, vagy egyikük a másikukat.
-
oreg0503
tag
válasz
Pyttawrx #76194 üzenetére
Szia, köszi a választ. Igen gyári saját töltője. Nem próbáltuk másik töltővel, majd kerítünk egyet megpróbálni. Tönkre tehette a töltő az aksit, esetleg a gépet, vagy az akkumlátor vitte ezeket is magával a sírba? De rákérdezek a fiamnál hogy történt pontosan a dolog, mit vett észre először.
-
E300TD
tag
válasz
Pyttawrx #76179 üzenetére
Ugyan az. (forrasztott ram). Egy pillanatra bejött a dell logo, majd felvillan a narancssárga led, fehérre vált, elalszik, akkor felvillan a bill. világítás és kezdődik újra.(narancs csak akkor, ha nyomom a bekapcsoló gombot). Nem reagál semmire, ha lecsukom is ez megy tovább.
Hócipőm tele van ezzel a géppel. Cirka 1 éve a Support assist által feltett BIOS megölte, akkor a Humansoft cserélt alaplapot ingyen, bár nem volt már garis a gép. Le lettek tiltva a választható frissítések, mégis valahogy feltett a 1.26-os bios óta ami rajta volt vagy ötöt is.
D610 óta vannak Latitude-jeim, soha nem volt egyikkel sem gond, semmilyen, pedig akkor még nem volt win-es bios frissítés ... -
jimmy399
senior tag
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Pyttawrx #76124 üzenetére
Mindenhol hibernalasra tettem, és kifagy.
Win10 nem opció, mert olyan helyre megy, ahol a szoftverek állítólag Win7-et kérnek.
Ez még gyárilag azzal jött ki, mennie kellene jól.
BIOS update is megvolt.
Ettől függetlenül most feltelepítem egy másik ssdre majd megnézem ha időm engedi a Win10-zel is.
Biosban RAID Mode volt, azt most AHCIre tettem
-
Francia91
veterán
válasz
Pyttawrx #76114 üzenetére
Szeretem, az SP2 után már egészen jó OS volt szerintem
Van két másik gépen Win7-re úgyis (ThinkPad T60 IPS, és ThinkPad T500-as) -
-
Kbali
nagyúr
válasz
Pyttawrx #75733 üzenetére
Sziasztok! Mennyire kell paráznom, ha egy Dell Latitude 5400-as gépben 4 év alatt lemerült a CMOS elem? A beépített akksi a BIOS diagnosztika szerint 91%-os, de a gép a lemerült elem miatt csak tápról kapcsol be. Elvileg 3 sárga, egy fehér villogás van, ha még villog, akkor a tápkábel kihúzásakor azonnal lekapcsol a gép. Ha már nem villog, akkor megy rendesen. A gép viszonylag keveset volt használva. Másik hasonlóan használt gépeimben akár 10 évig is elketyegtek ezek az elemek, ezért furcsa.
-
blueye
veterán
válasz
Pyttawrx #75568 üzenetére
Nem akartalak itt is untatni titeket, ez volt az eredeti kerdesem:
"Megint a kedvenc régi Dell XPS 15 L521X gépemet használom (Windows 10 Pro).
Touchpad: hol működik, hol nem, ha működik a kétujjas görgetés hol működik, hol nem.Sokszor megy de egy idő után megáll. Nem tudok rájönni h miért, tudtok segíteni?"
Szóval nem hiszem hogy HW gond lenne. Néha a billentyűzet is megáll,kicsit már orjito. Most azon gondolkodom hogy esetleg a Chrome miatt van, leginkább az fut sok ablakkal. -
baly81
aktív tag
válasz
Pyttawrx #75566 üzenetére
Nem feltétlenül... Nem tudom Dell-ék háza táján mi a helyzet ezzel, de korábban egy Asus laptopomon nem működött a tapipad feltelepített touchpad driverrel sem, amig fel nem dobtam a Serial-IO drivert. Ezt követően működött.
Nem tudom ez ebben az esetben ez megoldás lehet e...(!?) -
totron
addikt
válasz
Pyttawrx #75507 üzenetére
Nem. Az ment, csak megkergülve. Nem tudom, hogy amúgy is jött volna-e Win frissítés vagy csak a manuális mahináció miatt ajánlotta fel, de megjavult az újabb frissítéssel. A gond az, hogy többedszerre zajlik le ez a kör. Kimondhatatlanul rühellem a Win10-et és a hozzá tapadó filozófiát. Ami nem megy az a középső klikk lehetősége.
-
totron
addikt
válasz
Pyttawrx #75495 üzenetére
A középső gombot külön ki lehet a BIOS-ban kapcsolni?
Ugyanazt tudja felajánlani a gyártói oldal is driverből mint ami már egyébként is fent van, feltettem azért. Nem először történik meg, hogy megkergül a működése manuális drivercsere után, pl. a 2 ujjas görgetés hiperérzékennyé válik és sok képernyőnyivel lentebb/fentebb találom magam, pedig alig értem hozzá ésvagy épp élesen elválik trackpoint és touchpad kurzormozgatási sebessége.
A hang nem tudom milyen alapon, de nem amplitúdóhoz kötődik, szóval random megbicsaklik, fingik, marha idegesítőek külön-külön is ezek. Win10-zel való együtt nem működés vagy vegytisztán a Win10 számlájára írom mindegyiket (mezei rendszerfrissítésekkel is elő-előjönnek).
A középső gomb legalább stabilan nem vesz részt a munkában, abban nem tudok csalódni (igény azért vóna rá). -
gaborbol
őstag
válasz
Pyttawrx #75474 üzenetére
Volt nalam egy Lenovo Yoga 7i amin eszrevettem egy kis lukat a hatlapon , elso ranezesre battery reset gombnak tunt, kerdeztem egy Lenovo szervizest es tenyleg. Azt mondta baromi jo, mert nem kell szetszedni a gepet es lehuzni az aksit eleg csak a gombot hasznalni… az esetek feleben mukodik a masik feleben
meg szet kell szedni a gepet es lehuzni az aksit -
5leteseN
senior tag
válasz
Pyttawrx #75457 üzenetére
:
Ezekről(?): "... Az is meglepett, hogy a 26e-s MB/s-os RAM-sebesség még mindig viszonylag messze van a CPU által legjobbnak írt 37e körüli maximális értékhez képest, holott a CPU által lehetséges legmagasabb 2400-as értéken mennek(az egyébként 2666-os) memóriák.
Hogyan lehet elérni ezt a majdnem 40%-kal jobb (valahol elvesző
) RAM-teljesítményt?
Ezeknél a laptop-RAM-oknál van egyáltalán kétoldalas? (DDR4)"
...valaki?
-
5leteseN
senior tag
válasz
Pyttawrx #75363 üzenetére
Valóban, EZT akartam linkelni, de "korán reggel volt még"!
Egy RAM-slotos, tehát 1x32GB elméletileg!
Ha majd olcsóbbak lesznek, olyan helyen veszem a 32GB-os RAM-ot, ahol vissza tudom vinni, ha még sem jó. -
gaborbol
őstag
válasz
Pyttawrx #75303 üzenetére
En ferfiasan bevallom, hogy az elso Vostro zsaner cserenel, rossz csavart raktam rossz helyre es az siman atutotte a fedlapot. Ha otthon vagyok vagy az irodaban, es a csavarok kulonbozoek, lefenykepezem, kinyomomtatom es a csavart oda teszem a kinyomtatott papiron ahonnan kijott
Precision 5680-t elso alkalommal szetszedni, edes istenem
Azt hittem, hogy soha nem jon szet!
A regi 17"-es prec laptopnal volt talan 2 vagy 3 csavar es az egesz fedlap egy mozdulattal letolhato volt, ezt mi a banatert nem lehet manapsag megtenni?
-
azbest
félisten
válasz
Pyttawrx #75303 üzenetére
némelyik nagyon hitvány, főleg több évvel ezelőtti gépnél nem volt fém inzert és simán át lehetett hajtani rajta a facsavart, amit használtak. Bár konkrét gépet ilyet acerből láttam többet is. Régi (core2duo) dellből latitudoket láttam, azoknál nem volt ilyen. Egy 2018as vostro 3578 volt, ami nagyon rosszul szerelhetőnek és hitvány gépnek tűnt belülről számomra.De azt hiszem abban is voltak inzertek, max nem volt aljuk és ott tényleg össze lehetett keverni a sokféle csavart.
-
movax
őstag
-
bpr28
újonc
válasz
Pyttawrx #75255 üzenetére
Szia.
Köszi a tippet valószínűleg a ssd-vel van gond kivettem megtisztítottam, és most tökéletesen működik, letöltöttem a Crystal Disk Infot ott 88%-ra írja a meghajtó állapotát.
megnéztem a boot menüt, biost az is tökéletesen működik.
Szerinted érdemes kicserélni az ssd?
Nem akarom elhinni hogy a ssd miatt a bios is megbolondult mi a kettő közti összefüggés? Mindenesetre nagyon szépen köszönöm -
flintnovik
csendes tag
válasz
Pyttawrx #75206 üzenetére
Ami valóban kimaradt: az első képen a gyári Dell akku van, minimálisan lóg ki a kábel (azaz majdnem teljesen beleillik a síkjába - ez egyébként beszereléskor lefelé fordított, fém színű oldala, ahol a kábel fut).
A második képen az utángyártott, tán 2-3mm-rel magasabban van.
Próbáltam szemléletesebb képeket lőni, de nem sikerült. -
mindenes24
junior tag
válasz
Pyttawrx #75160 üzenetére
Koszonom, mindenkeppen ket meghajto kell, mert erzekeny adat lesz, szinkronizalni kell oket.
Tudnal linket adni, hogy mi az a 2230-as SSD?
A bal feso sarokba Wwan-t lehet betenni, arra nincs szuksegem, csak masodik tarolora, ssd/hdd mindegy.Remenykedtem, hogy a PCIe / NVMe melletti Jsata alatt is egy olyan keskeny valamit be lehet tenni, es akkor ott lenne a ket tarolo.
Azt meg vegkepp nem ertem, a Dell weboldalan miert nem ismerik a Jsata kabelt.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Pyttawrx #75165 üzenetére
Uristen!
Én azt hittem, hogy az mSATA az az m.2 SATA.
Tehát akkor m.2 SATA csatikról van szó, persze....Szóval akkor valamilyen m.2 SATA SSD-vel kaptam az 5490-et, a 7270-.ben meg NVME 512-es volt, na ezeket cseréltem fel. Az előbbi típusát meg sem néztem, utóbbi az Samsung PM951.
Szóval most megnéztem a 7270-et: egy 256GB-os SK Hynix SC311 SATA SSD került bele, az "új" gépből. Ebben volt a PM951 gyárilag. A Hynix 490 MB/sec-cel olvasható, a Samu meg 1750-nel Crytaldiskmark szerint.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Pyttawrx #75163 üzenetére
Akkor mind az összes M2?
- Van egy "hosszú" az 5490-ben, a "HDD hely" közepén, itt egy 256GB-os mSATA SSD volt, és 512-es nvme-t tettem bele.
- van egy rövid hely, amiben a WiFi / Bt kártya csücsül.
- és van egy 3. szintén rövid hely, ami jelen esetben üres volt, ide pakoltam át a 4G/GPS kártyát a 7270-emből, ami gyárilag 4G modemmel érkezett anno. Ez utóbbire gondoltam, hogy 2330-as méretű mSata (vagy akármi...)SSD-t lehetne tenni. -
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Pyttawrx #75077 üzenetére
Dell G15 5530
Talán sikerülni fog.
Az Intel honlapjáról letöltöttem az RST drivert (habár itt a 13. generációs platformot nem írja): Intel® Rapid Storage Technology Driver Installation Software with Intel® Optane™ Memory (10th and 11th Gen Platforms)
Ezután a parancssorba húzva ezzel a paranccsal kibontottam:
SetupRST.exe -extractdrivers SetupRST_extractedA tipp ebből a videóból származik:
HDD NOT SHOWING IN WINDOWS 10 & 11 INSTALLATION ON INTEL 11th, 12th and 13th GEN - SOLVED (Part -2)Mindjárt átmásolom az USB meghajtóra és be fogok számolni róla.
Működne, de nem kompatibilis egyik driver sem a megnyitott három közül.
-
-
Dustinzahn12
csendes tag
válasz
Pyttawrx #74864 üzenetére
Szia, rögtön a legelején, a bios-ba se enged belépni.
Ha bene van a lekódolt SSD akkor annak az elfelejtett kódját kéri, ha egy szűz SSD-t rakok bele, hogy újrarakjam a rendszert, akkor kéri az induláshoz szükséges jelszót amit nem én adtam meg, én csak az SSD-ket láttam el kóddal. -
Tim82
félisten
válasz
Pyttawrx #74800 üzenetére
Fizikailag megvan az ujjlenyomatolvasó. Gyárilag is azzal jött a konfig.
Annyit szeretnék kideríteni, hogy hardveresen rossz-e az ujjlenyomatolvasó, vagy csak a Linux nem látja. A kérdésem még mindig az, hogy a BIOS-ában a notinak melyik menüpontban kellene látnom az ujjlenyomatolvasót (és kizárjam azt az opciót, hogy esetleg ott van-e letiltva).
movax: köszönöm, ezt olvastam, még mielőtt egyáltalán itt feltettem volna az eredeti kérdést. Függetlenül attól, hogy kezeli-e vagy nem a Linux Mint, USB-s eszközként látszania kellene az lsusb parancs kimenetében (a parancs nem csinál semmi mást, mint listázza az összes olyan USB-s eszközt, ami legalább olyan szinten felismerhető, hogy ki lehet olvasni a hardver ID-jét -> innen az, hogy funkcionálisan kezeli-e azt a hardvert az OS, még arrébb van
).
Tehát nekem az az infó kellene, hogy pontosan hogyan is tudom azt megnézni, amit a linkeden a posztoló már az elején egy félmondattal elintéz: Confirmed on in BIOS, mert nem találtam ennek megfeleltethető menüpontot. (Bezzeg Thunderbolt dokkoló kezelésére van menüpont a BIOS-ban - egy olyan notiban, amelyiknek nincsen TB/USB C csatlakozója...)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- ÚJ Asus TUF - R5 7535HS, RTX 3050 és 16gb D5, 144Hz + 2 év GARANCIA
- Dell Latitude 9410 i7 / 15GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijekző Profi gép, kedvező áron!
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest