- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
válasz
tylerddd #76346 üzenetére
Üdv! A lepattogzott belső rész problémáját [link] végül egy ilyennel oldottam meg [kép]. Én sima feketét redeltem, ill. sem a fedlapra, sem a touchpadre/gombokra nem tettem fel, csak a "csuklótámasz" felületére. 4k körül volt a teljes szett, sajnos a szállítás fájt sokba, de a gép bontásánál (találtam teljes alsó házat használtan) ez sokkal egyszerűbb megoldás volt hirtelen. Könnyű volt feltenni, méretpontos és tulajdonképpen jól is mutat, nem "életidegen" a háztól fekete színben.
-
arcitec
addikt
válasz
tylerddd #76360 üzenetére
Lecsiszolod(hogy egyenletes legyen a felület) és lefóliázod, vagy lefóliáztatod az is jó lehet. Léteznek műhelyek, ha nem lehet kapni kicsi darabokat, akkor oda talán lesett darab is jó. [link] vagy [link] Apropó azt tudni kell, hogy léteznek gyengébb minőségek is, szóval érdemesebb a jobb, tartósabbra figyelni.
-
arcitec
addikt
válasz
tylerddd #76348 üzenetére
Persze. Ahogy az kinéz, le kell csiszolni, esetleg (ha nagyon egyenetlen lenne, gittelni, csiszolni stb). Majd szépen színre fújni. Szerintem.
Azt nem tudod anyagában helyreállítani. Vagy csak szépen egybecsiszolod a két részt ha lehetséges, csak épp nem lesz szép. Vagy kuka, esetleg bontott ház. -
andrisbandi
őstag
válasz
tylerddd #75686 üzenetére
Akkor ahogy mondtad, még akku nélkül lehetne megpróbálni. Ráguglizva a dellek elindulnak. Ezzel ki lehetne szűrni az aksi gondot.
Mert ha nem AC adapter, vagy akku hiba, akkor rövidzárlatról lehet olvasni ilyen esetekben. Jobbikban power jack ajzat, rosszabikban alaplap.
- Ilyenkor ha világítós a power jack, és áram alatt az ac adapter, akkor világít. Bedugva rövidzárlatkor elalszik, és a laptop elején lévő töltés led sem világít.Még egy olyat is hallottam, h nagyon poros környezettől szintén produkálhat zárlat tünetet. Teljes, szétszedős tisztítással orvosolható. Ilyenkor semmit nem kell cserélni.
-
RosszQtya
csendes tag
válasz
tylerddd #74296 üzenetére
nekem G3om van, a gyári 256m2 simán felszald a hűtőlemezzel együtt 75-re ha jön a havi win10 frissítés... alapban olyan 35-45 körül megy...(hdd sentinel írja)
most cseréltem samura 970, da nem tettem vissza rá a lemezt, mert barkácslni kellett volna vele, ugyan azok a hőértékek vannak lemez nélkül...
ebben a gépben 2 oldalról a ház, jobbról az akku, amonnan meg a SODIMM ram határolja, tehát nincs hőleadó részek mellett közvetlenül... -
mekker
őstag
-
válasz
tylerddd #73993 üzenetére
Az ilyen tobbkimenetes toltokkel tudod egyszerre tolteni a telefont es a laptopot, annyi trukk van, hogy egyszerre osszesen a megadott teljesitmennyel, es nem tudja fokozatmentesen allitani a max teljesitmenyt (ez talan az USB PD tulajdonsaga), tehat elofodulhat, hogy a laptopot lassan tolti, vagy ha nagy teljesitmenyu, akkor egyaltalan nem. Nemelyik toltokhoz fel vannak sorolva kombinaciok, hogy hany kimenetet hasznalva melyiken milyen teljesitmenyeket tud.
Szerk: ennel a samsungnal is leirtak, kicsit lentebb, apro betuvel.
Pelda, igy ertheto lesz: 65W Ugreen toltonk van, csak akkor jon ki belole a max teljesitmeny, ha csak a laptop van radugva (nalunk pl. Zenbook nem panaszkodik, tolt rendesen, mint a sajat toltojevel). Ha a laptop melle a masik slotba bedugsz egy telefont, akkor az kap ~5-15-akarmennyi wattot (a fokozatokat itt is a PD adja meg), de a laptopnak nem fog mondjuk 65-15 jutni, mert olyan fokozat nincs, hanem asszem 30 koruli van, ami mar erosebb laptopoknak nem mindenkepp eleg (nalunk Zenbook szol, hogy ez lassu lesz, es tenyleg az lesz, de tolt).
(Bocs, hogy igy beledumalok, lapul itt meg egy regi 7440, ugyhogy fel szemmel kovetem a topikot.) -
mekker
őstag
válasz
tylerddd #73990 üzenetére
Én használtam már 65W-os Dell töltővel, és 45W-os kínai töltővel (mind2 USB-C), és semmi problémám nem volt semelyikkel. Legrosszabb esetben nem tud ugyanannyit tölteni, mint a Dell csatis töltő, de ezt se hiszem. Nem is igazán értem, hogy miért nem C-s töltőt adtak hozzá alapból.
-
plömplöm
őstag
válasz
tylerddd #71579 üzenetére
"Dell WD15 docking station can be purchased in 2 configurations - with 130 W or 180 W power adapter."
ha nem 130W-os vagy 180W-os adapterrel árulják, akkor az gyanús.
a 130W-ossal 90W-ig, a 180W-ossal 130W-ig tudja tölteni a notebookot, ha az adott notebook gyári adaptere ekkora, vagy ennél kisebb terhelhetőségű, akkor jó vagy.
-
hhgygy
senior tag
válasz
tylerddd #67815 üzenetére
Elvileg kéne mennie, én USB-C to HDMI konverterrel használom tévére.
Hozzá kell tenni, hogy nem problémamentes, szakadozik néha.
Arra jutottam, hogy az USB-C port teljesítményét a BIOS-ban megnöveltem, asszem 7,5 helyett 15-re, akkor stabilabb lett, de nem 100% tökéletes így sem. -
MurdR
veterán
válasz
tylerddd #66609 üzenetére
Szia!
Nem a gumimembrán van szerintem elmozdulva, hanem a kis fém karmocskák, amik fogják az ollós szerkezetet, na azok közül valamelyik el van hajolva, és kicsusszan a szerkezet. Nagyon óvatosan le tudod szedni, ha jól emlékszem akkor a tetejénél kell először felpattintani, majd az alját egy kicsit lefeletolva kijön a helyéről. Vékony laposcsavarhúzó fejével NAGYON óvatosan a kis karmocskát vissza lehet talán 1-2x tessékelni a helyére, de nagyon hamar el is tud törni. Ha a kupakot leszeded, akkor már látni fogod igazából, hogy mi a probléma, mert a szerkezetet ha fel-le megmozgatod (jobbra és balra nem fog kiugrani, csak ha a törött a mechanika) akkor előbb utóbb látni fogod, hogy valamelyik irányba az ollós mechanika kicsúszik a fém karmocska öleléséből. (Azért karmocskázom mert nincs rá jobb szó, nincs az egész fél mm-nél több, ami rögzíti a szerkezetet.)
Persze ha van rá gari, ahogy Somasz is mondja, akkor ne nyúlj hozzá.Illetve akkor se, ha nincs kedved 8 rongyért rendelni UK bill.-t Ebayről.
-
-
válasz
tylerddd #66615 üzenetére
A céges 5400 hétfőn megy szervizbe, mert stagnál 80 fokon a proci hőmérséklet, emiatt rövid idő után olyan forró a bal oldala a gépnek, hogy kényelmetlen ott tartani a kezem. Ha ráengedek egy Aida stability tesztet, meg se mozdul 80-81 fokról, ha lekapcsolom, akkor se.
-
-
törölt tag
válasz
tylerddd #65920 üzenetére
A legtöbb gondot a windows frissítések okozzák, mostanában különösen sok gond van velük.
Nálam is hosszabb lett a boot idő, hiába van a biosban minimumra állítva.
Sajnos az sem segít, ha a windows újratelepül, mert nincs friss iso a microsoftnál sem, tehát ugyanazokat a kétes frissítések települnek fel, mint a mostaniak. -
Tim82
félisten
válasz
tylerddd #65093 üzenetére
Olvastam valamelyik itteni lokáltopikban olyan felhasználói tapasztalatot, hogy Galaxy S9 + Dell USB-C-s dokkoló esetén működött a DeX. Azt nem írta az illető, hogy ez pontosan melyik Dell dokkoló és írt egy olyan limitációt is, hogy csak egy monitorkimenetet kezel le a telefon, de alapvetően használható kombónak írta le.
-
c64fanhun
tag
válasz
tylerddd #65023 üzenetére
Végével teljesen egyet értek. Elejével is, csak nincs tapasztalatom. Nekem ezelőtt 6400-as latitude volt, na az tényleg gyenge volt.
Egyébként nehezen értem az embereket, és sokszor meg sem tudom őket győzni, hogy ha mondjuk van 120 ezer forintjuk, akkor ne vegyenek csili vili új lenovot, meg más műanyag vackot hanem garanciával egy jó dellt, esetleg hp-t...Most azért mert 3 karc van rajta, kit érdekel. -
tylerddd
veterán
válasz
tylerddd #64915 üzenetére
Hmm, most nézem, hogy létezik 45 és 65W-os Dell hálózati töltő, tehát a mobil töltője esélytelen, hogy meg tudja hajtani. Csak ugye abban agyaltam, hogy milyen jó lenne, ha menne ezekkel
Gondolom viszont, hogy ilyen teljesítményű USB-C töltő máshonnan is beszerezhető és azzal is tölteni fog?!
-
wwhy
veterán
válasz
tylerddd #64445 üzenetére
Tehát: Dell cserére küldött egy SATA3-as M2 SSD-t, ami ST szerint OK. Ugyanakkor amit a szerviztechnikus kivett/elvitt az egy Toshiba X5 PCIe kártya volt. A gép nálam van első pillanattól, SSD nem volt cserélve, így kaptam. Tehát vagy az ST-nél írták el vagy a konfig volt jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Villanyszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Automobilista 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- MSI CYBORG 15 A13V
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest