- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ginola
addikt
válasz
kistewe #58168 üzenetére
Nincs ilyen opció, és eredeti Dell.
A 6320-hoz 90 W töltő van, azzal nem ment, kértem egy másik ugyanilyet, azzal sem, de a 65 W-os feltöltötte, ami nem a gyári töltőj (Dell 5430 töltője)a a 65 Wh-ás akkut.
Nem értem, hogy a 90 W-os töltők miért álltak meg 62%-nál...... -
eastsider
nagyúr
válasz
kistewe #57612 üzenetére
nem volt még időm sokat használni a gépet, de mivel mindig altatom a gépet, észlelem, na valami nem oké. de használat közben is simán lekapcsol...
itt látszik eddig hány összeomlása volt a gépnek eventlogban: [link]. ha menne egész nap, szerintem meglenne 5-6x is. szóval sokszor. (napi 1 is sok lenne mondjuk)felrakok mint-et, ha lesz időm, úgyis akartam. csak egy SSD van benne egyébként
én valamelyik delles driverre tippelek, minden a legfrissebben áll. vajon hogy tudnám kilegózni mi a gond?
-
Krystal_s
addikt
válasz
kistewe #57133 üzenetére
Szia, nálad a legújabb BIOS A18 van fent?
+ ezekből is?
- Intel Chipset Device Software
- Intel(R) Management Engine Components Installer, ebből még van Intel Management Engine 8.x Components Installer Driver...BIOS-t frissítettem 18-ra. A ventilátor azóta folyamatosan megy 3000 RPM-en. CPU 53-55 °C, PCH 66-67.
Korábban is gyakran bekapcsolt, de most lehet, hogy rosszabb lett.
A másik két drivert még nem frissítettem. A HDD elég hangos, nagyon gyakran parkol. Naponta 500-1000 között. Nem tudom az IMEI hatással van-e rá. -
adika4444
addikt
válasz
kistewe #56061 üzenetére
Oda kell rá figyelni, ez mondjuk tény, de 10 méterben sztem van annyi tartalék hogy ide-oda kilenghessen tehát ha beleakadnak akkor se legyen probléma. Ez mondjuk terület függő, na de van hosszabb is
amúgy meg sima töltőbe is bele lehet akadni, laptop kijelzőt is megütheti pl ha hátra nyúlna valaki asztal előtt álva, szval sztem ha fel van hívva a környezetben tartózkodók figyelme rá akkor nem veszélyesebb a dolog mint az asztalon hagyott laptop vagy a normál töltés...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
kistewe #51491 üzenetére
köszi fiuk!
épp meg akartam kérdezni, hogy az EC helyére lehet-e tenni SD kártyaolvasót, erre látom, hogy a másik oldalon van... portokkal jól állunk :-)
vil.billem van, új akku van, jól is bírja, 6 óra óta megy, a telepítés után lehúztam töltőről, 65%-on van, 3 órát ír ki, nyüstölgetem.
-
embe
nagyúr
válasz
kistewe #51275 üzenetére
Köszi! De egy idősebb fazonnak lesz, nem akarok semmi kavarást. Fent van a program, W 8.1-en. Most minden driver is telepítve van, de máshonnan kellett egyenként levadászni. Így is majd mindegyiket harmadjára vagy negyedjére sikerült telepíteni.
De mi az hogy nincs hozzá driver? Vagy a letöltött driver nem települ. A support oldalról az op. rendszernek megfelelő driver nem települ, mert nem hozzávaló????Itt valami okoskodás van. Ha nincs akkor egy tróger munka a DELL-től.
-
426os
őstag
válasz
kistewe #50531 üzenetére
Nem is igazán a hőfok zavar, hanem a venti hangja. Ez az eszközkezelőben letiltás nem lenne annyira rossz megoldás, hogy ha képes lenne a gép az Intel vga-val meghajtani külső monitort (mondjuk akkor nem is kellene letiltogatni). De azt csak az nvidia-val hajlandó. Ez csak szerintem egetrengető f*szság a Dell részéről, vagy ez az Ivy bridge hülyesége?
-
-
-
-
Dhampir
félisten
válasz
kistewe #46962 üzenetére
Köszönöm, ismerem.
KDE is Windows-szerű, ha jobb klikket nyomsz a panelen a Start-menüre, ekkor egyszerű listaszerű kinézetűvé válik, mint KDE 3 alatt, kicsit az LXDE menüjéhez hasonlít így.
Viszont kedvelem a Unityt, korábban nem volt nehéz megszokni.
Igen, Dell gépeken általában nem gond a Linux futtatása.
(#46963) szabonagyur
Pusztán csak kíváncsi voltam a gyári kiadásra, de azóta már a "nyilvános" kiadású Ubuntu fut rajta.
-
premete
veterán
válasz
kistewe #46177 üzenetére
Az nem, csak az integrált bt-sek. Mondjuk az advanced N 6300-as a legjobb, azt be lehet a bt-sek helyett tenni, ha nem kell bt.
Nekem van mind2, de a wifi nem nagyon érdekel, csak net megosztásra használom leginkább, arra meg mindegy: otthon dokkolón van, abban van ethernet, hétvégi házban meg csak mobilnet, dw5570 42 mbps van.
Nyílt wifiknél meg az ~ 5 mbps is ritka, ott tényleg mindegy, hogy a wlan kártya 50, vagy 100 mbitet tud. -
-
válasz
kistewe #45991 üzenetére
Majd írok! A részletes beszámoló valszleg júni eleje lesz, mert másfél hét múlva megyünk hosszabb nyaralásra (oda a drágaszág nem jön), de az első impressziókat leírom ide a fórumba a jövő7en
Hogy miről váltok, az vicces kérdés, ez életem első 14"-osa
Előtte egy ős-eeePC n450-es atommal + egy melák HP 8770w (i7 4magos, quadro k3000m) szolgált ki az aktuális cipekedési kapacitásomtól függően. Szóval új élmény lesz, mert majd' olyan mobil mint az eee és erőben nem áll túl messze a meláktól (sacc/kb 40% hátránya lehet).
#45992: köszi
Így azt hiszem meg fogok birkózni a feladattal
#45993: A BIOS-ban nem állítható a dolog?
-
-
morricone4
csendes tag
válasz
kistewe #45478 üzenetére
Nem, sajnos nem garis (2010.11). Win 7 Ultimate 64 bites op rendszerem van. Megcsináltam a linuxot, amit tanácsoltál, de sajna ugyan azt produkálja. Drivereket átnéztem, minden fent van, egy kivételével: Az eszközkezelő--rendszereszközökben az "Intel management engine interface" mellett sárga felkiáltó jel van, 10-es hibakóddal ( az eszköz nem indítható el). Bármilyen drivert letöltök, nem hárul el a hiba. A hibernálás, kikapcsolás, altatással nincs gond, mindet kikapcsoltam.
-
válasz
kistewe #45486 üzenetére
Pedig alvó módra van rakva, de így is sokat tölt mire folytatni tudom a munkát. Nem tudom mit kéne felrakni, hogy működjön...
A másik ami még frusztrálóbb, és ez már az előző AMD-s gépemen is így volt. Eszméletlen sok szöveg, ikon homályos, pixeles, szőrös. Van ami tökéletes, de pl a skype, vagy a PDF-ek, sok vezérlőpulti alkalmazás betűje elég ratyin néz ki. Ilyen van másnak is?
-
szabonagyur
félisten
válasz
kistewe #45377 üzenetére
Igen benne volt, hogy alapjáték, de közben másik témában egyre erősebb gépeket hoz fel a kolléga de nem derül ki, hogy mi a játék.... Felesleges beszélgetés volt azt tudom.
A Preciről semmit sem tudni, másik fórumból annyit, hogy elvben nagyon régóta fent van, tehát valami csak nem stimmel ha ennyiért nem kell a gép senkinek.
-
somasz
Topikgazda
válasz
kistewe #44695 üzenetére
Az ultrabookok akkuidővel nincsenek annyira nagyon eleresztve, akku véges, az ulv proci meg fogyaszt, ha használod. Mindegyik alulról szív, exklúzív alatt nem tudok, mit kell érteni. Egy 6330-ból ki lehetne hozni elég sokat, 6430-ból még többet. Előbbibe 6, utóbbiba 9 cellás akku, optika helyére 3 cellás, alulra tray akku.
Vagy az 5440-t emlegette múltkor nlq, tálcás akkuval kiegészítve, ulv procival bűntet. A tálca meg lehet, elemeli annyira, hogy nem baj az alulról szívás. (Egyébként lehet gyakrabban takarítani.)De ezek egyike sem lesz exklúzív szerintem. Már ha ennek a macbook a mértékegysége.
-
koevari
csendes tag
válasz
kistewe #43359 üzenetére
Szia!
Nincs tiltva semmi. Nekem ilyenek vannak benne: tömb mikrofon, dugasz mikrofon, dokkoló mikrofon.
Eszközkezelőben minden rendben, sehol nincs kérdőjel.
A hangszórónál meg ezek vannak: hangszóró/fejhallgató, kommunikációs fejhallgató.
Viszont a WD winyón csak 3 sima mikrofon volt meg 2 hangszóró. -
-
Dhampir
félisten
-
ketyere79
csendes tag
válasz
kistewe #41972 üzenetére
Elfelejtettem írni, hogy mindkettőn win7 van. Nem vagyok számítástechnikai szakember de véleményem szerint működnie kellene márcsak a spéci csati miatt. Ha abból indulok ki hogy ehhez a spéci csatihoz van aljzat a gépen nem kéne hogy probléma merüljön fel. Maga a telepítés sem volt könnyű mert pendriveról nem tudtam telepíteni, a vicc hogy informatikus sem :-). Kifejted légyszi bővebben ezt a bebootolok pendriveról és kiderül az igazság dolgot?
-
Dhampir
félisten
válasz
kistewe #41908 üzenetére
Mire kell a VGA? CAD-CAM és játékon kívül szerintem mindenre elég a sima.
Az Intel HD Graphics 4600 IGP néhány esetben egész jó eredményeket produkál a tesztek szerint.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kistewe #41731 üzenetére
Köszi! A Dell oldalán megtaláltam. Csak az a furcsa, hogy a System Detecttel is rengeteg drivert mutat. Olyan audiót, videót, aminél a Windows frissebbet rakott fel. Nekem ilyen SSD-m van, de ezt ajánlja sürgősnek. Lehet, hogy már a Windowsra bízhatom a frissítést? Nekem különben minden működik, csak arra nem jöttem rá, hogy megy a PrintScreen, meg az oldal görgetés, böngészés közben? Csak egy divert mutatott, de a PrintScreen, Fn-el, illetve a böngésző oldal görgetés nem működik. A tálcán mutatja, de az oldalak meg sem mozdulnak. Persze lehet, hogy én csinálom rosszul. Az oldal sáv bezzeg állandóan bejön.
Ezt hol lehet kikapcsolni?
-
-
törölt tag
válasz
kistewe #41455 üzenetére
A kollega villamosmérnök hallgató
Amúgy a keret az kb a 150ezer Ft lenne. Bár ezt az elején nem szögeztem le. Amúgy nekem szimpatikusabb a nem U-s verzió mivel az valamivel robosztusabb, nem nyeklik nyaklik. Konkrétan Latitude U-s verzió nem volt a kezemben, de a többi az olyan törékenynek tűnt nekem
-
beleszólok
senior tag
válasz
kistewe #41452 üzenetére
Én épp SSD-vel (Samsung EVO(??) Pro) szopattam meg magam.
Harmad áron vehettem volna 500-as diszket, ehelyett beruháztam egy 256-os SSD-be. Azt hittem, hogy a windows telepítés is érezhetően gyorsabb lesz rajta. Hát igen. Végülis maga a telepítés talán picit gyorsabb volt, de a 155 update másfél-két órája kúszik felfelé.És akkor még ott a bizonytalanság, hogy mi van, ha az a 19-es BIOS nem véletlenül tűnt el a dell szerveréről?
-
beleszólok
senior tag
válasz
kistewe #41447 üzenetére
DFEP = Dell Feature Enchancemet Pack. Ő üzenget az akku miatt.
Nekem most egy olyan akksi van a gépembe, amit garanciában cseréltek és mindössze két alkalommal volt feltöltve, lemerítve, utána a szekrényben tároltam.
Most 75%-os állapotúként került be a gépbe és már pofázik miatta az említett szoftver. -
törölt tag
-
beleszólok
senior tag
válasz
kistewe #41444 üzenetére
Régen, közel fél évvel ezelőtt szedtem le a 19-est. Igen, van víruskeresőm is, de ugye egyik sem 100%-ig megbízható.
Engem momentán az zavar, hogy a dell.com-on kizárólag a hibás download linkeket találja meg a google, míg a fórumon (ha még létezik) semmi nyoma annak, hogy valaha volt A19.Mivel ilyesmit kizárólag a dell.com-ról töltök le, abban meg sokáig megbíztam annyira, hogy ne küldjek fel mindent a virustotal.com-ra. Elfogadtam, hogy a két saját keresőm azt mondja rájuk, hogy minden OK.
Viszont most az új rendszer... kezdte azzal, hogy a win7 nem ismeri a hálókártyát.
Letöltöttem a drivert, mellé a legfrissebbnek látszó BIOS-t, meg egy comodo installert, hogy megnézzem, milyen.
Driver felmegy, van hálózat, megy utána a Comodo, majd elengedtem egy full scant a rendszeren.
Két uninstaller.exe-ben (mindkettő valahol az AppData alatt) is malware-t jelzett, bár konkrétan nem mondta meg, hogy mit talált. Viszont elrakta karanténba úgy, hogy nem tudtam feltölteni elemzés céljából sem
(gyanítom, hogy a comodonál megszokottnak mondható fals pozitív, de így, hogy régebbinek mondja a dell.com a legfrissebb BIOS-t, mint ami nálam van... elgondolkodtam, hogy talán mégsem fals
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Autós topik
- Windows 11
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest