- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyuru
aktív tag
válasz
t72killer #48650 üzenetére
oh. ezt hivjak szopo rollernak
En nem vagyok ilyen turelmes, masodik csere utan leteptem volna a fejet...Privatba thinkpadot hasznalok, de a ceg a Dellt tamogatja, en legalabb expert leszek belole.
Ami tetszik a support a Delltol, mar masnap jonnek az NBD miatt. A regi thinkpados idoszakot idezi, mert mar azok is trogerek lettek - csak a vasarlasig fontos az ember.
Nem mellesleg A07-s updattel javitottam, amikor a gep nem tert magahoz a standby modbol a start gomb megnyomasaval.
-
premete
veterán
-
nexwo
őstag
válasz
t72killer #48458 üzenetére
datasheet szerint 1,35 V, de a laptopban található alaplapnak nem szabad ennél több feszültséget leadnia a ramba és mivel a ram nem aktív komponens (nem feszültségforrás) így maximum 1,35 V-pt adhat tovább. Maga a ram elvileg elbírna 1,5 V-ot is. De ez nem jelent semmit, a hiba oka az alaplap hibás működése lehet.
(ha csak bios-ban nem lett felturbózva az órajel és az alaplap ezt megengedi és több feszültséget ad le, de ez asztali PC-kben jellemző, sőt csak ott láttam ilyen beállítást.) -
törölt tag
válasz
t72killer #48142 üzenetére
Fizikai WiFi gomb olyankor jó (bár nem annyira életbevágó), ha mondjuk repülőn akarod használni a gépet, és még bootolás előtt szeretnéd kilőni az összes vezetéknélküli dolgot rajta.
Én sokkal jobban sajnálom a Home/End gombok eltűnését (illetve Fn kombinációra tételét), azokat gyakrabban használná az ember, és így nem olyan nagyon kényelmes azért. Bár ez nem a mostani generációnál történt.Lassan sikerül eljutni oda, hogy a 7440 belső felépítése és billentyűzete kellene a 7450 akksijával és frissített platformjával.
Csomó boltban amúgy nincs is már 40-es, nem gyárják, és nem is tartottak belőle nagyon raktáron.
-
szabonagyur
félisten
válasz
t72killer #48131 üzenetére
Gép nem melegszik túl, semmi ilyen gond nincs.
A makro: van egy rohadt nagy SAP adatbázis, több ezer item és azok infóival majd abból készít mindenféle kimutatást, pivot, diagram amit csak el tudsz képzelni, lebontja gyárakra illetve a következő 1 évre.
(#48132) soldi3r: kb 40-50 db gép lett most cserélve, hamarosan a maradék 6430 is kiesik... ennyi hiba azért gyanús lenne.
Csak megjegyzem egy csaj volt az első akinek feltűnt, hogy ez bizony lassabb mint a régi, pedig abban 4gb ram volt szintén ssdvel.
-
törölt tag
válasz
t72killer #48007 üzenetére
Egy ilyen menü van beállítani, de ne maktív most, nincs feltéve a Synaptics driver. Viszont így is tökéletesen megy a pöcök, szóval a jelenlegi gépen nem izgat annyira.
Illetve ha Win lenne rajta, akkor is W10 lenne, a 7-et nem annyira szeretem. -
Razermazer
őstag
válasz
t72killer #46793 üzenetére
"#46792: szemét: a driverek részeként érkező ilyen-olyan "központok", szolgáltatások, stb, amit alkalmasint a driver telepítésénél kiX-elhet az ember, míg egy full automatára állított driverfrissítő pakol mindent, ha kell ha nem. (OFF)Extra bloatware (nem tom van-e ilyen a progiban, ál-vírusírtók és "rendszeroptimalizálók", toolbar-ok, stb) - na még csak ez kéne
(/OFF)"
Van benne a cég más termékei, de meghagyták nekünk azt a kegyet, hogy egy kipipálással elálljunk ettől a lehetőségtől.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
t72killer #46659 üzenetére
köszönöm a választ! jól hangzik, ha korrektül működik ebben a formában
szabonagyur:
mert teljesítményben pont annyival erősebb, amivel zökkenőmentesebbé tud tenni pár CAD programot (meg alkalomadtán egy-egy pár éves címet elő tudok venni unalmas óráimban, ha felvetne az idő). az integrált gpu-k még mindig elég szűk keresztmetszetet jelentenek nekem, rongyosra olvastam már a teszteket.
somasz:
köszi a tippet, nézegettem már. gondolkodtam már rengeteget használt gépen, 250ig oké. az nekem tetsző konfig E5450-ből kb 380-ba állna meg újonnan 5 év garival. van már olyan anyagminősége, ami kielégít, és nekem megéri, hogy én ruházom le sok év alatt. (kivéve ha találok valami bomba vételt - de akkor nem Dell lesz, hanem Elitebook 840
)
-
somasz
addikt
válasz
t72killer #46652 üzenetére
Ez nem teljesen igaz, már megbocsáss.
4700MQ (alulfeszelve), 4702MQ jó választás a 6440-hez.Az alábbi eredményeket értem el a 4700-zal:
A proci magában ment 3,4 GHz-et, 88°C-on, ~80mV-tal alulfeszelve.
dGPU terheléssel 3,0 GHz elérhető ugyanezen a feszen. (10-15 perc után 5-10%-okat throttlingolt, ezen egy hűtőpad segíthet, vagy egy hangyányival kisebb frekvencia)Primary92: ha meghajtod az U-s procit, megnöveled a turbó szorzóját, hogy nagyobb teljesítménye legyen, akkor az is fogyaszt.
-
Primary92
senior tag
válasz
t72killer #46649 üzenetére
Azon gondolkodom egyébként, hogy egy i7-4700mq lenne a lelke.
Egyébként egy i7-5600u mit tud egy i5-4300m-hez képest? Azon kívül, hogy az előbbi keveset fogyaszt.Egyébként használt gépben gondolkodom, jó ideig nem szeretném cserélni.
Eddig a Q9550-nel szerelt asztali gépem, ami egy GTX260-nal rendelkezik, elégnek bizonyult. Nagyon ritkán játszom, de azért jól jönne. -
Primary92
senior tag
válasz
t72killer #46638 üzenetére
A következő szoftverekhez kellhet GPU teljeítmény:
KiCAD, Altium, Inventor, PS, Lightroom, Corel VideoStudio (50Mbps videók), plusz nem árt, ha játékhoz is meg van lehetőség, bár szerintem egy jó éve nem játszottam semmivel.
Ha lemondok a GPU-ról, akkor somasztól elhoznám az E6440-et. -
Nimda
addikt
válasz
t72killer #46502 üzenetére
Na igen, nagylelkűen felajánlja a telepítő, hogy hardveresen alkalmas a gép a win10 futtatására, de mikor feltelepült, zuhan is össze az egész a driverek hiánya miatt
(mondjuk ha csak frissítem az OS-t)
El nem tudom képzelni, hogyan fog lezajlani ez a mizéria, már most sok a megválaszolatlan kérdés az átállás körül. -
premete
veterán
válasz
t72killer #46488 üzenetére
8.1 esetén, windows driverekkel nálam nincs wwan és az ujjlenyomat-olvasó sem megy, valamint az energiagazdálkodás fapados. Chipset driver nélkül az usb3 sem igazi, és a freefall sensor se megy: akkor van értelme feltenni?
Persze a buta windows kiírja, hogy az eszköz tökéletesen működik, és zöld.
Windows 10-nél még xarabb a helyzet, ott az op rendszer a működő drivereket fel sem engedi tenni, mert szerinte jó. -
paolinho
őstag
válasz
t72killer #46357 üzenetére
Köszi, otthon ránézek erre, végül is nem lenne rossz a frissítéseket, ha be lehetne integrálni újra-meg újra. Egy rendszer újratelepítésnél még jól is jöhetne.
(#46358) soldi3r : Köszi a tippet, legközelebb rápróbálkozom erre a megoldásra is, de már nincs kedvem újra nekiállni, ugyanis végül visszaraktam a Win7-et, ssd-vel az is elég gyors.
-
iSonic
addikt
válasz
t72killer #46171 üzenetére
Most hogy átállítgattam mindent szerencsére otthon nekem sincs probléma a játékkal, ha pedig van akkor rádugom az Ethernet kábelt és kibackelem a wifi-s hibát. Egyébként Intel fórumán rákerestem a dologra: [link]. Jó pár oldalnyi probléma van az adapterrel kapcsolatban mind Linux, mind Windows rendszer alatt.
-
iSonic
addikt
válasz
t72killer #46166 üzenetére
7265-nél következő hibák fordulnak elő: a wifi-n átadott sebesség mondjuk az én esetemben 50Mbit/sec-nek kéne lennie, de ez csak max 25-ig megy, vagyis az 50% elvész az éterbe a wifi adapter miatt. BT teljesen kivan offolva. Van ahol 5Ghz-es router van ott b/g/n beállítások mellett megy 100%-osan a sebesség. Nálam ez b/g beállítás mellett 2.4Ghz-en sikerült elérni. De ez minden router esetében változó. Legfőképpen játékoknál vettem észre, hogy 15ms hirtelen felugrik 210-re majd le újra 15-re és ezt mondjuk 2 percenként csinálja, olyan mintha lost pocket lenne, de nem az.
Mellesleg egy zsír új Inspiron 7746-osom van és kicsit nevetségesnek tartom, hogy 410k-ért ilyen hibák vannak benne.
-
Krystal_s
addikt
válasz
t72killer #46166 üzenetére
Én úgy figyeltem fel rá, hogy böngészés közben egy idő után egyre lassabban, vagy egyáltalán nem töltődtek be a weboldalak. Aztán elkezdtem mérni sebességtesztekkel és a 20 Mbit/s netem sokszor 2-3-al, vagy 0 közeli értéken ment. Ilyenkor Wifi ki-bekapcsolása után megint egy kis ideig ment max sebességen, aztán egy kis idő múlva újra 0-3 körüli lett. Volt olyan is, hogy teljes éjszakán keresztül teszteltem és több órán át jó volt, aztán hírelten sebességcsökkenés. A Wifi jelerősség végig 98-99%-on volt. Nekem közel 1 évem ment rá, amíg rendszeresen olvasgattam a fórumokat, közben folyamatosan teszteltem. Többféle Router, driver, mindenféle beállítás stb. A gépet nem is használtam egyáltalán, csak néha mértem a sebességet és próbáltam rájönni a hiba okára. Aztán a szervizben is előjött a jelenség, ott is napokig nézték, de amikor megtaláltam az Intel fórumokat, akkor már tudtam, hogy nem az én gépem hibás. Közben a többi gépemmel sosem volt ilyen gondom.
-
szabonagyur
félisten
válasz
t72killer #46136 üzenetére
Egyrészt nyújtani szeretném az akksis üzemidőt, másrészt tovább szeretném csökkenteni a melegedést max turbón. (Latitude E7450).
Ez a kettő kicsit ellentmond egymásnak... Ha akksi idő kell akkor ott a második akksi lehetősége a gép alján, ha meg dolgozol a géppel akkor meg el kell fogadni, hogy nincs akksi idő illetve, hogy melegszik. Szegény kis U procitól ne akarj többet.
-
premete
veterán
válasz
t72killer #46072 üzenetére
Jó, legyen igazad, a nagy hőingadozás meghosszabbítja az alaplap és akku élettartamát, mindegy, hogy mekkora a hűtő, a ventillátor, mennyi a légtér, és nem árt a ventillátornak, ha maximumon pörög állandóan.
Ja és egy i5 4310u az csak Trabant motor az i7 4500u 12 hengeres Audi motorjához képest. -
premete
veterán
válasz
t72killer #46070 üzenetére
Processzor az kell sok minden máshoz is, még egy i5 4200u is például gondolkodik ha mondjuk filmnézés mellett fut még valami, i5 4310u szerintem a minimum, vagy a kicsit gyengébb, i7 4500u, illetve kicsit erősebb i7 4600u. Nem minden fehér, vagy fekete, a f@szbuk és az archicad között sok lépcsőfok van.
A másik kézben az sem mindegy hogy mekkora, milyen vastag gépben van a dgpu; kicsi, vékonyabbakban szokott az alaplap meghalni az elégtelen hűtés és hőingadozás miatt. 13.3-as nvs-es xps-emben havi alaplapcsere volt, az inteles azóta is működik (xps 1530-as nvs-sel is megy 5 éve).
I5-ös, inteles üzleti laptopom pedig napi 12 órában bírta a 2 FHD-s monitoron a munkát évekig, persze egy masszív, 14"-os gép volt, nem olyan, mint a mostani ultrabookok. -
SzaboZE
addikt
válasz
t72killer #46051 üzenetére
Nem fog throttlingolni, mert nem úgy tervezik a hűtést, hogy túlmelegedjen. A DVGA jobban nyirja az alaplapot. Én mindenképpen kizárnám az Inspiron és a Studio/Vostro kategóriát. A többiben nem lesz hűtési gond. Latitude/Precision vonal javallott a célra, de 300k lehet karcos lesz ha újat szeretne.
-
Roxkex
senior tag
válasz
t72killer #46019 üzenetére
Proci: Intel Core i7 4500u
Ram: 8GB
Vidikari: AMD Radeon HD8850MMinecraftozni szeretett volna a gépemen , nem lan nem hálózatban ! Hanem csak kreatívkodni én meg csak segítettem volna neki. De laggoltam elég zavaróan ! Személy szerint a procira merek gyanakodni .. De csak nem .. Azért ennyire !?
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #46011 üzenetére
Közben kicsit utánajártam, a companion nem jó üzlet, elég sokat bukik a feszültségkonverzión és messze nem hozza a cellaszámtól elvárható akksiidőt. Ami érdekes lehet még, a dokkportra csatlakozó slice - erről már jobbakat írnak, bár egzakt infó nincs
.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest