- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
válasz
gaborn1 #71875 üzenetére
Cégnél panaszkodnak sokan, hogy sok a gondjuk vele, pl. Teams meetingen úgy belassul, hogy kamerát le kell kapcsolni, sok program mérve lassabban fut le az elméletben erősebb gépeken, mint a 7390-en, ilyesmi.
Persze lehet az IT rakta tele minden hülyeséggel és attól lassú... közvetlen tapasztalatom nincs a gépekkel.
-
szabonagyur
félisten
válasz
gaborn1 #71872 üzenetére
Persze, nekem a hátulja le van ragasztva
Egy takarításhoz ne tudd meg milyen procedúra kell...
Beszéltem IT-val, itteni folyamat: nézzem mennyire gyakran jön elő, aztán a BIOS teszt alatt nyomkodjam, majd ha bizonyíthatóan hibás akkor vigyem be, fotóznak valamit és hívják a szervizt
Egyszerűbb véletlenül elejtenem...
-
gaborn1
tag
válasz
gaborn1 #71864 üzenetére
Úgy tűnik sikerült megoldani (3x újraindítottam a gépet, mind a 3x innentől érzékelte, ha a füles volt bent), tehát:
Dell Latitude 5420 jack füles probléma, nem érzékelte, legfrisebb driverekkel, realtek illesztőprogram: 6.0.9329.1, Win 11 ProLépések:
1. bedugod a fülest jackbe (végig bedugva marad)
2. eszközkezelő megnyitása
3. hang-, videó- és játékvezérlőkön belül realtek audió jobb klikk, eszköz tiltása, majd eszköz engedélyezése
4. tálcán sárga mappa ikon, bal oldalt Ez a gép kiválasztása, jobb felül keresőbe: realtek (ez eltart 1-2 percig)
5. kereső végig futott, olyan mappát kell keresni a listán (nekem a legfelső volt), hogy RealtekHDaudio
6. dupla klikk rajta, majd WIN64 mappa és lepörgetve a listán RtkNGUI64.exe
7. erre duplaklikk, itt már a képen 3 csíkot kell látnod hangerővel: Hangszórók, Mikrofontömb, Fejhallgatók, valamint a program indításkor feldobja, hogy adjon-e értesítést eszköz csatlakoztatásakor ennek bepipálva kell lenni.Hát ennyi, mióta ezt lezongoráztam, azóta (koppkopp) működik. Bocsi, ha nagyon szájbarágós lett.
-
gaborn1
tag
válasz
gaborn1 #71862 üzenetére
Érdekes, ha az eszközkezelőben (miközben be van dugva a füles) letiltom a hang,videó,játékvezérlőknél a realtek drivert és engedélyezem újra, akkor van füles. Viszont ha kihúzom és bedugom újra, akkor megint semmi.
szerk: ilyenkor amikor észleli a tiltás és engedélyezés után, akkor a hang bemenetek és kimeneteknél is mutatja a fejhallgatót (realtek), aztán ha kihúzom akkor megint semmi.
-
tpotyka
tag
válasz
gaborn1 #71836 üzenetére
Teljesen jól szolgált, egyetértek, és köszönöm a gép, azaz a gyártó nevében is.
Az tiszta sor, hogy nem általános munkakörnél az igénybevétel sem általános. A mókás az, hogy én nem tudtam róla, hogy "ilyen használattal" inkább extrém felhasználónak minősülök, nem tűnt fel.Csak nemrég kezdtem gyanakodni, s mostanában az újgépre készülve, átgondolva az eddigieket és rákérdezve itt a fórumon. Fogalmam sincs, évekkel ezelőtti alternatívaként melyik sima típus bírta volna jobban gyárilag, gondolom, amiben több fém van, vagy legalább a kifáradó szürke műanyag helyett más, viszont ez az E5430 anno árban már eléggé bevállalásos volt, de bízva, hogy amit kell, majd jól bírja. Egész jól bírta. Illetve nem informálódtam túlzottan, hogy mi minden lenne a kerülendő. Csak az evidensekre figyeltem: nincs ejtés, nincs keményre eldőlés, nincs leöntés, nincs túlkoszolás.
2013. óta nem napi 8 óra és nem heti 5 munkanapos futamidő van benne enyhén szólva, mégis: tisztíttatás 2-3 évente és egy aksicsere - ennyi volt a szervíztörténet. Szerencsésen alakult.
#71838 gaborn1 A frissen beszerzett géphez jó egészséget! -
válasz
gaborn1 #71829 üzenetére
Szerintem asztali használatra a 3-as sorozat is elég, nekem 5400 van, komoly javítás nem volt rajta az elmúlt lassan 3 évben, 1 hűtő és venti plusz egy LCD csere pixelhiba miatt.
Asztalon van használva dokkolóval. Az USB-C csati tud elhalni emiatt, de igazából ahhoz nagyon meg kell agyusztálni hozzá.
Szerintem megvehető, ha normális számla van hozzá, de a Dell-t fel tudod hívni a 06 80 016 157 számon és ott magyarul segítenek neked. -
válasz
gaborn1 #68052 üzenetére
ha adsz service tag-et megnézzük a support oldalon (te is meg tudod amúgy), ez a leírás az NBD garanciának felel meg. A carry in -nél van az, hogy be kell vinni a szervizbe.
Amúgy Inspironoknál a megszokott valóban a carry in, de minden géphez lehet venni NBD és egyéb garanciákat is (prosupport, extended battery, stb). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpársportok
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7400, 14" FHD IPS, i7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év gara
- DELL LATITUDE 7400, 14" FHD IPS, i7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Lenovo Thinkpad T480s, 14" FHD IPS, I7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Dell Latitude 3510, 15,6" FHD IPS, I5-10310U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Magyar bill, W11
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest