- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tpotyka
tag
válasz
hhgygy #75428 üzenetére
Hasznos infó, köszi, s ezt úgy állapítottad meg, hogy időben kizárólagosan a BIOS frissítéshez volt köthető a lassulás, minden egyéb kizárt?
Nekem azért újdonság ez az esetleges BIOS probléma, mert a régi E5340 Latitude gépemnél sosem volt ilyen magától leállás vagy egyéb magától jelentkező titokzatos hiba, bár BIOS frissítést is extra ritkán rendeltek hozzá. Szerencsére talán.
Az új Rugged 5340 esetében viszont szinte minden hónapban küldik az új BIOS-t, s a verziókban visszalépegetés pár verzióistall után ugyebár nem is megengedett (s ezzel nem is tűnt értelmesnek szöszölnöm, felderített probléma híján). Noha csak egyéb típusoknál olvastam durva BIOS bajokról, de éppen felmerül, hogy lehet-e ennél is valami. Azzal együtt, hogy nemigen lehet levonni ok-okozati következtetést ilyen sűrű új BIOS-ozás mellett: volt amikor 1 héten belül jelentkezett a leállás, volt, hogy pár hónapig abszolút nem. S nem tűnt fel, hogy rögtön BIOS frissítés után lett volna váltás. Persze azt sem tudhatom, hogy egy alapértelmezett beállítással függ-e össze, ami történetesen nem is változott (miközben mondjuk a BIOS, Win, driverek, stb. pedig igen). -
válasz
hhgygy #73881 üzenetére
Nekem is töltőn van amikor csak lehet, éjszakará mostmár hibernálom, eddig meg csak lehajtottam az lcd-t, ilyen akksi kímélő beállításokat nem használok. Eddig nekem sem volt bajom. Az első gépemnek volt még hogy 1-1,5 évesen kakukk lett az akksi, de annak típus hiba volt (Asus F5SR, még néha de üzemel a gépecske)
-
ToBeY
nagyúr
válasz
hhgygy #73805 üzenetére
Én is már szinte mindenben frissítettem bios és soha nem volt gond,de ott mindig volt valami indok ami miatt frissíteni kellett az eszközt.(legutóbb a vadiúj Oral-b IO fogkefémben csináltam meg frimware updatet mert nagyon merült)
És ha valami számomra fontosat hozott volna a frissítés,akkor megettem volna,de így nem érzem fontosságát. -
arcitec
addikt
válasz
hhgygy #72324 üzenetére
És mifélék konkrétan? Azt tudom a Latitude 5520, minő érdekes a win11 alatt az Edge tudja leginkább megnyúzni ha sok ablak van megnyitva és nyitogatva. Sima szövegszerkesztés
nyilván az semmi az majd olyan mintha nem is használnád. De pl most telepítette a win11 22H2 bizony melegedett, nem azt mondom, hogy túlságosan, de ha a proc megindul, akkor vele a hő is. Nem is csoda hiszen zárt zsúfolt helyen mi mást is tudna. De szépen működik a hűtése, aktivizálódik egyből és nem is megy sokáig szépen lehűti. Egyébként laptop hűtőn(csak mint támaszték) van nem közvetlen az asztalon, így tökéletes.
A két zsanér meg úgy tartja, mintha pille lenne a fedél. Összességében, igaz pár hónapja használom, de azt tudja ami benne van, teljesen meg vagyok vele elégedve. -
arcitec
addikt
válasz
hhgygy #72299 üzenetére
SeniorTilla azt írta kissé kihajtva használja mert, hogy jobban hűl. De valóban most nézem tök hideg. Bár a fene tudja, a kijelző alatt azért langyos...
(Bill, monitor külső.)
Ja a monitor már miért ne kapcsolna ki. Be kell állítani a win-ben, hogy ne tükrözze, hanem csak a másodlagos működjön. De, ahogy írtam azért kissé melegszik a zsanérok közeli 2-3 cm-en. Én kihajtva, kb a felére mintha használnám, hogy ne legyen nagyon terhelve, ellenkező oldalról nézve lenne normál használatban. (az arányok ). -
kellcucc
aktív tag
válasz
hhgygy #72145 üzenetére
Köszi szépen!
Kész agyrém ez a számítástechnika
Van egy 500 GB Samsung M.2 970 Evo Plus ssd-m és a bolt, ahonnan vettem nem írta, hogy NVME lenne. Mivel nem akartam kihúzni a gépet a helyéről, hittem a gyári oldalnak, ahol NVME-nek jelzik. Ez azért volt fontos, mert úgy néz ki sok külső ház csak SATA-t tud és NVME-t meg nem. 1óra keresgélés és értelmezés után 2 opcióra redukáltam a lehetőségeket (tekintve, hogy szinte mindegyik 10k fölött van) SP PD60 és Rog Strix Arion. Utóbbira esett a választás, nem vagyok gamer meg Rog fan, de talán minőségibb, mint a silicon power. 15k volt, nem olcsó, de szerintem ez addig ki fog tartani, amíg ezek az ssd-k még forgalomban lesznek
Köszi még egyszer! -
hhgygy
senior tag
válasz
hhgygy #71719 üzenetére
Nem tudom, mit csinálnak a Dellnél, de most találtam, hogy nemrég már volt ilyen:
-
válasz
hhgygy #70985 üzenetére
Pont pár hsz-szel tárgyaltuk ki, meg a paszta minőségét és felhelyezését is. HA gondolod nézz vissza pár hsz-t.
Amúgy a főbb hangsúly talán a mennyiség, az hogy spatula, vagy pötty, az majdhogy mindegy. Viszont ha sokat teszel az sem jó, ha keveset az sem.
Így döntse el a paraszt hogy mennyit tegyen??? Főleg mikor leveszem én is a bordát és agyári pasztából brutál mennyidég van.... -
RWD
tag
válasz
hhgygy #70884 üzenetére
Siker (kopp kopp)! Köszi a tippet, remélhetőleg ez volt a baja.
Egy kis útmutató, ha más is hasonlóval szenvedne.
[link]
Nem akarom elkiabálni, de amióta a 9171-es drivert feltettem, tökéletesen "fel tudom ébreszteni" az alvó kijelzőket. Legyen az külső monitor vagy maga a laptop kijelző. Egyelőre kékhalál se jött, remélem most már rendben lesz.
Köszi még egyszer a tippeket -
törölt tag
válasz
hhgygy #70172 üzenetére
Nálam is, a bezáró "X" és a mentést tartalmazó menü egymáson van.
Én is mindjárt törlöm, de legszívesebben az egész windowst törölném, és visszakérném a szoftver árát a Delltől. Ilyen inkompetens bandát, mint a microsoft, nehéz találni, egy ukrán gyerek különb linux disztrót összerak, mint ezek. -
törölt tag
válasz
hhgygy #70163 üzenetére
Nálam a hihetetlenül bonyolult "Képmetsző" alkalmazás írta alá a w11 halálos ítéletét, mondjuk egyéb ikonok se mindig nyíltak meg a tálcáról, de a képmetsző megnyílt, elkészült a screenshot, és elmenteni nem lehet, mert az új képmetszőből a "save" gombot kispórolták, a helyette ...menüre kattintással pedig kilép azonnal, mentés nélkül.
-
adika4444
addikt
-
válasz
hhgygy #68254 üzenetére
Közben megint csak lecserélte a drivert ... Most azt csináltam, hogy a Visszaállás az előző illesztőprogramra lehetőséget választottam és elvileg most a Dell oldaláról letöltöttet használja. A kérdés, hogy mikor fogja megint lefrissíteni?! Nem lenne nekem bajom a Windows által telepítettel (mindig hagytam, hogy kezelje a videót), de ugye nem úgy működnek a külső megjelenítők azzal, mint a gyárival.
-
törölt tag
válasz
hhgygy #68095 üzenetére
Igen, a sata sokkal olcsóbb, mint az nvme; sajnos nekem is csak az nvme lenne jó, de azért ~12 ezer... többe kerül, mint a 256 GB-os ssd bele.
@ ebayon akkor sem vennék semmit, ha ingyen adnák, olyan tolvaj bandát még a világ nem látott, lehet megvette az ebayt+paypalt is a Lölő? -
válasz
hhgygy #67867 üzenetére
Köszi, közben nekiálltam és összejött. Most az az érdekes, hogy a fentebb linkelt menü is játszik, de ismét ott van az asztalon jobb klikkes Intel grafikus beállítások is, amit régebben is használtam és ugye teljességében nem fedi egymást a két felület. Ilyenkor ez hogy lehetséges? Holnap lesz időm majd a tévéken, projektorokon kipróbálni.
Köszi a tippet!
-
lcdtv
tag
válasz
hhgygy #67818 üzenetére
És nincsen rá megoldás 2004-óta?
A Support nem reagál ez miben nyilvánul meg?
abban hogy írtam nekik 2 hónapja és annyit reagáltak hogy töltsek ki egy kérdőívet hogy milyen a support
Pont ez volt az első eset velem is.
A nagy DELL ilyen "feature"-re nem reagál. Nem csak én szopok ilyen hibával. Majd ha kigyullad a táskám akkor ki fizeti a kártérítést -
plömplöm
őstag
válasz
hhgygy #67631 üzenetére
igen, náluk van választék, de nem konfigurálható, és konkrétan nincs is olyan a listában, amiben gondolkodám. aztán olyasmik hiányoznak, hogy milyen az a wifi modul a négy közül; milyen az a fullhd kijelző a három közül; szóval ez nem konfigurátor, hanem egy bazi nagy, de nem teljes lista
. vagy én vagyok vak, ami persze lehetséges.
-
hhgygy
senior tag
válasz
hhgygy #67441 üzenetére
Kicsit utánaolvastam a témának, rengeteg panasz van, hogy alvásba belehal a Dell, mondjuk XPS-eket találtam, de más is panaszkodik. Ha jól értem (ami nem valószínű), a Dell valami spéci altatásra állt át (Modern Sleep?), amit valahogy BIOS-ból vagy alapból ráerőltet a Windowsra, és amitől nem tud felébredni altatás után. Volt egy BIOS-frissítés, ami előtt korábban C3 Sleepet lehetett választani, amivel működött az altatás, és ezt az opciót kivették a BIOS-ból. Lehet, hogy nem pontosan írom a dolgokat. Mindenesetre rengeteg panasz van általában is az "alvási problémákra".
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
hhgygy #66836 üzenetére
Az a fotò nem jó, amit kitettem? Annàl jobban nem tudon lefotózni. Kicsit felerősítve mutatja. Tegnap erősebben megnyomtam a gombot és eddig még nem jött szét, de szerintem nem marad úgy. Nem tudom mi tartja ott bent.
somasz: Az elsőt már visszaküldtem. Mindegyiknek van valami baja. Sajnos kínai gagyi lett a Dell is. A többi márka sem jobb.
-
Immy
őstag
válasz
hhgygy #66450 üzenetére
5590 tényleg jóra sikerült. Egyszerűen nem értem miért bonyolították el a dell-nél a számozást, hogy ne legyen egyszerű rájönni, hogy mi a következő széria.
Jól sejtem, hogy 5590 után az 5501 jön? Mert ebben az esetben az 5501 dizájn nagyon nem jön be, míg az 5590-ben még van valami a régi latitude 65XX szériából.@Dhampir: elfogult Dell párti vagyok
-
Multibit
nagyúr
válasz
hhgygy #64709 üzenetére
ennyivel jobbak az új wifi modulok?
Ez a marketingesek (szerencsétlen) döntése. Meg aztán egyes modellek olyan laposak (újabb hülye trend), ami miatt nem biztos, hogy elfér az ethernet csatlakozó.
Amúgy az új modulok egy része valóban egyre gyorsabb, de pl. full duplex működést - érthetően - egyik sem tud
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 9410 i7 / 15GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijekző Profi gép, kedvező áron!
- Garanciás ASUS TUF A15 gamer laptop/FHD 144Hz/Ryzen 7 7735HS/RTX 4050/16GB DDR5/1TB M.2/beszámolok
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Dell Latitude 5430 12. generációs i5, 16GB RAM, 512SSD Kiváló ár/érték
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest