Új hozzászólás Aktív témák
-
user26
senior tag
válasz
Magnum_ #66103 üzenetére
Szia!
Sajnos nincs jelenleg 2.0 -s USB-m.
Na de, ha ennek ekkora jelentősége van, én se tudom sajnos, akkor miért tudok bootolni, telepíteni ugyan erről az USB-ről ha a rufussal MBR -s particiós boot lemezt csinálok az USB-re. HM? :/
Amúgy amatőr kérdés, de most így MBR -s particiós boot lemezt csinálva az SSD-re telepítése tönkre teszi a hardvert ?
Illetve a képeket nézve, jól csinálhattam ? Szerintem valamit még be kell állítani, csak nem tudom, hogy mit kell. -
Avicularia
veterán
válasz
Magnum_ #63850 üzenetére
Nem kell a hordozhatóság különösebben, meg nem is olyan sokkal nagyobb a 7490.
A 7250-nek csak hd kijelzője van, nem kicsit jobb a 7490 fullhd-ja.
Gondolkodtam egy xps 9380-on is ,de azt csak a dell oldaláról tudom megvenni 3 év garival és pont dupla annyi lett volna mint ez a 7490. Annyit nekem nem ér. -
Ringman
félisten
válasz
Magnum_ #63779 üzenetére
leszedtem a store-os appot, leszedtem a drivert, majd az eithermouse-t is, hátha az is bekavart.
feltettem egy régebbit - A07-est. ez továbbra sem tett fel semmit, így kézzel kitömörítettem az installert, bemásoltam az I2Cx64 foldert és elindítottam először a delltouchpad.exe-t (hogy legyen a trackpoint középső gombján a middle clikk+a többujjas gesztusok működjenek - és jó irányban), majd a delltpad.exe-t is, hogy legyen egyujjas görgetés.
utóbbit megoldást itt olvastam: [link]
úgyhogy most működik, de majd restart után kiderül, hogy mennyire
-
Magnum_
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Magnum_ #63405 üzenetére
igyekszem röviden:
szombaton vetem egy kedves fórumtárstól egy full fóliás refurbizált Dell E5250-et, akku azért már nem volt acélos, benne 2.5" SSD + 38wh akku. Így nézett ki:
[link]
felette az 51wh-s új akku (szintén kedves fórumtársunk hozta nekem, ha már úgyis új kell, legyen teljesen klassz.
valóban az a gyári rack szükséges, amit Somasz linkelt, elvileg lesz olyanom hivatalos forrásból, de hosszú idő, mire megjön. Ebből kiindulva bármilyen - ideiglenes jelleggel akár - msata-sata adapter NEM megfelelő, nem férne el a nagy akku miatt, csak olyan jó, ami olyan elrendezésű, mint a gyári rack-ben lévő. Ílyet keresve találtam Ebay-en, de itt PH-n is egy fórumtársnál, nála vettem egyet, fenti képen látható bal oldalon.Abba beletettem az új msata ssd-t, behelyeztem az új akksit (konnektor átszerelése és csatlakozók preventív tisztítása után persze), így néz ki: [link]
Aida képernyő: [link]
Persze először jött -utánaolvasva szokásos - hiba, hogy narancssárgán villogott a töltő led és nem észlelt akkut, kihúz, bedug, jó. Gyors Win10 telepítés, most tölt.
Remélem jó lesz, ha érdekel Titeket, írok majd üzemidőt.Mivel van szabad slot és 1x8gb van benne, e-penis növelés céljából tervezek +8gb (=16GB) ramot bele.
A gép amúgy teszik nagyon, jó ez a tuccsos IPS fHD kijelző, súlyra persze több, mint a 7240, viszont eddig halkabbnak tűnik. Még van rá NBD gari. Ha az új 51wh-s akku jól fog teljesíteni, akkor jó barátok leszünk, bár egyébként sem terveztem Dell Lati vonalról elpályázni.
-
somasz
Topikgazda
-
ati05
aktív tag
válasz
Magnum_ #63398 üzenetére
Érintkezőt csak simán fogkefével, nem mertem kontakt sprayt használni, nehogy zárlatot okozzak. Az érdekes az hogy előző nap még több mint 2 órát használtam akkuról és rendben írta is hogy van még 50%-om, másnap már csak 6%-om maradt úgy hogy a telep az asztalon volt nem a gépben.
Pyttawrx: aida írta ki hogy 50%-osan elhasználódott, biosban csak az van kiírva hogy az akku szintje hány százalékos.
-
soldi3r
veterán
válasz
Magnum_ #57399 üzenetére
En MX4-et hasznalok. Igaz, egy tubus eleg nekem 1 evig.
Azert a fent emlitett tulmelegedo 6230-ba is beprobalnam. Ha az ujan is sz@r gyari, jelenleg mar 4 eves paszta van benne, akkor tobbet ott nem lenne throttling. Nem hinnem, hogy rossz lenne a huto, kiveve, ha uj a paszta, de akkor is lehet csak rosszul osszerakott.(#57400) somasz, Szevasz Somasz! M4700-hoz nem tudsz veletlen zsaner beszerzesi forrast? Neked szokott lenni ilyenre tipped.
-
TheProb
veterán
válasz
Magnum_ #56961 üzenetére
Olyasmi, Motip Sprayplast. Ezzel csináltam múltkor a punto küszöbét, szerintem láttál róla képet.
Még kicsit ragad, remélem az este még szárad annyit, hogy kicsit se ragadjon, mert akkor ugyan ott lesz, mint voltam.Nyúlni nem nyúlig, ha nem húzod direkt. Érintése amúgy kellemes, nem tudom mihez hasonlítani. Gumis.
Ma rendeltem amúgy pont 4 flakonnal a tetőre. -
-
haxxika
senior tag
válasz
Magnum_ #55025 üzenetére
PR02X, PR03X, mindkettő jó lesz, utóbbiból van USB3-as típus is.
Tothgera30: El kell keserítselek, de az a port az alaplap része, és nem az audio boarddé, tehát nem választható külön. Másik oldalt a VGA port és mellette az USB van külön boardon, de az a rész sajnos nem.
somasz: pont egyszerre sikerült..
-
-
válasz
Magnum_ #54899 üzenetére
Valahogy így olyan fura, hogy a heatsink-et nem cooler-el vetted ki. Ha szerelem, általában ventivel együtt veszem ki, tehát komplett hűtést, egyben. Pasztából ennyire nem kell a hype-nak bedőlni, általában a HA-ról veszek vagy 100g jól kenhető pasztát, hőfokokban nincs különbség.
-
haxxika
senior tag
válasz
Magnum_ #54258 üzenetére
Én pont most szeretném megvalósítani az eGPU-t Express Cardba. Csak kell még egy EC foglalat (én gépem alapból nélküle készült) + egy PE4C V3.0 egpu készlet.
Nem tudom még egyelőre honnan szerezzem be, ebayről néztem a dolgokat, de ha esetleg van valakinek elfekvőben egy Express Card E6440-be, akkor szívesen fogadom -
adika4444
addikt
válasz
Magnum_ #54261 üzenetére
Hasznos tud lenni ha a gép oldalán figyel... Nekem most gyári 2x3.0+gyári 1x2.0&esata kombó+2xUSB3.0 EC=5 USB, amiből 4 darab 3.0-ás és hozza is a sebességet. Nekem egy Renesas nevezetű darab van a gépben 34mm-es. Sajnos lazácska picit, tehát könnyen kijön és könnyű is beledugni az eszközöket, de ezt leszámítva betonstabil a kapcsolat, olyan mint ha beépített usb-t használnék...
Ja és még valami. Egy rettenet a driverezése. Illetve a megtalálása, mert ha a hw-azonosítót írom a Google-be ilyen hülye exe-s telepítőket adott amikről meg ki tudja mit rak fel. Pár hónapja rábukkantam egy olyanra amibben az inf fájlok benne voltak, úgyhogy azóta eszközkezelőből telepítek. Ha valakinek kell mert nem találja a drivereket akkor írjatok, mert feltöltöm. Most csak azért nem rakom fel, mert úgy is letörlöm vagy letörlődik tárhelytől függően mire szükség lesz rá... -
adika4444
addikt
válasz
Magnum_ #54258 üzenetére
Én már láttam LAN kártyát bele, talán mint ha SATA csatlakozó is rémlene, de ebben nem vagyok biztos...
Keress rá árukeresőn expresscard-ra, ott láthatod miket ajánlanak...
Én hangkártyának örülnék, ez a kombós aljzatos dolog mellett jó volna egy ec amibe mehetne a füles+mikrofon, mert így ec-be vagy másik USB-be kell raknom egy külső hangkártyát ha a fülesem mikrofonját használnám... -
anorche1
őstag
-
daninet
veterán
válasz
Magnum_ #53885 üzenetére
a touchpad beállításánál van egy infinite scroll amit kikapcsolva még rosszabb...
sajnos nem csak böngészőkre korlátozódik, hanem mindenre.most win8.1-ről váltottam 10-re, ott még rosszabb volt, néha egyszerűen csak nem érzékelte rendesen a húzást. Most ezt felváltotta a buta darabos görgető algoritmus, ahol lassan görgetni nagyon nehéz, rögtön megindul az infinite scroll..
próbálgattam mindenféle driver verziókat, de ahogy mentem vissza az időben rosszabb és rosszabb lett
számomra nyilvánvaló, hogy szoftveres a gond, csak nincs normális megoldás ahogy látom
-
4264adam
veterán
válasz
Magnum_ #53509 üzenetére
1:
Akkumulátor és AC táplálás váltakozásánál előszeretettel átállt 60Hz-ről 40hz-re. Persze egy fekete kép bevillanással.2: Szeretett a memóriában olyan helyre lapozni ahol semmi nem volt tárolva és kék halál. Gondolhatod mikor ezt az Altium-ban vagy Solidworks-ban csinálja.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Magnum_ #53409 üzenetére
Lehet, en csak azt irtam, amit tapasztalatam, a sajat gepemen. (Termeszetesen kikapcsoltam a Windows-ban a gyorsitotarazast. Kinyitom a CAD-et, meg 3 pdf-et, es folyamatosan az SSHD-t b@sztatta a gep, igy meg hasit, mint az atom. Persze, a felhasznalast, meg a gepet is ismerni kell.)
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Magnum_ #53208 üzenetére
Az 5010-esek alapból melegedős,döglős gépek voltak.Igen,főként a vga-t vitte el.
6 év tisztítás és meghibásodás nélkül,ágyban használva, az igen.
Én a gazdája helyében katonai tiszteletadás mellett temetném el szegény laptopot, rendkívül kitartóan harcolt. (a gazdáját most inkább nem jellemezném)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest