- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
tuareg85 #76551 üzenetére
Nekünk a hálószobában van egy VivoBook i3-7020u procival, 8/128GB. Az i7-4600U kb. ugyan azt a teljesítményt [tudja]. Win11 IoT Enterprise LTSC 24H2 van rajta, 2034-ig támogatva, és már csak biztonsági frissítéseket kap. Ágyban böngészésre, youtube-ozásra, mozizásra, office 2010, stabil, és tökéletesen elegendő. A DDR4 miatt kicsit talán erősebb mint a 7440, de semmiképpen nem elektronikai hulladék egyik sem. Nyugodtan el lehet ajándékozni olyannak, aki telepíti és arra használja amire való. A VivoBooknak anno voltak még zsanér kiszakadásos gyermekbetegségei, de sikerült azt is orvosolni úgy, hogy 2034-ig masszívan kitartson. [kép1] [kép2]
-
csaba1203
addikt
válasz
tuareg85 #60293 üzenetére
Nálam igazából a hűtés is alapon fog menni,mert nem használom olyan gépigényes dolgokra,mint amiket te írtál.A vastagsága se mérvadó egy gépnek ha olyan proci van benne és alul méretezték a hűtését.
A most kapható notik meg szinte papír vastagságúak mindegy mit vesz az ember.
Laptopszalon-tól veszem kapok 1 év garit ha véletlen lesz valami megjavítják de inkább ne legyen.
Sok notim volt már ez a 14-es méret még nem.
Ahogy néztem annyival nem kisebb,mint egy 15-ös. -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
tuareg85 #60150 üzenetére
Szia, mivel érdemleges megoldást nem találtam, letöröltem az illesztőprogramot eszközkezelőből majd leszedtem egy win8.1-hez való audio drivert a dell support oldaláról, de valamiért visszarakta a saját win10-es driverét. Felment rendesen, gép újraindít és most teljesen rendben van, nem ugrál össze vissza a hang.
-
somasz
Topikgazda
válasz
tuareg85 #49248 üzenetére
Nem lopott, valszeg nagykerből úgy kapták, hogy nem volt ismert az előző tulaj és nem tudták honosítani.
Ezzel együtt nem kellett volna NBD-nek hirdetnie, ha tudta, hogy honosítani kell.Nem kellett egyébként mindig honosítani, sokáig ment a garizás anélkül. Sokan még ma is NBD-vel hirdetik a honosítatlan gépeiket, megtévesztve a vevőket.
Amelyik gépekre nem sikerült honosítani a garit, azokat saját garanciával kéne/kellett volna árulniuk. Legalábbis szerintem ez a normális hozzáállás. Ha meg valakit megtévesztettem akaratomon kívül, akkor kinyalom a seggét minden apró-cseprő dologra reagálva.
Biztos vagyok benne, hogyha a gari lejáratáig visszaviszed hozzájuk a gépet, akkor ők le fogják gariztatni. Igaz, ez nem lesz NBD és jogosan leszel kiakadva.Ha nem szerepel a win kód a biosba írva, akkor valszeg alaplapcserés volt a géped, amihez egy papíron szoktak kódot adni, lehet, hogy nem ezt adták meg neked...
-
aizen92
addikt
-
wheights
csendes tag
válasz
tuareg85 #48793 üzenetére
Köszönöm a részletes választ, összességében jó választásnak tűnik.
A konkrét kérdésem a driverek telepítéséről lenne. Mivel teljesen hozzánemértő vagyok, ezért nem látom át, hogy miket kell telepíteni. A gyártó oldalán sok mindent felsoroltak, azok mind kellenek a gépre?
Ezt találtam: "Latitude E5250 and E5550: Windows 7 Driver Install Order"
[link]
1. Latitude E5250 and E5550 Driver installation guide2. System Drivers
Intel Chipset software
Intel USB 3.0
O2Micro Memory Card
Graphics Controller Drivers
Realtek Audio
Dell Data Protection - Installer Package
Intel I218–LM Gigabit Ethernet and WLAN
Dell Multi-Touch Touch Pad -
-
premete
veterán
válasz
tuareg85 #48332 üzenetére
Van, olvasd el, amit írtam.
-
somasz
Topikgazda
válasz
tuareg85 #48332 üzenetére
Ha win 8 kulccsal vetted alfáéktól, akkor menj vissza reklamálni egy kulcsért. Alaplapcserés volt a gép. ST stimmel a hátulján látható matricával? Ha igen, akkor nincs para.
És mondd meg nekik az RWeverything-es eljárást, elég alap dolog!
(mondjuk nem hiszem, hogy nem tudják, amennyi gép megfordul náluk...) -
szabonagyur
félisten
válasz
tuareg85 #48313 üzenetére
Hello
Kulcs kiolvasása BIOS-ból bármilyen futó Windows alól: [link]
Ha ez meg van akkor MS oldaláról: [link] segít telepítőt csinálni, DE Megfelelő verziót kell vele letöltetni.
Ha meg van mindkettő akkor fel kell telepíteni a WIn8.1-et egy generic kulccsal amit a gugli ki dob, majd utána a Win8.1 alatt megadni a fenti kulcsot.
Ha WIn10 kell akkor ezek után a Win8.1 alól kell felfrissíteni Win10re, ezek után lehet csak ha kell nulláról Win10et telepíteni, melyet majd internet segítségével automatikusan aktivál.
-
somasz
Topikgazda
válasz
tuareg85 #45646 üzenetére
Akkor tudod hosszabbítani, ha a nevedre vetted. Ehhez tudni kell az előző tulaj adatait. Amennyiben 1 éves gépet nézel, annak valószínűleg volt előző tulaja. Ezt nem minden esetben tudja a viszonteladó, így a honosítás és a hosszabbítás is korlátokba ütközhet.
Gyártástól számított 5. év végéig lehet hosszabbítani, ehhez ajánlatot kell kérni az egyik hivatalos partnertől, pl. Humansoft Kft, CHS, stb.Ispy: amennyiben a dokkoló áram alatt van, kap áramot a géped!
Aprón töredék áron adják.
Tölti! -
SzaboZE
addikt
válasz
tuareg85 #45643 üzenetére
support.dell.com -on a service tag alapján megnézhető a GYÁRI garancia. Ez minden esetben rövidebb mint a számlás, hiszen általában a gép nem aznap kerül a vevőhöz, amikor elhagyja a gyárat. Ha nincs számlád, akkor ez az időpont a mérvadó. Ha van számlád, akkor azon szerepel. Nem egységes a garancia minősége és ideje, azt vásárláskor a vevő határozza meg, így nullától 5 évig bármilyen lehet. Lehet utólag hosszabítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest