- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
somasz #76211 üzenetére
"Kikapcsoltam már neki az automatikus driver frissítést registryben, mégis lefrissül"
Egy adott eszköz driver frissítéseit a csoportházirendben szoktam letiltani.
Itt a feljegyzésem a beállításokról:
ESZKÖZKEZELŐ
Eszköz, dupla klikk, Részletek, Hardveraonosítók
A jellemző (rövidebb) értéket vágólapra másolni.
GPEDIT.MSC
Számítógép konfigurációja
Felügyeleti sablonok
Rendszer
Eszköztelepítés
Eszköztelepítési korlátozások
Eszköztelepítések korlátozása eszközazonosítók alapján
Dupla klikk, Engedélyezve, Megjelenítés
Hardverazonosítók megadása soronként
OK, OK -
7Heads Drago
veterán
válasz
somasz #76208 üzenetére
Ez egy sima mezei noti. Képet amúgy ad mindig.
Win telepítő rendesen el is indul. Felmásolja a fájlokat (100%-ig) és restart után kiírja hogy eszköz frissités és ott fagy le fekete képernyővel. A vinyó mutat a háttérben aktivitást 2-5 mp-enként és ennyi. Ha megint újraindul akkor meg kiírja hogy hiba van a telepítésben. -
somasz
Topikgazda
válasz
somasz #75431 üzenetére
Igazából nem laptop, hanem Dell Precision 5820 workstation. Biost frissíthetett ügyfélnél, de beszart közben/utána. Most bios hibát villog. Asszem két fehér, két narancs. Nem indul
Eddig egyszer kellett csak ilyen pendriveos bios recoveryt csinálnom, de már nem emlékszem, hogy volt.
-
Dhampir
félisten
válasz
somasz #74783 üzenetére
Te is erről a modellről érdeklődtél?
Eszerint nincsen hozzá lokalizált klaviatúra, mint például az Alienware szériánál sincsen.
-
gaborbol
őstag
válasz
somasz #74780 üzenetére
Volt nalam par hetig egy G16. Nagyon masszivnak tunt, szerintem nagyon meg van csinalva, es baromi stabil volt a laptop semmifele hibat nem produkalt egy dolgot leszamitva. Egy alkalommal amikor egy 3dmark futott, windows nem tudott az integralt GPU-rol az Nvidia kartyara valltani automatikusan es errol feldobott egy kis ablakot. Napokig futattam rajra minden elkepzelheto tesztet, jatekot, tobbfele stressz tesztet es nagyon stabil volt a gep.
G15-rol lehet talani panaszt, hogy a zsaner elkoszont, talan a szervizesek meg tudjak mondani, hogy van-e gond vele. -
Maladar
tag
válasz
somasz #74090 üzenetére
Nem a hangszóró recseg, hanem minden hang film zene.
hdmi n kivezetve monitor hangszórón is mint a bakelit lemez.
A hangerőszabályzót állítva is recseg a hang. Mindegy hogy a belső hangszóró, hdmi re kötött hangszóró vagy fülhallgató.minden driver a legújabb rajta. win11 és win 10 alatt is u ezt csinálja.
ezért kérdezném más latitude 5490 tulajtól, hogy friss driverekkel in11 alatt képes e drops audio nélkül, hibátlanul zenét filmet lejátszani,
gőzöm nincs ennek mi a baja a bios teszt mindent hibátlannak ír.
microsoft annyit ír, del driereit a legújabbakat.. de az van rajta. mind a delltől van letöltve. -
Maladar
tag
válasz
somasz #74081 üzenetére
Köszönöm, de nem az vele a baj, hanem a DPC latencies
Másnak nem ilyen a gépe vagy nem zavarja?
(egy 10 éves dellt cseréltem újra és csak most vettem észre hogy ezek a kiadáskori teszteken (2019, 2020 is mindig nagyon rossz értékeket produkáltak.Az enyém Latitude 5490
Latencymon nagyon rossz eredményt hoz, de engem az zavar, hogy zenék és videók alatt rendszeresen egy patanás hallható, mint ha bakelit lemez lennekb u ezt az eredményt kapom én is:
[link] -
Brandynew
őstag
válasz
somasz #74038 üzenetére
Most a Dell support oldalán csináltam egy hardverellenőrzést, és hibásnak jött ki a billentyűzet, meg tudtam rendelni egy újat, azt írja, hogy jönni fog valaki és kicserélni garanciálisan. De nem jött semmi visszajelzés azóta, ez mi, tényleg jönni fog egyszercsak valaki és kicseréli?
-
válasz
somasz #73811 üzenetére
Egy USB-s adapterrel adnám rá a LAN-t, ha nagyon muszáj... ez nem szempont.
Az üzemidő inkább kérdés, illetve a minőségbeli
kurvuláshanyatlás.
A billentyűzet gombjai is dizájnosabbnak, egyben gagyibbnak tűnnek, valamint a touch padot sem dícsérték.Emellett persze szebb, vékonyabb, könnyebb, stb.
(A picit hangosabb hűtőventit olvastam még negatívumnak, de ezt az órajelek/fogyasztás visszafogásával gondolom enyhíteni lehet.) -
SzaboZE
addikt
válasz
somasz #73729 üzenetére
HP Zbookkal jártunk ugyanígy. Cserélve lett az akku és az alaplap is, semmit nem segített. Reinstall lesz belőle. Szerintem a Windows nem áll le rendesen. Esetleg próbáld meg úgy leállítani estére, hogy kinyomod power gombbal hosszan. Egyébként a legújabb gépekből már a CR2032 is hiányzik, ha lemerül totál az akku, akkor meg a BIOS beállítások is elszállnak
-
somasz
Topikgazda
válasz
somasz #73725 üzenetére
No, újratelepítettem, a Command Updat fut. Viszont merül a gép alvás közben, ezért is került hozzám vissza.
S0 modern standby a probléma, vszeg, de nem tudom kikapcsolni és áttérni S3-ra a notebook heckes reg hackkel. Az energiagazdálkodási opciók közt nincs feleannyi beállítási opcióm sem, mint amiket látok a neten a hasonló problémákra adott válaszokban. Gyakorlatilag ki kéne kapcsolnom az alvás közbeni net hozzáférést, de nem találok rá kapcsolót. 7 óra alatt 25+%-ot is merült. -
válasz
somasz #72997 üzenetére
Ez anno nekem se ment a 7-8 éves Lenovoval, azóta nem próbáltam, így nálam is passz. Néha a telefonnal is problémás az ilyen, szóval...
De elsőre azt mondanám, hogy egyező hálózaton legyen a 2 készülék, legfrisebb videódriver a dell-en, tv felkészítve a fogadásra, és isten segedelmével vagy sikerül, vagy nem. Esetleg egy jutub tutorialvideo. -
hito
nagyúr
-
Statikus
senior tag
válasz
somasz #72546 üzenetére
Köszi az ajánlatot, dw5811e is van (azzal sem működik a telekom, meg semmise, csak a yettel), szóval csere csak akkor érdekel, ha valaki életre kelti akármilyen wwan kártyával a telekom előfizumat a latitude 7390-ben... és persze legalább tudja az LTE-t a kártya.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy éveken át semmi gondom nem volt Telenorral, majd Yettellel, más eszközökben sem, majd váltottam telekomra és csak szopokszopokszopok ezzel a notival és a kártyákkal...
Ja és még annyi, hogy Dell közölte, hogy dugjam fel magamnak a modemjeimet, mert a készülékben nem volt gyárilag modem, így nem tudnak és nem is akarnak segíteni.
-
válasz
somasz #72225 üzenetére
No, erről nem tudtam, ill. nem hittem, hogy ennyire rossz a tervezésük.
És az E5450?#72226 lypen99
Igen, komolyabb dolgokra ott az asztali, vagy dokkoló + monitor.
Túl nagy igénybevételnek nem lenne kitéve az Nvidia GPU, semmi Crysis, helyette pixelart, indie, platform címek, esetleg Diablo.
Sokkal inkább a driver miatt fontos a dGPU (shader model, stb.), mert az Intel IGP-hez amit kiadnak, az katasztrófa, ha egyáltalán.Persze úgy kezdeném az egészet, hogy újrapasztázás + hővezető gap pad-ezés.
-
lypen99
aktív tag
válasz
somasz #72225 üzenetére
Nem sok notim volt az igaz.
Alapveto dolgokra belepo dGPU-s gepet en se vennek mar.
Voltak, de az eroforrasigenyes jatekokhoz kevesek voltak.
Most van PC jatekra, laptop tanulasra es ez igy jobb.@AxBattler: en is gondolkodtam, hogy 5570 vagy 7480 legyen, de nem kell nagy ero igy maradt a mobilisabb konnyebb 7480 es van rajta port is boven. (Type-C, 3 USB3 stb..)
Neked kell eldonteni mi az elsodleges, na meg a penztarcadnak.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
somasz #71949 üzenetére
milyen OS-t pakolsz fel? nekem a TPM egy fekete lyuk, vettem egy B450 lapot, amin Win11 volt fastboottal és egy sima Win10Pro telepítés után kilehelte nálam a lelkét - ez persze véletlen egybeesés is lehetett. olvasgattam a témában, de nem jutottam előrébb, az fTPM és a Win11 együttállása okozott másnál is furcsaságokat, ennyit szűrtem le.
-
luci@85
tag
válasz
somasz #71155 üzenetére
Jól van csak egy elképzelés volt .
Akkor talán ha kibővitik az XPM listát a bioszba !
[link] Itt látható ,hogy egyértelműen támogatja a
Crucial Balistix ramokat is ! Elgondolkodtató miért
hazudnának...másrészről sok forumon írjak a felhasználok ,
hogy bizony nem megy a ram a laptopjukba sajnos.
-
féldekás
aktív tag
válasz
somasz #71141 üzenetére
Megpróbáltam, de így sem települt fel. BIOS flash update opció volt, sikerült a fájlt kiválasztani, és el is indította a folyamatot, de az újraindulást követően nem frissült, csak betöltött a rendszer.
Viszont utána csináltam egy BIOS factoryt(reset settings). És a windows nem tud bebootolni
INACCESIBLE_BOOT_DEVICE
(Windows StopCode).
Nem tudom miért gondoltam, hogy a gyári visszaállítása a biosnak megoldja ezt a problémát.
Ezen lehet valahogy segíteni? -
ROBOTER
addikt
válasz
somasz #71039 üzenetére
Szó nélkül visszaadták az árát, korrektek voltak.
Viszont: ez lenne a megfelelő?
A 6GTPY-ra keressek? -
-
Diák66
őstag
válasz
somasz #70716 üzenetére
Ahogy írtam korábban, arra figyelni kell, hogy mekkora teljesítményű. Első tippre 90W, ha ehy 65W töltőt dugsz bele, reklamálhat érte. Nekem az Inspiron N5110 hisztizik, ha 65W töltőt dugok bele és nem hajlandó tölteni bekapcsolt gép mellett. Az utángyártott adatai is jók lehetnek támpontnak.
-
Sergiohu
tag
válasz
somasz #70426 üzenetére
Igen (22% elhasználódás) és igen, 3 kölönböző táppal is próbáltam. Ugye pendriveról flash-elléssel is próbáltam, ami nagyon sok hibalehetőset kizár, elindítom, betallózom, (FAT32), megeszi, előkészül, újraindul és nem flash-el, boot-ol... Sőt, ha Support Assist-tal vagy Command Update-tel indítom, az újraindítás után az előzményekben szerintük sikeres volt a frissítés.
-
-
Csepy
őstag
válasz
somasz #70064 üzenetére
Menni fog az upgrade is, ha innen töltöd le a [scriptelt telepítőt]
Ez a telepítő a hivatalos Media Creation Tool, csak scripttel kikapcsolták a processzor és a TPM ellenőrzést és tiltást. Ki fogja írni, hogy nem támogatott processzor, de elfogadod, hogy elolvastad és simán települ ÉS a frissítések is jönnek rendesen rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest