- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
-SUICIDE-
csendes tag
-
-SUICIDE-
csendes tag
válasz
Rickazoid #2490 üzenetére
tehát akkor kezdésnek mondjuk egy a sok közül:
Az első dvd-én minden rajta van a mi szükséges egy alap rendszer telepítéséhez! Sőt még több is.
ha ubuntut konzolos módban telepitetted, bár gondolom nem, na Debian szinte full ugyan az.
Minden lehetőséget felajánl a telepítés során, ez biztos! Net beállítást, választhatsz hogy akarsz e szabvány rendszert, akármilyen kiszolgálót, laptop-támogatást, stb. A monitor felbontásokat is beállíthatod, felajánlja, tft-nél ez is biztos. Nem bonyolult telepíteni, de az tény hogy win, grafikus, live cd-és ubuntu után picit más!
és tényleg rengeteg jó, magyar leírás howtoo is található. Egyébként milyen verziot töltöttél le pontosan. Ugyan is van három: Etch, lenny, Sid! Szólok előre nem lesz alapból sem nvidia, sem ati driver fent, ezeket is mind magadnak kell utána feltenni. Összeségében én nem ajánlanám így "elsőre" a debiant. De te érzed -
-SUICIDE-
csendes tag
válasz
Tuschke #2494 üzenetére
Őőőő, nem! Pontosabban: ha netinstall cd-ről telepít akkor (is) beállítja/hatja a netet. És itt nem kap gnome-ot meg semmit, ez tény. DVD-ről telepítve is van mód beállítani már az elején a net-et. Söt ha DHCP akkor meg ugye jobb esetben teendője sincs. DVD esetben ha mindent tényleg alapon hagyott akkor az asztali környezet az tuti ki van csillagozva, ergo települ a gnome! Ezért ölre megyek
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Rickazoid #2491 üzenetére
azt hiszem, az asztalekzelot (xdm, gdm valamelyike lehet nalad) kell rc-update-tel bepakolni a kivant runlevel-be
esetleg lehet, hogy telepitve sincs, ezesetben elobb telepitsd valamelyiket -
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid #2490 üzenetére
A grafikus felületet már sikerült elindítanom, persze csak miután rendszergazdaként bejelentkeztem.
Valami tipp, hogy hogy lehet automatikusan így belépni, csak felhasználóként egyből gnome-ba?
Egyébként rosszul írtam le, hogy hol áll meg a rendszerindítás, de azt hiszem ez mindegy is.Gondolom nem kell újratelepíteni, csak pár beállítás hiányzik. Megköszönnék egy kis segítséget.
Illetve, mi az a HAL? Amikor belépek ennek a hibáját írja ki egyből, belső hibaként. -
Rickazoid
addikt
Sziasztok!
Ma letöltöttem a Debian 4.0 DVD-ket. Az amd64-es verziókat. Ugye hármat találtam, leszedtem mindegyiket.
Elkezdtem a telepítést az elsőről. Semmi beállítást nem módosítottam, mindenhol az alapértelmezett dolgokat használtam, már ahol voltak. Az első zavaró dolog, amit észrevettem, hogy folyton valami floppy-t emlegetett.
Végigment a telepítés, sehol nem tett utalást a többi DVD-re. Megpróbáltam indítani, de csak single-user módban tudtam elindítani, root-ként, és úgyis csak szövegesen, de fogalmam nincs, hogy hogyan lehet Debianban a vezérlőközpontot, vagy valami hasonlót indítani parancssorból, ezért ezzel sokra nem mentem.. A normál mód megállt ott, hogy: etch1: no IP6v routers present. Nem biztos, hogy pontosan emlékszem, hogy mi volt az utolsó sor, de a lényeg, hogy megállt!
Ezután semmi! Meg se nyikkant!!Megpróbáltam többször is a telepítést, több beállítással, expert módban, de sehogy nem sikerült indítható rendszert létrehozni. Le tudná valaki írni a telepítés valós menetét? A telepítési útmutató, amit találtam használhatatlan!!!!!!
És mire való a 3 DVD??? A telepítő csak egyet használ, azt is csak épp hogy!Azt írták a Debianra, hogy nagyon egyszerű telepíteni, de ez marhaság! Az Suse-t egyszerű volt! Meg az Ubuntut! De ezt sehogy nem sikerül! Egész nap ezzel szórakoztam!!!!
Tud valaki segíteni???? -
-SUICIDE-
csendes tag
Sziasztok.
Etch vagy Lenny alatt használja valaki esetleg a Zapping-ot?
Nekem el sem indul -
GD
őstag
ha minden igaz szeptemberben lesz 5ös debian
próbaképpen feldobtam az aktuális lapomra az etch-et
nem out of box, de kicsit utána hackolva minden életre kelt eddig.. induláskor a lan-t látta, de nem tudott ip-t szerezni rá, beraktam egy pci-ost addig is..
ati vga + 3D megy (envy + modulok újrabizgerelése, hang alsa fordítással intel-hda-ként) megy
mplayer xv-vel csomagból megy jól, audacious 5.1 emulációt szól mp3-al is
vmware-ra leszek még kíváncsi..
vicces hogy a k8temp -5 és hasonló hőmérsékleteket ad a sensors parancsra.. de azt google alapján már más is észlelte.. -
Tuschke
tag
Semennyire. Én csak az mplayer-codecek könyvtárára tettem 2 symlinket, mert többhelyen keresték a lejátszók, de lehet, hogy ez is túlzás volt. A codec readme-jében volt pár sor arról, hol kell hogy legyen.
Mondjuk ott aszem gentooról beszélnek, és lehet, hogy gentoo-n van szenvedés.
mplayer codec 64 bites van, opera 64 bites van, open office az a repóból amd64-es, de oxygen office is van 64 bites. nvidia driver 64 bitre szintén van, a sun honlapján 64 bites java is van, ami az aptitude-al felkerül, nem is tudom, hirtelen milyen, de müködik. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor marad majd a 32 bites. Telepítéskor a partíciókiosztás az hogy van? Mertt valahogy úgy látom a linuxot, hogy akar magának egy egész winyót, amit ő feloszt magának, ez okés, de én csak egy partíciót adnék oda erre a célra.
-
bambano
titán
válasz
CPT.Pirk #2472 üzenetére
ha nem akarsz mindenáron 64 bites debiant (és hidd el nekem, ha különös tisztázott okod nincs rád, akkor nem akarsz), akkor elég neked a 32 bites, ebben az esetben az i386 kell neked.
ha bitang sok ramod van és nagyon nagy alkalmazásokat futtatsz, akkor esetleg kellhet a 64 bites amd64-es debian, de akkor pár dologról le kell mondanod, ami desktopon egyébként jól jöhet.
Szerk: ja, egy gnome desktopra telepített debianhoz elég kb. 150 megányi netinstall cd és kb. 650-700 megányi letöltés. Ehhez felesleges 3x4 gigányi dvd-t letölteni.
-
bambano
titán
válasz
CPT.Pirk #2470 üzenetére
A 4.0-s debian, ha már fent van a 3.1, elég egyszerű, a /etc/apt/sources.list file-ban ha stable szó van, akkor az úgy jó, ha sarge, azt át kell írni etch-re.
utána apt-get update, apt-get dist-upgrade
nem árt hozzá combos hálózat, egy bővebben telepített debian esetén ilyenkor akár 600-700 megát is leráncigál a netről.de ha van neted, akkor nem kell suliból semmit másolgatni,
apt-get install mc és kész. -
VladimirR
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2472 üzenetére
abban a 3 dvd-ben szerintem mar minden bennevan, ami barkinek is kellhet
ha nem akarod az egeszet leszedni, akkor szedj le egy netinstall-t (amd64 - 144MB, i386 - 159MB)
ez majd telepites kozben megkerdi mire van szukseged, s ami nincs a lemezen, azt letolti netrol (mig ha leszeded a 3 dvd-t, vagy akar csak egyet is, valoszinu, hogy a nagyjat nem fogod hasznalni) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Iso-k közt van AMD64, I386 meg Multi-arch, itt melyiket szeressem? Saját A64-es gépemre lene.
Na majd ezt az appgetes dolgot jólesz megtanulni...
3 dvd-nyi a debian? Ebből mind kell? a 3.1 az 6 cd-s volt, és csak 1.-őt kelett használnom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
mc-t telepíteni a ./configure dologgal akartam, valahogy így olvastam el. Azaz tipikus windowsos módon letöltöttem az mc-t, kicsomagoltam, majd ./...
Akkor viszont most mivel sajnálattal látom, hogy linux alatt nem sikerült suliban kimásolni a prog fájljaimat, csak 0b-s fájlok kerültek a pendrivera, utánnanézek 4.0-ás debiannak.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2467 üzenetére
hogyan probaltad telepiteni az mc-t?
igy probaldapt-get install mc
ha azt mondja, nincs ilyen, akkor szerkeszd a /etc/apt/sources.list file-t
nano /etc/apt/sources.list
lesz benne egy ilyesmi sor
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ stable main
ezt ird at erre
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ stable main contrib non-free
ugyanezt a deb-src kezdetu sorra is
mentsd el a filet, majdapt-get update
es utana mar elvileg fog menni a telepites
a fentiekre azert van szukseg, mert a debian szerint az mc nem eleg free (valami licenselesi bajuk van, ha jol ertem), ezert kulon csoportba kerult, s alapertelmezesben nem erheto el
vagy valami ilyesmi -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Srácok segítség kellene.
Felraktam gépre a Debian 3.1-et, egyenlőre helyhiány miatt csak virtual pc-re, de megy szépen, bár csomagok felrakása nem ment zökkenőmentessen, elsőre csak karakteres képernyőt kaptam, de másodszorra már lett grafikus felület.
A lényeg annyi, hogy kellene nekem midnight commander, és kate szövegszerkesztő, hogy tudjam csinálni a c programozást úgy, mint suliban. midnight telepítésekor glibet hiányolta. Glibet leszedem, az meg a gettext-et, azt is leszedve az meg nem akar felmenni. Ezután próbálkoztam újra, glib még mindig hiányolja gettext supportot a c libaries-ben. Mi a teendő? kate sem ment fel. -
SLD
tag
Na kész... imádom, hogy sosem veszem észre azt ami az orrom előtt van
Itt a megoldás: MonoDevelop
-
-
SLD
tag
Üdv!
Valaki nem tud Debian alá C# fejlesztői környezetet?
SLD
-
ZCoyote
őstag
-
ZCoyote
őstag
válasz
bambano #2458 üzenetére
Jó, akkor lehet hogy nem úgy hívják, az a kis narancssárga bigyó fent a jobb sarokban a gnome panelen ami arra figyelmeztet, ha kijött vmi frissítés.
Aztán ha rákattintasz akkor előugrik egy ablak a választható frissítésekkel.
Most megnéztem az előugró ablakon lévő kis súgó gombra kattintva azt írja, hogy ez bizony az update-manager. -
ZCoyote
őstag
Akadt egy kis gondom a lenny-vel.
Az update-manager felajánlotta, hogy frissíthetem a kernelt 2-6-24-1-re amit meg is tettem.
Erre rebootnál már nem töltötte be az ipw3945-ös wifi drivert.
Megpróbáltam megint telepíteni de a csomagkezelő nem talált ilyen csomagot pedig
a sources-list-ben benne van a leírás szerinti contrib és non-free hely is.
Ilyenkor mi a teendő? -
Vladi
nagyúr
válasz
ZCoyote #2450 üzenetére
Dirrrr... csörömp,csörömp... rezignált arckifejezéssel új billentyűzetet elővesz...
Nem hiszem, hogy gondot fog okozni. Nekem egy év működés után 10 megás a /var/log könyvtáram. De időnként tömöríti is a régieket. *.log.X.gz. Ezeket időnként törölheted, ha szaporodnak.
-
-
ZCoyote
őstag
Sambánál milyen könyvtárban érdemes létrehozni a megosztott mappákat?
Vagy lehet egyszerűen a / alatt? Sima security=share megosztás.
Valamint azt is kérdezném, hogy melyik log file-okat érdemes karbantartani mert hallottam olyat, némelyik úgy meghízik hogy bezavarja a rendszert.Csak mint érdekesség: A laptopomra feltettem a Lenny testinget és gyönyörűen muzsikál, találtam leírást a wifi-hez amivel teljesen egyszerűen be lehetett lőni az inteles wlan kártyámat amit ubuntu 7.10 és 8.04 alatt sem sikerült.
Mellesleg sokkal stabilabbnak tűnik nekem mint az ubuntu 8.04 bár tudom hogy az még csak beta de a debian meg még csak testing. -
bambano
titán
dmidecode
lspci
lsusbhdsentinel-re badblocks és smartmontools vagy smartctl
a 10 percenként megfagyó linux az én szakmai életemben eddig mindig vagy hűtési/melegedési probléma volt, vagy döglődő táp. Volt már memória hibás linuxom is (pontosabban a cache vezérlője romlott el), az nem bírt ki 10 percet.
Ha nagyon nem boldogulsz, fel kell rakni a legutolsó 2.6.16-os kernelt, ha jól tudom, ez most a 2.6.16.60 és azzal meghajtani. Közben letiltani minden programot, hogy semmi ne fusson, gyakorlatilag csak az sshd.
-
ZCoyote
őstag
válasz
VladimirR #2445 üzenetére
poén akart lenni, nem várhatom el vkitől, hogy helyettem oldja meg a problémáimat.
Végülis azt már elértem, hogy egy mappát mindenki tudjon írni-olvasni szerintem azt már megoldom, hogy bizonyos dolgokhoz csak én férjek hozzá.
Érdemben: azt nem értem, hogyha a sambán belül 777-es jogot adok egy felh.-nak egy mappára miért nem tudok beleírni, csak akkor ha chmod-dal is adok neki.
Asszem ezt a jogosultság kérdést alaposabban át kéne néznem.
Azt is meg kellene oldanom, hogy csak annyi jogot adjak vkinek amennyi feltétlen szükséges. -
VladimirR
nagyúr
válasz
ZCoyote #2440 üzenetére
jogosultsagnak leginkabb 644-et, vagy 640-t szoktak hasznalni, hogy csak a tulaj tudja irni
viszont ha akarsz olyan mappat is, ami vedve van, kenytelen leszel a security = user beallitast hasznalni
azt, hogy ugy fog-e mukodni a fenti megoldan, enm tudom, nem probaltam meg -
ZCoyote
őstag
Szóval, hülyeségeket beszélek.
Összegezve:
Szeretnék olyan mappákat amihez mindenki hozzáférhet illetve olyat is amihez csak én.
Ha felveszek egy olyan samba felhasználót hogy kis józsi adok neki jelszót és beállítom a sambán, hogy kis józsinak legyen hozzáférése a "proba" mappához akkor az úgy jó?
Egyébként kell csinálnom valódi kis józsi fiókot a debianon ehhez? -
-
ZCoyote
őstag
Üdv Uraim!
Szeretnék itthonra egy samba szervert összerakni debian alapon. Már feltelepítettem a 4.0-át illetve felraktam a webmin-t is.
Mondjuk lennének olyan mappák, hogy filmek, zenék, doksik stb.
Azt meg tudom csinálni, hogy mindenki lássa őket de a jogosultságokkal vannak problémáim. Milyen jogokat kell beállítani ahhoz, hogy mindenki tudjon írni-olvasni a mappákban ill. létre tudjon hozni mappákat stb. Úgy szeretném megcsinálni, hogy ne kelljen felh.név-jelszó ahhoz, hogy hozzáférjenek a cuccokhoz.
Olvastam samba doksikat de valahogy nem mentem el rajtuk, kellene egy-két élőerőakik válaszolnak a felmerülő kérdéseimre.
-
dany27
őstag
hi
tudnátok nekem mondani egy olyan programot amivel hardware infórmációkat kapok a gépről??
Meg valami "HDsentinel" féle is kellene nekem, de mind2nál lényeg hogy konzolból tudjam futtatni!! Mert bennt van bix-be a server és idgesítő hogy minden nap megfagy és ennek akarok a végére járni!! -
furti
csendes tag
válasz
krenski.84 #2423 üzenetére
Nagyon láma kérdést teszek fel. Debian alatt melyik arc az intel 64? c2d-re.köszi
krenski
Ha amd64-es disztrot akarsz feltenni, lehet lesznek vele gondok. En nemreg raktam fel egy amd64-es Kubuntut apam cegehez, es olyan problemak voltak vele, hogy peldaual egy egyszeru flash playert firefox ala nem lehetett felrakni mert sirt, hogy az amd64-es OS-emre nem suportalt a flashplayer install(meg ha symlinkeltem a modulokat minden firefox/plugins konyvtarba akkor sem).
Masik para, gondoltam leszedek par netes progit(pl skype). A kiterjesztese rpm volt. Mondom no-para majd az rpm -i megoldja, namost ennek olyan hibai voltak hogy megint olyan csomagok kellettek, amik nem supportaltak amd64 verziora. Ezek utan gondoltam alien nevu csodavaal csinalok .dpkg filet, az problema hasonlo volt mint az rpm -nel.
Szoval ha nem m uszaly akkor ne amd64-eset tegyel fel, sima i386 megteszi, legfeljebb majd a kernelbe beforgatod a Core2/Xeon procit!!!
Sok sikert -
dany27
őstag
hi
van egy debian serverünk és ssh-n keresztűl telepítettem rá apachet php-t és mysql de valami ilyesmi hibát kapok: ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
Mi lehet a gáz??
Jah meg amikor kiadtam azt hogy apt-get install mysql-server megse kérdezte a végén hogy mi legyen a root pass!! -
szasza_1
senior tag
Egy debianos szerverbe raktam még egy hálókártyát, majd crosslinkel hozzá egy másik gépet. Az a gondom, hogy a debian nem találja meg a 2. hálókártyát. Kipróbáltam eddig mindent, amit találtam de nem segített. lspci -nn | grep -i net ezt írja ki:
02:01.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10)
02:03.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8169 Gigabit Ethernet [10ec:8169] (rev 10)De valamiért még sem akar belekerülni a z25_persistent-net.rules fájlba. Letöröltem a fájlt, újraindítottam a gépet, de utánna sem, csak a RTL-8169 került bele. Szerintetek miért nem ismerte fel?
Valamint ha kézzel szeretném beleírni, hogy lehetne a MAC címét lekérdezni?Előre is köszi a válaszokat!
-
xabolcs
őstag
br0-ban van egy vbox0 az eth0 mellett
ez a vbox0-t beallitottam a dd-wrt wan portjanak, h ne varialjon dhcp kiosztassal, meg satobbivel, s igy a helyi halozatot osztana tovabb, ha lenne kinek
a grafikus felulet eleresehez persze allitgatnom kellett, h fogadja a kapcsolatokat az "internet" felol.viszont talaltam az user manualban egy ilyet: "This means
that you can set up routing or bridging between the guest and the rest of your network."a bridging-et ertem talan meg, de a routing az vajon mi?
-
bambano
titán
válasz
krenski.84 #2423 üzenetére
Az amd64.
-
Vasqu
csendes tag
Remélem ilyet lehet ilyet itt kérdezni és nemkell valami más topickban
Linuxra hogy tudom felrakni a WoW(world of warcraft)-ot. Cedegát néztem de az mintha fizetös lenne
Olyan megoldás kellene amivel maximálisan ki tudom élvezni a játékot
elöre is tx.
-
krenski.84
csendes tag
Üdv!
Nagyon láma kérdést teszek fel. Debian alatt melyik arc az intel 64? c2d-re.köszi
-
bambano
titán
Ha a debian boot loadere, a grub nálad a default, akkor a grub képes xp-t bootolni neked. Ehhez az kell, hogy amikor a debiant felraktad, a grubot a debian partícióba rakd, ne a masterboot rekordba, mert az mbr-ből az xp install kiüti.
Ha nem az mbr-ben van, akkor az adott partíciót kell aktívvá tenni és a menüjébe belerakni az xp indítást. -
Vasqu
csendes tag
BootMagic- al nem ment a dolog mert azt irta hogy fat vagy fat32 kell neki. egyébb ötlet?
-
Vasqu
csendes tag
Ha felraktam egy Debiant és utána felraktam egy xpt hogy tudom azt elérni hogy amikor bootolás van választani tudja a 2 oprendszer között? Elöre is kösz a helpet.
-
bambano
titán
Ha van rendes neted, akkor mindegy, mert a netről leszedi azt, ami nincs a cd-n.
Ha alap debiant raksz fel, értem ezalatt, hogy teljes grafikus felhasználói felület az összes csicsával, de nem raksz fel semmi többet, az 450-től akár 700 megáig is terjedő mennyiségű cuccot rángat le a netről. Szóval egy 4.5 gigás dvd-t letölteni ezért, az mindenkinek az egyéni döntése legyen. -
dany27
őstag
sziasztok
Szeretnék felrakni egy debian linuxot de nem tudom melyiket érdemes letölteni a sima CDset vagy DVDs verziót??
Jah és a debian kezeli alapba az NTFSt?? -
xabolcs
őstag
sziasztok,
adott egy regi, linuxos vas, benne 2 halokartya, virtualbox es egy routerprogram (dd-wrt X86)
azt hogyan lehetne megcsinalni, h a routerprogram kezelje a 2 halokartyat, mint wanport es lanport, igy pl a host gep csak "akkor" tudna netezni, ha fut a vbox-ban a dd-wrt,
szoval a cel az lenne, h a virtualis gepen futo routerprogi el tudja latni a feladatat,
mikozben a gazdaszamitogep a helyi halohoz tartozzon es az internet felol csak a "router" latszoik.vagy tegyek le ilyen hulyesegekrol?
-
Vasqu
csendes tag
Üdv.
Felmerült egy kisebb problémám
Elökaptam Debian cdmet és gondoltam felrakom az itthoni gépre. Beraktam a cdt bejön az install kép a nyleválasztást és lefagy a billentyüzet. se kép se hang és nem tudom miért. ps2 billem van. Ha esetleg valakinek van valami építő jellegü hozzászolása plz osza meg velem
tx.
-
Vitus
őstag
válasz
bambano #2408 üzenetére
Ránéz, megpiszkálja, nem kell neki és bootol a winyóról, ha a vinyót kiszedem a boot listáról akkor nem bootolható lemezt ír. 2 cd-t írtam egy újraírhatót és egy simát mindkettőt a legalacsonyabb sebességen a jó minőség miatt de nem kell neki. Más oprendszer bootol róla csak a debian netinstall 180mb-os nem.
-
Vitus
őstag
Hi!
Értem én is erre gondoltam elsőre, ezért ironizáltam a brilliánssal ha nem esett volna le.
A kérdés az, hogy a netinstall cdjébe nem e lehet annyira belenyúlni, hogy lekezelje az usb-t? És hogyan? Igen tudom, hogy egyszerűen betehetném a cd-t a gépbe míg felrakom, vacakolhatnék lemezekkel vagy kereshetnék más distribet de ez nem megoldás a 21. században.
Olyan mintha nem indulna a kocsim egyből vennék bele egy új motort.
Vitus
-
GD
őstag
íme kifejtve ha nem esett le:
az uhu telepítőkészlet kernelében benne van valószínűleg initrd vagy static szinten az usb-s modul.. vagy előtölti önmagának, egy 180megás debian netinstall-ban ezek szerint nincs.. kérdezd a fejlesztőket miért..
megoldás: ide-s cdrom, ubuntu linux, floppy + merevlemezről telepítés, avagy teljes debian install készlet talán már tudja, esetleg a testing, unstable-ban már benne van..azt kérdezted mitől nem működik: ettől a brilliáns megállapításom még továbbra is él: a debian netinstall az usb cd miatt nem megy fel..
windows cd kérdés meg remélem nem komoly..
-
Vitus
őstag
Hi!
Úgy döntöttem szeretnék kicsit ismerkedni a linuxal. Ezért letöltöttem a netinstallos 180mb-os bootolható installt mert a teljes az valami 6 dvd és annyit nem akarok letölteni.
Sima dvd íróm van ami egy ilyen kis kütyüvel ki van rakva az asztalra és usb-n át müködik.
A probléma, hogy nem bootol róla. A windows bootol a gép látja de ez nem csinál semmit.
Kiírtam újraírhatóra és sima cd-re is lassú sebességgel de nincs eredmény. Van valami 5let mit tudok tenni, hogy maximum 1 dvd méretű bootolható alap install lemezem legyen?Uhuval próbálkoztam elsőre fel is ment szó nélkül de a hálózatikártyámat kinyírta olyan módon, hogy utána a windows meg semmi sem látta csak ha teljesen áramtalanítottam a gépet és ezt minden uhu indulásnál produkálta. De inkább a debiannal probálkoznék, ha hagyná magát.
Vitus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest