- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vitus
őstag
Hello!
Engem az érdekelne, hogy debian telepítésnél én sda helyett sdb-re rakom és a grubot az sda-ra tenné vagy sehová. Szóval szeretném, hogy sdb-n legyen ezt hogy tudom megoldani? Nem vinyót nem húzok le a telepítés idejére sem.
Válasszam, hogy ne rakjon grubot és manuálisan kell a sdb-re tenni? Azt hogyan kell?
Vitus
-
Vitus
őstag
Na átírtam 7-re a Vistát, a hálózati dolog megoldódott magától nem tudom mi volt a baja. Viszont a Ati drivert feltelepítettem és kapott egy touch down-t!
Se kép se hang, teljesen megfagy bootolás közben. Ilyenkor mi van?
Pedig csak annyit csináltam, hogy az Ati automatizált install-erét letöltöttem és futtattam, végigment és restartoltam.
-
Vitus
őstag
Köszike a segítséget mindenkinek!
-
Vitus
őstag
0.97 és ott van ahol írtad csak nem tudom átírni mert nem tudom superuserként editálni gnomeban. Hogyan lehet su-ra váltani? A mások pedig, hogy kde-t felratam nekem az tetszene, de belépek és megnyitok vele egy weboldalt azt villám gyorsan megnyitja és onnantól kezdve lehal a hálókártya. Gnome-al minden rendben volt előtte bár most nem néztem mióta kde is fenn van.
-
Vitus
őstag
Na reggel míg boltba mentem meg havat lapátoltam, fel is toltam a Debiant. Minden flottul ment. Rengeteget fejlődött a linux telepítője és a csomagkezelés komolyan élvezet volt látni, hogy gyakorlatilag mindent megoldott magától. A boot manager is szépen megy igaz Longhornt ír a grub, de viszont működik. Gondolom át lehet írni a grub-ot valahol, hogy mit írjon nem?
-
Vitus
őstag
Köszi! Csak ismerkedni akarok vele, de most úgy van a gépem, hogy van egy win7 90GB-on ami nekem elég is mindennel együtt, mert csak olvasgatok meg kb. 2db játék van fenn, mást nem csinálok. És van egy 150GB-os ami üres és mondjuk ezt még kettészedném vagy 3 fele és csinálnék egy linuxos partíciót egy swap-et meg még egyet ami a /home lenne. Valami ilyesmi lenne az elképzelés hálóba van egy másik gépem amire minden le van mentve, úgyhogy nagy meglepi nem érhet max. egy win reinstall. Szóval akkor a linuxos boot manager tudja majd indítani a meglévő win-t? Ja és még annyi, hogy mekkora hely kell a debian-nak alap dolgokkal, böngésző, openoffice, lejátszók, képnéző és szerkesztőkkel?
-
Vitus
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Szeretnék feltolni egy Debiant már meg is van a netinstall cd azzal nem lesz gond. Viszont Windows 7-et is szeretnék, hogyan érdemes? Milyen sorrendben? Van e lehetőség meglévő Win7 mellé stb..
Vitus
-
Vitus
őstag
válasz
bambano #2408 üzenetére
Ránéz, megpiszkálja, nem kell neki és bootol a winyóról, ha a vinyót kiszedem a boot listáról akkor nem bootolható lemezt ír. 2 cd-t írtam egy újraírhatót és egy simát mindkettőt a legalacsonyabb sebességen a jó minőség miatt de nem kell neki. Más oprendszer bootol róla csak a debian netinstall 180mb-os nem.
-
Vitus
őstag
Hi!
Értem én is erre gondoltam elsőre, ezért ironizáltam a brilliánssal ha nem esett volna le.
A kérdés az, hogy a netinstall cdjébe nem e lehet annyira belenyúlni, hogy lekezelje az usb-t? És hogyan? Igen tudom, hogy egyszerűen betehetném a cd-t a gépbe míg felrakom, vacakolhatnék lemezekkel vagy kereshetnék más distribet de ez nem megoldás a 21. században.
Olyan mintha nem indulna a kocsim egyből vennék bele egy új motort.
Vitus
-
Vitus
őstag
Hi!
Úgy döntöttem szeretnék kicsit ismerkedni a linuxal. Ezért letöltöttem a netinstallos 180mb-os bootolható installt mert a teljes az valami 6 dvd és annyit nem akarok letölteni.
Sima dvd íróm van ami egy ilyen kis kütyüvel ki van rakva az asztalra és usb-n át müködik.
A probléma, hogy nem bootol róla. A windows bootol a gép látja de ez nem csinál semmit.
Kiírtam újraírhatóra és sima cd-re is lassú sebességgel de nincs eredmény. Van valami 5let mit tudok tenni, hogy maximum 1 dvd méretű bootolható alap install lemezem legyen?Uhuval próbálkoztam elsőre fel is ment szó nélkül de a hálózatikártyámat kinyírta olyan módon, hogy utána a windows meg semmi sem látta csak ha teljesen áramtalanítottam a gépet és ezt minden uhu indulásnál produkálta. De inkább a debiannal probálkoznék, ha hagyná magát.
Vitus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest