- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Dr.Burn #1897 üzenetére
mihez kell ez a libcomedi? nem lehet kihagyni?ha meg nem lehet... akkor első körben a régi verziót kell megtartani, majd kézzel upgradelni. dpkg --get-selections, ill. --set-selections a barátod, meg a man. (magyarul: ha nem lennék ennyire fáradt, akkor a konkrét parancsot is leírnám... csak most nincs hozzá lelki erőm. talán valaki más fejből nyomja
)
-
Dr.Burn
őstag
Feladom az etch upgrade -t. Leszedem inkabb es egyböl azt telepitek. Valami miatt mindig mostanaban a libcomedivel problemazik.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Dr.Burn #1885 üzenetére
apt-get update
apt-get dist-upgrade
ezek megvoltak? az upgrade és a dist-upgrade között az a kardinális különbség, hogy az upgrade csak a már fenn levő csomagok új verzióit szedi le, a dist-upgrade pedig a helyettesítőcsomagokat is felteszi. vagy itt, vagy valamelyik mlf-listán valaki ajánlotta, hogy upgrade helyett mindig dist-upgrade-et futtassak. azonos disztrib esetén nincs különbség. -
bambano
titán
válasz
Capricornus #1881 üzenetére
írd be:
echo $LANG
ha nem hu_HU.utf8 a válasz, akkor az a baj, hogy a default locale nem megfelelő. -
Capricornus
aktív tag
válasz
bambano #1876 üzenetére
Thx bambano!
Beírtam a locale-os dolgot az fstabba, és most már felcsatolja úgy, hogy az ékezetes fájlok és könyvtárak is látszanak, viszont, a normál ékezetes betűk helyett még mindíg kriksz-krakszok vannak utf8-al. Esetleg valakinek ötlet, hogy kaphatnék normális fájlneveket? -
Dr.Burn
őstag
dpkg-reconfigure xserver-xorg al is probaltam configuralni,de sajna ugyan ugy irta a bajat.
Most leszedtem az egeszet, es ujra nyomom.(en mindig ezzel az Xserver -es dologal szivok) Ugy is porbaltam hogy leszedtem az xserver-xfree86 -ot, de igy se akart elindulni.
[Szerkesztve] -
Dr.Burn
őstag
Sziasztok,
Lenne egy kis problemam. Ma gondoltam csinalok egy etch upgrade -et. Mar elöre feltem hogy lefog halni az xserver, hat meg is törtent, de most egyaltalan nem tudom müködesre birni.(Eddig nagynehezen sikerült egy kis segitsegel, de most sehogy se)
Valami miatt a vidkarit ismerheti fel rosszul.
Nyomtam neki egy dpkg-reconfigure xserver-xfree86 parancsot.
Es ezt dobta ki nekem:
Gtk-WARNING** cannot open display: at /usr/share/perl5/debconf/frontend/gnome.pm line 54
debconf: az alabbi felület inditasa sikertelen: gnome
debconf: (DISPLAY probema)
debconf: vissza valtas e felületre: Dialog
/usr/sbin/dpkg-reconfigure: xserver-xfree86 nincs telepitve
Az utso sorra annyit hogy telepitve van.
Esetleg tudna valaki mondani ra megoldast. Gondolom a gnome.pm be van valami mizeria. -
bambano
titán
válasz
Capricornus #1875 üzenetére
sose csináltam még ilyet, de azt gondolom, hogy amit a kézi parancssorban a -o után írsz, a locale-s dolgot, azt kellene beírni az fstabba a defaults szó helyére
-
Capricornus
aktív tag
válasz
Capricornus #1874 üzenetére
jaigen, fstab-ban így szerepel:
/dev/sda5 /mnt/sata1 ntfs-3g defaults 0 0 -
Capricornus
aktív tag
Üdv!
Belőttem az ntfs-3g-t ezen leírás alapján: [link]
Viszont, ha az fstab alapján mountolja fel induláskor az ntfs partíciókat, akkor az ékezetes fájl és könyvtár nevek nem látszanak. Ha kézzel mountolom föl, a köv. paranccsal, akkor pedig látszanak az ékezetes nevek, de csomó krikszkraksz van bennük:
mount /dev/sda5 /mnt/sata1 -t ntfs-3g -o locale=hu_HU.utf8
Esetleg valakinek van ötlete arra, hogy rendesen látszódjanak a nevek?
A rendszer debian etch. -
ngabor2
nagyúr
ha usb-s a vinyó, akkor egy lsusb kimenet kellene. ha más usb-s, vagy sata eszköz nincs, akkor elvileg /dev/sda-ként látja a vinyót, ha egyetlen partíció van rajta, azt pedig /dev/sda1-ként.
ha az ntfs modul benn van, akkor mount /dev/sda1 /mnt/vinyo -t ntfs.
ha írni is akarod, akkor ajánlom Sianis írását a témában. -
bnss
veterán
Üdv!
Mostanában nem volt időm foglalkozni a külső vinyómmal, most viszont szeretném beüzemelni Debian alatt, lehetőleg formázás nélkül. A vinyón egy 80Gb-os NTFS partíció van, lspci-ról linkeltem képet. Segítenétek beüzemelni? -
ngabor2
nagyúr
ha megszakadt egy apt-get dist-upgrade (terminál beragadt, hálózat megszakadt), akkor mit lehet csinálni? a kill -15 kiüti a lockot róla?
-
pawee
tag
ááááááá utálom hogy noob vagyok...
nah szval...sikerült a dolog csak a baj az hogy most meg a swap terület nincs meg, mert 1nagy logika partíció van.az volt régen fat32 letöröltem az egészet lett egy 10g-s ntf egy 100g-s ext3 meg marad 1g unallocated, és csodálkoztam rajta, és most a mountolásnál nézem hda6-on van a ext3 addig azon volt a swap, és most esett le hogy akkor nincs swap-omnahh erre vmi okosságot?
vissza kéne állítani a swapot, gondolom nem árt ha van...
ha símán csinálok oda arra az 1g-re egy swap területet, és az fstab-ban csak a hdax-et átírom a megfelelő számra akkor utána faja lesz ugyeeee?sryyyyyy
-
pawee
tag
megint előb beszéltem mint hogy gondolkodtam vna, a partícionálás megvolt
viszont fstab-om ilyen és csak root-ként tudom írni
<file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
/dev/hda5 /home/pawee ext3 rw 0 0
ha az optionshoz defaultot rakok akkor sem megy... -
pawee
tag
nah itt is felteszem hátha...
a kérdésem az lenne hogy hogyan tudok partícionálni?
van egy FAT32-es partícióm leakarom törölni, 10gigát megakarok tartani NTFS-nek és a többit meg ext3ra szeretném partícionálni.van windozom is de a PQ Magic 8 nem akart elindulni mert nem találta az egyik partíviónak a beűjét vagy labeljét vagy mi a franc, és muszáj lin alatt megcsinálnom...
fdisk vagy esetleg más módszer? -
ngabor2
nagyúr
~/.mplayer/gui.conf-ban van egy hasonló sor:
vo_driver = ''xv''
hogy milyen vo-drivereket támogat a rendszer, azt az mplayer -vo help paranccsal tudod lekérdezni. ezek közül kell válogatni. valszeg a konfigban levő nincs a választhatók között.
a flash-es dologra nincs tippem... -
pawee
tag
válasz
ngabor2 #1860 üzenetére
őőőőő hát film alatt van, de pl ha egy flash-ben van lenne hang abban sincs, szval ez nem csak youtube
shockwave flash 9.0 r31 (liflashplayer.so)
MIME Type Description Suffixes Enabled
application/x-shockwave-flash Shockwave Flash swf Yes
application/futuresplash FutureSplash Player spl Yes
ezen felül még:
mplayer plugin 3.31
windows media player plugin
real media player plugin 9
quick time plugin 6
divX webplayer
helix
totem web player
jah és vmiért a filmek kicsit szaggatnak, ez lehet attól hogy lusta voltam még feltenni az ati drivert?
mondjuk láttam amt írtatok, de ilyet hogy kernelbe fordítani még nem tudok...és asszem azt írtátok hogy az kell még...de ha ez baj akkor rá állok...
mod: jah és mplayernél azt írja ki hogy:
Error opening/initialig the selected video out(-vo) device
nem konzolból indítóm...
[Szerkesztve] -
pawee
tag
youtube alá hogy tudok hangot varázsolni?mert a videjókat tök jól lejátsza, de hang az nincs
-
Capricornus
aktív tag
válasz
Jester01 #1857 üzenetére
Köszönöm a segítséget, már működik a dolog. Közben én is rábukkantam egy bugreportra, amiben hasonló jelenség volt. Tényleg az udev volt a hibás, az /etc/udev/rules.d/z25_persistent-net.rules -ben volt kavarodás. Ki kellett törölni ezt a fájlt, majd egy újraindítás után legenerálódott újra a helyes beállításokkal. Most már megy rendesen eth0 és eth1 néven mindkét hálókari.
Még egyszer köszi Jester. -
Jester01
veterán
válasz
Capricornus #1856 üzenetére
Hehe. Itt látszik mi a baj:
dubhe:~# cat /proc/net/dev
eth1_rename: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Szóval az interfész neve igazából eth1_rename, úgy látszik, hogy az ifconfig levágja. Ha a teljes nevén hivatkozol rá, akkor minden bizonnyal működni is fog.
Az átnevezés gugli szerint pedig hibás udev config miatt lehet. -
Capricornus
aktív tag
válasz
Jester01 #1855 üzenetére
Itt vannak a kimenetek:
dubhe:~# ifconfig -a
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:152:46:55:4D
inet addr:192.168.0.1 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::215:f2ff:fe46:554d/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:32 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:4961 (4.8 KiB)
Interrupt:217 Base address:0x2000
eth1_rena Link encap:Ethernet HWaddr 00:02:44:98:35:9E
BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
Interrupt:58 Base address:0xa800
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:86 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:86 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:4460 (4.3 KiB) TX bytes:4460 (4.3 KiB)
sit0 Link encap:IPv6-in-IPv4
NOARP MTU:1480 Metric:1
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
dubhe:~# cat /proc/net/dev
Inter-| Receive | Transmit
face |bytes packets errs drop fifo frame compressed multicast|bytes packets errs drop fifo colls carrier compressed
lo: 4760 92 0 0 0 0 0 0 4760 92 0 0 0 0 0 0
eth0: 0 0 0 0 0 0 0 0 5145 33 0 0 0 0 0 0
eth1_rename: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
sit0: 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
dubhe:~#
dubhe:~# ls -l /sys/class/net
összesen 0
drwxr-xr-x 3 root root 0 2007-03-01 09:09 eth0
drwxr-xr-x 3 root root 0 2007-03-01 09:09 eth1_rename
drwxr-xr-x 3 root root 0 2007-03-01 10:08 lo
drwxr-xr-x 3 root root 0 2007-03-01 09:09 sit0
dubhe:~#
syslog:
Mar 1 09:09:15 localhost kernel: 8139too Fast Ethernet driver 0.9.27
Mar 1 09:09:15 localhost kernel: PCI: Setting latency timer of device 0000:00:08.0 to 64
Mar 1 09:09:15 localhost kernel: eth1: RealTek RTL8139 at 0xa800, 00:02:44:98:35:9e, IRQ 58
Mar 1 09:09:15 localhost kernel: eth1: Identified 8139 chip type 'RTL-8100B/8139D'
Mar 1 09:09:15 localhost kernel: 8139cp: 10/100 PCI Ethernet driver v1.2 (Mar 22, 2004)
Mindenhol látszik, és ha jól látom, a driver is betöltődik. Nagyon rejtélyes... -
Jester01
veterán
válasz
Capricornus #1854 üzenetére
ifconfig -a, cat /proc/net/dev illetve ls -l /sys/class/net kimenetben látszik ez az érdekes eth1_rena?
MOD: syslogban látni, hogy a realtek driver aktiválta az említett interfészt?
[Szerkesztve] -
Capricornus
aktív tag
Üdv!
A problémám a következő:
Eddig egy realtek hálókarin kaptam a netet, és most meg akartam osztani szobatársamnak, így bekapcsoltam az alaplapi hálókártyát. A realteket a rendszer átnevezte eth0-ról és az alaplapi lett az eth0. A régi hálókarimnak eth1_rena nevet adta, és mikor elindulna a hálózat, ezt a hibaüzit kapom:
dubhe:~# /etc/init.d/networking start
Configuring network interfaces...SIOCADDRT: Network is unreachable
Failed to bring up eth0.
Internet Software Consortium DHCP Client 2.0pl5
Copyright 1995, 1996, 1997, 1998, 1999 The Internet Software Consortium.
All rights reserved.
Please contribute if you find this software useful.
For info, please visit http://www.isc.org/dhcp-contrib.html
sit0: unknown hardware address type 776
eth1_rena: ERROR while getting interface flags: No such device
sit0: unknown hardware address type 776
Bind socket to interface: No such device
exiting.
Failed to bring up eth1_rena.
done.
Az eth0-t már beállítottam static-ra, ez kapcsolódik a másik géphez, és el is indul szépen.
dubhe:~# ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:152:46:55:4D
inet addr:192.168.0.1 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::215:f2ff:fe46:554d/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:65 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:35 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:5202 (5.0 KiB) TX bytes:5371 (5.2 KiB)
Interrupt:217 Base address:0xe000
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:100 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:100 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:5160 (5.0 KiB) TX bytes:5160 (5.0 KiB)
Viszont a realtek hálókarit az istennek se lehet életre kelteni. Átirogattam az /etc/network/interfaces-t is,de semmi javulás.
Ha kiadom az lspci parancsot, kilistázza mindkét hálókarit, és az lsmod is azt mutatja, hogy minden szükséges modul betöltődik. Szóval nem igazán tudom mi lehet a baj. Ha valakinek van ötlete és megosztja velem, azt nagyon megköszönném. -
Jester01
veterán
1) valamelyik modul nincs betöltve (tipikusan: sd_mod, usb_storage, ntfs)
2) a kernel nem ismeri az ntfs-t (de akkor sztm mást írna). cat /proc/filesystems
3) az eszközfájl nem létezik. ls -l /dev/eszköz
4) a partíció nem létezik. cat /proc/partitions
5) a csatolási pont nem létezik. ls -ld ... -
bnss
veterán
Ami kimaradt, hogy van egy vinyóm külső keretben, USB 2.0-ás csatolófelülettel, de még nem igazán sikerült rávennem a működésre Debian alatt. Mountolás ezekszerint nem sikerült.
szerk.: felismeri már automatice, de utána azt írja, hogy nem létezik a könyvtár. Lehet ennek az az oka, hogy ntfs-re van formázva?
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
ngabor2 #1843 üzenetére
apt-cache search fglrx
xserver-xorg-video-ati - X.Org X server -- ATI display driver
fglrx-control - control panel for the ATI graphics accelerators
fglrx-driver - display driver for the ATI graphics accelerators
fglrx-driver-dev - display driver for the ATI graphics accelerators (development files)
fglrx-kernel-src - kernel module source for the ATI graphics accelerators
fglrx-sources - Source code for the ATI graphics accelerators control panel -
-
bambano
titán
Csináltam egy etch dist-upgrade-t a szerveremen pénteken, azóta kétszer fejreállt minden. Szerintem a bind9 a ludas.
-
pawee
tag
A másik gond az az, hogy nyomtam egy apt-get dist-upgrade -t egy apt-get upgrade-t.
debian sarge 3.1 r4 volt fenn és gondolom update-telte etch-re
azóta nem indul az x, bekapcsolom a gépet tölt minden rendbe bejön az egér meg a debian jel kb 6x egymás után és kék képernyő azt írja hogy legalább 6x leállt az x 1,5percen belül vmi hiba van, rábökök az ok-ra és 2perc múlva eljátsza megint de peresze semmi
próbáltam a dpkg-reconfigure xserver de azt írta nincs ilyen file vagy kvtr
gondolom az lehet a baj hogy a stable az xorgot a testing meg xfree-t használ, nem?nah mitévő legyek???
-
ngabor2
nagyúr
-
bnss
veterán
Üdv!
A W-Lan beállításával küzdök már két napja, de még nem jutottam semmire... A Boot során, a hálózati kapcsolatok - ha jól értelmeztem - résznél kapok egy errort, eth0 megy, de a w-lan-t még csak nem is ismeri fel. Atheros - remélem jól írtam - a w-lan kártya.
Az ötleteket előre is köszönöm! -
bambano
titán
válasz
iceman1024 #1831 üzenetére
Nem értem, mire érted, hogy ezaz.
Ami csomagot beírtam, az benne van gyárilag az etch-ben. apt-get install és felmegy. Letöltöd hozzá a netinst cd image-t, arról lehet installálni, vagy ha sarge már fentvan, akkor cd nélkül hálózaton distupgrade-t csinálni.
Mindjárt megnézem, van vmware workstationom. -
bambano
titán
válasz
iceman1024 #1829 üzenetére
Sorry, nem emlékszem. Van-e valami lényeges indokod, hogy ne etch-et tegyél fel?
-
bambano
titán
válasz
iceman1024 #1827 üzenetére
xserver-xorg-video-vmware - X.Org X server -- VMware display driver
szerintem ez a csomag érdekel, ha etch-ed van.
sarge-t szerintem már nem érdemes felrakni, főleg, ha csak vmware-ben próbálgatni akarod. ha mégis, akkor vga szervert rakj fel.
[Szerkesztve] -
iceman1024
csendes tag
válasz
iceman1024 #1826 üzenetére
Még annyi, hogy virual pc-ben sem muködik a dolog.
Esetleg vkinek egyéb ötlete?
Addig köszi az eddigi infókat! -
VladimirR
nagyúr
válasz
iceman1024 #1823 üzenetére
apt-get install xserver-xorg
de elobb nezz bele a log-ba (nezd meg, hogyan jeloli a hibas sort, majd keress ilyen sorokat benne - leginkabb a vege fele)
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
iceman1024 #1820 üzenetére
Akkor nem Xorg-od van. Az XFree86.0.log kell ebben az esetben, de inkább tedd fel webre mert ide nagy lesz. Vagy próbáld meg értelmezni a benne írtakat.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
iceman1024 #1817 üzenetére
allitsd 16 bitesre a szinmelyseget, hatha
legalabbis ms virtualpc alatt ez meggyogyitja, s amennyire emlekszem, a vmware-ben sincs sokkal jobb vga -
Jester01
veterán
válasz
iceman1024 #1817 üzenetére
Nézd meg a logot: /var/log/Xorg.0.log
-
iceman1024
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy grafikus felülettel kapcsolatos problémában:
Vmware alól a Debian tökéletesen működik, felmegy a gépre.
Konzol módból mindent tudok használni. Viszont ha felteszem a grafikus felületet (kde, gnome és x-window-system), illetve egy window managert (kde, xdm, gdm) a linux nem tudja elindítani.
Egyszerűen elkezd villogni a képernyő betöltésnél amíg próbálkozik, aztán visszadob konzol módba.
Ha win 2k3 servert rakom föl Vmware alá, az tökéletesen működik.
Ez egy új gép sata merevlemez, nvidia 7300GS vga kártyával és a kijelző egy lcd tv ami 60 Hz-en 1366*768-as felbontásban fut.
Nem tudom, hogy mi lehet a probléma...
Gondolom a villogás vga driver lehet, de nem tudom megcsinálni.
Előre is köszönöm a segítséget!!! -
GD
őstag
üdv!
etch-ben mi lett az apt-setup helyett? mert nem dobja a szokásos ncurses kék ablakot ahol lehet választani a backportokat...
köszi -
Osiris
őstag
Sikerült megtalálni a megoldást: a gond az volt, hogy a postfix nem tudott néhány domainról amikkel foglalkoznia kelett volna... most hogy a hiányzó domainek is bekerültek az adatbázisba (mysql-ben vannak tárolva a userek, a domainek, meg az aliasok), megszünt a probléma.
Üdv. -
Osiris
őstag
Sziasztok!
Az alábbi leírás alapján telepítettem és konfiguráltam egy levelező rendszert: [link]
Az a problémám, hogy bizonyos e-maileket nem kapnak meg a felhasználók mióta ezt a rendszert használom ( Postfix+MySQL+Courier-IMAP+Amavis) .
A problémás e-mailek pl. a freemail címekről érkező e-mailek.
A syslogban ilyen üzenetek láthatók ilyenkor:
Feb 18 14:57:49 localhost postfix/smtpd[5271]: connect from fmx06.freemail.hu[195.228.245.56]
Feb 18 14:57:49 localhost postfix/smtpd[5271]: NOQUEUE: reject: RCPT from fmx06.freemail.hu[195.228.245.56]: 554 <valaki@online-otthon.hu>: Relay access denied; from=<valami@freemail.hu> to=<valaki@online-otthon.hu> proto=SMTP helo=<fmx06.freemail.hu>
Feb 18 14:57:49 localhost postfix/smtpd[5271]: disconnect from fmx06.freemail.hu[195.228.245.56]
Az smtp szerverem természetesen hitelesítést igényel, nehogy open relay-ként spamszórásra használják illetéktelenek.
Mi a megoldás arra, hogy megérkezzenek ezek a ''problémás'' levelek is? -
bnss
veterán
Nagy a csend a témában, akkor inkább kérdezek!
Gnome alatt láttam egy ''ikont'' az óra környékén, ami a hálózati kapcsolatot hivatott jelezni. Ezt KDE alatt még nem sikerült megtalálnom, egyáltalán lehetséges?
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
apt-get install firefox (vagy iceweasel, a fene tudja itt a licens-balhek kozepette)
es itt az oldal, amit ng emlitett => Bovebben: [link]
alul van ket kereso, elobbi a csomagnevekben, utobbi a csomagok tartalmaban keres
ne feledd el atallitani a verziot testing-re
ha megvan a csomag neve, utana apt-get install csomgnev
[Szerkesztve] -
bnss
veterán
-
ngabor2
nagyúr
válasz
VladimirR #1805 üzenetére
való igaz, én alapból a modem---gép kapcsolatot feltételeztem.
ha modem---router---gép a sorrend, akkor a routeren kell beállítani a kapcsolatot, a netet pedig a router fogja osztani, vagy fix ip-n, vagy dhcp-n.
ha modem---gép kapcsolat van, akkor érvényes az, amit leírtam. -
VladimirR
nagyúr
hogyan van az otthoni halozatod? van router? (mert akkor maskent kell beloni a netet)
ha nincs router, csak egy gep log a neten, akkor igen, ra kell dugni es pppoeconf, az kerdez parat (szolglatato neve, felhasznalo, jelszo) es kesz is
utana egybol betarcsaz es ha azt valasztottad, minden boot soran is megteszi, neked a kesobbiekben nem lesz gondod vele
ha van router, akkor mas menete van a dolognak, attol fuggoen, hogy kivansz- dhcp-t hasznalni, vagy sem
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- BestBuy ruhás topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autós topik
- Brave
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged