- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Yettel topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Rickazoid #2523 üzenetére
ne aggodj, ha kelloen toredezett a file, itt is kerregni fog a hdd (es senki ne is probalja elmagyarazni, hogy ext3 nem toredezik)
egyebkent ha latni szeretned, mikor mi dolgozik, indits el egy masik terminalban egy "top" nevu programot, az irja, mi mennyi procit, memoriat hasznal, illetve az ossz-procihasznalatnal reszletezi, hogy mennyi a system, a user, az idle, illetve az iowait (ahol pl a merevlemezre var valami), illetve az irq-ra varakozas
-
Tuschke
tag
válasz
Rickazoid #2515 üzenetére
Letöltöd, vagy kimásolod, attól fűgg, fileban, vagy szövegben van-e. Ez egy számsor. Berakod egy txt-fileba. Célszerüen a neve legyen dvd1.md5, legyen abban a könyvtárban, ahol az iso van. Ez nem fontos, csak így egyszerűbb.
konzolon. md5sum -b dvd1.iso >>dvd1.md5
kiírás elött, persze.
Ha már lemezen van, akkor berakod a lemezt, felmountolod, vagy hagyod, hogy felcsatolja, de nem nyitod meg. Lényeg, hogy iso-t olvasson, ne a lemezen lévő könyvtárakat.
ekkor valahogy így néz ki
md5sum -b /dev/hdc >>~/teneved/dvd1.md5
FIXME
Ja, és ha ez megvan, akkor cat dvd1.md5 ,és összehasonlitod az egymás alatt lévő számsorokat.
Biztos lehet máshogyan is, én így szoktam. -
Tuschke
tag
válasz
Rickazoid #2506 üzenetére
dpkg-reconfigure xserver-xorg
Vagy, ha fel van telepítve a configure-debian, akkor configure-debian.
Az x inditására 3 opció választható ki, elinduljon automatikusan, ekkor 0 uid-vel fut. Ezt nem javasolja, mert nem olyan biztonságos, de kényelmes, vagy konzolos bejelentkezés (nem root!) után induljon el, startx paranccsal, ekkor user-uid-vel fut, és van egy harmadik, amire nem emlékszem
Általában, legalábbis nálam, és aszem ez az alapértelmezett, root nem futtathat grafikus alkalmazást, és a rootként való bejelentkezés le van tiltva.
Itt kérdés, hogy lett-e beállítva root felhasználó, mert erre rákérdez a telepítő, hogy legyen-e root, vagy ubi-módra sudo. -
-SUICIDE-
csendes tag
válasz
Rickazoid #2490 üzenetére
tehát akkor kezdésnek mondjuk egy a sok közül:
Az első dvd-én minden rajta van a mi szükséges egy alap rendszer telepítéséhez! Sőt még több is.
ha ubuntut konzolos módban telepitetted, bár gondolom nem, na Debian szinte full ugyan az.
Minden lehetőséget felajánl a telepítés során, ez biztos! Net beállítást, választhatsz hogy akarsz e szabvány rendszert, akármilyen kiszolgálót, laptop-támogatást, stb. A monitor felbontásokat is beállíthatod, felajánlja, tft-nél ez is biztos. Nem bonyolult telepíteni, de az tény hogy win, grafikus, live cd-és ubuntu után picit más!
és tényleg rengeteg jó, magyar leírás howtoo is található. Egyébként milyen verziot töltöttél le pontosan. Ugyan is van három: Etch, lenny, Sid! Szólok előre nem lesz alapból sem nvidia, sem ati driver fent, ezeket is mind magadnak kell utána feltenni. Összeségében én nem ajánlanám így "elsőre" a debiant. De te érzed -
VladimirR
nagyúr
válasz
Rickazoid #2491 üzenetére
azt hiszem, az asztalekzelot (xdm, gdm valamelyike lehet nalad) kell rc-update-tel bepakolni a kivant runlevel-be
esetleg lehet, hogy telepitve sincs, ezesetben elobb telepitsd valamelyiket -
Rickazoid
addikt
válasz
Rickazoid #2490 üzenetére
A grafikus felületet már sikerült elindítanom, persze csak miután rendszergazdaként bejelentkeztem.
Valami tipp, hogy hogy lehet automatikusan így belépni, csak felhasználóként egyből gnome-ba?
Egyébként rosszul írtam le, hogy hol áll meg a rendszerindítás, de azt hiszem ez mindegy is.Gondolom nem kell újratelepíteni, csak pár beállítás hiányzik. Megköszönnék egy kis segítséget.
Illetve, mi az a HAL? Amikor belépek ennek a hibáját írja ki egyből, belső hibaként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- eBay
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest