-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
-SUICIDE-
csendes tag
Ez pontosan így van! De! Pont tegnap telepítettem egy ismerősnek Debian Etch-et. Direkt kipróbáltam hogy nem adok meg hálózati tükröt neki, hogy akkor ugye levileg a dvd-ről nyomatja fel a cuccot, és úgy gyorsabb lett volna az install! Kb 50 csomagot telepített a dvd-ről a többit meg töltötte a netröl
Szóval érdekes dolog ez!
-
-SUICIDE-
csendes tag
-
-SUICIDE-
csendes tag
válasz
Rickazoid #2490 üzenetére
tehát akkor kezdésnek mondjuk egy a sok közül:
Az első dvd-én minden rajta van a mi szükséges egy alap rendszer telepítéséhez! Sőt még több is.
ha ubuntut konzolos módban telepitetted, bár gondolom nem, na Debian szinte full ugyan az.
Minden lehetőséget felajánl a telepítés során, ez biztos! Net beállítást, választhatsz hogy akarsz e szabvány rendszert, akármilyen kiszolgálót, laptop-támogatást, stb. A monitor felbontásokat is beállíthatod, felajánlja, tft-nél ez is biztos. Nem bonyolult telepíteni, de az tény hogy win, grafikus, live cd-és ubuntu után picit más!
és tényleg rengeteg jó, magyar leírás howtoo is található. Egyébként milyen verziot töltöttél le pontosan. Ugyan is van három: Etch, lenny, Sid! Szólok előre nem lesz alapból sem nvidia, sem ati driver fent, ezeket is mind magadnak kell utána feltenni. Összeségében én nem ajánlanám így "elsőre" a debiant. De te érzed -
-SUICIDE-
csendes tag
válasz
Tuschke #2494 üzenetére
Őőőő, nem! Pontosabban: ha netinstall cd-ről telepít akkor (is) beállítja/hatja a netet. És itt nem kap gnome-ot meg semmit, ez tény. DVD-ről telepítve is van mód beállítani már az elején a net-et. Söt ha DHCP akkor meg ugye jobb esetben teendője sincs. DVD esetben ha mindent tényleg alapon hagyott akkor az asztali környezet az tuti ki van csillagozva, ergo települ a gnome! Ezért ölre megyek
-
-SUICIDE-
csendes tag
Sziasztok.
Etch vagy Lenny alatt használja valaki esetleg a Zapping-ot?
Nekem el sem indul -
-SUICIDE-
csendes tag
Hi.
Érdeklődnék van e esetleg valakinek tapasztalata, Debian alatt Matrox G450 Marvel eTv Vga-val? Konkrétan van e, tartalmazza e, létezik e esetleg debian alatt valami értelmes driver e vga-hoz? Sajna Ubuntu alatt "csak" G200 "álltalános" driver van. Miálltal még egy Conky-tól is lefagy minden
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest