- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Üdv Mindenkinek!
a mai napom elméletileg teljesen szabad.
igy,ma délután-este felpakolnám az eredményeket a listára.
nem kevés hsz született az utolsó frissités óta,igy nem böngészném végig a topicot.Akkor a szokott módon kérném:
privátban elküldeni a hsz linkjét,amiben az eredmény szerepel. -
krammerka
őstag
válasz
zakroland #10388 üzenetére
Jó reggelt!
E6300 jó proci........,volt.
Nem írtad mennyiért szerezted,de vettél volna inkább vmi dual core procit,mondjuk induljunk ki az én bestbuy procimból(E3200),vagy akár E5xxx,már 4GHz környékén járnál.
Az E6300-ból ha nem tuningos fajta,nehéz lesz kipréselni 3GHz feletti eredményt,amit ráadásul 24/7-be használni is tudsz. -
barnam_
nagyúr
válasz
zakroland #10388 üzenetére
Próbáltad azokat a beállításokat amit a másik topicban írtam?
Látom 2.5 GB ramod van, vedd ki az 512-est, csak 2x1GB legyen benn. Az mch-nak adj +0.1v-t, a procinak 1.45-t. Milyen ramod van? Elképelhető hogy nem bírja a tuningot, adj neki +0.2v-t. Ha így sem megy akkor vagy user error, vagy kifogtad a leggyengébben tuningolható Conroe procit.Lássuk, a 3670 ér vagy 6-7 ezret, +10k, az 16-17 ezer. Hát, egy kicsit tegyél hozzá, és vegyél HD4850-t. 20 alatt megkapod használtan.
-
zakroland
tag
válasz
barnam_ #10387 üzenetére
2.7ghz ok, az eddig is jó volt
3.0ghz-en "köhög"
az előbb be akartam lépni 3.0ghz-en a bios-ba, és becsíkozott+megfagyott
Meg xp boot-nál sötét képernyőbe befagy...3.0 ez nem ennek a procinak való, vagy nem tudom!
És amúgy 3dmark-ban 200ponttal tud többet, mint D915Váhh szerintem inkább veszek egy E8200 vagy E8400...az normálisabb...
Szerintetek egy HD3670 512mb ddr3 oc karit megéri lecserélni egy HD3870 ddr4 512mb oc karira, úgy hogy 10k-t ráfizetek? -
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #10380 üzenetére
Tölts fel más eredményeket is, hátha kapsz pontot. Pl. SuperPI, wPrime, PiFast, ezek memória benchmark-ok, ezekben jó esélyed van pontot szerezni.
-
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #10379 üzenetére
Nézegettem én is, hogy nem sok pontot érhet, de inkább az bosszant, hogy egyáltalán nem kaptam rá.
Természetesen az alsót bejelöltem, anélkül tovább sem enged.
Először vagy 3 hete töltöttem fel, azt asszem 1-2 napon belül módosítottam is, mivel láttam hogy elrontottam ezt a pontozásos dolgot.
Aztán semmi sem történt, így tegnap töröltem és újra felraktam - de megint semmi.
Ez van, engem nem szeretnek ott. -
barnam_
nagyúr
válasz
lizakattila #10374 üzenetére
-
lizakattila
senior tag
-
barnam_
nagyúr
válasz
zakroland #10373 üzenetére
Most akkor E6300 vagy E6400? Mert nem mindegy a tuning szempontjából.
Milyen alaplapod van?(#10374) lizakattila: hwbot-on a pontozás főleg a helyezésen, és a feltöltött eredmények számán múlik. Ezt amúgy észrevetted?
lizakattila does not participate in the hwbot rankings. No awards, points or ranks will be assigned. The only ranking he or she will appear in is the WORLD RECORDS page.
Ez azt jelenti hogy valahol beikszelted hogy ne kapj érte pontotAmikor feltöltöd az eredményt, ezt ne pipáld be: Do NOT participate in hwbot rankings.
-
sanykusz
csendes tag
Sziasztok! zakroland-nak üzenem, hogy nyugodtan vegye meg az új E6300 procit,
hiszen másfélszer nagyobb az órajele, 45nm-es és ugyanúgy 1066Mhz a rendszerbusz
sebessége, mint a régi 65nm-es processzornak! -
zakroland
tag
e6400-nál már kiírja everest, hogy mennyi 1.mag és 2.mag hőmérséklete(D915-nél nem írta)
Külön cpu 50c körül van, de közben maghőmérsékletek 60-80c közt mozognak, főleg ha tuningolom a procit! Ez egészséges? meddig mehetnek fel ezek a hőmérsékletek? (a cpu 70-80 azt tudom, nade külön a maghőmérsékletek?)
a másik:
3.0ghz-re állítom a procit, és egészen 1.45v-ot is próbáltam, akkorse indult el!
2.7ghz-> 1.2v
3.0ghz-> 1.45v se???
Mégis mennyit adjak neki? Így már el se indul a gép, bios reset kell. -
hackeeeee
Jómunkásember
No, megvettem az MX2-t,újrakentem a vga-t, és lám, hőfokok a régiek, sőt jobbak, mint eddig voltak...
-
zakroland
tag
sziasztok!
Ma vettem egy E6300-at, nem egy nagy szám proci, de remélem a D915-nél többet tud, erősebb.
Érdekelnek tesztek vele kapcsolatban valakit?
D915 esetleg valakinek megvételre? -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10360 üzenetére
Én meg ERRE: [dicsőséglista
] és 5x rajta is vagy!
És [itt is találsz ismerősöket]
-
krammerka
őstag
válasz
barnam_ #10344 üzenetére
hát ez érthetetlen...........
én meg az 5GHz-t nem tudtam elérni vele akkor,azért nem is szerepel a listánsqaddy: a képről hiányzik az everest ablak,így a feltételeknek nemigazán felel meg az 1,2V-os opcióhoz
És kellene az összes többi adat is...........(alaplap,cpu fpo,ram,hűtés,stb....) -
sqaddy
tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, Restartkor nem volt ki-be kapcs az előbb, de azért adtam az FSB-nek 1tized V-t, meg megvilágosodtam, hogy az MCH-nak 2 tizedet adtam véletlenű, bár fogalmam sincs hogy...
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10346 üzenetére
Nem 2 i7! 2 i7-es rendszer, lappal, rammal mindennel!!
Megkereslek a Giga dicsőséglistáján!
Persze!! a szarabb vga-val jobb eredmény jöhet!(#10347) hackeeeee : Nem. Az enyémben is 12MB l2 van, s nyolcadannyiba kerül..
A "példányszám, a 400-as (g)mch, az extremitás. Ez amolyan státusszimbólum, fricska az AMD-nek, hogy ilyet is lehet csinálni.. -
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #10345 üzenetére
Köszi
Az vajon számítana hogy milyen vga van a gépben? (pci vagy pci-e)Ja amúgy kegyetlenül tud 1.68v-al melegedni, 4.9Ghz-en wPrime 1024m alatt 60°C volt a magok hőmérséklete, az ablakban meg 2°C volt
De érdekes módon maga a hűtőborda jéghideg volt.
Milyen proci az, aminek árából két i7 kijönne?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #10338 üzenetére
Naigen... Egyszer próbáltam, hogy akkor a procinak nem adtam feszt, csak adtam az FSB-nek +0,1V-t, akkor is csinálta... Mondjuk ugye sűrűn nem restartolok, nagyon ritka, szal reggel gép be, este meg kikapcs, csak ha meg mégis van restart, akkor előjön a ki-be kapcs, és hát ugye elég zavaró...
Csak bosszantó, mert 4Ghz-n 1,168V-vel primestabil már, de kénytelen vagyok neki adagolni még, a ki-be kapcsolgatás miatt...
@darál0w: Én csak tizedesével tudom adagolni, szal 0,1/0,2V...stb, bár asszem 0,3-nál nincs is több.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #10336 üzenetére
Hát lehet az, nem tom, beszéltük ezt itt.. Hogy nekem MCH meg FSB voltage vanik, más nincs...
És akkor ugye elvileg az az.
MCH kap most csak feszt, meg ugye a proci, semmi több... De fura ez, mert pl restartnál megvan a ki-be kapcs jelenség, olyan feszen, ami eddig meg jó volt.. és ugye visszaáll alapra, csak tudnám miért...
Főként akkor, ha terhelt állapotból restartolok... Alaphelyzetben nem próbáltam. De ha stabil, akkor így se kéne..
-
hackeeeee
Jómunkásember
FSB-nek mekkora érték felett érdemes feszt adni?
-
barnam_
nagyúr
Itt a többi eredményem is, érdekesség képpen:
wPrime 1024m, wPrime 32m, SuperPi 1m, SuperPi 32m, PiFast, PCMark 2005, PCMark Vantage -
barnam_
nagyúr
válasz
krammerka #10313 üzenetére
Ezt felteheted a listára, mert nem hinném hogy többet tudok tenni az fsb érdekében. Már így is mindent megkapott a VTT és MCH, ráadásul csak 1 rammal ment a gép, hogy a DC se kavarjon be a chipsetnek
Ja meg mehet max FSB kat.-ba is, köszi.
(#10315) sz.j: köszi. Bios 1.6v-al fagytak a tesztek 5Ghz-en, úgyhogy 1.65v-t állítottam be, abból lett 1.68v. 1.7v-nál meg majdnem 1.75v-t állít be a lap.
(#10318) lizakattila: jaja
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lizakattila #10328 üzenetére
Én megoldottam, csipesszel..
Hm, érdekes.. Mintha kicsit másképp adagolná a feszt is.. 1,25750V van (asszem, de tuti h 1,25V fölött) beállítva biosban, és most is inkább ,1,168V-t kap terhelve, eddig ekkor ez az érték már 1,184V volt ezen a feszen... Hm, na majd meglátjuk...
-
lizakattila
senior tag
válasz
hackeeeee #10320 üzenetére
Jaja, bármi fémmel összelehet, én is egy csavarhúzóval szoktam. Mondjuk tényleg elég gáz helyen van a Giga lapokon.
De mint írták, kipróbálhatsz egy "sima" jumperes resetet is. Hátha...
De tuti nem a fesztől van. Kapott az enyim is valós 1,6v fölött, mégis ugyan úgy megy, mint előtte.(Mondjuk én már a jumperhez sem fértem hozzá a vga kivétele nélkül. Ezért gyorsan megoldottam úgy, hogy egy rávaló jumperre forrasztottam vezetéket, az pedig egy kapcsolóhoz megy a ház hátulján kivezetve. Így egyszerűen egy kapcsolással meg tudom oldani a bios resetet, még csak a ház oldalát sem kell levenni - nem mintha sűrűn fel lenne rakva.
)
(#10327) Erdei88: de semmi nem kárpótolja azt az érzést, amikor a fesszel és az fsb-vel arányosan nő a vérnyomásod és az adrenalinszinted.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Erdei88 #10319 üzenetére
1,3V kapott a proci idle-ben, kétlem, hogy sok lenne... MCH ugyanúgy 0,1V, mint most, FSB nem kapott feszt...
@lizakattila: Nem, mert ehhez szét kéne bombázni a gépet, hogy hozzáférjek.. Elem érintkezők mivel zárhatók össze, bármi kis fémdarabbal? Amúgy ilyenkor a sima jumperes biosreset nem elég?
-
lizakattila
senior tag
válasz
hackeeeee #10316 üzenetére
Próbáltál csinálni egy teljes bios resetet (tudod, ez a gép kikapcs, teljes áramtalanítás, jumper fel, elem kivesz, elem érintkezői összezár, elem vissza, jumper le, gép indít...).
Lehet, hogy csak valahol benne maradt valami a biosban, ami nem tetszik neki, és ezért nem megy ugyanazon az értékeken.
De ha már megcsináltad, akkor sry, nincs jobb ötletem.(#10309) Aggregátor:
Szép! Látom Te sem sajnálod tőle a feszt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekes ez, amióta meghajtottam a cuccot, azóta nem mennek ugyanazok az órajelek/feszek. Sehogyse, kicsivel több kell mindenhez.. Érdekes ez.. Eddig 1,24375V bios beállítással ment a 4Ghz, most 1,25V bios beállítással megy a 3950Mhz...
Sőt, restartkor ígyis ki-be kapcs...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nha átraktam a holnapi vizsgámat szerdára, igaz utolsó időpontra...
Holnap bemék edigitalba, veszek MX2-t, ha csak nem fog megváltozni az időpont, és mégsem lesz raktáron, mert akkor falnakmegyek...
-
barnam_
nagyúr
válasz
darál0w #10310 üzenetére
Köszi, próbáltam több cpu fesz-el is (1.7v), de nem ment. VTT: 1.45v, MCH: 1.625v. Úgy néz ki hogy az FSB fogy el. Viszont ilyen VTT és MCH feszek mellett egész jól bírja az fsb-t a lap, 545, 550-et bír SuperPI, PCMark alatt. Bár hozzáteszem kinn -5°C van
nem tudok többet adni VTT-nek
+0.35v a max, az pedig 1.45 ha jól számolom.
-
barnam_
nagyúr
5130 MHz
A proci szerintem menne még...
-
pincehely
addikt
Ezek hőfokok mennyire elfogadhatóak, ilyen ventifordulaton?
Amúgy már 1.35V on is meg van a 4ghz a 9550-el!
-
gooool
őstag
válasz
krammerka #10295 üzenetére
Hali!
Feltennél engem is a listára?
Már régóta beírtam ide,de még nem látom magam az eredmények között.Íme az 1,2V-os szektorba az eredményem:3325Mhz
a többi szükséges adat:
nick: gooool
proci: E5400
FPO: Q846A421
VID: 1,2625V
hűtő: Noctua NH-U12P
alaplap: Gigabyte P35-DS3R
memória: Kingmax 1x2Gb DDR2 800MhzKöszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Medence topik
- Jövedelem
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest