Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
akoska07 #20890 üzenetére
Nekem még az egyik gépben együtt van a régi konfigom (EP35-DS4 + e8400, alulfeszelve gyönyörűen megy) csak azt sajnálom, hogy a EP45-UD3R lapot eladtam ...., pedig nem volt semmi.
Persze az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy mostanában már nem tud lázba hozni a tuning ....
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
lipi67 #17622 üzenetére
Próbálj kölcsönbe szerezni egy lapot majd egy tápot, hátha azokkal behatárolható a hiba.
Nem tudom, hogy miért, de nekem még mindig a lap gyanús ....Ui.
Arra azért figyelj, hogy tuningra nincs gari ...., ha alapon is mindezt eljátsza a géped, akkor van értelme a garin gondolkodni. -
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
h.adam.92 #16369 üzenetére
"... de azt tudni kell róla, hogy egy igazán kezes darabot fogott ki."
Még hogy "igazán kezes darab", Ez jó .....
Érdekes, a proci előző tulajának (proof88) merőben más volt a véleménye, pedig "nyüstölte" ám szépen a procit.
Nála vajon miért nem volt "kezes"?Arról meg nem is szólva, hogy ezekért az eredményekért igen csak meg kellett dolgoznom.
Ui. Amúgy köszi, hogy betetted a linket.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Gyurma23 #16368 üzenetére
Bocsi, de csak most láttam, hogy írtál ....
"nekem is ilyen procim van, ...mennyi a vége ennek nálad amin még tuti stabil?"
Jelenleg ott járok amit h.adam92 helyettem belinkelt.
De remélem, hogy nem ez lesz a vége, mert nagyon szeretném elérni a 4,9GHz-t, de még csak itt tartok. -
sz.j
nagyúr
válasz
lizakattila #16297 üzenetére
"...tény, hogy aki idekeveredik, az előbb-utóbb eljut addig, hogy 1,7v köré (fölé) merészkedik..."
1,7V ...?
Azért ez sem "törvényszerű", mert én még akkor se adnék a procinak ennyit ha nem síkerűlne ezt 30 percig primézni, pedig 4,9G átlépése a célom. -
sz.j
nagyúr
válasz
tom_tol #15829 üzenetére
Szia.
Én is a lapok közti jobb tuningohatóságról írtam (eredményesebb volt az ud3r), nem a prociról ..., bár itt olvastam ezzel ellentétes véleményt is.
-
sz.j
nagyúr
válasz
DroiDMester #15825 üzenetére
Ezt valóban nem írtad, de egy tuninggal foglakozó topikban bátorkodtam feltételezni, hogy azzal kapcsolatban írod .....
-
sz.j
nagyúr
válasz
DroiDMester #15823 üzenetére
"... de hálisten hamar sikerült eladnom azt a übergagyi UD3R lapot!"
Nem szeretnék vitatkozni, de ....
Lehet, hogy kifogtál egy "rossz" lapot, vagy esetleg nem tudtad kellően beállítani ..., de ezzel a lappal sokan "kimagasló" eredményeket értek el. Legyen az akár Q9xxx, akár E8xxx proci.Íme az én tapasztalatom.
4005MHz: P35-DS4 lappal csak 1,088V core feszen ment, míg az UD3R lapommal mindez már 1,072V-on.
Vagy
1,200V core feszen a P35-ös lappal "csak" 4419MHz tudtam elérni, míg UD3R-el 4500MHz-et.Persze ez csak az én véleményem, amit természetesen nem kell elfogadni ....
-
sz.j
nagyúr
Visszatértem a jó "öreg" P35-DS4 laphoz ...
Ha kérhetném, légyszi tegyétek fel a lista VID/BIOS opciójába: VID@4131MHz
(VID=1,1500V) -
sz.j
nagyúr
Sajnos elmúltak a hidegek, ahhoz hogy ez meglegyen valszeg várhatok a következő télig.
-
sz.j
nagyúr
Egy kis alulfeszes csemege .......
1,088V@4050MHz
1,104V@4095MHz, de remélem, hogy ezen tudok még javítani. -
sz.j
nagyúr
válasz
BoogeyM@n. #12981 üzenetére
Díjazom a jószándékodat, de ezért kár volt .....
Mert ha vetted volna a fáradságot és visszaolvasol, láthattad volna, hogy az oldal áttelepítése folyamatban van.
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
lipi67 #12496 üzenetére
"...Csodálkoztam is, mi a fene nem tetszik neked a hűtéseden, hisz szuper.. "
Szvsz is az ..., de ennek ellenére épp ma vettem még egy Ultra Kaze 2000rpm-es ventit, így a nagyon muszáj, már 2db UK 3000rpm-es és 2db UK 2000rpm-es segít be a hűtésbe.
Nem is tudom, hogy az S-FLEX 1900rpm-es ventikkel (köztük van originalt is) mit csináljak (a többi ventiről, pl. NB, nem is szólva).
-
sz.j
nagyúr
Na végre ..., normál hűtéssel is sikerült átlépni a 4,3GHz-t.
Még a végén megkedvelem ezt az us3r lapot ....
-
sz.j
nagyúr
válasz
lizakattila #12405 üzenetére
Köszi
Várom mások véleményét is.
-
sz.j
nagyúr
Itt is megkérdezem, hátha itt kapom meg a próblémára a választ ...
Mitől van az, hogy a 4,8GHz-en futó prime-nél a proci egyik magja az első tesztkörben nagyon ritkán "lépeget" és csak 5 tesztlépésből áll az első kör, míg a másik mag a szokásos módon fut, kb. 10-12 lépéssel.
Íme a kép. -
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
krammerka #12186 üzenetére
".. ha lehet,csinálj légyszíves,a táblázatunkba megfelelő feszekkel készült teszteket."
Van két eredmény, egy régi és egy mai, amit ha úgy gondolod feltehetsz a táblázatba.
1,2V +/-0,01V: 1,200V@4428MHz
Max. FSB: 630FSBÉs ráadásként egy másik mai, de nem listás, eredmény:
1,152VV@4293MHz -
sz.j
nagyúr
válasz
krammerka #12186 üzenetére
Remélem arra is lesz még idő, de most még az új táblázatom "kitöltése" foglal le ... (de ha "bácsizol", akkor nem listás
)
-
sz.j
nagyúr
Egy kis "alulfeszelés".
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
lipi67 #12134 üzenetére
Ááá, ez nem az ., csak sima kíváncsiság, hogy mit tudok még a vasból kihozni.
Annyira nem hagyott nyugodni a téma, hogy újra teszteltem a már tesztelt "új" eredményt ..., és jobb lett.
1,152V@4293MHz -
sz.j
nagyúr
Valamit nagyon "eltaláltam" az EP45-UD3R beállításánál.
Az eddigi p35-ds4 1,136V@4131MHz eredményemet sikerült 99MHz-el megjavítani! -
sz.j
nagyúr
Elég ..., besokalltam!!!
Nagyon valószínű, hogy nem csak az e8400-es procimat hanem az ep45-ud3r lapomat is eladom.
Mert igaz, hogy az eddig újratesztelt régi eredményeimnél lényegesen jobb eredményeket érek el (pl. régi: 1,168V@4266MHz, új: 1,168V@4311MHz ), általában plusz 45-70MHz-el, de hihetetlenül bosszant, hogy nem értem ennek a lapnak a tuningolási-logikáját.
Ráadásul míg megtalálom az "optimálisnak" vélt beállítást, egy-egy teszt olykor 3-5 óráig is eltart ..., mint a fenti is.Szinte biztosra veszem, hogy ez a lap + proci páros, ha nem is sokkal (de még az is lehet), de többre képes, mert azt nem tudom elképzelni, hogy így a kellő ismeretek és tapasztalatok hiányában, az újratesztelt eredmények (kb. tíz) mindegyikénél a maximumot tudtam volna ebből a párosból kihozni....
-
sz.j
nagyúr
válasz
lipi67 #12045 üzenetére
"Beatvathanál 1x, én idétlen vagyok ilyenkhez.. "
Szerintem alapfokú ismeretekkel minden gond nélkül megcsinálható, de ha úgy érzed, hogy nem menne, akkor egy ebben jártas ismerös is jó megoldás lehet. Szerintem megérné ...
Itt találhatsz némi infót.
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
-
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
krammerka #11965 üzenetére
"... akkor légyszíves minden eddigi eredményedet túlszárnyalni..."
Azon leszek, sőt minden remény meg is van rá, mert hasonló körülmények között, eddig kb. 50-70(75)MHz-el jobb eredmények születnek mint az eddigi P35-ös legjobbjaim.
Pl.
Új: 1,152V@4266MHz, régi: 1,152V@4194MHz, vagy
Új: 1,088V@4014MHz, régi: 1,088V@3960MHz.
De az eddigi legbiztatóbb eredmény az 1,072V@3978MHz, mert a régi alig haladta meg a 3,9GHz-et és ha egy kis szerencsével "találok" egy jobb beállítást, akkor a kb. 23°C-os lakásban is meglehet a 4GHz, nem csak a "nyított ablakos tuningnál".
Persze ez igaz lehet a többi eredmény esetében is.
De majd meglátjuk .... -
sz.j
nagyúr
válasz
Főcske #11962 üzenetére
Pedig van egy olyan érzésem, hogy itt már a memók korlátoznak ..., vagy ki tudja.
Talán még megpróbálom az "egymemós" játékot is, hátha.Jó kétnapos használat után azt kell, hogy mondjam, hogy tuningra "csúcs szuper" lap az ud3r (egymás után döntögetem a régi eredményeimet
), pedig a P35-ds4 se mondható rosznak
-
sz.j
nagyúr
Hogy ne legyek "hűtlen" a topikhoz, érdekességképen ide is beteszem az "új" ud3r/F9 lapommal elért validot. Bár még csak ismerkedem a lappal.
-
sz.j
nagyúr
Üdv.
Én csak a melegedésre reagáltam.
Mint mostanában mindig a TRUE Black + SFLEX 1900rpm-es páros hűti a procimat, és az alacsony VID ellenére még nyáron sem volt gondom (lásd a linket, augusztusi).Az teljesen logikus, hogy VID felett nagyobb a fogyasztás, de hogy ua a frekin, az alacsony és a magasabb vid között mennyi lehet a diffi azt nem tudom, de szvsz nem lehet jelentős.
De ez, legalábbis nálam, csak tuningnál jelentkezhet, mert általában 1,088V-on (közel 4GHZ-en) megy a proci, ami nekem mindenre elég. -
sz.j
nagyúr
"... na de nem is fog ott tartani mint az alacsonyabb órajelben(meg ott a melegedés is egyébként...)"
Melegedés?
Hát nem is tudom .., mert a procim vid-je 1,1500V, még sem mondanám túlzottan melegedősnek, ráadásul "megyeget" is.Hogy mit fogyaszt? Na ezt nem tudom ..., de nem is érdekel.
-
sz.j
nagyúr
Akinek nem tetszik az új dizájn, mint nekem sem, annak ajánlom a Loguot.hu-t, ott még a régi van, legalábbis egyenlőre.
-
sz.j
nagyúr
Max OC:
Valid: 1,424V@5256MHz
És egy kis plusz: 1,424V@5265MHz -
sz.j
nagyúr
A mai nap "levezetéseként" egy kicsit "játszadoztam" és ez lett belőle
:
-
sz.j
nagyúr
válasz
krammerka #11209 üzenetére
Ha az M3-on nem csak Hatvan hanem Hetven is lenne, akkor, kb. féluton "járok"...
@ tom_tol
Látom poénkodni rögtön megjelensz, máskor meg alig ...
Amúgy nem "kigunyolni" ám az "időseket", mert a (magasabb)kor ugyan egy kicsit kellemetlen, de nem szégyen .., sőt ezt "meg is kell ám érni". -
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
darál0w #11070 üzenetére
Egyelőre "csak" 4833MHz-ig, majd ha jó hideg lesz valszeg folytatom .....
-
sz.j
nagyúr
Max. OC: 5193MHz
-
sz.j
nagyúr
válasz
akoska07 #10896 üzenetére
Csináltam egy másik tesztet, így korrekt, itt már mindkét progi 1,20V-ot mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest