- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #20724 üzenetére
Biztos nem rossz eredmény egy magfeloldott procitól.
Csak furcsa ilyen feszhez ekkora órajelet látni. Na régen volt már AMD a közelemben.Megjegyezném hogy talán lehetne az új i7-eseket is újra Prime95-tel tesztelni, mivel abból is van AVX verzió.
Nálam még 1-2 fokkal jöbban befűtött, mint a Linx. -
lizakattila
senior tag
válasz
gyuszito #20704 üzenetére
Azokban a játékokban, amik kihasználják a több magot, ott talán hozna. Viszont sok játék még mindig jobban díjazza a magasabb órajelet (főleg régebbiek).
Nekem is az a véleményem, hogy innen már platformváltáson kellene gondolkodni.
Ez csak pár szintetikus teszt. De már a legkisebb i3-ak is gyorsabbak, pedig itt a q6600 az alja, ami a mai napig nem egy gyengére sikerült darab volt. -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #20453 üzenetére
Faxa kis lap. Nézegettem én is a Biostar lapokat, visszahúz a szívem nekem is.
De mutatok valamit: LINK
Egy ilyet kaptam ma, hoy próbáljam ki, működik-e. Besz..rás, de működik.
16Mb ram, 540Mb HDD, asszem 486-os cucc. Beépített nyomtató... stb.
Tiszta komoly. Egyik kollégám kukázta, szó szerint. Már ki volt dobva. -
lizakattila
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #20422 üzenetére
Én is sajnálom a régi kis E7400-am.
Ezt tudta: link -
lizakattila
senior tag
válasz
BlackSwan #20419 üzenetére
Elsőként a memória szorzóját (System Memory Multiplier) állítsd olyan értékre, hgoy az alatta lévő érték minnél közelebb legyen a 800-hoz. Ez a memória órajele és lehet azok nem bírják az iramot.
Valamint a feszeket állítsd be manuálisan a mellettük lévő értékekre.
A cpu vcore mehet 1,25-re, illetve az MCH-ank is adhatsz 1,2v-ot (mindezt persze csak ha rendesen tudod hűteni).
Ilyen beállítások mellett kezd el emelni a a Frekvenciát. Én így kezdeném, megnézném, hogy ilyen fesz mellett, mondjuk mnnyit megy a cpu, ebből már lehetne következtetéseket levonni.
(Remélem nem írtam nagy hülyeséget és jól emlékszek még vissza a 775-ös tuninra.) -
lizakattila
senior tag
Szép napot Mindenkinek!
Úgy látom egy kicsit pang a topik.
Lassan tessék átszellemülni, jönnek a hűvösebb időszakok, lehet tuningolni.(Mondom ezt én, aki szinte csak dolgozik és olvasgatja a PH-t és a híreket a gépen.)
Tessék legalább életjeleket adni. Szoktunk itt beszélgetni is és nem csak a tuningról... -
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #20317 üzenetére
Hali!
Egyelőre mehet ez a MaxOC kategóriába, hogy ott is legyen valami.
-
lizakattila
senior tag
Egy kis SuperPI javítás.
Akoska, mail ment, mehet ez a listába majd. -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #20198 üzenetére
SuperPI képet pótoltam mail-ben. Az előzőben véletlenül a thubmail-es képet csatoltam.
A 4,7G-s eredmény még nem is a listára készült, de köszi, hogy felraktad. Majd pótolom/javítom.Szerk: a 2. és 3. tesztnél a feszültség értékeket nem lehetne úgy módosítani, mint a többi táblázatban? Tehát mondjuk 1,15-1,3v a harmadik pedig 1,3v+. Mert így elég sok "lépésköz" kimarad. (Lehet, hogy Te is így gondoltad, csak nem így van beírva a táblázatba.
)
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #20175 üzenetére
Köszönjük szépen!
A SuperPI meg különösen jó ötlet volt.
Egyetlen apró észrevétel. Az 1,1v az nem lesz egy kicsit kevés?Ezen a feszen kb a gyári turbo órajelre képesek ezek a procik. Tehát szerintem itt olyan 3,7-3,8GHz-et tudnak. Én személy szerint örülnék helyette egy 1,15v körüli opciónak. Aki ott megcsíp egy 4G+ órajelet, nah az már szép.
-
lizakattila
senior tag
Ennyi volt eddig, amin teszteltem.
-
lizakattila
senior tag
válasz
lizakattila #20131 üzenetére
-
lizakattila
senior tag
Nah, végre megjöttek az új memóriák, összeállt a gép.
Úgyhogy gondoltam lövök 1-2 gyors tesztet.[ Módosította: KrAt ]
-
lizakattila
senior tag
Jah, Neked Giga lapod van. Akkor ott lehet Dynamic Vcore néven van.
Ez azt jelenti, hogy beállítod a procifeszt autora és ennek segítségével vagy adsz a feszhez, vagy csökkented azt. Így megmarad az energiagazdálkodás (fesz visszavétel) is a fix cpu fesz beállítással szemben.
(Pl 40-es szorzóhoz beállít auton 1,25v-olt, akkor dvid-del -0,05v és így máris csak 1,2v-ot kap a proci.)
Viszont érdemes óvatosan bánni vele, mert ha túl sokkal csökkented, akkor lehet, hogy idle fogja nagyon visszavenni és az lesz kevés. -
lizakattila
senior tag
De rég jártam errefelé....
Apránként zajlanak itt az események.
A reggel volt egy kis ráérő időm, úgyhogy az 1,25v-os kategóriába csináltam eg új eredményt.
Ákos, ha ráérsz cseréld már majd ki erre. -
lizakattila
senior tag
Boldog Új Évet Kívánok Minden Fórumtársnak!
-
lizakattila
senior tag
válasz
Borokafa #19399 üzenetére
Én úgy tudom, hogy E8200-ból csak C0 steppinges volt, E6400-ből volt C0/E0 (de javítson ki valaki ha tévedek).
Max fsb-nél valahol itt kezd, ennyit tudott az enyém anno, és ez egy teljesen átlag példány volt. -
lizakattila
senior tag
válasz
Borokafa #19389 üzenetére
Én is azért sajnálom a kis i3-t. Ezzel aligha fogok látni valaha is 5GHz+t.
Majd a Buldózzerrel visszaváltasz amd-re.
Mostanában én meg ilyenekkel "bohóckodok".
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #18800 üzenetére
Ezért cseréltem én is most le a cuccost. Az többi rendszerhez képest most tényleg jó áron lehet venni i7-et. Ha valaki nem csúcs szuper, tuningos darabra hajt, hanem megelégszik egy átlagos darabbal (mint én is
) akkor szerintem most tényleg megéri váltani.
Ezen a cuccon meg még bukni sem lehet annyit, mert elég jól tartja az árát. Nem mondom, hogy x időn belül nem mehet még lejjebb, de biztos, hogy még pár évig nem lesz "eladhatatlan" kategória. -
lizakattila
senior tag
válasz
Borokafa #18794 üzenetére
Egy utolsó eredmény mára: 4010MHz@1,3v
Nem egy tuningbajnok, de jó lesz ez nekem.
-
lizakattila
senior tag
-
lizakattila
senior tag
válasz
krammerka #18788 üzenetére
Hát igen, ki kell tapasztalnod ezt is, hogy mit szeret.
Legfőképp arra figyelj, hogy a QPI órajelét tartsd 4GHz alatt (addig ált. nincs gond vele). Lehet megy fölötte is (ha megy, akkor nyugodtan növelheted azt is, mert jó hatással van a memória sebességre), de egy bizonyos órajel fölött ez is okozhat instabilitást.
A ramokra akkor éri meg áldozni, ha esetleg i5/i7-et tervezel. I3 szériához én azt mondanám fölösleges gyorsabb ram. Eget rengető gyorsulást/javulást nem fogsz elérni nagyobb órajelű ramokkal sem. Ezt azzal magyaráznám, hogy sajnos az i3-ak memvezérlője lesz a szűk keresztmetszet. Hiába hajtanád 2000MHz-en a ramokat, sokat nem gyorsulnának.
Inkább nézd meg, hogy ezek a ramok mire képesek (magasabb órajelre, esetleg szorosabb időzítésekre).Én meg közben néztem egy Max BCLK-t. Egyelőre ennyi jött össze. Ha valamelyikőtök majd ráér ezt is berakhatja a táblázatba egyelőre.
-
lizakattila
senior tag
-
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #18758 üzenetére
Nah, csak nem nyugodtam. Sejtettem, hogy a hiba nem csak a készülékben van.
Kicsit módosítottam a beállításokat.
3610MHz@1,152v -
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #18755 üzenetére
Há' Te hogy tartasz már?
Megvan még a konfig vagy eladtad/elcserélted már?Bakker, itt rohadok melóba - még holnap éjszaka is, vasárnap meg örülök ha reggel hazamegyek és kipihenem magam a hétfői melókezdésre - semmi időm kicsit játszadozni a géppel.
Pedig már szívesen belemerülnék pár órára mélyebben az i7-ek "lelki világába". -
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #18752 üzenetére
Hát ez van. Most nem nyultam bele úgy, mint a "kis" i3-mal.
De nem panaszkodom, alapból 1,28125v-ot adna neki; így gyári fesz alatt majd egy tized volttal közel +1GHz ez is.
Kicsit lehiggadtam én is, most nem hajtott annyira, hogy csúcsszuper darabot szerezzek. Örülök, hogy összeállt a konfig (így is 30+k-ba vot a váltás), inkább mostmár használni szeretném.
Tuningolni meg ezt is lehet, max nem akkora nagy eredményeket érek el. -
lizakattila
senior tag
válasz
darál0w #18750 üzenetére
Jaja, újra nem telne nekem.
Semmi infóm nem volt róla, az előző tulaj sem tudott semmit mondani - nem foglalkozik ilyenekkel, hogy kitesztelje.
Ez van, ez így megy ennyit. Egy tejesen átlagos darab, de nekem tökéletes. Szinte alapon is elég lenne számomra mindenre. Na de hát tuning nélkül... -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #18728 üzenetére
Szerbusz Barátom!
Kössze! Majd még csiszolgatok rajta, szerintem menni fog az kisebb feszen is.
Én is hulla vagyok (éjszakás vagyok a héten, nem nagyon volt kedvem, erőm kísérletezgetni, pedig nagy volt a kísértés), de majd szánok rá időt.
Egyelőre így még annyira megismerni sem tudtam, mit tud az i7, kb összeraktam és egy órát voltam gépközelben.
A ramokra én is kiváncsi leszek. Jövő hét körül várható, hogy lesz időm beszerválni egy 3. modult.Természetesen én is úgy gondoltam, hogy majd, ha lesz időd/kedved fölrakod a táblázatba.
-
lizakattila
senior tag
válasz
lizakattila #18725 üzenetére
Az adatok:
Gigabyte EX58-UD4P, Core i7 920 (D0), Xigmatek Red Scorpion, 2*2Gb Kingmax Hercules
Fpo: 3001A102 -
lizakattila
senior tag
Jó estét Mindenkinek!
Kicsit lendítsük fel a topikot.
Új szerzeményem: kb 15 percem volt állítgatni a dolgokat, a teszt meg futott magától.
Core i7 920 3600MHz@1,23v
Majd még finomítok rajta, ez így az első próbálkozás hasra ütésre az első ilyen rendszeremmel.
Sajnos egyelőre csak 2*2 giga rammal, nemsoká jön még hozzá két giga, hogy menjen a tri ch.Akoska, majd nyithatsz egy új sort, ha befér valamelyik kategóriába (most hirtelen az i7-nél nem néztem meg a feltételeket
).
-
lizakattila
senior tag
EZ azért elég nagy baki (ha valaki még nem olvasta volna).
Még jó, hogy nem kezdtem el elgondolkodni a cserén egyelőre, (nem mintha anyagilag annyira megengedhetném magamnak, max ebből is valami kisebb példányt majd). -
lizakattila
senior tag
Szia!
1,57v körül mentek a ramok. Nagyjából ez a valós fesz is, mert régebben kimértem.
Bár, ahhoz, hogy mindennapi használatra is lehessen így használni, ahhoz még kéne nekik adni, szerintem.
24/7-ben 1600@CL8-8-8-24 1,51v-on használom. Bőven elég az is mindenre.Szerk: ha meg lesz az SB rendszered, akkor a minimum, hogy ide is dobsz pár eredményt róla.
-
lizakattila
senior tag
Nah, jelentem, megjöttek a Kingmax Hercules ramok.
Gyárilag 2*2Gb 1600@CL9-1,5v.
Jelenleg 1600@CL8-1,5v.
2000-en CL9-10-10-28-cal 1,6v-on simán feláll a rendszer, bár ezt már valszeg nem tudom 1,65v alatt stabillá tenni, de akkor is jók lesznek ezek szerintem. )Képek majd, ha ráérek egy kicsit tesztelni.) -
lizakattila
senior tag
válasz
krammerka #17978 üzenetére
Nehogy azt gondold, hogy én nagyon el vagyok eresztve.
Sikerült 1-2 dolgot eladnom, aztán azoknak az árából kijön a memória. Mindig csak így tudok új dolgot venni, hogy az előző megy (maximum egy nagyon keveset tudok hozzá pótolni, ha muszáj).
Ezzel még én is elleszek egy darabig, aztán ha teljesen bejutott az új generáció meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok, így gondolom én is. -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17974 üzenetére
Te sem tudsz aludni?
Lehet, hogy máshonnan olcsóbb lett volna, de nekem még nem volt bajom velük. Lehet, hogy csak csütörtök körülre érnek ide, mert (írtam) nem futár hozza. Ekkora kis tételnél nem akartam még + 2,5k-t fizetni a szállításért (sógorom meg ingyen fuvarozza).
Hogy on is legyek: Max OC (plusz 1 blck az előzőhöz képest)
-
lizakattila
senior tag
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17958 üzenetére
Nah, rosszul tettem fel a kérdést.
Tehát arra gondoltam, hogy valami olyanféle sorozatszám, amiből lehet valamennyire következtetni a rajta lévő chip tipusára, esetleges benne rejlő tartalékokra - mint pl prociknál az fpo.De nem offolom tovább a topikot, sry az eddigiekért is.
(#17957) Borokafa: Jófélék. De ezek Kingmax Hercules ramok, legalább is gugli ezt dobta.
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17950 üzenetére
Csak futólag nézegettem tesztet. Meg, mint írtam, nálam inkább a személyes vélemény a nyerő. Lett volna hirtelen egy ilyen alternatívám is.
De szerintem nem kínlódok most tovább, hanem elhozok egy HyperX kit-et (mivel gyorsan kell és az van) és bízom a szerencsében, hogy hátha valami jobb példányokat fogok ki. (Kár, hogy a ddr3-asok már közel sincsenek olyan jók, mint a ddr2-esek.)
Ha meg nem olyan jók, akkor mennek a háztól, és rendelek egy ilyen kit-et. -
lizakattila
senior tag
Nem teljesen ide tartozik, de inkább itt kérdezném, hogy EZEKről valakinek személyes tapasztalata? (Természetesen teszteket én is tudnék nézni, de azoknak sokszor annyi a valóságalapja, mint tyúx@rban a c vitamin. Ramos topikok meg nem nagyon pörögnek mostanában.)
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17936 üzenetére
Az eredeti szöveg mintha nem teljesen így lenne.
Inkább ramot kellene szereznem. Holnaptól nincs gépem.Végül is, ha február környékén bejönnek az olcsóbb i3/i5-ös SB procik, semmi sem lehetetlen. Egyelőre ezek az új 2500/2600k procik naon drágák nekem.
Szerk: na jól megszerkesztgettük, a végén majdnem ugyan azt írtuk le.
-
lizakattila
senior tag
Látom, Neked 4*2 giga van belőle.
2*2 gigát nem próbáltál még együtt, hogy úgy mit mennek. Mert még lehetőség is van cserélgetni a modulokat. Én kíváncsiságból biztos megnézném, hogy mennyit megy "csak" két modul együtt és melyik a legjobb 2 példány.El lehetne vele szórakozni egy darabig.
-
lizakattila
senior tag
Pedig nekem eddig a Kingston Hyperx kitjeiről más volt a tapasztalatom. Legalább is a ddr2-es kitjeik azok még nagyon jók voltak.
Amiket még nagyon szerettem azok a CSX-CEC ramok voltak. Volt belőle anno 2*1 giga 1066-osom és 2*1 giga 800-asom. A 4 modul egyszerre simán ment együtt 1000-en cl4-ben. Úgy, hogy az 800-as kit túl élt egy villámcsapást.Ha látod, hogy az apróban geil ramokat hirdetek, akkor nem jöttek be és szinte biztos, hogy keresni foglak.
-
lizakattila
senior tag
-
lizakattila
senior tag
válasz
sgteam #17724 üzenetére
Most már egyre több cikk, infó jelenik meg az SB-kről. Sőt, már előrendelésben itthon is megvásárolhatók, ill egyre több p67-es lappal is előrukkolnak a gyártók. Mondjuk az árak nem túl kecsegtetők. Egy 2600K 80eFt körül mozog.
(#17723) krammerka: Az tényleg nincs olyan rossz árban (a jelenlegi viszonyokhoz képest). De erre csak azt tudom írni, hogy Nekem elvileg holnap jön egy 2*2Gb-os 1600-as DDR3-as kitem (vadi új 10 év garival) 10eFt-ért. Tehát nehéz okosnak lenni, hogy mit éri meg venni.
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #17693 üzenetére
Azt mondanám, hogy a 2. (tehát add el és i5). Tuningban nem fogsz hiányt szenvedni úgy sem és hidd el, nem unalmas. (Tesztelheted a procit, gyakorolhatsz a ramokkal. Ha mindezekkel végeztél, megnézheted, hogy mekkora qpi-vel hogy megy a cucc... stb.)
Viszont ebben az esetben abba bele kell nyugodni, hogy ide nincs annyi féle proci, mint 775-be. Lehet itt is cserélgetni, mert van pár féle, de azért közel sem annyi, mint c2d/c2q-ból. -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #17678 üzenetére
Lehet bizony, mivel itt nem kell odafigyelni a ram/uncore/qpi arányokra (mivel itt az uncore szorzó fix).
Én is pont a ramokkal szórakoztam ma. Ahhoz képest, hogy 1333@CL9-esek, 1900-on cl9-ben, 1,64v-on feláll a rendszer simán, 1800 körül ugyanilyen beállításokkal meg még stabil is talán.
Ha nem szeretnék 2*2 gigát még lehet el sem adnám őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autós topik
- Brave
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fedora Linux
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest