Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Asszem PH tesztben olvastam hogy unlockossal helyettesítettek több procit teszteléskor.
Bios-ból beállítható fixen 6x. Legalábbis EP35C lapon lehetett.Megfelelő teljesítmény/ár mellett a legnagyobb szorzótartományt E6850-nél találtam 6-9 (x333).
Talán majd az E6950 6-9,5x lesz a megoldás, vagy ha lesz 3.33 Ghz-es ebből a szériából akkor a 6-10x.Az a probléma (ahogy itt korábban írta egy topictárs), hogy a hőleadást/teljesítményfelvételt a frekicsökkentésn mellett erősen befolyásolja a CPU-nak adott fesz is.
A gyakorlatban is kipróbáltam:
Az FSB manuális beállításánál (333) csak a szorzót veszi le az energiatakarékos lap. Számit ez is, de csak pár fokot.
AUTO módban, ha bekapcsolom a DES-t 1,3 - > 1,03 azaz negyed voltnyi feszcsökkentést produkál a lap.
Miközben a proc 5,4A-t eszik alapjáraton. Ez 10Watt és további 3-4 fok proc hűtőtől, háztól függöen.Tudom, hogy a lapon is be lehet állítani valami "reduce voltage" funkciót, de nekem sehogysem müxik automatán DES szoftver nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest