Hirdetés
- Színes AirPods prototípusok bukkantak fel
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
éN79
addikt
válasz
MATEO6600
üzenetére
Ahol vetted, ott mondjuk úgy vagy nem túl korrektek, vagy hmmm... szeretnek kockáztatni.
Sajnos a lapod manuálja nem tér ki a bios beállítások taglalására, esetleg a lapod topikjában valami plusz info?mod: ne is keress a biosban tuning opciókat, tökéletesen kihagyták belőle a tuningbeállításokat. Max. valami software-es megoldást használhatnál, ha van hozzá valami.
-
éN79
addikt
válasz
MATEO6600
üzenetére
Én az abit oldaláról a pontos bios beállításokat próbáltam becserkészni, de nem jött össze.
Jogos, a 9x300 nem kevés valóban, így akkor 200->266-ot állíts be elsőre, bár ha a lap és a ramjaid bírnák az iramot, a proci se igen korlátozna benne, még alapfeszen sem, és még csak nagyon meleg se lenne, gyári hűtővel is bírná. Persze némileg jobban melegedne mint alapsebességen. A táp pedig tényleg hagy némi kivánnivalót, de hát te tudod.
-
éN79
addikt
válasz
MATEO6600
üzenetére
A lapod manual-ja nem valami bőbeszédű, így kvázi tippelve: az Advanced BIOS Features v. az Advanced Chipset Features környékén kellene szerintem keresnek az "FSB" beállításának lehetőségét, ahol is jelenleg 200-ról 300-ra kellene állítanod, így elvileg a procid, a lapod és helyes cpu:dram arány esetén a ramod is bírná.
-
éN79
addikt
válasz
tibi.szabo
üzenetére
Pedig mindent leírt, amit és ahol a biosban be kell állítanod.

-
éN79
addikt
Ez nagyon ott van! Viszont szerezhetsz "postagumit", abból nem kell ilyen sok, igaz vastagabb, ergo ronjtja valamelyest a légáramlatot.
(Kár hogy anno nem fényképezte le eddig legvadam moddomat, amikor egy Puma cipő fűzőjével szerkesztettem rá egy 12-es ventit a bordára.
) -
éN79
addikt
válasz
mazda626
üzenetére
Én igaz csak szolid 400-as FSB-n használom a procim, viszont mind az EIST+C1E valamint a VT is aktív.
A VT hardveres gyorsítást ad a virtuális technológián alapuló programok részére, mint pl. a Microsoft Virtual PC-je, aminek az a lényege, hogy éles OS alatt létrehozhatsz elvileg bármilyen 32 bites virtuális gépet akár WIN akár Linux operációs rendszerrel. Magyarul egy futó OS alatt elindíthatsz egy másik rendszert, pl. XP alatt egy Vistát vagy fordítva, és azt kvázi teljesértűen használhatod. Azért kvázi mert pl. a virtuális pc-n a rendszererőforrások többsége emulálva van, így 3D alkalmazást badarság lenne alatta futtatni. -
éN79
addikt
válasz
cellpeti
üzenetére
Nálad is számolja ezekszerint a várható ram sebességet, olyan beállítást keress akár a strappel való szórakozással együtt, ahol 800-lesz a sebesség, lévén annyinak kellene lennie.
Talán a System Memory Multiplier alatt tudod állítani, ha tudod akkor 1066-ra kellene tenned, így 400-as FSB esetén a ram 800-on járna (elviekben).
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
cellpeti
üzenetére
Sajnos tényleg nem ismerem ilyen mélységekben a lapod biosát, majd Qru tudni fogja szerintem mit kell még beállítani. Nálam amúgy minden alapfeszen, 400-as FSB és a ramok 533-ra állítva így 800-on járnak 2.05V-on, bár a vitesták bírják az 1000-et 2.1V-on, de a kis 667-es MARS-ok már nem annyira.

A CPU frekijét nem tudod AUTO-ról valami manuális megoldással belőni?
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
cellpeti
üzenetére
Közben letöltöttem a lapod manuálját, a cpu sebességét (fsb) az ''MB Intelligent Tweaker (MIT) menüpont alatt a CPU Host Clock-ot enable-re kell állítani és a CPU host frequencyt mondjuk a másik topikban jelzett 266->400-ra,
a Memory Frequency-t meg 533-ra. [link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Színes AirPods prototípusok bukkantak fel
- Projektor topic
- Ford topik
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Minden korábbinál jobb lett az új Cinebench tesztprogram
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max