Hirdetés
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- VoLTE/VoWiFi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android szakmai topik
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGArtist
tag
Üdv mindenkinek!
Még friss vagyok a témában, 2 napja kezdtem hozzá a procim tuningolásához, mivel olvastam itt a prohardver-en egy cikket arról, hogy az E6300-asok és az E6400-asok jól húzhatóak. Nekem egy ASUS P5B alaplapom van, 2GB 800MHz DDR2-es Zeppelin RAMom, egy Intel E6420-as procim, és egy Gigabyte GeForce 8800GTX-em. A cikkben olvastam, hogy feszültségállítgatások nélkül simán bírnia kéne a 400-as FSB-t 8-szoros szorzóval, na most nekem ahhoz, hogy a 400-as FSB-vel, 7-szeres szorzóval egyáltalán el tudjam indítani a gépet, reggel óta szenvedni kellett. Ugyanis azt csinálja a drága, hogy FSB állítás után újraindul gép, és fekete képernyő, ventik pörögnek, de a monitor villog stand-by módban. Sikerült feszültségállítgatással végül 2800MHz-re felhúzni, így stabilan megy, viszont az már fura, hogy a North Bridge-nek muszáj kiadnom az 1.40V feszt (van 4 választási lehetőségem itt, 1.20, 1.40, 1.55, meg még egy, nem jut eszembe). Ha 1.20-on hagyom, akkor 1x-esre csökken a PCI-E sávszélem, 16x helyett ... még nem is lenne baj, ha kiadnám az 1.40-et, viszont így elkezd valami írdatlanul sípolni a gépemben, fogalmam sincs miért. A helyzetet az oldja meg, ha NB-t 1.40V-re rakom, viszont FSB Termination Voltage-t visszaveszem 1.30-ra. CPU freq. ugye 400MHz, DRAM 800MHz, PCI-E 100MHz, PCI Clock Sync 33.33, memóriának 1.8V-t adtam, magasabb feszen nem indult a gép, szintén fekete képernyő, és monitor stand-by mód; Spread Spectrum kikapcsolva, proci mag feszültség 1.35V (ennyit bír max a gyári procidoboz szerint), SB VCore 1.5V, és Intel CH 1.057V. Most azt szeretném kérdezni, hogy vajon miért nem tudom feljebb tornázni az FSB-t anélkül, hogy a gépem meghalna tőle? A cikkben is gyári hűtéssel felhúzták 425FSB-ig 8-szoros órajelszorzóval ... előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Mozilla Firefox
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- BestBuy topik
- Óra topik
- Milyen autót vegyek?
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bundle topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Thunderbolt Display (picit beégős!)
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest