- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pethYeti
addikt
Comodo-ba hol rakjam kivételek közé az XAMPP-t hogy ne blokkolja 1600*??
-
blattida
nagyúr
Végig görgetted a defense+ szabályokat?
Amikor fölraktad az ötös comodot, leszedted rendesen a 2.4-es? Úgy értem, hogy eltávolítottad és takarítottál is utána?
Ez is bekavarhat...Ha nem, akkor például az ingyenes revo uninstallerrel szedd le a comodot és takarítsd ki a nyomait is, majd utána csinálj egy tiszta telepítést!
-
blattida
nagyúr
Azt akarod mondani, hogy nincs clt.exe-re vonatkozó szabály sem a tűzfalnál, sem a defense+-nál, valamint a clt.exe nincs a megbízható fájlok között és proaktív konfigra van állítva a comodo és csak 30 pontot ér el a leak-teszten?
Valami nem stimmel...nézd meg alaposabban...
-
azse
csendes tag
Sziasztok.Én eddig a Comodo 2.4-es verziót használtam,most áttértem az 5-ös verzióra.Csak a tűzfal proactive van telepitve.Tűzfal-biztonságos módra,defense+ szintén biztonságos módra van állitva,sandbox kikapcsolva.Lefuttatam a tesztet,az eredmény 30/340.Mit lehetne még beállitani,hogy jobb legyen az eredmény?
-
riki
senior tag
Elnézést ,hogy itt kérdezem ,de az új Dragon már elviseli a Wot-ot ? Mert az előző verzió hiába támogatta a bővitményeket , a Wot telepités után nem müködött.
-
SLYM
veterán
comodo dragon a böngésző. van a linkeknél, bal oldalon egy jel. pl a PH előtt ez egy gömb alakú valami (itt azt írja, hogy a webhely valódiságát nem ellenőriztük). van viszont amikor ez megváltozik. pl amikor egy bank oldalára felméssz, akkor általában az oldal titkosított, és egy zöld csukott lakat ugyanez a jel, ami a PH-n egy gömbszerű valami (itt azt írja, hogy a webhelyet a xyz ellenőrizte). és van még egy. mikor ez a zöld csukott lakat piros, nyitott lakatra változik (már nem emlékszem pontosan, hogy akkor mit írt ki, de valami olyasmit, hogy ugyanez az xyz ellenőrizte, csak az adatokat másik is láthatják. valami ilyesmit írt ki)
namost a piros jel akkor jött ki, mikor egy bank oldalán voltam. ez elég gáz nem? nem mintha sok pénzem lett volna rajta, csak érdekel, hogy ez mitől volt, meg, hogy lehet-e ettől valami bajom?
-
törölt tag
válasz
blattida #4464 üzenetére
Érdekes ez a téma amit felhoztatok.
Ám még ha nyitva is van, vagy láthatatlan vagy nem, de még ekkor sem jöhet be akármi, csak a megadott alkalmazás.
Megnéztem a Comodo naplóját. Akkor a képeken pont azt látom amit írsz? Nálam a 48937-es port van jelenleg megadva az utorrentnek. Az első képen engedte az utorrentből hozzám érkező kérést, a másodikon nem az utorrenttől jött a kérés és blokkolta.
-
SLYM
veterán
szeretnék telepíteni egy adblock-ot az új 6.0.0.10-es comodo dragonhoz. ezt találtam a neten. ez biztonságos? azért kérdezem, mert mikor fel akar települni ez a kérdés jön ki: a kérdés képe. minek kell ennek a böngészési előzményeim és főleg az adataim az összes webhelyről? ez biztonságos?
blattida igen. már fel is ajánlotta a böngésző a frissítést
-
blattida
nagyúr
válasz
nem100girl #4467 üzenetére
Nem, csak beállítás kérdése, mert vagy a láthatatlan portok varázslójában engedélyezed a bejövő kapcsolódási kéréseket, vagy engedélyezed a utorrent forgalmát mind a két irányba, a kiválasztott porton.
-
blattida
nagyúr
válasz
nem100girl #4465 üzenetére
Láthatatlanná kellene tenni a portot a láthatatlan portok varázslójával.
Egyébként elméletben támadható vagy azon keresztül...az egy más kérdés, hogy a tűzfal megvéd, de az a legjobb, ha a portok láthatatlanok. -
nem100girl
csendes tag
válasz
blattida #4464 üzenetére
Kösz a választ, egyébként ide írtam be http://www.t1shopper.com/tools/port-scan/ a CIS által a kliensnek megnyitott port számát és nyitottnak látja. Ezért érdekelne ha ez nyitva van, a torrent kliensben hozzám kapcsolódottaknak pedig nyilvános az IP-m és ez a port is, akkor elméletben ezen keresztül támadható vagyok-e.
-
blattida
nagyúr
válasz
nem100girl #4462 üzenetére
A portot csak a megadott alkalmazás számára nyitjuk ki, egyébként pedig láthatatlan lehet.
Ám még ha nyitva is van, vagy láthatatlan vagy nem, de még ekkor sem jöhet be akármi, csak a megadott alkalmazás. -
nem100girl
csendes tag
Néhány hete használom megelégedéssel a CIS-t, semmi gondom vele, inkább egy pusztán elméleti kérdést szeretnék feltenni. Ha túl nagy hülyeséget kérdezek, akkor már előre bocs. A napokban felmerült a zárt és nyitott portok kérdése plusz torrent kapcsolat.
Tehát lezárunk minden portot a CIS-ben, majd nyitunk egyet a linkelt szigorú beállításokkal a torrent kliensnek. Mondjuk legyen a 44444-es port. A hálóra közvetlenül csatlakozunk, pl adsl modem és nem router mögül.
Miután elindítjuk a torrent klienst és le-fel töltünk, a hozzánk kapcsolódott userek látják az IP címünket és a 44444-es nyitott portunkat. Tényleg csak elméletileg feltételezve, ilyenkor ezen a porton védtelenek vagyunk a csúnya gonosz hacker támadásaitól? Tehát minek a sok szigorú beállítás, port rejtegetés stb, ha a 44444-est meg kinyitjuk? Remélem nem túl nagy csacsiságot kérdeztem.
-
SLYM
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #4452 üzenetére
tehát akkor ezeket engedélyezhetem ugye? meg akkor ezt a windows defendert valahogy le kellene tiltanom? ha igen, akkor azt hogy tehetem meg?
-
szmi
tag
válasz
#75912448 #4453 üzenetére
Hello!Proactiv nekem is,tűzfal-biztonságos mód,defense+-biztonságos mód,sandbox-bekapcsolva,antivirus-állapottartó.Az antivirusban a beállitásoknál a valósideljűnél a heurisztikust mire kell állitani?Nekem alacsonyra van.A kézi vizsgálatnál minden ki van pipálva és itt a heurisztikus közepesre van állitva.Igy jó?
-
szmi
tag
Halihó!Müködik az általad leírt megoldás nálam is,igy már nekem is láthatatlan minden port.Az Utorrent is megy hibátlanul.Viszont a CLT-n nekem csak 140 jött össze.Regger, leírnád a beállitásaidat?Köszi!
-
törölt tag
válasz
#75912448 #4447 üzenetére
Sikerült megoldani a saját problémám.
Leírom, hátha segít valakinek a jövőben.
Nyitott 135 és 445 port bezárása: Win7 alatt nálam a fájl és nyomtató megosztás kikapcsolása segített.
Nyitott 912-es port: vmware-authd.exe letiltása mikor kifelé szeretne menni. Ez a VMWARE egyik szolgáltatása.Ezek után a középső portvarázsló használata mellett is a zártak a portok, Utorrent aktív, és CLT is OK.
-
SLYM
veterán
UpdateTask.exe hozzáférést kér az internethez. letiltottam. mi ez? program files mappában Ask.com mappában található a cucc
vannak még hasonlók
windows\syswow64\dllhost.exe
aztán
program files\windows defender\mpcmdrun.exe
-
törölt tag
Comodo-Utorrent kapcsolatról kérdeznék.
Visszaolvastam a topikban és megcsináltam az ajánlott beállításokat:linkA comodo honlapján és ebben a topikban is szerepel, hogy miután végeztünk, a láthatatlan portok varázslót a középső állásba tegyük.
Az utorrent tökéletesen működik, aktív stb, viszont a tesztek nyitott portokat találnak:
Ha a port varázslót a "minden bejövő kapcsolat tiltásra" teszem, akkor már nincs láthatatlan port, viszont az utorrent passzív lesz.
Van tippetek, hogy mit rontok el, vagy mi lehet a megoldás?
-
blattida
nagyúr
Az a legegyszerűbb, ha a sajátgép tisztítása opciót használod, ha egy teljes takarítást szeretnél, egyébként pedig, amit szeretnél, tehát registry vagy személyes adatok takarítása vagy pucolás, azaz a már törölt adatok végleges eltávolítása, esetleg az erőszakos törlés, azaz olyan fájlok eltávolítása, melyek hagyományos módon nem törölhetőek.
Döntsd el, mit szeretnél.
-
SLYM
veterán
COMODO System-Cleaner-t használom. mióta frissült a régiről teljesen átalakult az egész. miket kell megcsinálni egy tisztítás során?
-
fcc
aktív tag
válasz
blattida #4442 üzenetére
Teljesen biztos. Viszont valamiért nem tudtam frissíteni, letöltöttem a legfrissebb verziót.
Sőt "letörölni" se lehetett a régit, valami végzetes hálózati hiba és nem talája .msi telepítőt.
De azért nem is indult el.
A vége, rendszer visszaállítás, májusi állapot. Ott viszont még csak a 4-es volt, jelezget is hogy van friss verzió. -
vv5204
senior tag
" Azért szoktam kikapcsolni, hogy ne kérdezzen annyit telepítésnél,
hamarabb végzek."Az 5-ös olyan sokat nem kérdez alapbeállításokkal, csak ha el barkácsolod.
Sőt, ha van net kapcsolat még kevésbé inzultál, az online ellenőrzés miatt.
Sandbox be van kapcsolva? D+-nál állítgattál? -
fcc
aktív tag
Az 5-ös comodo kikapcsolásával több programnak a telepítője nem indul el. Ha visszakapcsolom a tűzfalat lefut a telepítője a proginak. Azért szoktam kikapcsolni, hogy ne kérdezzen annyit telepítésnél, hamarabb végzek.
Mi lehet a baj, rossz beállítás? Látom van újjabb comodo, de nem frissít a mostani?
-
blattida
nagyúr
válasz
Krystal_s #4436 üzenetére
Szia!
Nem használom a CBU-t, de nem távolította el magát rendesen valamiért, vagy trehány a saját eltávolítója vagy valami hiba volt uninstall közben, nem tudom...
Mindenesetre, hasznos lenne vagy rákeresni a maradványokra a registry-ben, vagy valamilyen rendszerkarbantartót használni, vagy ismételten fölrakni és például revo uninstaller-rel eltávolítani.
Nálam, amikor a fordítás miatt fönt volt és utána leszedtem, akkor nem hagyott hátra ilyesmit, nem okozott problémát a későbbiekben. Nálam xp-n futott, ez lehet, hogy jelent valamit, de az is lehet, hogy nem...
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #4435 üzenetére
Szia ,ezzel kapcs.[link]nem tudnál segíteni ? te nem használod a Comodo Backup progit ? mi miatt nem távolította el normálisan
ha utólag az eszközkezelőben eltávolítom szted az elég ? mert a system32 mappában még ugyanúgy megtalálható az a dll. nem tudom még milyen "szemetet" hagyott maga után. nem szeretnék ezért rendszert ghostolni.
-
Fandango
veterán
blattida nem olyan reg meseltel a Comodo uj fejleszteserol virusvedelemben, van errol valami ujabb info?
-
blattida
nagyúr
A november 28-án megjelenő 1.50-es MBAM-baa belekerült a teljes értékű mellőzési funkció, és ennek segítségével kiküszöbölhető a CIS és az MBAM Pro együttes használata melletti drasztikus rendszerlassulás!
A megoldás: az mbam-ban kivételek közé kell rakni a cis teljes mappáját.
-
moonguru
őstag
-
F34R
nagyúr
válasz
FREE TIBET #4428 üzenetére
A böngésző miért adna ki adatokat ?, az teljesen normális hogy van kifelé forgalma, de comodo 2 way szűrés (outgoing , incoming) nem kell félned.
-
FREE TIBET
csendes tag
Sziasztok.Tudna valaki egy tippet adni hogy a CIS-tűzfalában hol lehet beállítani olyat,hogy a böngészőm ne adjon infót,a gépről stb.Ugyanis a PC FLANK oldalán végeztem egy böngésző tesztet,dragon,és chrome.Mind 2-nél 50%-os eredmény jött ki,próbáltam mindenféle beállítással(amihez mertem nyúlni) ettől többet nem tudtam kihozni belőlük.És azt tanácsolták ott az oldalon hogy a CIS tűzfalában álítsam be hogy ne adjon adatokat a böngésző.Mert jelenleg az op rendszertől kezdve a gép paramétereig mindenről küldi.
-
F34R
nagyúr
Saját leak test-jét is annak látja, egyébként miért nem elég az online? ha minden stealth akkot semmi baj. Comodo Leak Test
Vírusbejelzésnél egyszer kivételek közé! csak egyszer , proaktív mód , tűzfal egyéni beállítás
-
Droid9
csendes tag
Csak egy szimpla eldöntendő kérdés. Nem várok rá csak egy egyszerű, párszavas választ.
Köszönöm! -
Krystal_s
addikt
pár hete feltettem a Comodo Backup-ot h kipróbáljam...tetszett ,de leszedtem ,mert a mentett rendszer mérete ua ,ami ghost-nál 4gb az 15gb lett. annyira még nem néztem át, lehet h van olyan beállítása h jobban tömörítsen...
de most nem is ez lenne a gondom. ma vettem észre h az eszközkezelőben van egy sárga felkiáltójeles eszköz, ami korábban nem volt ott. Virtual Disk Bus Enumerator (driver: c:\windows\system32\WdfCoInstaller01009.dll ) ,amit a comodo backup rakott fel.nem értem az uninstall után miért maradt ott -
SLYM
veterán
eltelt egy hét. dragonról még mindig semmi hír?
-
vv5204
senior tag
Nincs újdonság, kamu az egész.
A program nem frissült, csak a telepítő. Jó mi?
De a valódi újdonság megjelenéséről is van már infó: hamarosan. -
F34R
nagyúr
majd blattida megmondja mi az újdonság
, kivi vagyok
-
HZoli87
veterán
Új verzió: Comodo Internet Security 5.1.37755.1159
Too slow ...
-
lutiy
tag
jött ki új comodo verzió!
Comodo Firewall 5.1.37755.1159
Comodo AntiVirus 5.1.37755.1159
Még nem találtam róla infót hogy mi a frissités!
Program updeton keresztül még nem frissít!
Ha van infótok irjátok! -
pharsan
csendes tag
Hi!
Áttérésnél 4.x-ről 5.x-re van e már olyan verzió, amelyik át tudja venni az exportált beállításokat.
Egyáltalán ez a magasabb verzió képessége?Köszi
pharsan -
joci761
tag
válasz
BlackSeven #4406 üzenetére
Laca hozzászólását kövesd remélem bejön: (#3828)
Bemásolom ide:
Nálam is volt ilyen... Kiírom ide, lehet másnak is jól jön.
A tűzfal beállítások hálózati biztonsági házirendeknél töröld a szabályok közül a system dolgokat.
A láthatatlan portok varázslónál állítsd értesítés bejövő kapcsolódáskor-ra.
Indítsd újra a gépet.
Elvileg rá fog kérdezni a bejövő kapcsolatokra.
Én ott szoktam tiltani a 445, 443, 135, 137, 139 portokat. -
BlackSeven
aktív tag
Hali!
Kérnék segítséget tűzfal ügyben. Nem az én gépemen van és én csak közvetítenék, meg Comodoban nem is vagyok jártas.
Kérdés pedig, hogy hogyan tudok a Comodo tűzfalában a portokat bezárni? A 135-ös port lenne az ami nyitva van a port tesztek szerint, Állítólag valami loc-srv az ami nyitva van és ezt kellene bezárni.
Bocsi a kérdés fura megfogalmazásért, de tőlem is így kérdezték meg.Köszi előre is a segítséget.
-
Droid9
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Nők, nőügyek (18+)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Yettel topik
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest