- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Poco F7
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 16: önfejlesztés önfotós oldalon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
blattida #3899 üzenetére
Ahhoz egy webvédelmi komponens kéne, ami ugye lassítaná a webezést nagy valószínűséggel. Egyébként, nem éppen rossz megoldás a jelenlegi dns-es a CIS-től. Így legalább a legkisebb esélye van arra, hogy szívjon a felhasználó. Persze, a hátránya is megvan.
Azért arra meg kíváncsi lennék, hogy mi is lesz az a nagy dobás. Egyébként mikorra várható?
-
blattida
nagyúr
Ige, de ez megint messzire visz, mert számomra nem a legjobb megoldás, hogy komplett oldalakat blokkolna a tartalom miatt.
Tudom, hogy ez a könnyebbik út és sok felhasználót meg lehet ezzel a módszerrel védeni, viszont az lenne az igazi, ha csak a konkrét tartalmakat blokkolná.
Na, ilyen sem lesz még egy hosszabb ideig.
-
g.gergo
senior tag
-
Hali!
IE8-hoz az egyik legnépszerűbb és eléggé hatékony a Simple Adblock. Egyes usereknél viszont belassítja a netezést...
Fire
-
blattida
nagyúr
A comodo ismét nagy dobásra készül, Melih elmondása szerint a hamarosan megjelenő újabb programverzióban debütál egy új összetevő, melynek köszönhetően a CIS a legjobb detektálású biztonsági program lesz.
Részleteket én sem tudok, d hamarosan föllebben a fátyol.
xyz36
Nem, ilyen irányú tevékenységeket nem végez
A comodo filozófiája ugyanis az, hogy fölösleges már előre dolgozni, csak erőforrásokat használna.
Amikor pedig szükséges, tehát lemezre íráskor, olvasáskor, futtatáskor úgyis jelez, ha szükséges. -
xyz36
csendes tag
Halihó!A mai nappal én is beléptem a CIS5-felhasználok sorába.Nagyjábol be is állitottam a programot viszont azt szeretném kérdezni hogy ez netezés közben ellenörzi-e a megnyitott oldalakat mint a KIS vagy a NIS,illetve a reklámokat lehet-e blokkolni a weboldalakon vele?Köszi!
-
-
-
-
-
blattida
nagyúr
Ha csak a behejezésről látsz infót, akkor nem csinált semmit a fájl a sandboxban, nem futott gyakorlatilag, így nincs is már a sandboxban.
Ha a tevékenysége káros lett volna, a cima visszajelzett volna úgy, hogy "online ellenőrizve: káros"A beazonosított fájloknál szereplő elküldöttek nem az általad elküldötteket mutatja, arra az av résznél szereplő elküldési lehetőség való.
Minden beazonosítatlan fájlt elküld, ugyanis így működik a sandbox, bocs.
-
z44c
csendes tag
válasz
blattida #3871 üzenetére
Megneztem Defense+ esemenyeket: Sandboxba helyezve mint reszben korlatozott. Ha a valasz megjon akkor kirakja magatol a sandboxbol vagy honnan tudom hogy megjott az eredmeny? Amugy ahhoz klepest, hogy sandboxba fut az Osszegzo oldalon azt irja 0 alkalmazas fut sandboxban...
Elkuldott fajlok fulnel meg nekem ne kuldozgessen automatikusan fajlokatcsak azt akarom ott latni amit en tenylegesen elkuldtem... Lehet nagyok az elvarasaim, de szerintem ez igy lenne logikus.
Szoval az eredmenyt hol fogom latni ez lenne a fo kerdes -
z44c
csendes tag
Hali!
Cis 5, Nem beazonositott fajloknal van egy progim. Ellenorzes es kuldes is volt, kb mennyi ido mire reagalnak illetve ez miben nyilvanul meg? Bekuldve fullnel semmi nincs, csak a letrehozasnal a tegnapi datum. Elkuldott fajlok fullnel sincs semmi. Tobbszor probaltam elkuldeni azt irta: Mar elkuldve. Ez bug lenne?
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3861 üzenetére
Kérdés.
CIS final telepítés, adatbázis frissítés után elindítottam rajta a PC teljes
átvizsgálását, majd talált 3 darab kártevőt, amit weben feltöltöttem és
email-be hamis pozitívnek írták.
Amit nem értek, hogy az AV felhője be volt kapcsolva, a heurisztika pedig ki,
mégis az összegzésnél a kártevőt Heur.Suspicious-nak azonosította.
Ha egyszer kikapcsoltam a heurisztikát, hogy lehetséges ez? -
Matthewus
őstag
Én néztem be valamit a telepítésnél vagy tényleg nincs Threatcast?
-
Thusor
őstag
Milyen beállításokkal érdemes használni a CIS 5-öt?
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #3860 üzenetére
Igen.
Automatikusan nem, csak ha a felhasználó engedélyezi az ítélet alapján. -
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #3858 üzenetére
Az elemzés igen, de a későbbiekben helyi elemzés is lesz, így elkerülhető az internet hiányának problémája.
Jelenleg, ha nincs internet, akkor felismeri az av vagy megfogja a defense+.
Egyébként az elemzés végéig mindenképp marad a homokozóban, hacsak a felhasználó másképp nem dönt.Pandáéknál nincs viselkedéselemzés a felhőben, vagy azonosít vagy nem.
Ha egy alkalmazás ismeretlen a cis számára, akkor blokkolja.
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #3855 üzenetére
Az elemzés nem a sandboxban történik, hanem online, a cima végzi.
A homokozó most már megbízható, de a korábbi bugok is inkább a használhatóságot érintették, nem a biztonságot.
A 4-esben voltak gondok a sandboxal, abban, bizonyos körülmények között, kijuthattak dolgok a homokozóból és képesek voltak nyomokat hagyni a valódi operációs rendszeren.
-
Én annak idején próbaképpen használtam a 4-es verziót, de nem győzött meg.
Viszont ez az 5-ös marad. Igaz, ez az egy gép Windowsos, de ez a védelem marad rajta.
Nem a gui miatt, az nem igazán foglalkoztat, hanem maga a program funkciói, össz. benyomása. -
12-es csaj
senior tag
válasz
blattida #3854 üzenetére
Komolyan, ilyen védelem mellett lehetséges, hogy kártevő jusson a gépre?
Amúgy a homokozóban elemez is, igaz?
Megbízható a homokozó, nem bugos?Az avast azért ehhez képest..... Azt remélem, hogy az 5.1-esben javítják a bugok nagy részét; meg lehetne teljes x64-támogatás. A heurisztikában javíthatnának, mert aki veszélyes vizeken jár, az találkozhat/találkozik egy-két aranyos zero-day holmival.
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #3852 üzenetére
Alapbeállítások mellett nem kérdezi meg, hanem egyszerűen ott futtatja.
Jól gondolod, a sandbox elzárja a kártevőket, az éles rendszer biztonságban van.
Átlagos júzernek az ötös cis alapbeállításokon is elegendő, de alapvetően a sandbox miatt.
A heurisztikája jó, sokat lendít a felismerésén, viszont, ha magasra állítod a heurisztikát, természetesen hajlamos fals riasztásokra is.
Az avast nem elmaradott, csak nagyon adatbázisra támaszkodik, az új összetevők pedig csak a fizetősekben elérhetőek, amik viszont elég bugosak, még...
-
válasz
12-es csaj #3852 üzenetére
Hi!
Én már több, mint egy éve használom proaktív beállítással teljes megelégedéssel, még nem volt semmi problémám vele, pedig nem vagyok informatikus sem "számítógépguru", csak mezei felhasználó. Hetente, kéthetente lefuttatom az MBAM Free-t, vagy az Emsisoft Anti-malware-t, de még nem nem találtak semmi kártevőt a gépemen. -
12-es csaj
senior tag
válasz
blattida #3851 üzenetére
Egyébként félelmetesen jókat hallok felőle.
Ha letöltünk valamit, ami neki gyanús, akkor megkérdezi, hogy a homokozóba rakja-e, ez szerintem egész jó.Egyrészt esetlegesen fertőzött fájlt is tudunk futtatni, ha valamire kell (és persze veszély nélkül), másrészt a téves riasztás (értem ezalatt, ha pl. digitális aláírás hiány miatt "riaszt", láttam ilyen screenshot-ot) se okoz gondot (jól gondolom?), mert a sandbox-ban nyilván lehet futtatni az állományt. És ha valóban káros, nem tud ártani a gépnek. Javíts ki, ahol tévedek.
Alapbeállításokon is elég?
Heurisztikája amúgy milyen, elég erős?(Egyébként ilyenkor érzem azt, hogy az avast! mennyire elmaradott.....)
-
blattida
nagyúr
válasz
12-es csaj #3850 üzenetére
Maga az av igen.
Nagy nem, de némi tudás kell a megfelelő használatához.
Alapbeállítások mellett a CIS 5 nagyon keveset kérdez, ezekre a kérdésekre egy olvasni és értelmezni tudó ember képes helyesen válaszolni.A leírások száma valóban nem sokat jelent, mivel nem tudjuk, melyik cég hogy számolja.
-
12-es csaj
senior tag
A COMODO 5 antivírusa már kiforrott, jól teljesít?
Nagy szakértelem kell a COMODO Internet Security-hez? Tényleg sokat kérdez biztonságos beállítások mellett? Egy átlagos felhasználó meg tud birkózni ezekkel a kérdésekkel?A leírások száma állítólag semmit se jelent. Az avast!-osok az elmúlt héten egy millióval csökkentették a definíciók számát.
-
HZoli87
veterán
válasz
Szellem. #3844 üzenetére
Ezek a számok nem sokat jelentenek, Avira 2,8 milliónál tart, de nem tudjuk, hogy a különböző cégek hogyan számolják, e szám alapján azt hihetnénk hogy az "esernyős termék csak kergeti a vírusokat és nem tudja elkapni", de ez szerencsére általában nem így történik. (tegnap mondjuk 35000-el nőtt a szám, ennyivel nem nagyon szokott)
-
Sziasztok!
Megszülettek az ikreink! Igaz, nagyon korán, nagyon pici súllyal, de a körülményekhez képest jól vannak!
-
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #3840 üzenetére
Volt ez nagyobb is, csak menet közben átálltak a családi adatbázis formátumra, ezért elég rendesen visszaesett a szám, igaz, már egy ideje ismét gyarapszik, de a változások miatt lassabban növekszik a szám...
-
g.gergo
senior tag
Nekem is teteszik ez az új CIS5, csak egy kis problémám van vele: Olyan kicsit gondolkodós lett, akár program indításnál, akár böngészben. Elindítok vmit, aztán vár kb. 1s-t, majd villámgyorsan bejön.
-
dnsi
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #3840 üzenetére
Igen szép adatbázis, tesztelgettem és jól teljesít az av része is.
-
-
dnsi
aktív tag
Sziasztok!
Felraktam ma én is az új COMODO Internet Security-t és nagyon bejön , ha így teljesít továbbra is akkor végleg marad.
-
blattida
nagyúr
válasz
pethYeti #3826 üzenetére
Igen, mert alapból növeli a felismerést.
SLYM
A felhő alapú vizsgálat röviden azt jelenti, hogy a comodo szerverein tárolt adatbázisok segítségével gyorsabb és hatékonyabb a vizsgálat.
Az ARP és ARP keret a hálózati kommunikáció fontos összetevői, adatokat tárolnak a fogadó gépről, az ip címről,illetve a küldő gépről.
Az egyéb protokollok esetében az egyéb protokollok figyelése és kontrollálása is megtörténik.
Ezt alapesetben nem szükséges bekapcsolni, ha otthoni számítógépet használsz, de megteheted, csak a gép részéről némi lassulásra számíts.Az egyéb protokollok figyelésén kívül a többit érdemes bekapcsolni, ha a védelem az elsődleges szempont.
-
blattida
nagyúr
Elvileg tud, de az RC1 óta nem tapasztalom a működését.
Kézi vizsgálatkor sem...A sandbox sokkal csöndesebb, a fehér-lista biztosan bővült.
Gyorsabb és takarékosabb is lett.
Sok gui hibát javítottak.Egyelőre ennyi.
Amit L7wy írt, csak nála lett látható, nálam nem jelentkezett, mivel a fordításban nem derül ki, hogy egyes összetevők mi mellé kerülnek, milyen szövegkörnyezetbe...
-
-
SLYM
veterán
felraktam az 5-öt. szebb lett mint a 4 az tuti. nekem csak ennyi tűnt fel eddig, meg néhány dolog máshova került. meg ez a felhő izé
az antivírusnál van ilyen, hogy "felhő alapú vizsgálat engedélyezése". ez mire jó és érdemes bekapcsolni?
aztán a tűzfal. speciális részben van 2 olyan dolog ami nincs bepipálva. ARP gyorsítótár védelme. és alatta, hogy indokolatlan APR keretek blokkolása. ezek mire jók és érdemes bekapcsolni?
TCIP/IP-től eltérő NDIS protokollok figyelése. szintén ugynaz a kérdésem. mi ez és van értelme bekapcsolni ha a legnagyobb biztonság a cél? kösz a választ
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3823 üzenetére
Az AV tud rezidens védelemben már felhőt, vagy az csak a kézi keresésnél
van még mindig?Változás / észrevétel az RC-hez képest?
Mikor ezt írom éjjel 1 óra mullott, de nem lehet a Comodo fórumon a
bug report-ba bele írni bele abba. Valamiért nincs "Reply" fül.
Vagy rossz helyen keresem?Emellett gratula a fordításhoz, jó lett a véglegesben!
-
L7wy
őstag
Ez meg nálam magyarázatra szorul, miaz hogy nem lehet elküldeni elemzésre? Meg kicsit a fogalmazáson is lehetne módosítani, mert magyarul nem épp a legérthetőbb, meg a szeretné után kell egy szóköz.
-
L7wy
őstag
még egy ilyen
ezeket amúgy jelenti valaki? -
L7wy
őstag
GUI bug
Nem vesznek fel Comodoék bugkereső embereket? -
Nálam is volt ilyen... Kiírom ide, lehet másnak is jól jön.
A tűzfal beállítások hálózati biztonsági házirendeknél töröld a szabályok közül a system dolgokat.
A láthatatlan portok varázslónál állítsd értesítés bejövő kapcsolódáskor-ra.
Indítsd újra a gépet.
Elvileg rá fog kérdezni a bejövő kapcsolatokra.
Én ott szoktam tiltani a 445, 443, 135, 137, 139 portokat. -
F34R
nagyúr
PLS Help
XP Sp2 x64 összes frissítés telepítve
Privátba léci
-
-
F34R
nagyúr
válasz
Szellem. #3818 üzenetére
Hát igen nem átlagfelhasználós
Narxisnak nem tudom mi baja van a Comodo-val régen azt sazjkózta hogy Emsisoft meg Outpost (amúgyse gyenge behavior + proactive ) meg egy rakás kiegészítő volt hozzá felrakva. Néhány hete meg beéri a Vipre Antivirus Premiummal ami meg se lövi az első kombót csak gépkímélőbb. A CIS meg a kettő ötvözete powaaaaa
-
válasz
BigManus #3815 üzenetére
Narxis kolléga fikázza nagyon a COMODO-t, de alaptalan a hülyesége. Inkább olyan fanatikus CIS utálatról van szó nála. Márha egyre gondolunk.
Egyébként, már régóta szemeztem vele és most próbáltam ki 2 hete. Nagyon megtetszett és nagyon bejön. Nem lassít, és erős védelmet ad. Egy biztos, ez nem az a program, ami buta usernek való. De, aszem itt nem is kezdők vannak többségében. Szóval, részemről nagyon bejövős a program. -
atidnaB
csendes tag
Sziasztok!
Kb hány megás szokott lenni napi szinten a vírusdefiníciós adatbázisa a CIS-nek!.. -
válasz
blattida #3811 üzenetére
Na az Emsisoft-ot meglesem.
Másik kérdés, már egy ideje foglalkoztat...
Ha letöltök egy alkalmazást amit a CIS tegyük fel nem ismer, azt én miből fogom tudni, hogy káros-e vagy nem?
Ha a CIS nem ismeri tegyük fel, akkor a sandboxban futtatja, de nem jelezi kártevőnek.
De én honnan tudjam, hogy kiengedhetem-e belőle? -
-
F34R
nagyúr
eszeveszett gyors és jó nagyon jó lett az új 5-s
-
válasz
Szellem. #3804 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
Van még valami.
Indítottam egy teljes keresést. Ok, hogy sokáig fog tartani, mert négy 80 Gb-os merevlemez van a gépben, de a CIS kiakadt ( megfagyot ) keresés közben. A röhely, hogy a saját guard.dll fájlján. C:/Windows/System32/guard.dll
Azóta se kép se hang nála...
A CIS kivételével minden alkalmazás rendben működik, indul. -
-
pethYeti
addikt
Az új 5-höz van valami jó kis kék skin?
Valamint Sandbox-nál hogy nem izolálja többet az azt jelenti, hogy kívül futtatja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Eredeti játékok OFF topik
- E-roller topik
- Óra topik
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest