- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inv1sus
addikt
Nektek ez mitől megbízható? Nem is a Comodo honlapon fut.
-
szmi
tag
válasz
JoeFromHun #4898 üzenetére
Hello!Mivel a tudorok nincsenek itt,válaszolok én:van állandó védelem,tűzfal és a Defense+,ja és a sandbox.Ezeket tartalmazza a CIS.Én még a Malwarebytes-t használom,de nem állandóra csak hetente 1x lefuttatom.
-
JoeFromHun
csendes tag
Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy ad e elegendő védelmet az új CIS ha csak egymaga van mint biztonsági program...?
Vagy itt van állandó védelem az ingyenesség ellenére?
Magyarul ennek a fizetős verziója az mivel több? -
Inv1sus
addikt
Ez a leak teszt ez valami tesztelő? Biztonságos?
-
szmi
tag
Hello!Felraktam az új CIS-t,minden úgy van beállitva mint az előző verzióban a leak testen mégis 150pontot érek el,a régiben mindet felismerte.Már 2x újraraktam,teljes takarítással.Semmi sem változott.
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #4888 üzenetére
CIS 5.3.xxx.1216
Ej, ej, vannak itt még komoly problémák. Letöltöttem több kártevőt és a CIS,
mint eddig szintén felvette őket (nem mindet) a Megbízható fájlokhoz.
Tehát a D+ beállításoknál az a 2 pipa kivétele még mindig jogos.
Ez pedig egy durva hiba!
Nem értem miért nem csinálnak már vele valamit. Megint írjam bug
reportba, mint 5.0.1135-ösnél??
Most ráadásul még a D+ eseményeknél ki is írja, hogy "Online vizsgálva
és biztonságos"!!! Az 5.0 nem írta ki, csak felvette őket.
Megnéztem Virus Total-on, pedig több AV bejelezte kártékonynak.
Mintha az egyre rosszabb biztonság irányába haladnának.
De miért? -
sz.j
nagyúr
válasz
blattida #4885 üzenetére
Mint ahogy már írtam (ezek szerint pontatlanul
, elnézést érte ) csak a CCE jelőlte kockázatosnak őket, a többi viruskergető nem.
".. öt különböző viruskergetőt engettem a gépre, amik semmit sem találtak "
@ Norbi46
"..Meg vki írta hogy biztonsági progiknál ajánlott a tiszta telepítés."Igaz én nem értek ehhez, de ha így lenne, akkor szvsz a gyártó sem frissíténé automatikusan a fentlévő progiját.
Nekem szinte az összes versio-váltást automatikusan frissitett a Comodo ( csak a tűzfalat használom). -
blattida
nagyúr
válasz
Inv1sus #4862 üzenetére
Nálam nem talált semmit, csak a szokásos víruspakkokra mozdult, fals sem volt.
Az új rootkit keresővel egyelőre csak óvatosan, mivel a rejtett folyamatokra ugrik, csak az egy másik dolog, hogy nem minden rejtett folyamat rootkit...sz.j
A CCE által kockázatosnak jelölt 16 fájlt csak a Comodo av-je "ismerte föl vagy más motorok is?
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy csak a cav szólt... -
sz.j
nagyúr
válasz
Norbi46 #4875 üzenetére
Szerintem még várni kellene a CCE-vel, mert pl. nálam 16 olyan fájlt jelölt "kockázatosnak", köztük 3-at magas kockázatúnak, amik valamelyik progihoz tartoztak. Pl az Aida, CoreTemp, CPU-Z, HDD Sentinel, XP SP3, stb.
Amikor ezeket karanténba tettem a fenti progik egy része nem is működött!!!
A nem működő progikat újratelepítettem, és láss csodát, a CCE újra kockázatosnak minősítette őket!
Most már nem raktam karanténba őket, hanem öt különböző viruskergetőt engettem a gépre, amik semmit sem találtak
Na most minek/melyiknek higgyek??? -
Santiagain
őstag
Már korábban is kérdezte előttem valaki, de nem kapott rá választ. Mitől lehet az, hogy a cfp.exe szinte folyamatosan lefoglal egy teljes magot? W7 64bit. Csak a tűzfal van telepítve.
-
F34R
nagyúr
Ha a CCE nem talált semmit , itt meg látom az előző hsz-kből hogy talált a r00t sectorban akkor most mi van ? mert azét nem rakom fel hogy FP-ket gyártson
-
Norbi46
aktív tag
Srácok ilyenkor mivan?
-
Norbi46
aktív tag
Na kinek hogy jön be az új 5.3-as verzió?
-
Inv1sus
addikt
válasz
blattida #4856 üzenetére
Alacsony heurisztikán találta, de sajnos képet nem tudok adni, mert kikapcsoltam a naplózást. Gondoltam úgy sincs rá szükségem (én hülye).
Hát mégis, mert utólag utánanéztem volna. Úgyhogy visszakapcsoltam
.
Annyira emlékszem még, hogy valami morpheus féle trójai volt zavaros névvel nevű, a windows mappában azt hiszem... Tudom ez a leírás nem sokat ér neked, de hátha.
Ha te is lefutatnád a keresőt a gépen és találnál valamit, akkor oszd meg pls.
-
Norbi46
aktív tag
És az új vajon tud magyarul?
-
blattida
nagyúr
Arról volt szó elvileg, hogy január, egész pontosan a jövő hét...kicsit előrébb hozták, mondjuk nem sokkal.
Ebből nem is lett volna béta.Hivatalos, végleges kiadás, mindenki nyugodtan telepítheti vagy várja meg a következő hetet és frissítse a programot a belső frissítőn keresztül.
sznorbi2
Ha csak a tűzfalat használod, akkor is van értelme...de nem muszáj.Inv1sus
Tudsz képet rakni róla, hol találta, mit és milyen heurisztika mellett? -
Inv1sus
addikt
Hm, ezzel az új comodoval rögtön találtam egy trójait a gépemen. Pedig frissen újraraktam a gépet és semmi programot nem telepítettem fel.
-
Inv1sus
addikt
Most rakom újra a gépet, szóval... akkor ez hivatalosan telepíthető változat? Hát rendben. Neki esünk.
Ui: Héj. Ez a premium az ingyenes változat ugye?
-
HZoli87
veterán
válasz
Inv1sus #4849 üzenetére
Frequently Asked Questions(FAQ)
Q - I am an existing user using a previous version of CIS. Do I receive the updates now?
A - Only the setups are released as of today(12/29/2010). We will be issuing the updates next week.Q - Should I uninstall CIS 5.0 and reinstall CIS 5.3?
A - You dont have to. You will get the update next week anyway. But if you dont want to wait, you can. -
Inv1sus
addikt
Az 5.3-ast rá lehet majd frissíteni a mostani verzióra? Vagy itt úgy működik, hogy a régit uninstallálni kell?
-
sznorbi2
senior tag
A sima tűzfala változott említésre méltó funkcióban?
Mert jelenleg a CFW 5.0 használom és azért kérdezném. Mert ha van akkor már lököm is fel az 5.3-at.
Köszönöm. -
HZoli87
veterán
válasz
HZoli87 #4840 üzenetére
és a változások ... blattida már részben leírta őket.
What's new in 5.3.174622.1216?
Below are *some* of the enhancements. The fixes included in the release notes are not the full list of the fixes.
NEW! Full IPv6 Support in firewall
NEW! Rootkit Scanner - Hidden registry keys, files and folders are detected
NEW! 5 skins from COMODO, including a native windows skin
IMPROVED! AV database updating - Virus DB size reduced significantly
IMPROVED! AV engine - fixed some bugs and added new detection mechanisms
IMPROVED! Cloud scanning is enabled by default in manual scanner now
IMPROVED! Installer - It now enables/disables windows firewall/defender during the installation/uninstallation
FIXED! CIS causes massive amount of entries in windows security audit logs
FIXED! AV does not validate the revocation status of the certificates in signed binaries
FIXED! BSOD in cmderd.sysFrequently Asked Questions(FAQ)
Q - I am an existing user using a previous version of CIS. Do I receive the updates now?
A - Only the setups are released as of today(12/29/2010). We will be issuing the updates next week.Q - Should I uninstall CIS 5.0 and reinstall CIS 5.3?
A - You dont have to. You will get the update next week anyway. But if you dont want to wait, you can.Q - I dont want to wait for updates. Do you recommend me to uninstall CIS 5.0 and install CIS 5.3 if I have my own security configurations with a lot of changes to the defaults?
A - No. It is better to wait for updates if you want to keep your existing settings. Although importing your previous security configuration might keep your existing settings, you might miss new modifications to the default policies. Are there big security risks if i do so though? No. -
Edween
őstag
Srácok, az 5.3 mikor jön ki? jan. feb...
-
blattida
nagyúr
Az 5.3-as CIS változásai és javításai:
* IPv6 Support
* Hidden key and file i.e. rootkit scanning
* Bug fixed AV engine
* Improved AV engine which supports MS word/adober PDF scanning/disinfection
* Some default configuration changes: Cloud scanner ondemand enabled by default, also some new FW rules that that take care of IPv6, some new registry keys.
* UI framework changes: you will see some look and feelchange in the UI
Edit for CIS 5.3
* Reduced AV database update size(from 120 MB to 74 MB)
* Fixed: CIS handles multiple-cert signed binaries properly
* Fixed: CIS memory leaks in script scanner
* Fixed: False positives while scanning rootkits.* Fixed CIS causes full screen games to lose focus
* Hopefully fixed freeze issues you might have faced(This was probably related to certificate revocation checks) -
Norbi46
aktív tag
Szasztok!
Tűzfalnál be kell kapcsolni a speciális fülön az alsó kettő opciot?
-
Edween
őstag
-
Inv1sus
addikt
Utorrenthez milyen beállításokat érdemes rakni? Nem szeretném, hogy egy az egybe fogadjon és adjon kapcsolatot.
-
sz.j
nagyúr
Ma, a gép bekapcsolásakor a tűzfal egy új magánhálózatot érzékelt. [link]
A két lehetőség közül melyiket kell / illik aktiválni, és miért?
- szeretnék teljesen elérhetővé válni a hálózat számítógépei számára, vagy
- ne legyen automatikus hálózatérzékelés.ui.
Szolgáltatóm: upc-chello -
SLYM
veterán
CIS-t használok. a windows tűzfal már eddig is le volt tiltva, de most érszrevettem egy másik programot, amit a windows autómatikusan letölt. windows defender a neve. ez valami AV lehet. nem tudom, hogy ezt érdemes-e letiltani, vagy sem. a windows tűzfalat tudom, hogy érdemes. ez az egyik, a másik pedig, hogy magát a progit megtaláltam ugyan, de nem tudom, hogy kell letiltani. tehát ha érdemes ezt letiltani, akkor azt hol tehetem meg? köszönöm
-
L7wy
őstag
Amúgy ez a killswitch saját termék? Mert nagyon hasonlít process hackerre
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Csatlakozom a CIS nem is oly kicsi táborához!
És beállításokban szeretnék segítséget kérni! Nem atom biztos setup kell csak egy átlag felhasználó vagyok, net+ torrent!
Köszi előre is a segítséget! -
sz.j
nagyúr
válasz
blattida #4802 üzenetére
Elnézést kérek, pontatlan voltam ....
Igen, töröltem az első keresés kártevőit és ezt követően próbálkoztam újabb letöltéssel és futtatással, és mint írtam ez is megállt az előző helyen.
Ettől függetlenül (az itt olvasottak is ezt látszanak erősíteni) van egy olyan érzésem, hogy még "nagyon béta állapotú" ez a progi.
-
vv5204
senior tag
-
blattida
nagyúr
Igen, ezekkel a heurisztikus találatokkal vigyázni kell, mert a nagy részük fals.
Ha fut ez a google toolbar, akkor a killswitch-el is ellenőrizheted, azt próbáltad?Egyébként, ha tényleg föl akarod tölteni, akkor fel kell darabolni például TC-vel és tömörítve kellene elküldeni nekik.
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #4802 üzenetére
Bekapcsolt heurisztikával mindjárt 41 találatom lett. De szinte biztos,
hogy hamis. Csak nem engedi feltölteni a se CIS, se a CCE, mert
45 megabájt a google toolbar fájl mérete. Érdekes, hogy ebben az 1 fájlban
találta mind a 41 heur.suspicious-t.
Ilyenkor mit lehet tenni, ha a fájl méret túl nagy a feltöltéshez? -
F34R
nagyúr
Hello,
This is to inform you that false-positive with AceTrans.exe
(SHA1:63ffa70e4b2c9d70eeb4769b14abef12f3236f71 ) has been fixed. You can
update to AV database Version 7131 of Comodo Internet Security Version
5.0.163652.1142 and confirm it.Regards,
Divya.C
Comodo Antivirus Labrendesek ez az első levelem tőlük
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged