- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kíváncsiságból rákattintottam a frissítések keresésére, talált is, le is töltötte, restart-ot kért és megváltozott a build: [link]
Csak a tűzfalat használom. Csak nálam van "megzakkanva" a Comodo, vagy másnál is frissítget(buildet)?
(XP SP3 alatt használom)
-
blattida
nagyúr
Rámenős reklám, szokásos stílus, csak Nektek: Verbung
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #5191 üzenetére
szia, először a hdsentinel.exe-t is izolálta, de rányomtam h máskor ne és az ok, de amikor elindul a progi, akkor erre a temp fájlra jelez a defense+, sandboxban futtatja és hiába kérem h máskor ne, nem jegyzi meg...ezért itt a képen látható ablakban kijelöltem ,elküldtem elemzésre és hozzáadtam a megbízható fájlokhoz. köztük is van,de mégis izolálja program indításnál és kilépésnél is.
-
Shaba
tag
Sziasztok!
ZoneAlarm Free -t használtam, de rájöttem, hogy csak attól véd meg, ami nem támad meg...
(Mellette Ad-Aware+Avast; valamelyik, vagy mindkettő nagyon lassítja a rendszeremet.)
Szóval olvasgattam fórumokat, teszteket és a Free kategóriában a CIS bizonyult a legjobbnak.ZA le, CIS fel; első telepítés után azonnal berakta a Sandboxba az ATI controlcenteremet..Most úgy néz ki, hogy sikerült onnan kihalászni.
Egyébként - eddig - nagyon jól működik és nem fogja a gépet. -
Krystal_s
addikt
win7 alatt a CIS minden alkalommal izolálja a HDSentinel progi egyik részét.
a hdsentinel.exe-t nem, csak külön ezt ez egyet...és hiába kérem h ne izolálja többet ,nem veszi figyelembe. hozzáadtam a megbízható fájlokhoz is...xp alatt nem csinálja. -
vv5204
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5185 üzenetére
Hi Guys,
We have just issued a small update which fixes an issue related to CMC. The problem was that CMC was showing up although the user closes the message window. It was annoying for the affected users and hence we wanted to fix this asap.
Egemen
CMC = Comodo Masszázs Központ
-
Csak a tűzfalat használom, ami ma frissített valamit, majd újraindítást kért, de a build nem változott... Mi frissült? És ebben az új buildben mik a változások? [link]
-
-
Cs1csó
titán
válasz
blattida #5176 üzenetére
Megcsináltam, töröltem a defense+ számítógép biztonsági házirendjéből teljesen, aztán tanuló módba tettem elindítom - kérdés és leokézom - az is bepipálom hogy jegyezze meg. Kétszer indítom ugyanaz - kérdés. Nem is hozott létre szabályt a defense+ - onnana ahol kitöröltem, én kézzel - még futó folyamatként tettem oda - egyedi házirend alapján jah és megbízhatók kőzé is tettem ott ahol a blokkoltakat jegyzi. Érdekes, mindegy amíg nem lesz valami más addig még mindig jobb ha a paranoid módban telepítő v frissitőként használom, bevált program. Ellenben - nem tudom hogy számít - de a tűzfalon nem engedem ki - nem szoktam online játszani vele azaz a tűzfal szabálya az maradt. bár ennek nem kéne bezavarni sok minden mást sem engedek ki: speedfan, cclean, wise, - ha valamit akarok frissíteni az kézzel megtesz. Ez bezavarhat? - mármint hogy a tűzfalszabálya az maradt.
-
Cs1csó
titán
válasz
blattida #5174 üzenetére
Üdv, igazad van, de az egyedi házirend egyes pontjainál nem értem mit is akar pl. registry kulcsokat lehet hozzáadni de nem tudom melyiket van ilyen hogy fontos kulcsok, meg comodo kulcsok, átmeneti indítás , internet explorer kulcsok, ez mind a registry csoporton belül, de van olyan hogy reigistry érték is . aztán védett COM interfacen belül is van egy csomó dolog amit hozzá lehet adni stb. Ez nem teljesen tiszta. Melyiket érdemes hozzáadni, vagy beállítani?
-
blattida
nagyúr
Ennek örülök, viszont ez csak rövid időre jó megoldás, mivel nagyobb jogosultsággal kerül futtatásra a játék és az esetleges módosulások, módosítások, kérések alkalmával automatikusan engedélyezni fog sok mindent a játék számára.
inkább hozz létre egyedi szabályokat rá vonatkozólag. -
Cs1csó
titán
válasz
blattida #5171 üzenetére
Üdv! Hihetetlen de megvan a megoldás!! Az sem segített amúgy, hogy az egész játék mappát az almappákkal együtt a megbízhatók közé tettem + shellkodinjekció mellőzők közé is betettem. A megoldás - defense+ számítógép biztonsági házirendben átállítottam egyedi szabályról - telepítő v. frissitő szabályra. és már a paranoid módban is engedi, és blattida köszönöm, hogy minden kérdésemre rövid idő alatt válaszoltál. A válaszok segítettek az agyalásban, hogy min lehet még állítani.
-
F34R
nagyúr
NEW! Full IPv6 Support in firewall
· NEW! Rootkit Scanner - Hidden registry keys, files and folders are detected
· NEW! 5 skins from COMODO, including a native windows skin
· IMPROVED! AV database updating - Virus DB size reduced significantly
· IMPROVED! AV engine - fixed some bugs and added new detection mechanisms
· IMPROVED! Cloud scanning is enabled by default in manual scanner now
· IMPROVED! Installer - It now enables/disables windows firewall/defender during the installation/uninstallation
· FIXED! CIS causes massive amount of entries in windows security audit logs
· FIXED! AV does not validate the revocation status of the certificates in signed binaries
· FIXED! BSOD in cmderd.sys -
lutiy
tag
A CIS most frissítette magát a saját frissítőjén keresztül!
Ujrainditottam és most látom hogy a verziószám is változott!
5.3.176757.1263
Nem találtam még infót róla a fórumon se hogy mi változott!
Ha tudtok valamit irjátok már be!! -
Cs1csó
titán
Köszönöm a választ, de azzal hogy a mellőzöttek közé tettem - a daemon tools már ott a shellkód inj miatt - nem segített. Azt írja hogy az explorer.exe - azaz a winfos indítja - folyamat létrehozás - pes2011 exe - ami pedig korlátlan hozzáférést kér a számítógéphez. Úgyhogy addig is marad a defense+ TISZTA PC módban - Ha van más ötlet kiváncsian várom.
-
eurolac
senior tag
Akkor legalább az meg van oldva: ha váratlanul gyorsan szkennelned kellene valamit mégis meg tudod csinálni.
Én a helyedben Revo-val leszedném a HP szoftverét, amit a hozzá kapott cd-ről tettél fel, gondolom. Utána csinálnék egy nagytakarítást mondjuk: Ccleaner, Wise reg. cleaner..
Aztán bekapcsolnám a rejtett fájlok megjelenítését, és a C meghajtó documents and settings mappáit átnézném. Minden HP-ra utaló nyomot, mappát törölnék. Sokan Total Commander segítségével takarítanak, ahogyan itt olvasom.
Mindezek után a gyári cd-ről ismét megpróbálnám a telepítést. Ha nincs gyári cd a masinához, gondolom a HP oldaláról le lehet tölteni a megfelelőt.
Hátha...blattida: bocsi, hogy beleszóltam, nem láttam, hogy Te már előttem írtál.
-
blattida
nagyúr
válasz
sznorbi2 #5162 üzenetére
Gyakorlatilag a d+ beállításaiban van különbség, optimálisnál a d+ biztonságos módban fut, a maximálisnál pedig proaktív módban.
Röviden:
Biztonságos módban csak az általánosan támadható pontokat védi a d+, nincs szivárgásos támadás elleni védelem, stb.
Proaktív módban minden terület védve van, minden kontrollált, minden almodul aktív.
-
azse
csendes tag
válasz
eurolac #5161 üzenetére
Szia.A nyomtató usb-én keresztül van csatlakoztatva a géphez és még 1 üzenet felugrik lásd a képen.Ha kikapcsolom a comodot,akkor sem megy.Most viszont kipróbáltam a kép szerint a saját gépen belül indítani és így megy a scan,de a HP Solution Center-ből nem indul.Ha nem jövök rá a hibára,akkor majd innen fogom indítani.Köszi szépen a tanácsot,legalább így elindul.
-
sznorbi2
senior tag
Blattida:
Mi a különbség a CFW telepítésekor a maximális és az optimális védelem közt?
Köszi a válaszodat.
-
eurolac
senior tag
Szia! Nekem HP Deskjet F380-m van. Azt nem írtad, hogy az üzenetet melyik szoftver dobja ki neked?!
"Azt az üzenetet kapom,hogy nem lehet megjeleníteni...."
Ill., azt sem, hogy a HP masina közvetlenül a gépedhez van-e kötve, vagy esetleg routeren belül másik gépről akarod e használni.
Ha más gépről akarsz nyomtatni szkennelni úgy tudom kell portot nyitni a gépek tűzfalain ill. a routerben is.
Ha a nyomtató a géphez van kötve, próbáltad, hogy ne a HP szoftverén/kezelőfelületén belül próbálj szkennelni, hanem a saját gépen belüli lehetőséggel??
Kép: -
azse
csendes tag
Sziasztok.Tanácsot szeretnék kérni.Lehet,hogy nem ebbe a topicba tartozik a téma,de eddig sehol sem kaptam választ a problémámra.A szkenneléshez kell valamilyen portot nyitni a tűzfalon? Van 1 nyomtatóm HP Deskjet F370 és nem indul a scan.Azt az üzenetet kapom,hogy nem lehet megjeleníteni az activeX vezérlőket,vagy a jelenlegi beállítások nem engedik,telepítsem újra a szoftvert,amit már vagy 3-szor megcsináltam,de nem változott semmi.Nyomtatni lehet hibátlanul.Nem rég váltottam a Comodo 5-ös verzióra,(antivirust is váltottam avirára)és azért gondolom,hogy azzal lehet valami gond,de nem tudom,hogy csak azóta nem megy-e,de régebben már szkenneltem be képeket és akkor működött rendesen.Valakinek van ötlete,mi lehet a hiba? Köszi
-
Cs1csó
titán
Üdv! A kérdésem, hogy van egy játék - Pro Evolution Soccer 2011 - PES 2011 - aminek az indítását nem engedélyezi a defense+ és rá is kérdez - én bepibálom hogy mindig ok és fut. DE amikor legközelebb indítom - ugyaznez az ablak fogad. Annyit elértem hogy ha TISZTA PC módban vagyok akkor engedi és nem kérdezget. de se a biztonságos se a paraniod nem jegyzi meg. Próbáltam hozzáadni a biztonságosokhoz meg érvényesítettem de semmi - a játék teljes mappáját is hozzadtam de az sem segít - úgyhogy addig marad a TISZTA PC mód, de ha ezt meg tudná jegyezni simán raknám PARANOIDRA. -mert nem baj ha kérdez de a választ jegyezze meg. - Valaki?
-
válasz
blattida #5153 üzenetére
Sajnos nem jött össze a CIS 5.3, erre a gépre nem lehet telepíteni, nagyon kevés RAM miatt(384MB).
Olyan furcsa jelenségeket produkált, mint pl hibás a telepítőcsomagok nagy számban, telepítés közben olyan hiba, hogy nem olvashatóak a telepítőfájlok, újraindult a gép, amikor valami méretesebb telepítőt indítottam stb stb. Leszedtem, a hibák eltűntek
Megadtam egy bontónak a címet, aztán ott használtan vesz bele 512MB (DDR 333MHz-es) ramot, azzal már ellesz. Így Avast + PC Tools 7 ment fel, amiben pl meg lehetett az összes kapcsolatot szakítani, felismerte a mobilnet hálózatot stb. Sajnos ebből kifolyólag nem tudtam a CIS-t is megnézni, hogy mit kezdene a kütyüvel...
UI: Avira 10 Free-t is megpróbáltam, az meg úgy indult, hogy nem működött a védelme(antivir guard modul disabled egyfolytában és be sem lehetett kapcsolni), szóval neki is kevésnek bizonyult a RAM...
-
FREE TIBET
csendes tag
nagyon frankó a KillSwitch,1 hetes problémámat 1 pillanat alatt megoldotta.az a történet hogy a levelező proramom (incredimail) az utóbbi 1 hétben úgy indult hogy egyszerre kb 10 exe.fájl futott 1 percen keresztül,a proci 100%-on futott,a ventillátorról vetem észre hogy valami nem frankó.gondoltam elindítom a KillSwitchet,ott mutatta is piros sávban az egyiket,kijelöltem az egyiket törlésre,csak úgy próba képpen,nem tudtam mi lesz,és az összes azonos,és felesleges exét összefogta piros sávban,és kért egy ujraindítást.azóta tökéletesen müködik a levelezőm.már csak az az exe van ott aminek lennie kell,fogalmam sincs mi volt ez de nagyon örülök hogy így megoldotta,főleg hogy azt sem tudtam mit csinálok
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5152 üzenetére
Igen.
Amúgy az első hsz-ben is linkelve van...
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5150 üzenetére
Feltolni nem tudom, viszont itt egy direkt link a teljes adatbázishoz!
Innen mindig naprakész adatbázist tudsz letölteni: Adatbázis -
válasz
wilburwalsh #5148 üzenetére
Majd ha egyáltalán eljutok odáig, megmondom.
Jelenleg épp nem akar frissíteni a CIS, 82,6megát letölt(ami érdekes módon csak 82,5), alkalmazná a frissítéseket, majd kiírja, hogy sikertelen a frissítés és ellenőrizzem az internet kapcsolatot(azt a kapcsolatot, amiről letöltötte a 82 megás cuccot előtte)
Mi lehet a gond? diagnosztika nem talált semmit...
(Szűz XP Home SP3 telepítés(jogtiszta) után vagyok)
Vagy valaki dobja már fel legyen oly szíves egy fájlmegosztóra a mai friss adatbázist, hátha kézzel be tudom adagolni.
Sürgős lenne, mert délelőtt végeznem kellene, és mivel itthon 1Mbites a net, így nincs időm sokszor 80 megákat leszedni, épp elég lesz mire a Windows Update is lejön meg felmegy...
-
blattida
nagyúr
válasz
wilburwalsh #5147 üzenetére
Igen.
Paranoid módban minden apróságra rákérdez, ha Te ezt is szereted, akkor használd úgy, jó folyamatos ujjgyakorlat. -
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5145 üzenetére
És a Windows miként látja a mobilnetes kütyüt? Ipconfigban megjelenik az IP-je?
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5145 üzenetére
Érdekes.
Elvileg teljes IPv6 támogatás van.Várom a fejleményeket.
-
válasz
blattida #5142 üzenetére
Nincs, hiába minden hálózati forgalom tiltása, megy tovább, mintha nem is érdekelné. Mondjuk lehet, hogy csak puszta érzékcsalódás volt, de egy ideig a csatlakozás után IPv6-ot írt ki a Comodo az aktivitásnál(nem tudom, hogy a cis teljes felügyeletet tud-e egyáltalán ipv6 felett biztosítani(mint ipv4 esetében), avagy csak szűrni tudja stb), illetve ezidáig ilyen kütyüt még nem láttam(T-Mobile-os amúgy)
Holnap talán lesz több időm megvizsgálni a dolgot, mert szintén egy géphez ilyen kütyüt hoztak, amit fel kell telpíteni. Kipróbálom majd azt is, hogy KIS mit lép rá, hogy kezeli, mit kezd vele stb...(régebb óta teljes felügyelet van ipv6-ra is) Ha a KIS se tud ezek után kezdeni vele semmit, na az onnantól érdekes lesz... -
blattida
nagyúr
válasz
wilburwalsh #5143 üzenetére
Igen, amennyiben a nem kritikus területek is ide vesszük, mert ha kritikus területekhez szeretne hozzáférni egy alkalmazás, akkor ugyanúgy értesít a kérésről és neked kel engedélyezni, biztonságos mód esetén is, mivel a biztonsági házirend mindig életben van.
Csak az engedélyezést nem igénylő műveletek kerülnek végrehajtásra.
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5141 üzenetére
Ja igen, ez ilyen.
A hálózati forgalom megszakítása nincs rá hatással?
-
válasz
blattida #5140 üzenetére
Nem. Feltelepíted a mobilnetet (USB modem) és amikor connect van, akkor semmilyen hálózatot nem vél felfedezni a Comodo, nem kerül be semmi a tűzfalszabályokhoz, stb stb... Természetesen a tűzfal aktivitásnál látom forgalmat stb, de ez a kütyü (mint hálózati eszköz) sehol sincs, magyarul még letiltani sem lehet Comodo-ból..
-
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5137 üzenetére
Most arra gondolsz, ha sandbozban futtatod?
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #5131 üzenetére
Igen hát ez ilyen.
Ha valami autó homokozódik azt mindig újraindítom. Telepíteni ugye így nem
lehet, a játékok pedig többnyire kifagynak, részben limitált beállítás mellett is,
egy sima alkalmazásnál is lehet időnként probléma.
Tehát inkább korlátozzon csak, mert ha véletlen egy károkozó a tettes, jobb
ha picit sem garázdálkodik.
Ez megint egy felhasználóspecifikus beállítás... kinek, hogy tetszik. -
wilburwalsh
tag
válasz
blattida #5133 üzenetére
Akkor lehet, hogy félreértek vmit. Én úgy gondoltam, hogy biztonságos módban a digitálisan aláírt (és a Comodo szerint biztonságos) állományoknál van, amit a Defense+ alapból engedélyez, és a szabályok létrehozásának kipipálása pedig csak annyit tesz, hogy az így engedélyezett dolgokra vonatkozó szabályok meg is jelennek a számítógép biztonsági házirendnél.
-
-
wilburwalsh
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5125 üzenetére
Hát, vannak ilyen érdekesen tesztelő emberkék. Egy másik példa
-
Krystal_s
addikt
válasz
wilburwalsh #5129 üzenetére
sztem ez az általunk engedélyezett programokat tanulja az adott rendszeren, és nem a digitálisan aláírtakét...
blattida: a Részben Limitált beállítást nem érdemes Korlátozott vagy Limitált-ra állítani ?
-
blattida
nagyúr
válasz
wilburwalsh #5129 üzenetére
Nincs automatikus engedélyezés, csak akkor, ha be van pipálva a Szabályok létrehozása... opció.
Idézet a súgóból (amúgy ajánlom mindenkinek, hogy olvasgassa, mert sok érdekes dolog kiderül belőle):
Safe Mode: While monitoring critical system activity, Defense+ automatically learns the activity of executables and applications certified as 'Safe' by Comodo. It also automatically creates 'Allow' rules these activities, if the checkbox 'Create rules for safe applications' is selected. For non-certified, unknown, applications, you will receive an alert whenever that application attempts to run. Should you choose, you can add that new application to the safe list by choosing 'Treat this application as a Trusted Application' at the alert. This instructs the Defense+ not to generate an alert the next time it runs. If your machine is not new or known to be free of malware and other threats as in 'Clean PC Mode' then 'Safe Mode' is recommended setting for most users - combining the highest levels of security with an easy-to-manage number of Defense+ alerts.
-
blattida
nagyúr
Az auto sandbox, Te is tudod, nem sandbox, csak korlátozott jogosultságokkal kerülnek futtatásra az ismeretlen alkalmazások és fájlok.
I
gen, az általad említett két korlátozási szinten tényleg nem lesznek nyomok, viszont az adott fájlok és alkalmazások sem tudnak normálisan futni, ezért nem látható, hogy mit is tennének valójában a rendszerrel és egyéb programokkal, ezért van az, hogy alapbeállítások mellett kisebb korlátozással kerülnek futtatásra.Az igazi természetesen az lenne, ha igazi sandboxban történne a futtatás, azaz lenne fájl és registry virtualizáció, viszont ezt a comodosok valamiért nem alkalmazzák, ők tudják, hogy miért, valószínűleg azért, mert mint a fórumukon írták, több tízezer alkalmazással tesztelték a rendszert és úgy találták, ez adja a kellő egyensúlyt a futtathatóság, a működés és az erőforrások használatának tekintetében...
Fire
Az az auto sandbox, a manuális sandboxot nem tudod kikapcsolni, az vagy megy, ha ott futtatnál valamit, vagy nem. -
-
vv5204
senior tag
válasz
Krystal_s #5124 üzenetére
A sandbox csak, a nem be azonosított fájlok kezelése mint:
"Nem megbízható" és "Blokkolt" beállítás mellett ad teljes körű, vagy
inkább jobb szóval, megfelelő védelmet, a többi esetben "kiszivároghat" a
károkozó a virtuális térből. Ha bővebben érdekel, keresd főleg "siketa" nevű
úriember hsz-eit: http://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/cis-test-t67701.0.html -
blattida
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5120 üzenetére
Nem akarom védeni languytt, mert valóban elfogult, de a 11-es link nem ugyanaz, mint a 2-es:
Krystal_s
Igen, mivel a az auto sandboxban történő futtatáskor a védett rendszerösszetevők és területek nem fertőződhetnek meg, az egyéb helyeken megjelenő kártevő nyomok, melyek a rendszer biztonságát nem veszélyeztetik, egy rendszer-újraindítást követően törlésre kerülnek, ki lehet próbálni.wilburwalsh
Nem, csak ritkán használom a paranoid módot, általában biztonságos módban fut, de ezen beállítások mellett az is elegendő. -
Jogos, a fájlnév végén nullának néztem, nem O betűnek.
(Amúgy KIS nem fogta és ártalmatlan is egyben)wilburwalsh
Ebben az esetben nem az a lényeg, hogy miben milyen védelem van vagy nincs (de ha már itt tartunk, akkor anno a KIS-ben is használhatta volna a sandbox-ot), hanem az, hogy míg más kergetőket valóban rendesen "megkínoz" (több/létező/valós, 0 days kártevők linkjeivel), addig a CIS-t ilyen röhejes linkekkel teszteli és ezzel beeteti a jónépet...Mint írtam, a CIS mellett is be lehetett fertőzni úgy a gépet ahogy kell, igaz ehhez az kellett, hogy azokkal a linkekkel teszteljem a CIS-t, amivel Ő annak idején a KIS-t...
-
Krystal_s
addikt
válasz
blattida #5118 üzenetére
én is úgy használom a CIS-t már a kezdetek óta h kiveszem a pipát az automaitkus megbízás a megbízható telepítők fájljaiban és a sandboxon kívüli helyezésnél...
nem vagyok hozzáértő, de ezt tartottam logikusnakés ezek szerint jól tettem.
azaz ha teszt közben ez a Registry Helper program sandboxban futott volna ,akkor nem lenne fertőzés ? a másik h kivi lennék más AV hogyan reagálna erre a programraVT szerint érdekes eredmények, 3 /42
by Lewylol megelőztél
nem baj már nem törlöm
-
L7wy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #5120 üzenetére
-
wilburwalsh
tag
Vki töredezett IP adatfolyammal próbálta megtámadni a géped, amit az FSIS szépen kivédett. A Comodo tűzfala különben alapból elhárítja az ilyen próbálkozásokat.
sz.j: Én az IE8 helyett inkább másik böngészőt használnék, ha lehet. A Firefox és a Comodo Dragon is gyorsabb, biztonságosabb nála.
Fire/SOUL/CD: A Comodónak nincs külön webvédelmi modulja, mint a KIS-nek. A Comodónál max. a Secure DNS tiltja le a kártékony oldalakat, ha vki beállította azt. Én vírusirtóknál az AV Comparatives tesztjeit tartom mérvadónak, de természetesen figyelembe veszem a PC-s magazinok (külföldi, online is) leírásait, a saját tapasztalataimat, a kompatibilitási problémákat és az esetleges költségeket is. Ezért vírusirtóként az Avira Free-t használom, ami jól kijön a Comodo Defense+-ával is. Külön webvédelme ennek sincs; a kétes linkeket inkább kerülöm, esetleg leellenőriztetem a Norton Safe Webbel és az AVG Threat Labs-szel. Emellett felrakok még kémprogramirtót is, és megvan az ingyenes biztonsági csomagom.
A PC Mag egyébként írt egy jó cikket a Comodo Antivirus 5.0-ról.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #5116 üzenetére
Csak nem bírtam ki, hogy meg ne nézzem ezt az CIS 5.3 tesztet. A linkeket nem teszem be, csak sorszámmal hivatkozok rájuk, olyan sorrendben, ahogy a videóban látható.
link01 - KIS nem fogta, VT szerint 43/3
link02 - nem létezik
link03 - KIS fogta (letöltés után törölte)
link04 - KIS nem fogta, VT szerint 43/10 (ennek fele heurisztikus riasztás)
link05 - KIS fogta (blokkolta az oldalt)
link06 - KIS fogta, blokkolta (Phising link)
link07 - KIS nem fogta, VT szerint 43/10
link08 - nem létezik
link09 - KIS nem fogta, VT szerint 43/4 (ebből 3 mcafee azonosítás)
link10 - nem létezik
link11 - nem létezik, és 1x már szerepelt is (link02)Azt hiszem ez sok mindent elárul a teszt készítőjéről.
Részemről ezt a témát zártam. -
blattida
nagyúr
Érni ér valamit, hiszen a legtöbb ilyen aláírással rendelkező alkalmazás tiszta és legitim, csak föl lehet használni ezeket másra is, ez nem most derült, éppen ezért nem ad 100-os biztonságot, én nem is használom, értsd, mindig inaktiválom a szabályalkotást és a megbízást a digitális aláírással rendelkező alkalmazásokra, fájlokra vonatkozólag...
-
vv5204
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5116 üzenetére
1. Elméletben működik. Gyakorlatban...
2. Ki lehet állni valamiért úgy, hogy nem vagy elfogult vele kapcsolatban?
Most például van egy véleményed és véded. Ez már önmagában hordozza,
hogy nem vagy objektív saját magaddal szemben.
Ne érts félre ez nem baj, veled, velem, mindenkivel így működik szvsz.
Legfeljebb a mértékében vannak különbségek.3. Részben igazat adok neked. Megértem ha számodra felejtősek a tesztjei.
Én se veszem 100% megbízhatónak, de ad 1 támpontot. Aztán
megnézel még 10 más weboldal tesztjét -amiket szintén némi
kétkedéssel kezelsz- majd össze áll egy kép a fejedben a mozaikokból,
de a teljes képhez mindegyik mozaikra szükség van, még ha némelyik
árnyaltabb színben tűnik is fel.
Szóval szerintem ez a teszt is egy jó viszonyítási alap.A CIS most a túl nagyra hízott fehér lista és megbízható szoftverkiadók
miatt vérzett el a teszte(ke)n.
Amint ezt orvosolni fogják nem hinném, hogy legyőzőre akad. (Látod én
már elfogult a legnagyobb igyekezetem ellenére.) A nulla napos
védelemhez az AV + heurisztika kevés. Virtuális tér, viselkedés elemzés,
HIPS szükségeltetik. Ki ebben a legjobb? Eddig tudtam rá a választ... már
kezdek bizonytalan lenni.
Jó lenne tényleg ha valaki venné a fáradságot... hmm... neked van
Returnil-od igaz? Kellenek linkek? -
1. Ha valaki kitesz ilyen jellegű videókat és ráadásul még a Comodo-hoz is köze van, akkor pláne nem lehet semennyire sem elfogult
2. Kiállni valamiért meg elfogultnak lenni, az két teljesen különböző dolog
3. Sajnos sok ember elhiszi, amit lát, a részletekre nem figyel, nevezetesen meg van rendesen kozmetikázva. Mire alapozom ezt? Hát arra, hogy annak idején, amikor tesztelte a KIS2011-et és nagyon rossz eredmény született(amit természetesen elfogadtam, ezzel nincs gond), akkor rászántam az időt, a videó alapján kiírogattam a linkeket, amit a KIS2011-hez használt, meg amit az akkori CIS teszteléséhez.
(Tényleg nem volt kis idő, mert kiégtek a szemeim, mire a linkeket el tudtam valahogy olvasni a videón) Nos#KIS 2011 minden linket fogott(legtöbbet még megnyitni sem engedte, nem hogy letölteni), amit a CIS teszteléséhez használt (nem mellesleg legalább 2x annyi linkel tesztelte a KIS-t, mint a CIS-t)
#CIS-re rászabadítottam a KIS2011-hez használt linkjeit, ugyanúgy számos fertőzést bekapott, többet...
Innentől számomra felejtősek a tesztjei. Fogadni mernék, ha most valaki venné a fáradságot, és a mostani CIS 5.3-as tesztjéből kiírogatná a linkeket, akkor jelen pillanatban bármely ismert kergető ugyanolyan eredményt produkálna, mint a CIS (vagy mindet fognák), de nem lenne szignifikáns különbség
Még1x mondom: Ez a HSZ nem a Comodo terméke ellen szól, vagy a Kasperky fényezéséről, pusztán egy emberkének a tesztjeiről, aki nem csak elfogult, de még meg is vezeti az embereket.
-
vv5204
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5111 üzenetére
Mivel ő a Comodo fórumon moderátor, így elég nehéz elfogulatlannak
lennie. Te is kiállsz azért ami mellett letted le tetted a voksod, nem?
Legyen az egy program, vagy egy bármilyen elv... Nem védeni akarom a
srácot, de mindenki így működik.
Nézzük a másik oldalról. Elfogult volt, de azért mégis feltolt a youtube-ra
egy olyan videót, ahol a kedvence kicsit besül és ezt másoknak is
megmutatja. Ez az érem másik oldala. -
-
bivalyolo
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #5111 üzenetére
hát igen az tény h elfogult.
"Ha öreganyámnak bizonyos szerve lett volna, ő lett volna a nagyapám"
ez teccett -
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5107 üzenetére
Megnéztem, de IPv4 címet nem találok.
Amik vannak:
IP-cím: ez megegyezik azzal amit tudtam
Alhálózati maszk
Alapértelmezett átjáró
DHCP kiszolgáló
DNS kiszolgáló -
válasz
bivalyolo #5109 üzenetére
Védelemben nincs olyan hogy ha, és akkor mi lett volna...
"Ha öreganyámnak bizonyos szerve lett volna, ő lett volna a nagyapám"Nem mellesleg csak egy "kicsit" mér más mércével az arc, mint más kergetőknél, csak a Comodo tesztelésénél fordulhat elő, hogy nekiáll megmagyarázni a bizonyítványt, hogy MBAM/Hitman és Power Ereser mit talált és azt miért és hogy igazából nem is lényeges...
(Figyelmes hallgasd mit mond, főleg a Power Eraser találatánál)Más kergetőknél esze ágában sincs ilyenekkel foglalkozni, elkönyveli hogy ennyi fertőzés, ennyi találat aztán vége a videónak...
Félreértés ne essék: Ez nem a Comodo lehúzásának szántam, csak az ilyen elfogultságot nem szeretem...
-
vv5204
senior tag
Nincs 100%-os védelem. Ha megnézed languy99 tesztjeit, mindegyik védelmi program beszop valami valami szemetet, ez alól a CIS sem kivétel, viszont a sandbox és a D+ megfelelő beállítás mellett eléggé lecsökkenti a rizikó faktort. Még mindig ez az egyik legjobb ilyen progi és ne felejtsük el, hogy ingyenes.
-
Parancssort indíts és add ki az ipconfig /all parancsot, majd keresd meg a megjelenő infók közt a hálókártyádat(ami lehet integrált vagy külön hálókari, egy a lényeg, amin a net jön) és ott megtalálod a hálókaridhoz tartozó IPv4 címet. Ha ez nem egyezik a tesztoldalakon megjelenővel, akkor nem a saját gépedet teszteled.
Nálam is mindig ugyanazt az IP címet írják ki a tesztoldalak, de az nem az enyém...
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5105 üzenetére
Hát most "elültetted" bennem a kételyt ....
UPC kábelem van, Az IP-re ugyanazt írja ki mint amit eddig mindenhol ahol látható volt, pl. Wigwam, GRC.
Az előzőekből adódik a kérdésem, hol tudnám megnézni az IP-met, ami tuti biztos?Amúgy a GRC és a Wigwam szerint minden portom láthatatlan
-
Biztos, hogy a Te IP-d van a teszt oldalon? Mert szerintem a szolgáltatód végponti hálózati eszközét teszteled, akkor meg teljesen mindegy mi van fent a gépeden. Nálam ha tesztelnék, akkor BP.-en a DIGI-nek egy eszközének az IP-je látható, nem az enyém...
Ha meg ez a szitu, akkor persze, hogy számos olyan port, ami itthon le van zárva, az a teszt szerint nyitva van(ami igaz), ellenkező esetben nekem nem lenne netem. -
Ge_Og
csendes tag
Igen. FSIS=F-Secure IS 2011
Én is kérdeznék valamit, bár nem ennek a a topiknak témájába vág teljesen.
Ma délelőtt kétszer is feldobta az F-Secure IS tűzfala azt a figyelmeztetést, hogy IP fragmentation attack és a támadó számítógép 60 percre letiltva. Megnéztem és mindkétszer valami japán IP cím volt a letiltott.
Tudja valaki, hogy ez az IP fragmentation attack üzenet mit jelent?
Előtte, amíg ESS használtam, sosem volt ilyen figyelmeztetésem még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest