- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joci761
tag
Pár hónappal ezelőtt megváltam a CIS-től, mert kereséskor a proci terhelésem felmetn 100%-ra. Mivel CIS fan vagyok nem hagyott nyugodni a gondolat újra feltettem. Arra jöttem rá ha aktív védelemként az MBAM is mellette van akkor bizony a terhelés max.ra fut nálam. Ha az MBAM kikerül az aktív progrmaok közül akkor minden ok. Ezt csak azért írom le, mert lehet, hogy más is járt így. Tehát ha a sárkány egyedül "figyel" nálam minden OK
-
riki
senior tag
Most probáltam ki a cloud scant. Hát nem gyenge. Csak hát még nem javit.Remélem nem sokáig.
-
W666W
tag
válasz
blattida #2790 üzenetére
Lenne egy jó tanácsom a Comodo-s srácok fele..Ha tényleg úgy gondolják, hogy egy jó sandbox-al ellátott és JÓL müködö új funkciókkal teli progit akarnak letenni a 4.1-es képében akkor jó lenne ha most az egyszer nem adnának ki egy félkész progit..Inkább jelenjen meg mondjuk valamikor Augusztusban , de akkor az legyen TÖKÉLETES !!!!!
Mert ez a 4-es is ugye a felhasználói nyomásnak köszönhetöen megjelent de ugye látjuk és érezzük saját magunkon , hogy milyen is a 4-es...
Én azt mondom ujra ne siessék el adják ki késöbb de akkor legyen JÓ !!! -
L7wy
őstag
Blattida
Tudsz valamit a 4.1-es megjelenési dátumáról? -
Gergő101
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget! Ezeket már mind kipróbáltam,abban reménykedtem hátha ez egy ismert hiba. Majd megpróbálom ha megjelenik a 4.1, hátha az segít. Még egyszer köszönöm szépen!
-
Arki
tag
válasz
Gergő101 #2778 üzenetére
Hali, pár ötlet, meg egy kérdés:
0. hibaüzenet van? (akár eseménynaplóban)
1. letöltött fájl hibás (ha offline változat, akkor webessel próbáld, fordított esetben vica-versa).
2. windows installer: telepítsd fel újra (4.5 javasolt).
3. korábbi CIS bejegyzéseket ki kell takarítani. -
blattida
nagyúr
Egy hétig teszteltem a Bluepoint Security-t, van hozzá legális licencem. Nagyon jól működik, baromi hatékony, elég más filozófia, de van közöttük hasonlóság, pláne, majd ha a 4.1-es is megjelenik a cima-val, mert a bluepoint is az ismeretlen fájlokat felküldi a felhőjükbe és ellenőrzi...
-
blattida
nagyúr
Sajnos anno rosszul értelmeztem egy belsős infót, ezért arra gondoltam, hogy az átdátumozás működhet, én pedig nem próbáltam, mert hosszabb ideje nem volt fenn a gépemen a comodo...
...nem működik, mindig frissíteni fogja a nyelvi fájlokat. Jelenleg manuálisan kell felülírni őket és az automatikus belső frissítőt csak programfájlokhoz kell használni, most ezt tudom tanácsolni...
Gergő101
Én ezzel a problémával még nem találkoztam.
Ha a másik gépen is ua. a win, uazokkal a frissítésekkel és patch-ekkel, akkor vagy valamelyik programot vagy valamelyik driver-t nem kedveli...
Van más védelmi program a gépeden, főleg olyan, amelyik rezidens, állandó védelemmel rendelkezik?
Érdemes lenne frissíteni a driver-eket, ha még nem tetted volna... -
Gergő101
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy telepítésnél mikor eljut a kernel telepítésig a csík, visszavon minden telepítést és nem rakja fel a programot.Valakinek esetleg volt ilyen problémája?Másik gépen ugyanez a windows van és ott minden ok. Köszi ha valaki tud segíteni!
-
Arki
tag
válasz
aclandiae #2776 üzenetére
Szia!
Szerintem erre gondolsz:
1. Hozzáad | Új port készlet (írj be valamit, aztán OK vagy simán ENTER)
2. OK-ézd le ezt az egész ablakot (hogy mentve legyen az új készlet)
3. nyisd meg újra, aztán globális szabályok (ha nem alkalmazás kell): itt a cél vagy forrás port esetén a "Portok" (legalsó)-at kiválasztva kiválasztható a készlet.
Erre gondoltál? -
Arki
tag
válasz
Daywalkerke #2772 üzenetére
Igen, ajánlás:
töltsd le a CIS4-et-> szedd le a CIS 3-at -> kábel ki (hálózati forgalom inaktívvá tevése)-> újraindítás -> CIS 4 tűzfal feltelepít -> újraindítás -> hálózat érzékelése, válaszok nem ismert programok riasztásaihoz. Így okés? -
Arki
tag
válasz
#41133696 #2769 üzenetére
(NIS user? :X)
Kérdések:
1. a \\192.168.x.x\ elérés működik az intézőből/parancssorból xp-> vista és vica-versa?
2. vista-k kérdezzenek mindent, a bibi ott lesz: Tűzfal|Láthatatlan portok varázslója: Értesítés..
3. Hálózati biztonsági házirendek| Saját hálózati zónák: ez okés mindkét helyen? Pl.:Gépek címei:
192.168.10.1
192.168.10.2
192.168.10.77
192.168.10.123"Helyi háló" (valaminek nevezted):
IP Be [192.168.10.akármelyik / 255.255.255.0] ennek néz ki mindnél? (IP cím maszk) -
blattida
nagyúr
válasz
Daywalkerke #2772 üzenetére
Nem tudnád frissíteni, a beállításaid pedig elvesznének, mert nem kompatibilisek egymással.
-
blattida
nagyúr
válasz
Daywalkerke #2770 üzenetére
Lesz egy programfrissítés a hármas számára, utána már rá tud frissíteni a négyesre, ennek konkrét dátuma jelenleg nem ismert.
-
Daywalkerke
aktív tag
Tudtok már v.mit arról a lehetőségről amiről v.ki itt írt a fórumba, hogy akinek a 3-as verzió van meg az egy progival uninstal nélkül tud átállni a 4-es verzióra.
-
törölt tag
Helló, ma kaptam ezt a kérdést :
"Fent van a CIS4-es egy asztali gépen (x64). Fent van a korábbi változat 3 laptopon (x86).
A gond az h. látja a hálózatot mind a 4, amikor észleli, és kapcsolódik, mégsem látják a gépek a megosztott mappákat/nyomtatót stb. Mindenhol minden engedélyezett." -
joci761
tag
-
joci761
tag
Az lenne a kérdésem, hogy a 4.1-es verzióban megoldották már azt, hogy vírusellenőrzésnél, tehát ha lefuttatok egy fullscant, akkor nem megy fel a proci tehelés 100%-ra?
-
riki
senior tag
Most nézem ,hogy megjelent a felhő alapú keresője a comodonak .Tudsz valamit róla ami publikus? Mert még nem találtam róla igazából semmit.
-
blattida
nagyúr
Ezt egy konkrét probléma miatt javasolta Arki, hiszen torrent kliens nem akart megfelelően működni.
Biztonsági szempontból természetesen a már sokat emlegetett biztonságos mód, proaktív konfig.A riasztási frekvencia arra vonatkozik, hogy milyen gyakran értesítsen és milyen protokollokat ellenőrizzen a tűzfal.
-
riki
senior tag
Blattida ismét kérdésem lenne. Tényleg ez a legjobb beállitása a tűzfalnak ? Arkanygyaltól idézet :Szerintem tedd tanuló módba a falat, láthatatlan portok varázslójánál pedig inkább 2. opció, riasztási freki pedig mehet fel. Pl riasztási freki az pontosan mit jelent ? Láttam a nagy fórumban cis4 ismét a csúcson !!! /lolita, wow.exe / Minden tiszteletem a a fejlesztőknek.És már a homokozó is jól müködik.A d+ meg mindent visz!
-
Arki
tag
Ezeknél az "X program nem működik, miután CIS lett telepítve" dolgoknál próbáljátok meg az egész program mappát hozzáadni a Saját biztonságos fájlokhoz Defense+ alatt.
-
nagyvixi
tag
válasz
blattida #2733 üzenetére
hahóó..irtam választ kedves Blattida,ha esetleg ráérsz irj valamit itt rá.DE általánosságban kérdezvén,a Cis bármely komponense vagy egyáltalán a cis okozhat e ilyet amiről irtam idáig,hogy bejön a windows és utána szép lassan elkezd darálni darálni tehetetlenné téve a gépet,és 5 perc múlva használható csak a gép.Nagyon köszönöm!
-
Blattida!
A Defense+ -t hogy érdemes beállítani?
Biztonságos vagy paranoid mód? Elegendő a biztonságos? -
-
nagyvixi
tag
-
-
blattida
nagyúr
válasz
nagyvixi #2732 üzenetére
Melyik build van fent, a legfrissebb, a 828-as?
Ha ennyire nem reagál géped, akkor érdemes lenne, uninstallálni és feltelepíteni ismét a cis-t, de már a legújabbat, ha nem az lett volna fönt...Azt még nem írtad, hogy milyen egyéb biztonsági program van a gépeden (amennyiben van)!
-
nagyvixi
tag
válasz
blattida #2727 üzenetére
Gondoltam hogy valami ilyesmi,de már ezeket próbáltam kilőni de nem engedi,kilőni,feljön a szokásos ablak tudod amit kiir hogy nem lehet...:-(
vagy előszőr a cis moduljait kapcsoljam ki elötte?Csak az a baj hogy amikor beindul a darálás akkor még a comodo lent jobb oldali ikonjára se reagál semmit,mert elvan a gép mint a befőt,ezer év lenne mire valamelyik opcióját kiiktatnám.Szerinted?
-
vv5204
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2729 üzenetére
Most már ezt is tudom.
Köszöntem!
-
-
blattida
nagyúr
válasz
Matthewus #2722 üzenetére
Igen, már a nyelvi fájlokat is frissíti, ha tudja.
Amit Fire írt, az működik, illetve én is módosítom a fájlokat...
nagyvixi
A cfp.exe a comodo egyik összetevője, a feladatkezelőben tudod kilőni a cmdagent-exe-vel együtt.A cis moduljait (tűzfal, av, D+) a program felületén keresztül kapcsolhatod ki.
-
nagyvixi
tag
-
Hali!
Először is: ez csak egy tipp részemről, de talán működhet. Szóval blattida nyelvi fájlai közt van olyan, aminek a dátuma még februári, lehet, hogy a CIS a fájldátumot is megvizsgálja és ez alapján dönti el, hogy frissítsen avagy sem.
Azt kellene kipróbálnotok(nincs fent CIS nálam és csak ezért nem teszem fel), hogy blattida összes nyelvi fájlját állítsátok pl a ma dátumra, majd ezt követően másoljátok be.
(A dátum nem lehet régebbi, mint amilyen dátummal a gyári/eredeti nyelvfájlok el vannak látva)Szóval egy próba, aztán írjatok...
Fire.
-
W666W
tag
válasz
nagyvixi #2716 üzenetére
A firefox persze igy is úgy is 85-120 megát pedig egyszer van megnyitva.
Erre tudok segítséget Memory Fox
minden FF használónak érdemes használni a memóriafogyasztása eröteljesen csökken a Firefoxnak -
nagyvixi
tag
válasz
blattida #2699 üzenetére
Kedves Blattida.Na megnéztem az értékeket és csak ámulok,légyszives segits hogy ennek lehet e köze vagy milehet ez,a daráláshoz:
A rendszer üresjárat 33-55 százalék előszőr,aztán darálásnál 98-99 százalék-
Kásőbb visszamegy 4-10 százalékra.A services exe 33 százalék
A cmdagent amikor néha előbükik a folyamatoknál olyan 2-5 százalék.A firefox persze igy is úgy is 85-120 megát pedig egyszer van megnyitva.
Légyszives irj valamit kérlek,hogy mi tévő legyek vagy jelenthetnek e ezek valamit.
Nagyon szépen köszönöm!
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #2708 üzenetére
Aki IS változatban használja, annak biztos jó, hogy frissíti a nyelvi fájlokat,
viszont a Firewall-ban a főképernyőn még mindig szét vannak csúszva a
sorok, úgyhogy nekem nem lett így jó.
Be tudnád linkelni amit Te szoktál tuningolni?Ott trendben vannak a
dolgok a tűzfal CIS-ben is. -
blattida
nagyúr
válasz
FüligJimmy #2711 üzenetére
Egy rootkit ellen a tűzfal semmit sem ér.
Ha ennyire aggaszt a kérdés, vagy kapcsold ki a winben az ipv6-os protokollt vagy használj olyan tűzfalat, mely ezt támogatja.
Én az előbbit tenném, és elsősorban nem a comodo szeretete miatt, hanem azért, mert jelenleg fölöslegesnek érzem ezen protokoll támogatását.
-
FüligJimmy
csendes tag
amúgy még mindig nem tudom: a win 7/2008r2 tűzfala jó vagy sem?
-
FüligJimmy
csendes tag
Fire! Köszi a linket.
Én megértem, hogy nem fontos az ipv6-ra figyelni, de ha a cis nem szűri az ipv6-os forgalmat, akkor onnan bármit beszedhetek ... és pl egy rootkit ellen mit ér a d+? -
W666W
tag
Nem akarok az IPv6 dologba beleszólni, mert nálam okosabb emberek ezt írták..
Bekapcsolva hagyjuk-e az IPv6-ot vagy sem?
Hogy bekapcsolva hagyjuk-e az IPv6 protokollt, az körülbelül olyan világos, mint a vakablak. Az egyértelműen igenlők és ellenzők táborán túl van még számtalan egyéni álláspont is. Azt hiszem, jobb lesz, ha idézem a szakértők véleményét Marsan cikkéből:
Tim LeMaster, a Juniper szövetségi csoportjának vezető rendszermérnöke szerint:
“Ha valahol még nincsenek felkészülve az IPv6-ra, a legokosabb nem engedélyezni a hálózaton,” mondja LeMaster. “Viszont képtelenség lenne minden IPv6-os forgalmat blokkolni az elkövetkező öt évben. Csak a szükséges intézkedések meghozataláig kell letiltani és amíg ki nem ismerik a veszélyeit.”
Lisa Donnan, aki a Command Information-nél a fejlett műszaki megoldások részleg alelnöke, kissé más véleményen van:
“Nem szoktuk ajánlani az IPv6 forgalom blokkolását, inkább azt tanácsoljuk, hogy tartsanak felülvizsgálatot és derítsék ki, pontosan hány IPv6-os eszközt és programot használnak a hálózaton. Ha folyik IPv6-os forgalom, akkor tervet kell készíteni hozzá, betanító oktatásokat kell tartani és alkalmazni kell a technikát.”
Sheila Frankel, a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) számítógépbiztonsági részlegének számítógéptudósa köztes álláspontra helyezkedik:
“A vállalatoknak mindössze azt a minimális szintű IPv6-os szaktudást kell megszerezniük, amivel megvédhetik magukat a támadásoktól. A másik teendőjük az, hogy a külső, tehát a vállalati tűzfalakon kívül eső szervereiken engedélyezniük kell az IPv6-ot, így egyrészt az ilyen hálózati címmel rendelkező ázsiai ügyfeleik is kapcsolódhatnak a szervereikhez, másrészt saját szakembereik megszerezhetik a kellő szaktudást az IPv6 technikában. Ez lenne a folyamat első lépése.”
Frankel így folytatja:
“Az IPv6 közeleg. Struccpolitika helyett érdemesebb szembenézni a problémával és meghozni azokat a szükséges döntéseket, amelyek folytán a lehető legbiztonságosabban használható.”
Amikor olyan számítógépek kezdtek érkezni hozzám, amelyekben az IPv6 be volt kapcsolva, én rögtön kikapcsoltam a protokollt. Alapelvem azt volt, hogy feleslegesen ne adjunk esélyt a támadóknak. Úgy tűnik, a döntésem helyesnek bizonyult, mivel ügyfeleim számítógépei nincsenek kitéve ennek az újfajta visszaélési lehetőségnek.
Ez idő szerint a taktikám legalábbis beválni látszik, bár nem biztos, hogy filozófiám mindenkinél működni fog. A fenti vélemények alapján mindössze annyit állíthatok biztosan, hogy az IPv6-tal elérhető gyorsulás lényeges, valamint azt, hogy cikkem mindenkinek segíthet eldönteni, hogy saját hálózatának, hálózati számítógépeinek melyik megoldás a legmegfelelőbb.
Ez csak egy részlet bövebben itt lehet olvasni Hála LÓri papagáj áldozatos munkájának...
-
ntomka
nagyúr
válasz
blattida #2708 üzenetére
Elméleti, épp ezért tfh.
egy támadó kilesi, hogy nem védek egy nyitott protokollt, akkor mi van?
Lehet, hogy a szerverek többsége nem igényli, hogy ipv6-on kommunikálj vele, de attól még a felhasználóknál nyitva a protokoll, ergo ha nem vigyáznak rá, ki-be szaladgálhatnak rajta (pl torrenten ha mindkét félnél van ipv6 telepítve, akkor azon kapcsolódnak egymáshoz).
És a védelem lényege a megelőzés, szóval az a célszerű, ha be sem engedem a támadót, nem pedig a D+ -ra hagyatkozok... -
blattida
nagyúr
Azért, mert a gyakorlatban még nem használt protokollról van szó. Az egy dolog, hogy már sokan támogatják szoftveres oldalról.
Én nem azt írtam, hogy kapcsold ki.A comodo miatt úgysem tud bejönni semmi ipv6 protokoll mellett, amúgy a valós életben találkoztál már azzal, hogy emiatt nem működött valami a neten vagy bármely hálózaton?
A gyakorlatban szükséged lett volna a támogatásra?A felvetésetek jelenleg elméleti probléma.
-
blattida
nagyúr
A nyelvi frissítések elérhetőek már a belső frissítőn keresztül is, a tegnapi két programfrissítés is már az volt!
-
válasz
FüligJimmy #2703 üzenetére
Hali!
Biztonság a Windows 7 tűzfalával (Dorner Péter)
Remek cikk, az elejétől a végéig olvasd el...
Fire.
-
blattida
nagyúr
válasz
FüligJimmy #2703 üzenetére
Nem tudom.
Gondolom majd akkor, ha valóban szükség lesz rá, mert egyelőre ez a gyakorlatban még fölösleges.Nagyon jó súgója van a hetesnek, a tűzfal is szépen, részletesen le van benne írva...
-
FüligJimmy
csendes tag
Értem ... és mikor fogja? Ez elég fontos része egy tűzfalnak, és a CIS-en kívül szinte minden támogatja, még a win tűzfala
is.
Tényleg .. nem tudna valaki küldeni egy linket, amin le van írva, h lehet normálisan bekonfigolni a win7 tűzfalát? Mennyire jó az egyáltalán? -
blattida
nagyúr
válasz
FüligJimmy #2700 üzenetére
Egyelőre nem.
nagyvixi
Nézd meg a feladatkezelőben, hogy nem a cmdagent.exe garázdálkodik a cpu terhelésével, mert ez sajnos előfordul...illetve az is lehet, hogy valamelyik automatikusan induló program összetevőjével ütközik... -
nagyvixi
tag
válasz
blattida #2699 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!Még egy problémám azért lenne amit mai napig nem tudtam megfejteni mitől lehet,kérlek segits ha tudsz,nagyon szépen köszönöm előre is:
Szitu a következő,néha windows bejövésekor elkezd tölteni darálni darálni a comodo,a winyó pörög mint vagy 10 percig is akár,hogy mitcsinál arról fogalmam sincs,mert már mindent ki kapcsoltam a beállitásoknál hogy ne csináljon semmit induláskor,de a gép használhatatlan szó szerint kb. 5-10 pecig. Mintha egy full virusos és kémprogramos ezer éves P III-as elött ülnék egy 40 gigabájtos winyóval,pedig atomgépem van és nem tudom mit darál állandóan a windows betöltésekor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Windows 10
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest