- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
válasz
alienpapa #14618 üzenetére
Szetszedem oket es a cellakat egyesevel merem toltom/kivalogatom,mert akarok egy akkupakkot ossze allitani total mas celra.
En szetszedtem most 170db akkut ennek fele sem volt jo a sok allasban kipurcantak.
A rossz akucellakat kidobtam szemetbe,nem tudtam hogy el lehet adni
A cellak valogatasa nagyon maceras,mivel sorosan es parhuzamosan is kotni szeretnek 13x40cellat
Az az a celom 48v 44A
De ameg nemtudom hogy sikeres e az otletem,addig nem akarok uj cellakat venni 600ft/db aron.
Utanna ha minden kiraly ,akkor rendelek majd ujakat. -
ielektros
senior tag
válasz
alienpapa #14384 üzenetére
A baj nem igazan azzal van, hogy nem osztja meg valaki a forrasat.
Mindegyikunk vasarol ott ahol tud. En nem ragaszkodom egyik kocsog kinaimhoz sem tolem aztan mehet oda hozzajuk barki mas is. Magyar kollegak sem feltik a forrasukat hanem kerva nehezen lehet kikaparni egy valamennyire legalabb megbizhato forrast. Es ez nem jelenti azt, hogy a masiknak is ugy fog mukodni a dolog.
A nagyok kozul en a ChipOneExchange-tol szoktam rendeleni ha kenyesebb szeriat kell javitani. De erre sem volt pelda mar par hete. Es remelem nem is lesz. Amugy picivel dragabbak de megbizhato es nagy europai irodakkal rendelkezo ceg akinek mellesleg van magyar alkalmazottja. Bar en ezt az egesz BGA mokolast mar rohadtul szivesen elfelejtenem.SEE-IC, HKLRF (ezekkel sokat boltoltam), chip-era, hkkemei. Meg van a skype-omon meg vagy 30 kinai akik megallas nelkul toljak a spam-et ha kell ha nem az ujonnan bekerulo chip szeriakrol es arlistak es a tobbi. Ezt szerintem senki nem titkolja hanem ez annal sokkal komplexebb mint azt mondani, hogy a fogarasi tescoban van olcson dzsiforsz GPU.
-
Router
őstag
válasz
alienpapa #14256 üzenetére
Neeeeeeeee.
Mondhatnék én is másfél éves rekordokat de az 1-2 hetes működés sem ritka reflow után. Ez egyszerűen megbízhatatlan kiszámíthatatlan eljárás. Leejtesz egy tányért, megragasztod, jó lesz egy darabig de ugyanott fog eltörni használattól függően. 12k-ba kaptál egy lutrit amit most vihetsz vissza, 20k-ért meg meg lett volna javítva...
-
f27
senior tag
válasz
alienpapa #12940 üzenetére
3led
De van mikor resetelest is hallani melle,olyankor szinte tuti a CPU hiba.
Persze itt most kocska koleganak szerencseje volt,mert veletlen egy utolso generacios falcon CPU tett ra ami mar gyakorlatilag jasper CpU volt amugy is.
Ilyenkor elfogadja az alaplap,de a sima falcone nemfog menni jasperen sehogyan sem! -
ielektros
senior tag
válasz
alienpapa #12841 üzenetére
Hat kezdesnek testhez kepest merd meg a tekercsek-et Ohmikusan, hogy nincs e valamelyik zarlatban. Ha igen akkor valoszinu, hogy kar volt levenni a GPU-t. Ha minden ok akkor azert nezd meg a FET-ek labai kozott is a zarlatot. 1,2,3 es 5,6,7,8 kozott. Ha persze nem dual FET-ek.
-
heads82
csendes tag
válasz
alienpapa #12502 üzenetére
hat attól függ milyen olmos vagy sem... nekem 190 nél lejön a olmos 210 nél meg a olommentes.. meglököm picit ha mozog már le is veszem ... http://www.forrasztoallomas.hu/ én ezzel a csodával dolgozom... a főnököm ezt vette annó.. ha ott dolgoztam volna akkor nem ezt ajánlottam volna
de végzi a dolgát..
(a 190 meg a 210 a chipnél a hő nem a fűtőelemeknél...)
-
heads82
csendes tag
válasz
alienpapa #12500 üzenetére
hat ez jó kérdés van fogorvosi szonda..... de ezzel ne menny be a chip alá mert felszakadhatnak a pedek....
ha marad még valami chip alatt akkor fa fogpiszkáló... az a baj ha marad alatta akkor mindenféleképpen le kell venni a chipet mert a ragasztó hőre deformálódik és a chipet elemelheti a paneltől de ha marad kicsi a chip alatt akkor sincs baj 205-210 foknál lejön a chip el...
vagyis én igy szoktam lehet van jobb megoldás nekem ez jött be...remélem tudtam segíteni..
ha van hegyes csipeszed azzal is meg lehet próbálni... de nem kell erőltetni ha nem megy csak érzéssel ... ha ugyes vagy egyben ki kell jönnie.. csak ne erőből finoman
-
heads82
csendes tag
válasz
alienpapa #12494 üzenetére
nem igy!!!
https://www.youtube.com/watch?v=1Gg-i_l9YYo
de hasonló képpen .... szárazon flux nélkül kb 140 fok hőlégfúvó kicsit megpuhul vörösebb lesz a színe... és egyben lejon nem kell kapargatni.... csak löksz rajta egyett fogpiszkálóval
kb igy : https://www.youtube.com/watch?v=hVBzMkjCWiU
-
f27
senior tag
válasz
alienpapa #12320 üzenetére
Magat az alaplapot nemtudom mennyire melegiti fel,de azt tudom nekem a quartz csovek kb 20s korul erik el a 300fokot de pl ps3 nal 500fokot eriel kb 30-35s korul.
Persze ezek ipari gepekhez valo gyari adatok,minden mas gepnel kikell tapasztalni hol nem vetemedik az alaplap.de kb 180-190fok koruli lesz a jo ertek.CPU90-nek szol,csak rossz helyre nyomtam
-
válasz
alienpapa #11865 üzenetére
Lehet muxer hiba is.
Mondjuk nem ártana tudni, hogy milyen gépről, milyen chipsetről van szó, mert:
-ha Intel melletti kis nVidia akkor tuti GPU, mert abban van a jelszétválasztó
-ha Intel melletti nagy nVidia akkor a muxer lehet a rossz, mert ott külön van
-ha Intel chipset melletti AMD, akkor is GPU, mert ott is ott van
-ha RS melletti ATI GPU, akkor viszont az IGP, mert a hybrid CF miatt vissza van hurkolva az LVDSszóval lehet ezzel szívni rendesen...
-
-
válasz
alienpapa #11330 üzenetére
Én vagy 5 éve halottam, mikor az AMD elkezdett IGP-s chipekkel foglalkozni, ők hívják a chipset-jüket RS-nek. Anno csak a déli hidakat hívták RS-eknek, aztán már az egész csipszet megkapta a RohadtSz@r jelzőt
Hála a jó Istennek, mert azóta is tömik a pénzt a zsebünkbe!
-
bitfarago
csendes tag
válasz
alienpapa #11309 üzenetére
"Csak hogy kicsit okosodjak azt is megkérdezem, hogy tegyük fel ha jelzi a töltő rádugását viszont nem kapcsol be. Ebben az esetben a bga hiba sokkal valószínűbb, mint ha töltőre semmit sem reagálna?"
Nos, ha a töltést, a töltőt érzékeli is a gép, még nem biztos egyből a bga hiba. Egy lapon általában több töltésvezérlő van, plusz egy csomó másik alkatrész szintén a töltő áramkörbe. PL: fet, tekercs, dióda stb...
Érdemes komolyabb műszerrel megmérni hogy hol van áram, és az meddig jut, esetleg leellenőrizni hogy pl a fetek működnek e.
BGA hibánál általában bekapcsol elindul a gép, azért mondom hogy általában mert, vga, igp, egyéb csip meghibásodása esetén bekapcsol ugyan de képet nem ad.Ha kicsit nagyobb áramköri ismeretekkel rendelkezel, azt is kitudod, megtudod mérni, hogy pl a videokártya xy lábán milyen jel jön ki, ezekkel a fogásokkal a bga is leellenőrizhető, hogy az működik e. (elötte egy reflow jól jöhet, hogy a forrasztás hiba ne befolyásolja a mérési értéket)...
Szintén fontos tény, ha áramot veszi a gép, de nem indul a kbc-re is rá kell nézni, lehet ezért nem megy és a bga hibátlan... (ilyenkor könnyen fölösleges plusz munkába verheted magad).
Pár szóban a biosról:
Nagyon sérülékeny állatfajtaakár egy váratlan áramszünettől(rossz aksi esetén) is meghibásodhat, de előfordult már hogy olyan gépet hoztak hozzám, hogy automatikusan a netről frissítette magát és következő indításnál nem kapcsolt be...
Általános még a felhasználók barkácsolásából eredendő hiba is, de lehet egyszerű flash tartalom elszáll, meghibásodik stb... Itt a csoda tényleg az hogy megy...
Viszont egy egyszerű trükkel és fogással, komolyabb szkóppal kimérheted hogy a bios megfelelően dolgozik e vagy sem.Na jó abbahagytam az okoskodást mert lehet ezért is kapok némi leszólást....
-
ielektros
senior tag
válasz
alienpapa #11311 üzenetére
Ebben gliga a profi. Mert ha nem is olyan regen nem ragja a szamba, hogy mifan terem ez a varazslat akkor en tuti nem allok neki mert nem volt kedvem ezzel is mokolni. Azota boldogan irogatom a BIOS-t ha kell ha nem
A BIOS megtalalasa vagy rutin alapjan es chip tipus ismeretevel vagy kapcsrajz szerint megy. Valamelyik kell kulonben aztan nezegetheted a lapot reggelig is
Nekem GQ-4X programozom van de gozom nincs, hogy mit ajanljak vagy mi a jobb nem jobb. Draga, sokmindent ismer, de par chippel atom lassu. Mondjuk ez nem erdekel. Ezt is gliga tudja, hogy mi a franko... Nekem hala istennek egyre ritkabban kell mert lassan mar alig csinalok PC notikat. Amire kellett eddig azt tudta gond nelkul.
-
ielektros
senior tag
-
omarion23
tag
válasz
alienpapa #11203 üzenetére
Hááát...nem merném rátenni a nyakamat.
De az eladó ebay-ről 17ezer körüli értékeléssel közel 100%-os. Innen gondoltam, hogy csak nem árul hibás dolgokat.
Úgyhogy csak reménykedem, hogy jó.
Nem tudom, hogy lehetne letesztelni, hogy 100%-ban jó-e.De tegyük, fel, hogy jó. Akkor hol lehet még a hiba a laptopban?
-
mobileman
senior tag
válasz
alienpapa #11135 üzenetére
Ha rendszertelenül ül, akkor az annak az eredménye, hogy nincs jól letisztítva a chip..
nincs saccolt profil, azt neked kell megtalálnod, lehetőleg úgy, hogy ne legyen puklis a chip..
Viszont, lehet azzal is segíteni, hogy ami nincs rendesen a helyén, azt kézi hőléggel és folyékony fluxxal helyre lehet rakni őket.. Na, persze, mértékkel, mert különben nem éli túl a chip a sok hősokkolást.. -
ielektros
senior tag
válasz
alienpapa #11119 üzenetére
Ahogy mobilman is mondta. Milyen holegfuvoval csinalod? Dobjal fel fotot a chiprol amirol leemelted a keretet. Aztan ird meg a forrolevegos allomasod tipusat is es, hogy hogyan allitod be.
Nyugtasd meg magad, hogy a direkt melegitossel nem leszel elorebb. Azt a nullarol kell megtanulnod hasznalni. Ott is vannak buktatok. Kar lenne az eddigi tapasztalatokat a kukaba dobni plane, hogy nem a sablon a hibas
-
ielektros
senior tag
válasz
alienpapa #11116 üzenetére
Ha nem megy a leemelossel akkor vagy flux vagy mechanikai problema van. En felszabalyoztam forgacsolo gepben a kereteket, felpoliroztam es kiigazitottam, hogy minig pontosan illeszkedjen es meglegyen a sablon es a chip kozotti kozelitoleges 0,2-0,3mm. Sok munka volt vele de a direkt melegitos az egy vicc. Persze van olyan aki azzal tud dolgozni, de a leemelos sokkal sokkal univerzalisabb megoldas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest