- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gigabyga #18382 üzenetére
Ugyanilyen hibával küzdök én is egy 7000es és kettő 530as Lenovo-val. Azt hittem, hogy ez valami Lenovo betegség, de minap futottam rá egy ugyanilyen Dell-re is. Szerintem a Windows frissítése rontott el valamit a KBC tartalmában. Boot loop-ba szorul a gép tőle. Linux-al még nem próbáltam.
-
válasz
Gigabyga #18215 üzenetére
Oké.
Arra gondoltam, ha esetleg a primer részt kihagyod akkor hová szúrjam a 20V-ot majd neki.
De ha komplettre összerakod, akkor jó úgy is. Ha van switch-on-board-ja akkor ne felejsd el!(én mindig elfelejtem, ha diagra küldök alaplapot
)
Majd kérünk képeket a digit mikroszkópról!!! -
válasz
Gigabyga #18213 üzenetére
Persze, szívesen átnézem, csak jelöld meg majd a betáp pontokat. Érdemes túrnod a netet, néha lehet kapni lepukkant állapotú CATERPILAR S60 telefont, 50k körül. Azokban nagyon jó a hőkamera tud kervert képet mutatni és úgy baromi pontosan be lehet lőni a kis melegeedő szarokat!
Május 1 után leszek, mert elkapott a Covid, volt kórház, meg minden fincsiség ami ezzel jár, most itthon lábadozok. -
válasz
Gigabyga #18210 üzenetére
Pár hete szoptunk hasolóval egy DELL-el; kis kerámia kondi volt a zárlatos.
Ugyanez volt, csatak zárlat a primer 19V-os körön. Áthidaltuk, indít, kb 10 másodperc múlva lerúgta a CPU mellől az egyik VRM-et. Oké, megvan a zárlatos FET, csere, indít ugyanez egy pár másodperc múlva, mikor éppen beugrott volna a POST. Tök véletlenül vettük észre hőkamerán, hogy egy kis kerámia kondi az időzített bomba. -
yohnsee
tag
válasz
Gigabyga #18026 üzenetére
Ok. Tápköröket rajz hiányában sem nehéz megtalálni, a nagy(obb) tekercsek környékén lévő kondikat mérve valamelyiken ott lesz az 1.05V (vagy nem), de akkor már egyértelmű a dolog.
Visszafele haladva onnan könnyen meglesznek a kapcsoló FET-ek, és a DC-DC vezérlő IC is.
Valamelyik csak elárulja, hol a hiba. -
yohnsee
tag
-
-
Matamata
aktív tag
válasz
Gigabyga #17093 üzenetére
Szia!
Elszomorítasz.
Azt hittem létezik költséghatékonyabb megoldás is rá mint a teljes alaplapcsere.
Arra hivatalos szerviz 50-60e körüli összeget írt, ha egyáltalán van nekik.
Kínai oldalakról rendelhető alaplapok meg nem tudom mennyire megbízhatóak. Van 4GB-os változat is miközben nem létezett ilyen Nexus 5x variáns. -
válasz
Gigabyga #16855 üzenetére
Nekem minden kínai!
Egyébként egy ilyen "forrasztóállomással" szinte mindent meg lehet csinálni:
A hakko-t úgy lehet "megtuningolni", hogy a pákahegybe nagy hőtűrésű ipari hővezető pasztát nyomsz és máris "reszponzívabb" lesz a fűtése, azaz nem tapad le, ha valami nagy bádogot forrasztasz vele
-
válasz
Gigabyga #16755 üzenetére
Ez azért van, mert az AMD-k belső muxeresek, az nVidiák meg külsőt használnak.
Van úgy, hogy hibátlanul megy a 3D (még terhelésen is!!) külső monitoron az AMD-n és MÉGIS rework kell neki, míg ha ugyanezt produkálja egy nVidia akkor ott a GPU jó, a muxer tápjánál, a szalagkábelen, vagy az LDC-nél kell keresni a hibát! -
válasz
Gigabyga #16486 üzenetére
Megfrissítetted mostanában a minipro-dat?
Minap kellett egy GTX1080 MXM BIOS-át írnom és olyan IC volt benne, hogy a program csak nézett.
Aztán felmentem az oldalukra letöltöttem a legfrissebb programot, az meg megírta a MiniPRO firmware-jét is!
Utána már simán írta az új fajta MX-et is. -
laika1200
csendes tag
válasz
Gigabyga #15100 üzenetére
Van nálam egy Sony Vaio hasonló konfiggal (intel északi, Geforce 540M) az eredetileg annyit csinált hogy elindítottam, kb. 1mp-re kigyúlt a power-on, majd leállt. Az 540M reballja után viszont azt a hibát hozza, amit te is leírtál. Magyarán tápot kap bárhonnan és villog a power on led. Most a héten fog kínpadra kerülni, ha van valami fejlemény szólok.
-
laika1200
csendes tag
válasz
Gigabyga #15093 üzenetére
1. Addig nyomod folyamatosan a bekapcsoló gombot amíg el nem alszik a villogó power on led (kb. 10mp) Ezután bekapcsolod. Ha minden oké el kellene indulnia a notinak.
2. Ha ez nem jön be húzd le a töltőről, vedd ki az akksit pár percre, tedd vissza töltőre majd 1. pont.
3. Beviszed valamelyik kollégához aki hozzád közel rendel
Ha ehhez a hibához még a bekapcsoló gomb is kontakt hibás akkor el fogsz vele picit szórakozni. -
ielektros
senior tag
válasz
Gigabyga #14225 üzenetére
Hat ez az
En meg veszek egy Mahr-t meg egy Mitutoyo-t mindegyik oras es nem hozzak amit igernek. Szerintem amugy azert ilyen kezes a kereskedo mert ezek tuti, hogy kiestek a valogatasnal.... Ma felhivott, hogy ha megerkeznek a muszerek akkor azonnal feladja az ujakat es nem kell varnom arra, hogy leellenorizzek oket. Ez meg itt is gyanus... Ami a szerencsem, hogy a ket kulonbozo gyartotol szarmazo muszer egy kereskedotol van.
-
zorroka74
csendes tag
válasz
Gigabyga #13302 üzenetére
Szia,
vedd le az ict, és mérd meg h az r3 vagy r4 ellenállásokon van e 3v egy kis idő után, mert ez az ic csak a 3vot kapcsolja a kijelzőre.
de le tudod ugy is tesztelni, ha nincs zártat az 1es lábon ha nincs rajta az ic, és a 6 lábon megvan a 3v, kösd simán össze az 1es és 6os lábat.
persze az 1es lábon ugy mérj zárlatot ha rá is van dugva a kijelző
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest