- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
laika1200
csendes tag
válasz
zorroka74 #15676 üzenetére
Így hogy korrektül leírtad már én sem látom a problémát, egyszerűen elbeszéltünk egymás mellett. Másképpen megközelítve: az olcsó relatív fogalom, amikor a chip cserével a javítás ára 1 év garival 20.000-25.000 forint alatt megáll ("olcsó") ott esélyes a megrendelőt rábeszélni a chip cserére, fölötte csak extrém esetben. Akkor mi most azon vitatkoztunk össze hogy kinek mi az olcsó?
-
laika1200
csendes tag
válasz
zorroka74 #15672 üzenetére
A példánál maradva továbbra is: RS880 chipset = south bridge + Radeon 4250-4290 IGP. Ennyi. Erre írtam hogy olcsó és az IGP ahol nincs mellette dedikált VGA, ott flip-chip hibára hajlamos.
Amire szerintem te gondolsz az a dedikált VGA chip az RS 880 mellett, de az nem az RS880-as chipset része, hanem egy különálló, dedikált VGA.
Ezzel a megközelítéssel pl. a realtek lan chip is lehet az "RS" chipset része, mert egy lapra vannak szerelve?Egyébként csak routert akarom megnézni hogy hány marék pattogatott kukoricát bír befalni a "műsor" végéig.
-
laika1200
csendes tag
-
-
kikihun
csendes tag
-
gliga69
tag
válasz
zorroka74 #13688 üzenetére
216-0674026-ra (itt RS780ként emlegetitek) 1-2 típus allergiás, jártam én is igy. A chipet ha felrakod egy másik gépre tökéletesen fog menni.
Azok a gépek csak bizonyos datecode előtti chipekkel mennek. Későbbi chipeknél videóvezélrő subsys-t változtattak, amit leginkább hp-k nem esznek meg. Próbálj meg frissebb biost rakni rá, ha szerencséd van, menni fog, ha nem, szerezz ~2010-es chipet. -
netzoli
tag
válasz
zorroka74 #13430 üzenetére
ERSA-t cseréltem METCAL-ra.... +1! Na most dönts okosan, mert lassan kiegyenlítődik a JBC vs METCAL párbaj
Javaslom próbáld ki mindkettőt, ha van rá lehetőséged! A hazai disztribútoroknál mindig van demo eszköz és ki is próbálhatod, de ez igaz a JBC-re is. Itthon az E-tronics és az ATT Hungaria Kft forgalmazza, az utóbbitól valószínűleg jobb árat fogsz kapni. A JBC-t nem tudom. Esetleg, ha a német webshopból rendelsz, akkor ott 19% az ÁFA.
-
válasz
zorroka74 #13430 üzenetére
Bárki bármit mond, JBC-t vegyél! Én mindent próbáltam és a JBC messze über magasan veri az összes pákát!! Ha megvan akkor szólj, marad hegyes betétem hozzá, szívesen Neked adom ingyé'
Jelenleg egy GOOT-tal tolom, brutál cucc, de nemsokára vissza kell vinnem a GAMMÁ-ba és akkor egy Weller WX2-esem lesz.
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
zorroka74 #12895 üzenetére
Skacok!
Ügyfél lerúgta a gépét és intel GL40 chipset sarkánál felszakadt pár pad. Eszköz hiány miatt nem tudom visszatenni mindet.Mondjatok olyan ragasztót amivel jól lehet rögzíteni a pótolt fóliát és chip felrakása közben is tart. 2komponensű epoxym lassan szárad és a 180fokot nem igazán tűri.
-
(Bundás)
addikt
válasz
zorroka74 #12831 üzenetére
Ezekkel futottam már egy kört. Embernél bios frissítés után dobta el magát a gép, azóta se töltés, se standby led, se semmi. Gyári dump 4mb-os, sok közöst egyenlőre nem találtam a 2mb-os Asus oldalon lévő tartalommal. Legújabb biost chipre töltve jelenség ugyanaz, 207-208-as verziókkal a gép már tölt, bekapcsol (már amikor), kép nincs.
Jó lenne egy gyári dump, hogy biztosra menjek bios terén. -
zorroka74
csendes tag
válasz
zorroka74 #11835 üzenetére
Végre megoldódott.
néhány bios kering fent a neten ehhez. NA az vágott át.
Ötletként átraktam a régi rossz laprol a biost és megy (bas.... meg).
Igy hogy más ne járjon igy, felrakom ide
[link]
alaplapM_A_HPC_S_MV_MB_V1
chipset:218-0697020,216-0752001, gpu_216-0774009. proci (p340) -
bitfarago
csendes tag
válasz
zorroka74 #11632 üzenetére
Szia!
Nekem egy hasonló problémám volt, egy acer notival.
I3-as procival szépen ment, i5-el már fagyott, sött volt hogy be sem akart kapcsolni.Nálam a megoldás a gpu csere volt, + a proci melletti kondikat cserélnem kellett, mivel azt előttem már forrasztgatták és volt benne egy hibás is.
Csak egy tipp, a kondikra mérj rá, ha minden oké érdemes lenne kicserélned a gpu-t és úgy bele az i7-et.
Remélem tudtam segíteni, sok sikert. -
ielektros
senior tag
válasz
zorroka74 #11567 üzenetére
Szeretem a villamossagot
Bar soha nem tudtam eldonteni, hogy mit szeretek jobban. Az ipari villamossag es vezerlestechnika szamomra egy kedvelt dolog csak sajnos az iparhoz tartozik par olyan faszsag amit nem tudok elviselni. Peldaul a tudatlan vezetoseget ami sajnos az esetek 90%-ban jelen van. Itt nemetben is. Akik valamire is valok altalaban azok a kivitelezok. De az osszes tervezot es irodai majmot en szivem szerint flahoz allitanam. Fejnehez baromsag az egesz es ez 10szerezi meg az arakat. pfujjjj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest