- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
válasz
fero02 #16363 üzenetére
Azota mar o is tudja hogy jo dolog ez,csak odakint nem tamogatott motszer
Van ott € itt meg nincs $ szal marad a makkforasztas.
Es tudod mi a szep benne?
Forraszto allomassal nem lehet makkforrasztani,gyari levegosel sem sajna,a pakas megoldas sem jo
Es miert?
400 fokon olvad meg a mag alatt a golyocskak,de 250 foktol popkorn lesz -
válasz
fero02 #16299 üzenetére
Szerintem nem akarja teliszemetelni a topic-ot. Megteszem én
A szokásos szopóroller egy ASUS X551-essel: indul aztán meg sokáig nem.
Ezeknek ha az akkujuk túlmerül akkor nem kapcsolnak be úgy kell vajákolni:
tápot rá, aztán várni, majd akku fel és megint várni, hátha megindul a töltés -
Kocska89
tag
válasz
fero02 #15112 üzenetére
Viccnek jó. A cikkből meg kimaradt a ténylegesen professzionális, Metcal, JBC.
Baromi hosszú a nyél, nem hiszem túl precízen lehetne vele dolgozni.Pár hete próbáltam kolléga Metcal MX-500 át. Baromi jó kicsit jobban harap mint a Jbc-m.
De a Jbc sem kutya:
16mm2 vezeték, és nem fél nap alatt készült
-
f27
senior tag
válasz
fero02 #14622 üzenetére
jajah,,, lecsereltem egy ilyenre inkabb.
Tesla S modell -
SakalGSM2
csendes tag
válasz
fero02 #14568 üzenetére
Nekem erre telik, újonnan vettem meg. Bocs de nem vet fel a pénz, illetve papa nincs a háttérben hogy a kocsija mellett beruházzon nekem 3-400.000HUF-t egy ilyen gépre.
Más is dolgozik ilyen géppel, és sikeresen. Aki megtanulja kezelni, és megfelelő minőségű anyagokat használ az meg fogja oldani a problémát.Én is örülnék egy automata bga rework gépnek, cirka 30 milcsi körül..meg gondolom TE(TI) is. Ne nagyképűsködjetek azokkal, akiknek az olcsóbb kategóriára telik !
Örülnék ha az ilyen beszólásokat megtartanátok magatoknak ! Köszönöm !
-
f27
senior tag
válasz
fero02 #14293 üzenetére
Szerintem te kerezbe kasul elszartal mindent amit en vagy tesom irt ide.
Atomra nem ertetel meg semmitsem az egezbol igaz?
1. Az hogy csinaltunk egy gepet es reklamba van,az nem azt jelenti hogy ez a gep az atya ur isten,csak annyit hogy volt ket hulye aki le egyszerusitette a javitast olyan szintre hogy az amugyis felesleges reballozast kilehet valtani massal!
Te vagy mas reballozott csak feleslegesen?
NEM!
En is epp ezt csinaltam eveken att mert azt hittem hogy ez a megoldas!Szar az osszes mas teknika?
Akkor sem mondanek ilyent ha igaz lenne,elvegre nalam az aztalon egy tobb millios forraszto gep csucsul csezmeg!
Szarok az autoszerelo muhelyek?
Nem,csak lehuzzak azt aki sik hulye,mert ezt igy kell csinalni,valszeg en is kihasznalnam itt ott es cserelnek olyan alkatreszeket amit nem kell hisz a vaj nalam maradna az alkatreszek utani kedvezmenybol!
Itt en azt montam minek vigyem egy muhelybe javitatni szazezrekert mikor itvan a 800 ezres diagnosztikai muszer es van tudas is hogy megjavitsam magamnak anyag araba!
Szal nemnagyon ertem ezt a pattogasod sem!!Tehat osszegebe,nemfikaztam senkit nem neztem le senkit,mert valojaba leszarom mart ki milyen szarral kendacsol.
Aztan vegeredmeny keppen,en csak annyit jegyeztem meg,hogy az en magforrasztasom pontosan annyit er mint barki mas reballozasa!
Kb semmit vagy eppen sokat,de rohadtul a chipen mulik mi a siker es mi a nemsiker.csak melyik mennyi ido,es melyik a boztosabb,mert ugye a magforrasztas tisztabb es kb biztosabb indulashoz vezethet ez mar bizonyitott TENY!
Aztan meg tudod nem az a baj mikor egy okos hulyeskedik,de mikor egy hulye okoskodik az mar gaz jonehany esetben -
f27
senior tag
válasz
fero02 #14285 üzenetére
Tudod ha en az autot szerelohoz vinnem,az akkora szegyen lenne szamomra mintha te a szomszedod kerned meg kapcsolja mar be a laptopodat.
Mivel te betudod kapcsolni,en,eg megtudok javitani egy autot szakszeru ben mint egy szakszerviz,akkor miert is fizessek erte?
Az hogy en ide nem irkalok,az nem azt jelenti hogy en nem segitek senkinek,vagy epp nem kerek segitseget senkitol!
Csak akkora szar lett ez az egesz forum,hogy telefonon vagy skypeon beszelgetek a szamomra jelentosebb emberekkelEngem mar nemnagyon erdekel ki mekkora luzer,vagy ki fikaz kicsodat!
Bmw-t szerelek? Hat igen BMW-t szerelek ha erted a celzast -
gliga69
tag
válasz
fero02 #13826 üzenetére
Annó vhogy úgy nézett ki, hogy minden munkaállomáshoz 2 porszívógégecső szerű biszbasz ment, ami kb 3-4 cm átmérőjű volt és a munkaterületen oda állítottad ahol szükséged volt rá. Tényelg olyan volt mintha acél spirál lenne egy proszívó gégecsőben, ezért ahova hajtottam ott maradt.
Kb ilyen:
Csak ami szívott azt sosem láttam. Valami nagy központi izé lehetett. -
ielektros
senior tag
válasz
fero02 #13081 üzenetére
Mire gondolsz konkretan? Eloszor egy asus lap meg egy core i5 volt de az durva pocsekolas lett volna es folyamatosan szivtam a 3V vs 5V szintekkel. A legtobb CNC vezerlo siman boldogul egy Schmitt Triggeren keresztul a 3V jelekkel de en spec utalom TTL kornyezetben. Most egy ITX intel D525MW lap van csak benne amin meg van normal PCI es abban van egy LPT kartya ami TTL szintekkel dolgozik. Csodaszep 5V-os gyors vezerlojeleket produkal es a rendszer sebessege sem olyan mintha 76-bol loptam volna egy Sinclair ZX Spectrum-ot
Szoszo boven eleg a CNC-nek es mas dologra is ok. Es raadasul passziv huteses. Mach3 furt rajta meg Lazycam. Mas nem nagyon lesz csak par aprosag ami esetleg kell a muhelyben.
-
gliga69
tag
válasz
fero02 #12442 üzenetére
kérlek, ez egy javítás kimenetele
Konkrétan egy Asus n53 dc panelján a dc csati meleg pontja, ami körbe volt szenesedve, és ha villanyt kapott világított mármint a pcb, úgyhogy egy speckó polírkorongal kiszedtem az érintett részt, kapott légvezetéket és epoxyt.
A fotó epoxy előtt van mikroszkóp alatt. -
gliga69
tag
-
f27
senior tag
-
f27
senior tag
válasz
fero02 #11762 üzenetére
Nem,sajna az en keves szaktudasom tobb mint a szakszervize.
Es ezt minden E60 BMW tulajdonos akit ismerek valja.
Marmint azt hogy semmit nemertenek ehez a tipushoz a BMW nel.
Talalomra szazezrekert cserelgetnenek alkatreszeket feleslegesen a zsebedre.
Mellesleg mindig is ertettem a motorok butykolesehez.
Szoval ez nem nagy szam mifelenk -
f27
senior tag
válasz
fero02 #11760 üzenetére
Sajnos komolyabb szaktudassal rendelkezek mint a BMW szerviz!
Amit a BMW szakszerviz 1,2 millioert javitott volna meg nekem,azt en 3000bol megjavitottam szakszeruen.
Es meg sorolhatnam a szazezres ajanlatokat amit parezerbol szinten javithato volt.
Igy legalabb tudom gyari minoseg tutira kicserel minosegi munka van a kocsiba olve
Megy is a gep rendesen. -
JSHammer
tag
válasz
fero02 #11590 üzenetére
Ha az összes ramhibás vga karit, és ramot hozzávágnám fájna a feje egy darabig , fetéve ha kilátszaa a kupac alólXD
Amúgy ma is halnak meg még működés közben is, hogy mi okozza, nah az az igazi változó a vasak meghalásának egyenletében...magas hő, rossz vargáné táp, hűtőpaszta a ramslotban?:XDkellemes napot:
-
egyedije
csendes tag
válasz
fero02 #11590 üzenetére
"nincs benne semmi ami tönkremehet, sem mozgó alkatrész, sem elektrolit, sem nagy áramerősség vagy feszültség."
Ebben teljesen igaza van a "kollégának".Ezekben az alkatrészekben ici-pici manócskák dolgoznak akik aranyszálból szőtt kis tarisznyákban hordják az elektronokat egyik helyről a másikra. Csak előbb utóbb szarnak a munkára vagy a szakszervezetük sztrájka buzdítja őket.No ilyenkor vagy új munkásokat kell hozni vagy meg kell egyezni velük hogy dolgozzanak tovább. A multiméter meg a szkóp az mind csak parasztvakítás , olyan mint a jósnőnél az üveggolyó.
Csak azért kell hogy felvágjunk a tudatlan ügyfelek előtt.Meg hát jól mutat. -
bitfarago
csendes tag
válasz
fero02 #11590 üzenetére
Na ez jó
Egy újabb okostojás....
Ez kell az embereknek, és ebből lesz a mondvacsinált "szakember"....
A poén kedvéért kíváncsi lennék a többi beszélgetésre is, mert csak 1-et látok.A lényeg ha ismeritek netán ezt az értelmiségit, akkor küldjétek el hozzám, és tudok neki bizonyíthatóan rossz chipeket is mutatni, ha kell szkóppal megmérek elötte 1-2-öt is a hitelesség kedvéért.
Ez kb az a kategória aki kétkomponensű ragasztóval teszi rá az alu hűtőbordát a vga chipre... persze nem is tudtam a bordát levenni
A chipet is csak nagy nehezen, azon paráztam szétég a lap meg az áramkörök...
Hiába, nagyon alacsony az a kerítés.
-
Zoli986
tag
válasz
fero02 #10914 üzenetére
Szerintem jó a töltő.Gyári sajnos nincs,csak olyan univerzális és más márkához való ami Volt és Amperileg stimmel.Egyikkel sem működik hiába stimmel a csatlakozó.
Ma elkezdem átnézni és méregeteni a dc csatlakozó körüli részt,csak első ránézésre szabad szemmel ez szúrt szemet. -
mutyi
senior tag
válasz
fero02 #10129 üzenetére
Köszönöm, bár egyik helyen sem látom ,hogy konkrétan vállalnak-e alaplapi IC cserét, az azért kicsit komolyabb meló,mint egy kijelző csere vagy dock csere.
Azokat én magam is szoktam cserélni, de egy ilyen méretű IC cseréhez már azért kell némi felszerelés és gyakorlat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest