- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #12570 üzenetére
A rezeleje pontosan a ketto kevereke. A fozete eleje es az uledek a rendszerben. Nincs ezen mit szepiteni, mindegyik problemas.... De lehet vagy ez vagy az is. Rendszertol fugg. Abben a rendszerben ahol rendszeresen foznek, lerakodas kevesbe alakul ki mert nem "szarad" kia a rendszer. Plane ha desztillalva es gozolve van tisztitas gyanant. De akkor is lesz "rezeleje". Es nem a lerakodas miatt. Plane akkor vicces ha nem rez hanem savallo a rendszer. Akkor saveleje?
Nem... Az is rezeleje es bezony ahogy mondod. Es nem csak a mag lehet a ludas.... De ehhez mar nem ertek. En inkabb iszom es csak basztatom aki fozi
-
Router
őstag
válasz
JSHammer #12570 üzenetére
A jó cefrében nincsen mag, bár ahány ház annyi szokás. A rézeleje a csőből kioldott szemét miatt káros, ezért savállónál ez nem gond, viszont ezt, és az ez után lejövő előpárlatot akkor is ki kell dobni a magas metiltartalom miatt mert megvakulsz tőle gyorsan. Viszont most már hagyjuk Ferit érvényesülni mert nem lesz meg a 150K nyeresége egy ps3 ventin.
-
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #12261 üzenetére
Nem linkelek ne haragudj de az oldalakat amiket latogatok leirom. Persze mivel a topikok van ahol omlesztve vannak igy nehez ratalalni a szamunkra lenyegesre de egyszer kell csak elmenteni.
Macrumors macbook szerelo topikja ha valamivel nem jutok dulore ott mindig megtalaljuk a megodast.
badcaps eleg szeles skalan tolja de van sok info. Elvikom lengyel forum de van angol topik is es marha jo a csapat. Talan az egyik legjobb forum europaban. EEVblog foruma egyelore nagyon brutalisan keszekusza de Dave igeri mar egy ideje a rendbetetelt. Viszont mikroelektronikai agyakbol van ott rogyasig es ha valamivel nem jutok dulore akkor kapcsrajz kopi es dol a segitseg. Aztan ott a vlab.su szinten kolosszalisan jo forum. Ami ott nincs es az elvikom-on sincs akkor az nem letezikNa jo meg a kinai forumokon azert van esely. Szo-szo a vlab.su-n elegge furcsa betuket hasznalnak
de en kapok mindig segitseget ha angolul kerdezek a !megfelelo! topikban.
Azt en sajnos messze nem tudnam kijelenteni, hogy a magyar forumokon barmi komolyabb javitasi topikot talaltam volna eddig. Ez persze biztos, hogy nem igy van de egy ideje mar nem is kerestem mert ahhoz viszont kicsi az orszag, hogy egy ilyen topik szeles palettat tudjon lefedni.
A kulfoldi forumokat nem ugy emlitettem mint nalunk, hogy ph meg hwxw meg hobbielektronika. Hanem kifejezetten elektronikaval es annak MINDEN iranyaval foglalkozo oldalak amelyeknek vannak nem agyonmoderalt porgos szerviz topikjaik.
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
JSHammer #12207 üzenetére
Segítségképpen leírom az én esetemet.. hátha..
Múlt év augusztusában összeálltam egyik régi haverommal, hogy nyitunk egy boltot de mint általában 'Közös lónak túrós a háta'. Egy szép novemberi napon elvetette a sulykot és külön kellett válni.
Így decemberben körbejártam a környező számítástechnikai üzleteket és vártam, hogy hívjanak a munkákkal. Januárban elhatároztunk párommal nem várunk bevállaljuk a dolgot és nyitunk egy üzletet.
Minden eszközt, gépet megvettünk egy 15m2-es helységbe. Induláskor maradt 5.000forintunk. Családi háttérre nem számíthattunk.
Szépen lassan elkezdtek szállingózni a gépek (cégektől) és magánszemélytől is. Nem szabad feledni, hogy ha az emberek megismernek és jól dolgozol nem utolsó sorban nem szállsz el akkor vissza fognak jönni és lesz egy fix ügyfélkör akik minden nyűgükkel téged fognak "zaklatni"..Kezdetben szerintem nagyon jó ötlet a KATA+AAM.Igaz, hogy nehéz össze hozni az első pár hónapban az 50k+egyéb kiadásokat.De valahol elkell kezdeni.
Ahhoz, hogy megismerjenek jó ötlet a szórólapozás. Mi 20-25 ezer A5 szórólapot dobáltunk/ragasztgattunk szét hétvégéken itt TB-n.
Kb. 1év alatt értünk el oda, hogy most 40m2-es üzletben vagyunk, minden napra van 3-5 gépecske kisebb nagyobb javítás a hét 7napján.
Remélem segítettem valamit. -
netzoli
tag
válasz
JSHammer #12205 üzenetére
Ha csak egy változó lenne... De jó lenne
A senki nem visz hozzád semmit hozzáállással bele sem szabad kezdeni semmibe. Először is higgy magadban, de ne csak higgy, hanem tudj is.
Mérd fel a környezetedet (piackutatás) és a saját lehetőségeidet, anyagi helyzetedet. Majd, fogj egy papírt, tollat és a lap egyik oldalára felírod az indítással járó költségeidet, majd tegyél hozzá +10%-ot. A lap másik oldalát kettéosztod és egyik oldalra felírod, hogy milyen havi szintű kiadásaid vannak/lesznek. A másikra meg a már meglévő és tervezett bevételeidet. A meglévőt javaslom átlagba számold pl. az elmúlt egy év összes osztva 12-vel. Gyakorlatilag itt csinálsz egy leegyszerűsített cash-flow-t.
A kiadás oldalt szorozd fel 12-vel és add hozzá az indításhoz szükséges költségeket. Ez lesz a tőkéd. Majd hasonlítsd össze a bankszámlád egyenlegével
Szerintem ennyivel min. ajánlott számolni egy induló vállalkozás esetén. És nagyon fontos, hogy itt ne hazudj magadnak, ne kergess illúziókat!
"Azért annyira nem egyszerű mindent átgondolni..." Senki nem mondta, hogy egyszerű, de ha nem tervezel előre, akkor nagy eséllyel belebuksz és az legyen bármi.
-
-
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #12001 üzenetére
De miert akarsz 32bites rendszert telepiteni? Semmivel nem lesz rosszabb egy 64bites mint a 32 bites. En marha pipa vagyok amikor az okos ugyfelek raeroszakoljak a 32 bites rendszert a gepre es amikor meg javitunk akkor csak szivok a driverekkel. Raadasul az egy 64 bites architektura... Jo mondjuk az ezer eves cerka CPU-k valoban nem egy vadallatok teljesitmeny szempontjabol de azon meg a 32vs 64 bit nem valtoztat. Az a 2% szerintem nem valtja meg a vilagot. Plane, hogy a driverek fele mokolt es frissiteni agyrem.
-
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #11987 üzenetére
Azert mert tenyleg nem lehet veluk dolgozni. Ne vedd kotozkodesnek soha amit irok. Neha hulyen irom de nem jelent semmit. Komolyan annyi meg annyi penzt kidobtam mar szemet szerszamokra, hogy ha most azt mind visszakapnam akkor nem is kellene evekig dolgoznom. Nem vagy annyira gazdag szerintem, hogy olcso termeket vegyel. Ezert tanacsolom mindig, hogy jobb egy 10 eves minosegi szerszam mint egy uj olcso xar.
-
válasz
JSHammer #11928 üzenetére
Pedig egyszerű;
- a levételt mindig meleg levegővel illek csinálni, ha sietsz, vagy nincsen kéznél az ájer, akkor meg nagy óngumó és egy hegyes csipesz kell
-felrakást mindig tiszta padokra csináld, rakd a helyére egy csipesszel a zsebpiszok méretű alkatrészt, vajazd meg egy kis fluxxal, egy csipesszel illeszd a helyére, tartsd ott és mehet a páka a frissen megfuttatott ónnal.
Ennyi. Így a 100-lábú epromokat és lbc-ket is könnyű szerrel fel tudod rakni. Nagyon figyelj oda a páka hőmérsékletére, miközben forrasztasz.
-
-
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #11928 üzenetére
XD
Sorry de ez az XD ez nagyon gaz. Lehet oregszem de az is tuti, hogy nem vagyok egyedul ezzel
Ezt azert igy elmondani nehez. Es mindenki mashogy forraszt ahogy irtuk is. Nezzel videokat es kiserletezz. Nem fogsz kesz megoldast kapni senkitol es nem azert mert irigyek vagyunk. Tenyleg nagy elteresek vannak technologiaban.
Nezzel videokat.
[link] -
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #11925 üzenetére
Az atten pakaja nem rosszabb mint azok a 8W-os conrad-os jatekok. Nem jo paka az is biztos, de nem rosszabb mint az olcso kamu pakak. Szerintem is az a legjobb ha kiprobalod az Atten pakajat es akkor rogton tudni fogod, hogy mi az amiert rossz es konyebb lesz donteni, hogy mibe fektess. En azt mondom, hogy hasznalt Metcal, JBC, Ersa vagy egy normalisabb Weller ala ne menj mert csak penzkidobas hosszu tavon.
-
bitfarago
csendes tag
válasz
JSHammer #11922 üzenetére
Szia!
A linken szereplő "nem is tudom minek nevezzem", az tényleg semmire nem jó.Első körben azt tudom inkább mondani tanácsolni, hogy gyakorold az smd forrasztást. Nagyon sokféleképpen lehet őket forrasztani, és nem feltétlen a tűhegyé a főszerep mint ielektros kolléga is írja.
Ha veszel mondjuk tökmindegy milyen forrasztó állomást, pár ezresért, 1-1,5mm es heggyel, kezdetben azzal is gyakorolhatsz. De továbbmegyek, mert írtad hogy van egy hőlég kombós állomásod, na azon is van páka próbáld azzal. Vagy ott a meleg levegős pisztoly + szűkítő, felmelegíted, odateszed és a csipeszel leveszed...
Sok múlik a gyakorláson is.Ha már az smd-nél tartunk van erre a célra egy forrasztó csipesz, dolgoztam már vele, nekem hasonló van szerintem egészen jó, annyi a különbség, hogy nem kell két kéz, elég megfogni mintha csipeszel megfognád és már le is vetted. link
-
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #11922 üzenetére
Ilyen hulladekra az eletben nem lesz szukseged. Mindegyik ami a linken van egy halom szemet. semmire nem jo csak a borodbe tudod vele beegetni, hogy "szeretlek Beja" aztan ennyi.
Forrasztani eselytelen vagy ezekkel. A wellerhez is van vekony hegy. A puskas fele pakahoz is van LT adapter es weller hegy SMD-hez. Az SMD forasztasnak nem kimondottan az a trukkje, hogy tuhegyes pakat veszel. Itt sokan eltevednek kicsit.
-
bitfarago
csendes tag
válasz
JSHammer #11919 üzenetére
Szia!
Milyen pákát akarsz? vagy hőléget inkább? Értékhatár?
Sima pákából szerintem metcall, vagy jbc. nem túl olcsó de jó minőség és precízen lehet dolgozni vele.
Volt wellerem is, de volt mikor túl lassan fűtött fel, vagy az is előfordult, főleg csatlakozó kivételnél, hogy nagyobb darab cint lassan olvasztott meg, illetve a hőfok visszaesett.
Gyorsan eltettem a polcra... -
válasz
JSHammer #11819 üzenetére
Ha kiteszed a MBP alaplapot az asztalodra és szintetikusan meghajtod, akkor egy nap alatt tönkremegy.
Ha ugyanezt megcsinálod a burkolatában, akkor elmenne a világ végéig, vagy amíg teli nem szívja magát kosszak, illetve amíg a hűtőpasztája ki nem szárad.
Ez azért van, mert olyan a hűtése a MBP-nek, hogy a beszívott levegő körbejárja az alaplapot, így hűtve azt, majd a meglangyosodott levegőt öblíti ki a venti a gépből a hűtőbordán keresztül. Ezért az MB-nál nagyon fontos a tisztaság,a jó paszta és a hibátlan ventilátorok. Ha valamelyik nincsen meg, akkor makkan a makbúk! -
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #11815 üzenetére
Nem de ez is jo. Ez az alaplap tipusa.
U baz. Ez olyan regi mint a szomszed traktora. Erre csak akkor tudok valamit mondani ha hazaertem.
Kezdesnek szedjel le egy kapcsrajzot. Ezeknel voltak bazi egyszeru hibak is de sok mas is. Alaplapon vannak start pad-ek. Egyiken 3V masik test. Ha ott nincs 3V akkor toltesvezerlo ellenorzes kezdesnek.
-
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #11800 üzenetére
na HP-hez en hulye vagyok. Ha lehet kerulom mint a rosseb. Utalom az osszes konzumer HP gepet. Szoval boven lehet igazad. Tenyleg nem agyaltam ezen soha. Ha kellett csereltem, ha mukodott mukodott. Nem igazan ertekes uzletileg ezzel idot elszurni szamomra. Emiatt nem is masztam bele soha komolyabban. De az is biztos, hogy nem minden lapon lesz ez ilyen egyszeru.
-
gliga69
tag
válasz
JSHammer #11796 üzenetére
nem szokott baj lenni. Felrakod és megy. De nem vagyok biztos benne hogy a cpu support megváltozik.
Ha nem tévedek (nem bújtam ebben az esetben adatlapot) külső jumperrel konfigurálod a hidat, hogy hogy működjön, és ha rárakod a hidat, az eredetinek fogja látni magát, mármint annak amit leszedtél róla. Tominak igaza van abban hogy az ilyen modhoz újra kéne építeni a lapot és nem érdemes neki kezdeni.
Én csak annyit mondok hogyha nincs otthon más, akkor tökéletesen megy a jobb litográfiájú alkatrésszel is és történetesen ezt az esetet már póbáltam is. -
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #11774 üzenetére
Igazabol egy video sokat nem mutat egy forro levegos forrasztorol. Mit latsz valojaban? Nem erzed milyen meleg, nem erzed milyen gyors, nem erzed, hogy mennyire megbizhato vele dolgozni. Youtube-on van egy halom video pl QFN csererol. Nezd meg azokat, hogy legyen valami elkepzelesed kezdesnek. Ez nagyjabul ugyan azt tudja mint barmi mas meleg levegos forraszto csak a feriek kihivast ereztek a dologban es apitettek maguknak egyet. Szamomra a mai napig a legegyszerubb HAKKO 850B a legjobban kedvelt allomas. Semmi csicsa, gyors, eros, megbizhato. Egy potmeter a homersekletnek es egy mechanikus szelep a levegonek.
-
ielektros
senior tag
-
f27
senior tag
-
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #11480 üzenetére
Szerintem a Maxwell mar nem jelent semmit mint nev. Nem leszolas csak szemelyes erzes komolyabb ismeret nelkul, hogy nem kulonosebben kulonb mint barmelyik UNI-T peldaul. Az eevblog forum-on van halom teszt meg teardown nezz korul ott. Szerintem biztos, hogy megtalalod a penzedert a legjobbat.
-
-
gliga69
tag
válasz
JSHammer #11457 üzenetére
elég sok heatpipe hibás géppel találkoztam mostanában, és nem fogsz kifolyó vizet,víznyomot látni sehol. Próbáld meg hőlégpákával melegíteni az egyik végét úgy hogy a másik végét fogod közben. Ha nem melegedik abban a pillanatban a kezedben lévő vége ahogy melegíted a másik végét, hibás. Más szóval nem lehet jelentős hőmérséklet különbség a két vége között.
-
macko20
őstag
válasz
JSHammer #11452 üzenetére
Gázt még mindig nem raknak bele /ez a hétköznapi Pc,noti heatpipekre vonatkozik/ ,inkább kiszedik belőle ,h a vákuumban alacsony hőfokon felforrjon a víz,tehát most már van benne gáz/levegő/ ezért nem jó ,van nekem is hibás noti hűtésem külsérelmi nyom nélkül ,ha a proci felett meleg és a ventinél hideg marad akkor az a hunyó
-
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #11354 üzenetére
Normalis a rossebeket. Majd ha kapnal napi 4-8 levelet kulonbozo hivataloktol akkor nem mondanal ilyet erre itt
Ebbe nem menjunk bele mert itt mar ezerszer leirtam, hogy napi kapcsolatban uzletelek magyarokkal es dolgozom is magyaroknak. Sot nem egy szervizessel vagyok szinten napi kapcsolatban. Nem vagyok olyan marha messze sem. Ismet csak az a kerdes, hogy a szervizes hogyan tud kommunikalni az emberekkel. Azt biztos, hogy nem mondom el neki, hogy mit hogyan kell csinalni. Ez itt nem iskola.
Az, hogy elmeseljem neki az tobbe kerulne mintha megcsinalnam.
Ertem amugy mire gondolsz. Csak nem erdemes altalanositani. A kerdes pedig az, hogy ki mire szakosodik. Ha valaki csak es kizarolag BGA-t mokol akkor az nem palya. Abba nem erdemes belemenni mert az olyan mintha egy autoszerelo muhelyben csak a negyedik kerekanya csavart tudnak ki es betekerni... Es szerintem itt van a kutya elasva. Annyian nekilattak BGA-t mokolni es annyian osztottak az eszt a nagyvilagba, hogy ez lett belole. Ez amugy totalisan globalis "problema"...
-
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #10051 üzenetére
A holegfuvot ne viccelj, hogy erre talaltak ki.... Lehet hogy a festok ezt mondjak. De ilyet ne mondjunk. A holegfuvo az egy egyszeru elektromos eszkoz meleg levego fuvasara. Ezer mas dologra is jo. Zipzaros zsugorcsoveket is melegitetunk vele 120-240mm2 vezetek javitasnal. Az, hogy festo szerszam az szerintem csak a sokadik generacional fejlodott ki. De hogy nem ezzel indult az biztos.
De ha megmutatod hol olvastad akkor majd megnezzuk ki irta. Ne ertsd felre nem ketokedes (de az
) de csak a munder becsuletet szeretnem megvedeni. Ilyen nincs hogy a holegfuvo az festek egeto. Arra is jo. De ott sem egetni kell vele. Az mar regen rossz.
-
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #10038 üzenetére
Ezt a festekegeto hulyeseget itt kezde el valaki. Az holegfuvo. Lehet vele festeket is egetni valoban... De akkor a a BGA gep is festekegeto mert azzal is lehet ilyet csinalni. Holegfuvoval is lehet hibatlanul chipet cserelni csak nem ajanlott plane kezdoknek. Ennek ellenere egy elomelegito kerdese az egesz. Ha olyan a holegfuvo amin lehet levegot es homersekletet szabalyozni akkor mar sima ugy. Csak kiba kenyelmetlen. A BGA gep sem csinal mast. Elomelegit aztan fujja a levegot a chipre. Nem kell ezt az egeszet misztifikalni hidd el. Na jo az infras gep nyilvan nem levegovel dolgozik
Vegyel egy gepet amit KillHates meg a mobileman ajanl aztan kesz. Ne beszeld viszont ra magad olcso vackokra.
De a holegfuvo nem festekegeto.
Barmikor leveszek felrakok egy BGA-t vele ha van elomelegitesi lehetoseg.Micsoda ??? Csorog egy golyo? Na az durva lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Philips LCD és LED TV-k
- Haditechnika, harcászat
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest