- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
válasz
Reggie0 #18885 üzenetére
Pont így történt. De nem feszegettük hanem hoztuk a nagyobb pákát.
Nem lett jó sajnos. A rendszerdiagnosztika után jön a sípkód miszerint nem megfelelő processzorelrendezés, azaz nem látja a processzort.
Még egyszer megpróbáljuk felfűteni és kicsit lenyomni a foglalatot hátha segít. -
KonzolKartel
őstag
válasz
Reggie0 #18852 üzenetére
Mármint a kínai mérnökökre gondolsz, akik rá raktak egy default nevű dummy profilt? Az összes profilom magam állítottam be, és szerintem ezzel mindenki így van. Az meg hogy a gyárban milyen technikát használnak az teljesen más liga, nem ide tartozik. Én, és még nagyon sok külföldi kollégám teljesen jól elvan egy alsó pre heaterrel. Ha mondjuk egy nagyobb GPU-t kellene fel emelni, akkor valszeg bekapcsolnám, de hidakért, ramokért nem fogok vele szórakozni.
milinte:
Egy ZM R6200-as. Már vagy 8 éve megvan.
-
Tamás9x
őstag
-
Tamás9x
őstag
válasz
Reggie0 #18754 üzenetére
5V szép, amíg felpörög midnen fesz tökéletes, terhelés van, sima atx eddig nem nagyon jelentett gondot,
de ezen van egy plusz csatlakozó, ami szintén rámegy a lapra. azon van eepromvcc, 12v, gnd meg még 1-2 beazonosítatlan ág. A nyákra szitázva.
Illetve egy eeprom a tápban. Nem akarom sokáig szemetelni vele a topikot, csak gondoltam hátha valamit benézek, egy powergood visszajelzést esetleg.
-
Formaster
addikt
válasz
Reggie0 #18681 üzenetére
Lehet, hogy én járok teljesen rossz úton és csak a nand szórakozik velem, vagy a programmer, leírom bővebben.
Egy működő (külföldi) szolgáltatói routerre akartam flashelni az orig firmware-t, de minden szerviz port (ssh/telnet) filterezve volt (secureboot tiltva), így leszedtem a nand-ot (MX30LF4G28AD@TSOP48), mivel van egy RT809H programozóm. Sajnos az első visszarakásnál nem vettem észre, de néhány láb összefolyt ónnal, ez okozhatott esetleg zárlatot. (amatőr)
Az írás utáni auto-verify OK, így nem is gyanakodtam. Viszont, ha rányomok a verify-ra, akkor jelez inkonzisztens byte-okat.
Bad-block-okat is talál, de hiába választom bármelyik bad-block-management-et, utána ismét inkonzisztens lesz a verify. Próbáltam lejebb venni a feszt is, mert 3.3V-ra azonosítja be, de az adatlapon 3V-ot ír.
Jelenleg nem bootol fel az eszköz. Nand-al és anélkül is világít az összes led, kivéve a Power. Ami érdekes, hogy minden ágon megvan minden feszültség és abban bízok, hogy ha zárlatot csináltam volna, akkor valamelyik ág lekapcsolna, mert egy elég modern eszközről van szó.
-
Formaster
addikt
válasz
Reggie0 #18678 üzenetére
Elég komplikált nyák, egy tsop48 flash felől megy a processzor irányába és többet is találtam. A 0402-es méret miatt pedig a csiszolás sem opció. Sajnos maga az eszköz is elég drága és ritka darab, szóval eddig zsákutcának néz ki a dolog. Rajzot sem találtam hozzá.
A kép nem adja vissza, de az alja fehér akar lenni.
-
envagyok
veterán
válasz
Reggie0 #18673 üzenetére
A munkaidőt meg kell fizetni, én ezzel egyetértek.
Csak félek hogy pár sufni tuninger, meg jófogás sale manager ezzel a cuccal fogja a gyanútlan felhasználót átverni akku cserét ígérve piaci áron, vagy még kb 3 hétig működő Akkus laptopot 100%-os akkusként meghirdetve. -
válasz
Reggie0 #18665 üzenetére
Szomorú is lenne, ha nem járna, (bár nem lepődnék meg, mert az USA-ban gusztustalan pénzéhség van a szolgáltatóiparban) de ez elég sovány vígasz. Ahogy Hunter írta, liszenszet kell fizetni egy szerszám használatáért
?
Mondjuk nem tudom minek pampogok; minap olvastam a hírt, hogy hiába vásárolod meg 36 millióért a Mercedes EQakármi SUV-ját amit tud mindent IS alapból, de csak akkor ha előfizetsz a szolgáltatásokra. Azaz, ha nem perkálsz havi X ójrót a hitközségnek, akkor az autód nem fog bepakolni magától -
válasz
Reggie0 #18662 üzenetére
Ez egyértelműen kis szervizek számára készített eszköz; az akkuszervizes cégen nem ilyen megoldásokat alkalmaznak, hogy "patkolgatják" az akkukat,
meg élesztgetik a bágyadt cellákat. Ott cella csere van és új BQ kerül az akkuba. Ez olyan eszköz amit egy kisebb szerviz vásárol meg, amolyan alkalmi munkákra; "ha már itt a géped és megjavítottuk, akkor az akkut is rendbehozzuk" dologra gondolok. Ha 330 dollár lenne és nem lenne az éves "előfizetés" akkor komolyan gondolkodnék azon, hogy vegyek egyet, mert megérné ez a 150 ezres kiadás, hogy tudjak egy plusz szolgáltatást is adni az ügyfeleimnek. De így, ez gusztustalan: olyan mintha a multimétered az V-A-O mérés mellett csak előfizetés után mérne kapacitást. Annak több értelmét látnám, ha olyasmi történet lenne, mint az eprom íróknál: tud X darab epromot és ha fizetsz időnként, akkor bővítik a listát és tudni fogja az újabb epromokat is...
-
Djtil
csendes tag
válasz
Reggie0 #18566 üzenetére
Van a lapon 1db usb2.0 van dióda védelem , azon vannak az adatvonalakon 3.2V.Közvetlen a pch vezérel minden usb-t.Van usb board azon van 2db port, ami pedig ezeknek 5V -ot adó ic rövidzárlatos volt.Az egyik adatvonal sérült teljesen mert zárlatos ,a másik talán működhet.Próbálok leszedni működő adatvonalat vagy innét vagy a bluetooth connect -ról vagy a kártyaolvasó vonalról.Irok, ha lesz eredmény.Most már kíváncsi vagyok...,hogy működhet e a dolog.
-
Djtil
csendes tag
-
Djtil
csendes tag
válasz
Reggie0 #18547 üzenetére
Igen igazad van. Nem láttam még ilyen socketet, a külföldi meg összezavart.De már így is egy csomó órám benne van ebben a szarban.Hp 2170p .Nincs bios a neten amivel müködne.Ami meg rajta volt azzal a ramot kellett egyik slotbol a másikba rakni,akkor indult. Aztán a régi biost mentettem,de a ch programmer 1.34 hibásan mentette, úgyhogy most szívás van és keresgélés.Ami rajta volt rájöttem mit kellene átírni, mert megvan írva a biosba milyen sorozatszamu es típusú ramokat fogad el,de mivel hibásan mentette így már nem tudom...
-
Djtil
csendes tag
válasz
Reggie0 #18498 üzenetére
Mondjuk én technikus vagyok, még Orcad-ben terveztük a nyakokat utana marattuk hidrogenperoxid +sosav maratasallo lakk, aztan beultettuk az alkatreszeket es boldogsag, de elfelejtettem mindent nem most volt.20 eve.De voltam egyetemen, ott szart sem tanultam ott is hagytam...
Persze tisztelet a kivetelnek, de ott arrol szolt az egesz ki hogyan tud lereszegedni.
-
válasz
Reggie0 #18496 üzenetére
Én azért bátorkodom feltételezni, hogy aki ilyen szakmát választ azt azért valamennyire érdekli alap szinten az elektronika azért fordította ebbe az irányba a hajója orrát. Nem ördögtől való dolog a multiméter kezelése és egy komponens mérése. Ha más nem, hát megkérdi egy ilyen topicban, hogy merre-hány óra az ilyesmi és mi készséggel segítünk neki.
Kicsit ez olyan mint amikor az orvostan hallgatók ájuldoznak amikor először vért látnak.
-
Djtil
csendes tag
válasz
Reggie0 #18493 üzenetére
Köszi , átolvasom. Igazából elektro-technikát tanultam 6 évig.Ezért szégyellem is magam,de mentségemre ez nem mostanában volt.Utána nem a konkrét szakmában dolgoztam ,hanem az informatikában.Nemrég újra nagyon elkezdett érdekelni a dolog, de egy csomó emlék és tanult dolog megfakult az idő során.A forrasztás sem úgy ment mint régen, újra meg kellett tanulnom. Jön elő egy csomó dolog de nehézkesen.Bár olyan lenne mint a biciklizés.
-
Djtil
csendes tag
válasz
Reggie0 #18486 üzenetére
Picivel fejebb leirtam mi volt.
A multi helyesen meri az aramot es a tap kijelzon is helyes ugyanaz, mig cc modban merem. Aztan ha rateszek egy keses biztositekot ez esetben 5 ampert, es a multit is csatlakoztatom a bizti 2 labara,akkor a multi es a tap kijelzon mas ertek jelenik meg.Jelen esetben tap kijelzo 4.7A multin 0.9-1A.Ha feljebb tekerem a tapot 5.5A akkor a bizti kieg, a multi pedig a kiegett biztivel mutatja utana az 5.5A.Ezert mar azt sem tudom mi vanezek szerint rosszul merem...vagy passz
-
Djtil
csendes tag
válasz
Reggie0 #18473 üzenetére
Lehet rosszul csinálom. Kijelző cv modot jelez,cc 0.Beallitom a feszt. Pl. 3V.Aramot letekerem atvalt cc-be.Szondak egymasba zarlatba rakom,majd beallitom az aramkorlatot, pl 1A. Szondak szetkapcsolom , feszt kijelzi 3V, ampert nem ir,de arammerore rakva ott a korlat 1A.Majd csatlakoztatom a zarlatos korre: Ilyenkor Volt leesik 0.1V-ra átvált cc-be és ott a kijelzon az 1A-de a szondara nem rakja ra.Arammerovel megmerve 0.05A.Teljesitmenyt mutatja a tap az helyes 0.15W.Nekem igy logikus.Ha rarakom egy zarlatos mosfetre ,csak kulon,akkor ugyanez a szitu.Tehat nincs nyitott alkatresz a zarlatosnak velt korben.
-
Formaster
addikt
válasz
Reggie0 #18313 üzenetére
Ha már a méter szóba jött, erről mi a véleményetek? A szkóp része mennyire használható, vagy a MM része? Kicsit olyannak tűnik, mint a 4 évszak gumi
-
Formaster
addikt
válasz
Reggie0 #18313 üzenetére
Köszi
rendeltem már egy bontott T-Cont bagóért. Ezzel még kísérletezek attól függetlenül, azért is, mert jó lenne tudni, hogy nem a táp csapta ki. Minap éjszaka hideg volt kb 15 fok, rá volt nyitva az ablak és reggel ilyen 13.5V/25.8V-okat mértem a 12/24V oldalakon. Ekkora differencia még beleférhet?
-
Formaster
addikt
válasz
Reggie0 #18305 üzenetére
Anno jópár tucat xboxot reballoztattam megbízható helyen, ezek a silány hűtés ellenére is bírták 2-3 évig legalább, de van amelyik a mai napig megy. Tehettél volna rá 0km-es GPU-t is, akkor sem bírta volna tovább ilyen hűtéssel, meg olyan userekkel, akik 3-4 óra game session után azonnal kikapcsolták a boxot. (+ akkoriban rajta voltak a témán és fellelhetők voltak röntgenes képek is)
Szívesen hallgatom és őszintén érdekel, hogy miért valószínűbb, hogy a szilícium ragasztott forrasztása lesz kontakt hibás, mintsem a jóval nagyobb lapka, ami egy még nagyobb nyákon fekszik, amiknek közel sem azonos a hőelvezetésük, vagyis egymás ellen dolgoznak. Nyilván a maghőmérséklet jóval magasabb, de a deformáció szinte kizárható.
-
Hujikolp
őstag
válasz
Reggie0 #18238 üzenetére
1. Mert amikor az ónt elkezded leszedni ónharisnyával és pákával, akkor nem a lakkréteg jön le előbb, hanem a fehér maszk. (sika-mika...)
2. A plusz réteg segíti a gyártást abban, hogy kevésbé alakuljon ki rövidzár a lábak között, mert kis kehelyt képez.
3. A feltépés mechanikai hatását csökkenti (tapasztalat)
4. Visszarakásnál pozíciót segíti kamerán és a szélén is.
5. Szigetel -
KonzolKartel
őstag
-
d3lete
aktív tag
válasz
Reggie0 #18111 üzenetére
Igen ez egy váltó elektronika például. De van sok helyen. Abs, tcu, ecm, psg.
Az a baj velük elkezded kaparni és annyira nyúlik hogy a arréb eső aranyszálakat eltépi. Így tettem már tönkre jopárat. Az acetont kiprobalom de találtam egy terméket Proton 703 ami pont erre való. Az anyag meg silgel 612 -
válasz
Reggie0 #18028 üzenetére
Hogy az is sz@rna sünt az élete végéig aki ezt a szép szabványos vackot kitalálta!
Ma láttam egy döglött Yoga-ban egy ilyen hdd-tKérte, az ügyfél, hogy mentsem le neki róla a képeket. Hát, mondtam neki, hogy 2 hőnap, amíg megjön az ALI-ról az adapter hozzá! Természetesen ez is egy sz@rtégely Lenovo-ban volt!
Egy saját mém:
from Imgflip Meme Generator">
-
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
válasz
Reggie0 #17750 üzenetére
Teljesen igazad van, már nézem a biztosításokat. Itt annyival árnyaltabb a kép, hogy már működésképtelenül került hozzám.. A töltőcsatlakozó alulról sínnel, másik oldalon 3 oldalról ragasztóval volt rögzítve, vésni kellett. Semmit se lehetett oldani hővel. Utána jöttek a körmök, amik nem jöttek ki csak úgy. A tulaj megértő, még engem biztosított, hogy nem kell magam szarul éreznem, benne volt a pakliban. Mondtam, hogy nem, ezt illik tudni megjavítani. Egyébként ha tudsz vagy tud valaki jó biztosítást, írjon legyen szíves privátban!
-
Tamás9x
őstag
válasz
Reggie0 #17272 üzenetére
Az lehet, de szenes vasalóval és piszkavassal mi menő lenne má?
A kérdezőnek:
Jó ez a fotós hasonlat, csak vajazó késsel szívműétet végezni... Hajrá csináld, majd rájössz magadtól, ha nem hallgatsz másraNem te vagy az egyetlen mi is ki akartuk spórolni, a végén mégis megvettük a gépet hozzá mert nincs más út... Ha nem lettem volna olyan butus mint te, akkor abból a tanuló pénzből 3-4 gépem lenne, ami dolgozhatna bérben..
-
Rruuer
senior tag
-
Hunter2
addikt
válasz
Reggie0 #17020 üzenetére
Ilyet: [link]
minőségileg vannak vele problémák, Konkrétan bele kell nyomnom a szemem hogy összeálljon a sztereo kép.
És úgy sem tökéletes. Régebben dolgoztam Leica meg Zeiss mikroszkópokkal , na azoknál ilyesmi nincs.
Mondjuk négyszer ennyibe is kerülnek.
Egyébként használható és a semminél bőven jobb.KillHates
Nincs. Lehet hülye kérdés de mire mennék vele jelen esetben?
-
válasz
Reggie0 #16931 üzenetére
Elméletileg! De amíg nem volt megoldva a white-list az MXM-re, addig egy csomó "népművészeti agyagedény" gyártó, azt csinálta, hogy a gép alaplapi BIOS-ába sütötte bele a VGA BIOS tartálmát is és így csakis azzal a fajta kártyával volt hajlandó indulni a gép amivel a gyártó gyártotta! Ezzel biztosították, hogy a saját MXM-üket kelljen megvásárolnia a szerviznek, ha cserélni kell.
-
Geck0bp
újonc
válasz
Reggie0 #16903 üzenetére
Kedves Mindenki!
Nagyon köszönöm a válaszokat! A halogén izzó egész jónak tűnik, de inkább keresnék valaki szakit, aki megcsinálja. Ez nekem már túl otthon-barkács...
Kedves Reggie0!
Körbenéztem a Neten, hátha van valami egyszerűbb, összefoglaló dokumentum:
Röviden, amit összeraktam ezzel kapcsolatban:
• Az ólmozott forranyagnak alacsonyabb az olvadáspontja (számomra ez a célszerű), ezért veszélyt jelent, ha
- nem éri el az ólommentes forranyag olvadáspontját (nedvesíteni tudni fogja, de nagy feszültséggel hűl)
- nem elég a hőn-tartás időtartama, ezért az ólom a találkozási felületen összesűrűsödik, ezzel repedéseket okozva a saját forranyagában (a diffúzió időt igénylő folyamat)
• Magas ólom tartalomnál a fenti összesűrűsödési jelenség fokozottan jelentkezik, ezért célszerű alacsonyabb ötvöző mennyiséggel dolgozni
• A forr-kötés legjobb minőségű, ha az ólom teljes mértékben "el van keverve" az ötvözetben. Ennek érdekében a hőntartás mellett célszerű fizikailag megmozgatni a csatlakozó felületeket (leheletfinoman meg-megbökdösni az IC-t), hogy a keveredés megfelelő legyen.
• Legnagyobb veszély akkor jelentkezik, ha az ólom mennyiség el-eltér az egyes forrasztási csatlakozásoknál (pl. javított golyózásnál), merthogy az ólom tartalommal a "gömbök" felületi feszültsége más lesz, ezáltal más-más távolságra állna be az IC a NYÁK-hoz képest. Bizonyos esetekben akár elferdülhet, elbillenhet a chip a forrasztás során. Kihült állapotban pedig további feszültséget visz a kötésbe. -
Archttila
veterán
válasz
Reggie0 #16705 üzenetére
Viszont így a végére egy kis olvasnivalót megosztanék veletek. :
(egy alaplap mosásáról szól)
A proceedure that works very well is simply to clean in a bath
of soapy water. It happens that spraying with one of the cleaners
(I use 409 brand), can help too, and spraying in a kitchen sink with
the spray nozzle is great. It is also reasonable to put various
components into an automatic dishwasher.Automatic dishwasher soap is basically a water dispersant, and hence
makes a great anti-static spray. Using that for a final wash is a
good idea.Then allowing the board to *fully* dry out is an absolute necessity.
In humid climates a final wash with isopropyl alchohol can help that
too. -
Archttila
veterán
válasz
Reggie0 #16701 üzenetére
Koszi a reszletes guide-ot, legkozelebb megfogadom!
Edesanyamnak vettem a gepebe egy hasznalt tapegyseget ami remekul mukodik, viszont a minap amikor takaritottam neki a gepet eszrevettem, h eleg nagy a dzsuva a belsejeben. Szetszedtem teljesen es hiszitek vagy sem, a nyak allja szo szerint ugy nezett ki, mint amikor valamire raszarad egy fel eger.eskuszom mar banom, hogy nem fenykepeztem le.
Szoval fogtam az egeszet bevittem a furdobe, es alaposan atfujtam wd40-nel. Talan nem a legelegansabb megoldas de mukodik, es most ugy nez ki mint fenykoraban. -
nahunn
tag
válasz
Reggie0 #16377 üzenetére
akkor valóban nem, én csak azt veszem észre, hogy a reballozott, reflowzott, makkforrasztott
gépek állnak le pár hónap után, amire pedig új chipet rakok, azok nem...de ahogy f27 is írta, jó hogy nem ugyanabban hiszünk, mert úgyis mindenkinek megvan a szabad választás
lehetősége, hogy hol javíttat, hosszú távon szerintem az új chip győz a tudomány felettvagy nem és döntetlen marad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Anime filmek és sorozatok
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest