- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
ielektros #15122 üzenetére
Mondjuk 60 fok az erdekes. Az en ICm-re 120 fok 4 orat irnak szaritasra. Nem kockaztatom meg be nem tartani, mert $4000 dolcsi egy ilyen chip.
Azert en nem hinnem, hogy ertelmetlen lenne, a nem hermetikus tokozas az nem hermetikus. ESD-re is sokan mondjak, hogy dehat minek, a legtobb IC vedett, de attol en meg lattam jopar vedett IC-t is elhullani miatta.
A sterilizalo jo otlet, enis azt keresem, de sajnos en nem tudtam kifogni jo meretben(A4 folott valamivel), igy meg vadaszom a netet. Viszont hofokszabalyozos folyadek furdom mar van
A BGA javitos biznisz, meg szerencsere nem erint, en csak magamnak ultetem be az alkatreszeket sajat tervezesu panelra, vagy szedem le, mert uj panel keszult. -
d3lete
aktív tag
válasz
ielektros #14326 üzenetére
Majdnem jo csak nem ldo kellene hanem step down aminek a kimenetet egy processor vezerli.
Tehat van egy bemeno 5v egy, gnd, kimenet egy 3.3v referencia meg egy 0.6v vezerlo szal ami a procitol jon.
Ebbol a cuccbol ketto van ami 1.5 es 3.3v ot alit elo.
Ugy oldottam meg jelen esetben hogy xboxbol 2 nagy fesszabalyzot beletettem
3.3v meg 1.8v ost a tobbi laba meg nincs bekotve ,csak igy az a baj ha kikpcsolom nem szunik meg a fesz es meriti az akkut. -
-
Router
őstag
válasz
ielektros #14279 üzenetére
Szerintem meg egyszerűen más a felfogás. Tudja, hogy attól neki nem lesz rosszabb ha nem titkolózik, max megkímél mást is a napos pipázástól de cserébe az sem kussol aki az infót kapta. Adok-kapok. Itt meg olyanok papolnak az irígységről akik egy büdös mondattal nem voltak eddig hasznára senkinek de az önfényező algoritmus bőszen pörög. És a kulcsmondat: Akinek nem inge, nem veszi magára. - ez univerzális.
-
tigrici
tag
válasz
ielektros #14237 üzenetére
Üdv.
Az tény hogy a hagyományos tolómérőknél a legkisebb a mérési hiba lehetőség ami egy értelmüen a használóktól függ.Az órás tolómérők nagyon kényesek mivel azért csak-csak mechanikus szerkezet.Ezért forgácsoló üzemekben inkább relativ mérésre használják napi mérésekre nem.Egy tolómérő mikor megérkezik van 1 "0" mérés és párdarab ellenörző mérés különböző mérési tartományokban,ha ez megfelelő akkor a gyári hiba kizárva.Onnantól helytelen "0" beállitás,sérülés,por,meggörbül ,szorul a mutató ,stb okozza a hibákat.
Azt nem tudtam hányan vagytok a műhelyben,a fórumból nem derül ki.de a tolómérőket érdemes ugy kialakitani hogy a napi használathoz olcsóbb ,de megfelelőt mindenkinek,viszont a pontosabb melókhoz kell egy jó tolómérő.A hideg meleg eltéréshez csak annyi ha hideg van akkor tűrés alsó határ ha meleg akkor felső határra dolgozunk,de ez inkább csak akkor számit ha télen 10 nyáron 30 fok van és +- 0,01 a türés azaz mindegy mivel méred.Persze ez csak akkor igaz hütővizzel melózol.
De javaslom egyszer próbálj ki egy ilyent : https://mitutoyoshop.hu/Mitutoyo_500-181-30
és megváltozik a véleményed a digitálisokról.nálam már 8 éve kíválóan,megbízhatóan müködik napi 8-12 órában,de elötte ennél jóval olcsóbbal is simán lehetett hozni a +-0,02 -öt cnc megmunkálásnál napi szinten. -
tigrici
tag
válasz
ielektros #14219 üzenetére
Üdv.Minek négy tolómérő amikor 1 is elég de az jó legyen,1 150-es digitális mititoyo hozzá pár darab ellenörző gyürű és azzal évekig megbizhatóan lehet dolgozni.Amugy a 150-es 0,01 százados Mahr órás tolomérő mérési pontossága +- 0,03 század a gyártó szerint.Ez azt jelenti szerintem hogy a 0 és a legnagyobb mérhető közt ekkora a megengedett eltérés ami .Ráadásul a digitálisoknál van referencia beállítás,azaz amikor kezdéskor összenyomod mindig 0-át kell mutatnia.
-
hoax
senior tag
válasz
ielektros #14226 üzenetére
Értem én, hogy márkás, meg órás "tolósaccolót"(felénk így csúfolják) vettél, de a századmilliméter pontosságú mérésekhez mikrométert illene használni, és azt sem mindegy, hogyan...
Egyszer próbáld ki, hogy mi történik, ha megmérsz egy munkadarabot szoba hőmérsékletű eszközzel, majd ugyanazt a munkadarabot megméred ugyanazzal az eszközzel, csak előtte kicsit szorongatod a tolómérőt, hogy felmelegedjen. Meg fogsz lepődni!
Na nem azt mondom, hogy 5 század eltérés lesz, de lesz! -
válasz
ielektros #14185 üzenetére
Azért él és virul az iPhone és iPad javítás ahogy néztem! És ott már olyan szintű az integráltság mint ebben az új MB12"-ben.
Szerintem mindent az ár dönt el, ha valamit sikerül a gyártóknak qrva drágán rásózni az emberekre (lásd: Apple) akkor mindig lesz pénz a javíttatásukra is. De ha valaki 250€ vesz egy HP250-est Win8-al (Broadwell-es Celeron N2670) akkor ott már egy 25 ezres kijelző cserére is húzzák a szájukat az emberek.... -
firfox
csendes tag
válasz
ielektros #13944 üzenetére
Már vártam.... Nyelvtan óra...
Ugyan már, No ezért nem fórumozom, mert ide aztán csak önbizalom telt emberek írnak qrva nagy szakmai tapasztalattal és lelkes hobbi kedvelők
, persze tökéletes nyelvhelyességgel... Csak jelezem, nézd már vissza a korábbi hozzászólásodat, biztosan van benne hiba...
-
hoax
senior tag
-
firfox
csendes tag
válasz
ielektros #13920 üzenetére
Figyu már emlékeim szerint nem kértem én semmit tőled... Te jöttél nekem, olvassam vissza...
Az meg, hogy te így fektetsz be energiát felesleg dolgokban, hát mindegy nekem 8..Tudod, néma gyereknek.....
Én meg merek kérdezni és ha kell többször leírom ugyanazt, miért baj ez? Ennyi erővel ne is kérdezzek itt semmi, mert a közel 14 ezer hozzászolásban minden le van írva és csak mindenkinek végig kell olvasni....
-
firfox
csendes tag
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #13906 üzenetére
Erre jo indulatu mondatot irnek legszivesebben,ami fajna itt mindenkinek,de inkabb nem
van aki sejti mit mondanek azert
Osszegezve..
Mukodik a mokkforasztas?
Lehet igen lehet nem!
De
Ameg a tenyek azt mutatjak hogy 100laposbol 90 elindul,es 80 honapokig mukodik ezzel a modszerrel,addig en kenytelen vagyok azt kondani hogy valamire valo cucc.
Aztan mivel sok olyan gepeket kapok javitasra amit mar reballoztak,koztuk itt is sokan,es hiaba a 1-2-3-6 ho gari azt mndjak biztos nemviszem oda vissza.
Es kiderul hogy reball utan megy 1-2-3 hetet,majd az en semmit nem ero makkforasztasommal ugyan az a chipre forrasztva majd elmegy 3-4-6 honapot,akkor felteszem a kerdes magamnak / masnak is...
Mukodhet a dolog?
Nem?
Kit erdekel!
Kuncsaft jobban elegedett mint a reballos tortenettel,es jopar honap mulva hozzam hozza vissza chipcserere vagy ujra keri a makkforrasztastHozzam igy jonnek az emberek 99%-a
Keveset szeretnek fizetni,bevallalom hogy meddig fog mukodni!Mindenkit tajekoztatok arrol hogy mit fogok csinalni a gepevel,es mik az eselyei!
Tisztaba teszem oket hogy nincs garancia az ilyen olcso javitasra!
Mukodik a dolog?
Nemtudom,de az biztos hogy naponta mailen ,telefonon,forumokon stb nagyabol 150-200 levelvaltasom van stb..
Mukodik a dolog?
Kit erdekel en ugy erzem ez igy jo es kesz
Ha egyszer erre jarsz ugorj be hozzam,olyanokat meselek hogy besz@rsz egyes szervizekrol -
don_peter
senior tag
-
don_peter
senior tag
válasz
ielektros #13906 üzenetére
Ha a jól kijárt utakról szerezzük be a komponenseket, akkor sem áll meg 50eFt-ba a készülék, nem beszélve ügye a rengeteg programozási munkáról, és termesztésen nem lehet összehasonlítani a piaci szarokkal sem. Lényeg a lényeg, minél több szó esik a magforrasztásról nekünk annál jobb, hiszen a google egyre jobb helyezéssel hozza a témát. Ti beszéltek róla, néhányan fikázzák mi meg örülünk mert a sok fika eladja nekünk a gépet. Így hát csak hajrá, és az irigyeinknek kívánom, hogy ők is találják meg a számításaikat
Ja még annyit: ZPM Magforrasztó, Magforrasztó, DPTP System, F27, csak hogy a robotok biztosan idetaláljanak
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
ielektros #13893 üzenetére
'Ezt kell csinálnijeee!!' MaC-Com javítás
-
firfox
csendes tag
válasz
ielektros #13887 üzenetére
"Itt vagyok. Tobbet is mutassak?" >>> IGEN
"Szerintem pontosan egy komoly szervizben kel, hogy legyen mert az ertelmes es jo szakembereket valamibol fizetni kell..." >>> Ebben soha nem fogunk egyet érteni.
"Vegyel mar vissza ebbol a stilusbol legyel szives..." >>> Csak válaszoltam, én is ezt godnolom!
-
firfox
csendes tag
válasz
ielektros #13867 üzenetére
Ha 3 hónap karcsú, akkor az 1 hónap????
3 hónap után, ha nem jelentkezik újra a hiba, nagy a valószínűsége, hogy IC és az alaplap között volt gond, ezért kell RABALL és nem IC csere, ha nem muszáj, nem cserélünk IC-t. Ha pedig 3 hónap alatt ismét jelentkezik ott már biztos, hogy az IC hibás és cserélni kell. Ezt úgy oldjuk meg, hogy az ügyfél dönti, el mit kér, ha a golyózás tetszik, akkor azt csináljuk, ha pedig 3 hónap belül visszajönne, akkor IC-t cserélünk, de akkor csak az IC árat kell megfizetni. Nincs több költség valamint bevizsgálási és anyag díj sincs.
Árban:
- 12e Ft a REBALL (3 hó garancia)
- 29e Ft IC csere (6 hónap garancia) amibe benne van az IC ára ja és ami fontos, hogy ÁFÁ-sStatisztikából dolgoztuk ki ezeket az árakat, és előtte ezt ugyanígy elmondjuk az ügyfélnek és Ő dönt.
Mutass már olyan céget vagy magánszemélyt, aki 12 hónap garanciát vállal?????
Én még nem találtam....
Ha jobban szétnézzél az országban, akkor az érdemes szerviz nem kér bevizsgálási díjat.
Ja és vannak visszajáró ügyfelek....
"Reball szerintem egy baromsag " Persze, mert külön szaktudást igényel, ja és nem hőlégfúfót....
Amúgy melyik országról beszélsz, mert látom Németországban dolgozol vagy olyasmi, ha jól tudom ott nem is javítják az eszközöket, hanem kidobják és jobb esetben bekerülnek MO-ra.
-
válasz
ielektros #13880 üzenetére
Ha reballozni kellene egy GTX680-at, lehet helyette 2 rossz GTX680-ból összegyúrni egyet úgy, hogy a költségek -a 2 fizikai kártyát leszámítva- a földön maradnak? (az egyik GPU-, a másik mondjuk RAM-hibás, de a GPU-ja jó állapotnak örvend)
Ez így chip-cserének számít szerintem. -
f27
senior tag
válasz
ielektros #13864 üzenetére
Meg is valaszoltad a kerdesedet
De en is teszek hozza valamit
""""Menny az ablakhoz,nyisd ki ,vegyel egy nagy levegot...
Es a kerdesem ehez.
Latod azt a friss levegot amit beszivtal?
Nem!
De erzed/tudod hogy ott van es mukodik"""""
Ezt csak ugy irtam,de elgondolkodtato nem?Ezek a gepek ilyenek lesznek egyenlore!
Mindenki tudja hogy letezik,mukodik.
De hogy mitol? Az kod marad!De igen minden attol a rohadt hoprofiltol fugg mert muszaj volt olyan ritmust/homersekletet diktalni hogy a chip aljan a golyok ne olvadjanak meg,viszont a mag alatti igen.
Persze kell meg melle nemi okoskodas is hogy ez ossze jojjon -
Kocska89
tag
válasz
ielektros #13672 üzenetére
Már tudom lehetséges, "achievement unlocked".
Ha valami bika kártya lenne magamnak megcsinálnám pár hónap alatt.
Hazajövök munkából francnak van kedve javítgatni pláne ilyet.De ismerősök mindig betalálnak
Tegnap orion dvd lejátszót javítottam, még hdmi se volt rajt
Kolléga ismerősének gépe. Acer aspire 8930g Ha rádugja az ember a töltőt lefagy a gép, vagy kikapcsol, majd azzal a lendülettel újra be. Ezüst pasztából kivakartam, Valami okos elektrolit kondikat jó gányul kicserélte.
Én töltésvezérlőt cserélnék, vagy rossz az elgondolásom?
-
Router
őstag
válasz
ielektros #13654 üzenetére
Az arc 60V tápról beszél, ott volt a 0.47r, ami a rajta lógó ic áramát korlátozta. Ezt kicserélte 1r értékre így kb 120mA helyett 60 lett volna, max nem indul az ic vagy instabil lesz. A hibát ott ejtette, hogy nem kereste meg a zárlatot ami leégette az ellenállást így természetesen az új is eldurrant. Spórolhatott volna fél napot ha egyet rásípol még.
-
gliga69
tag
válasz
ielektros #13618 üzenetére
teljesen igazad van, az anyagi részét elcsesztem a dolognak, de már mind1. jobban fájt volna ha nem tudom megcsinálni, végigvinni a dolgot. Minden lépésnél éreztem hogy már csak egy kicsi kell.
Egyébként a gép össze van rakva, és le van tesztelve.
Ps.: megnézem a nyílvántartásomban, és rosszul emlékeztem, 18 és nem 15, de ig ysem sokkal jobb -
válasz
ielektros #13618 üzenetére
Gondolom azért nem adott bevizsgálás utáni árajánlatot, mert vannak típushibák és arra már vágja az ember az árakat; pl: nem induló C660-as 1, vagy szuperkapacitor hiba 2, vagy tápvezérlő. Az már egy másik dolog, hogyha látom, hogy bele volt túrva a gépbe, akkor egyből hívom én az ügyfelet, hogy sztornó az ajánlat, mert kókányka már benne járt a masinában.
-
válasz
ielektros #13544 üzenetére
Huh! Nagyon elbeszéltünk egymás mellett. Fel nem merült bennem, hogy Neked de jó, meg de könnyű, meg kolbászból van a kerítés...
Lett volna rá lehetőségem, hogy kimenjek, még Te is segítettél volnaDe nem mentem, mert tisztában vagyok a kinti nehézségekkel, meg még ha megy is a bolt rendesen akkor is "aussi" fogsz maradni amíg élsz.
A német bürokráciát meg tényleg semmi sem múlja felül (illetve alul) horror lehet ami kint megy, de legalább annyiban szerencsésebb a történet, hogy ott le vannak rendesen fektetve a szabályok és nincsen mismásolás...
Szó sincs arról, hogy kint más lenne az aki eleve olyan ember, hogy az eBay-es 100€-s MBP-re majd azt hiszi, hogy 50€-ból majd meglesz és nagy király majd ha 400-ért elmegy. Ez egy külön állatfaj, a seftesek... Az ilyen olcsó jánosokat eleve elhajtom én is, csak a probléma van velük, mert nem az elvégzett munkával van a baj, hanem a hozzáállásukkal.
Amire rá akartam világítani, hogy itthon ahol azért más a morál jelentősebben (prolibbak az emberek) jobban van igény a taknyolásra, mókolásra, makkforrasztásra... Vagy legyen fillérekből megjavítva, vagy kidobja és nyom egy Cetelemet az Ócskányban
Szóval tőlem nem fogsz irigykedő levelet kapni, mert tudom, hogy brutál szopás van kint, hogy egyáltalán megteremtsd az egzisztenciádat és ne az utolsó tróger legyél a sorban...
Egyébként mikor jössz Ungarn? Kéne egy kis vesemosás
-
válasz
ielektros #13537 üzenetére
Pedig a gyárilag meghatározott javítási folyamatban mindig az első a reflow (nem a makkolás) aztán ha nem megy, akkor a replace. (reballról szó sincs!!)
Egyébként a Mac-ekkel szerencséd van, mert azok eleve értékesebb gépek(értéktartóbbak, használtan) , egy eleve másik rétegű felhasználói csoport birtokolja (körültekintőbb tulajok), eleve más gondolkodás móddal (ha javítható, javíttatom ne kerüljön a szemétbe a gép) De azért van egy olyan gyanúm, hogy Asus K50-eseket, FSC Amilokat, Dell M5010-eseket nem küldözgetnek Neked Magyarországról 100-150€-s chip cserére
Szóval itthon ez van, ebből kell megélnünk; mi mindig a szaktudásunk 100%-át igyekszünk nyújtani és igazodunk az ügyfeleink igényeihez annyira amennyire tudunk és hidd el van baj a fizetőképességgel; sokan egy 20 ezer Forint feletti javítást már nem is kérik. Ilyenkor megy a makkforrasztókhoz a gép 6 ezerért és utána gyorsan a Vaterára meg a Jófogásra
Aztán vissza hozzánk az új gazdája lévén és akkor már csak a fejünket tudjuk csóválni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest