- Erős specifikáció, kompakt formában
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz
Tamás9x #18903 üzenetére
Thx!
Szerencsere ezt nem kellene vinni sehova. Ha valaki azt akarja, hogy dolgozzunk a NYAK-on, az bekuldi a termeket a muhelyunkbe. Hajon ugyse lenne se hely, se eszkoz, sem alkatresz rendes hibakeresesre es javitasra.
Helyszini munkara a Lidl akkus forrasztopakaja boven eleg nekunk. Jo lett volna megcsipni az elso szeriabol egyet, amin meg lehetett allitani a homersekletet, de az a vonat mar elment.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x #18815 üzenetére
Sajnos nem sok helyen fogsz rola adatokat talalni osszeszedve, legfeljebb kiallitasokon van esely vegigrohanni a cegeket. Ez nem egy tomegtermek kategoria, arakat se nagyon talani, ajanlatokat kell bekerni. Amit irtam osszeget az a belepo kategoria. Creative Electron nevu ceget nezd meg eloszor, nekik van kis, hordozhatobb belepo szintu gepuk. A nagyobb sorozatgyartasba is beiktathato vagy 3D rontgen gepek azok inkabb a fel milla dollar kategoriaban mozognak.
Oktatas nem tudom, hogy van-e ra, szerintem BME ETT tanszeken van "Muszeres Analitika az elektronkai technologiaban" cimu targyat nezd meg, annak a segedleteit erdemes megprobalni begyujteni vagy onnan kiindulni. Vagy irj esetleg az egyik oktatonak h beulnel az orakra, lehet pozitivan allnak hozza. [link] A jegyzeteket is erdemes lehet megnezni.
-
válasz
Tamás9x #18799 üzenetére
A foglalat csere brutál szopás, úgyhogy jogos Borsodika észrevétele. Rosszul akkumulálja a hőt, e miatt brutál alsó fűtést igényel, a kortex szeret vetemedni is amikor melegíti a gép. Elvileg úgy kell felrakni, hogy előmelegíteni kell a lapot is meg a foglalatot is és a foglalatot van egy fém keret aminek rajta kell lennie mikor rakod fel, amíg ki nem hűl.
Nem állítom, hogy ne lehetne tökéletes munkát végezni a fenti orális szexre hajazó tevékenység nélkül, de az álmoskönyv szerint erre azért kevesebb a esély mint egy sima BGA rework esetében
Nem hiába ez az első komponens amit gyártáskor felraknak a deszkára 😅 -
Hunter2
addikt
válasz
Tamás9x #18774 üzenetére
Annyi a sztori lényege hogy a magyar árnál 30%-al olcsóbban van fnt flir webshopban akik még 5 e-mailváltás alatt sem bírták kinyögni hogy nettóban EU-s adószámmal meg tudom-e venni , de azóta amazonos találtunk még olcsóbban csak nyilván az is néme áfás ár.
Tehát biztos létezik olyan német cég aki nettóban tudja adni , csak még nem találtam ilyet.
Ezért kérdeztem hátha ti tudtok. -
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x #18753 üzenetére
Van rajta terheles? Ha nincs, akkor a 12V agra egy auto izzot kossel be. Vannak olyan tapok amelyek terheles nelkul lekapcsolnak.
Amugy ATX tap, szoval nem lehet nagy csoda, szabvany szerint a zold feketevel kell mennie es kesz.
Amikor felporog es leall akkor a standby 5V megmarad, vagy eltunik? Ha eltunik, akkor vedelem oldott le.
-
Tamás9x
őstag
-
Djtil
csendes tag
válasz
Tamás9x #18633 üzenetére
Értem. Első körben veszek az OM-338-ból ,s meglátom milyen lesz.Beszámolok majd mit tapasztalok.
Levételhez bga, wqfn, SIO chip nekem bevált a ,,háztáji gané,,
Termopasty pasta do lutowania (piros) + ipa. Hígra keverem.
Még melegében tökéletesen le is tisztítható.
A fenyőgyanta feloldani ipa-ban próbáltam, de nekem az semmire sem volt jó. -
Djtil
csendes tag
válasz
Tamás9x #18630 üzenetére
Az a 089HF mi pénz?
A Loctite átlátszó , nekem jól müködik ,csak drága. Hestore-nál 11k.
Hq-nál OM-338 - 8k.
Az RMA-7-től tartok, ahogy Hujikolp írta vastagabb fajta sok lehet benne a kolofónia a barna színe alapján.Ha az OM-338 hozza a Loctite szintjét?
akkor inkább váltanék.
-
Pikari
veterán
-
Pikari
veterán
válasz
Tamás9x #18615 üzenetére
Nekem a reflowal nincs bajom, szerintem nagyon jó és környezettudatos dolog az, ha esetleg 1-2 évvel ki lehet nyújtani a videókártya élettartamát egy ilyen viszonylag egyszerű művelettel. Nemzetgazdasági szempontból is költséghatékony, mert így kevésbé áramlik ki a keményvaluta az országból. Főleg ilyen 20-30 ezres videókártyák esetén, ahol nincs értelme chipeket rendelgetni hozzá. Engem inkább az zavar, ha az emberek szó szerint a sütőbe teszik a videókártyát, aztán lehet, hogy csak egy kondenzátor volt zárlatos rajta
-
Pikari
veterán
válasz
Tamás9x #18609 üzenetére
nem a tudásodat szerettem volna megkérdőjelezni, pusztán kíváncsi voltam, hogy miért tekinted átverésnek. ha esetleg arra gondoltál, hogy titokban sokan reflowolják a videókártyát, majd eladják hibátlanként, az nyilván átverés.
vagy esetleg úgy értetted, hogy magával a reflowval, mint eljárással van problémád? -
Pikari
veterán
válasz
Tamás9x #18607 üzenetére
fentebb azt írtad, hogy nem a látható részeken szokott lenni a hiba, hanem szabad szemmel nem látható rétegekben. ha a nem hozzáférhető részekhez nem lehetséges fluxot adni, milyen előny származik abból, ha a chip tövéhez fluxot helyezek?
miért gondolod azt, hogy átverés a reflow? ennyi erővel a sérvműtét is az, mert az orvos nem rak be új hasfalat, csak összezárja a nyílást.
-
Formaster
addikt
válasz
Tamás9x #18299 üzenetére
Nincs szükségem garanciára, olyat keresek, aki rendes rework stationnel dolgozik, leszedi és ólmozott golyókkal újra forrasztja. Nem vagyok szakember, de nem hiszem, hogy egy kis méretű, ragasztott szilícium lapka előbb engedne el, mint a teljes lapka, ami nem ragasztott és ólommentes forraszanyaggal van felrakva. Másrészt utána kap rendes hűtést szóval, ha még ennyit szolgál ahány éves most, akkor már öröm és boldogság.
-
martonmiklos
tag
válasz
Tamás9x #18164 üzenetére
Ismert milyen bootloader van rajta (uboot/redboot/?)? Ha nem voltak paranoidok akkor soros konzolon ki lehet dumpolni kb. mindent is.
USB boot ha csak nem hekkelték bele nem valószínű, hogy OOTB működik.
Ha van nyers image dumpod akkor binwalkot eresztenék rá, az meg szokta találni az ismert fájlrendszereket. Utána az offsetekkel ki lehet dd-zni majd simán felmountolni a partíciókat.
Persze ez csak akkor zsokott működni, ha nem voltak paranoidok és profik, mert ma már simán van aki CPUID-hez titkosítja a fájlrendszert (újabb Xiaomi porszívók pld.) -
yohnsee
tag
válasz
Tamás9x #17997 üzenetére
Jó ötlet, hátha a jövőben valakinek szüksége lesz rá.
A sztori eleje (a hiba) a korábbi hsz-ben olvasható. A gép nem kapcsolt be egy ideje soha elsőre, mindig egyre több és több be-ki kapcsolás kellett, hogy egyszer eljusson a DELL logóig. Szétszedtem, először a BIOS-t és a startup IC-t vettem górcső alá. Mindkettő úgy tűnt, teszi a dolgát, ahogy kell. Egy árulkodó jelre lettem figyelmes, amikor hajlandó boot-olni, akkor a +VCC_CORE tápág egy pillanatra felugrott 0.8V-ra, majd ismét 0. Ez utóbbi egyébként érdekes, de nem találtam rá még magyarázatot, miért esik vissza 0-ra. Mindegy, ebben a sorrendben szépen indul, megy, terhelésre sem nyekken meg. Tehát innen kezdtem visszakövetni ezt a tápvonalat, eljutottam a PU702 jelzésű IC-hez (ISL95836), aki ugyan mindig megkapja az indulási jelet, de nem mindig jelez a haverjának (PU701 - ISL6208) hogy haladjon, csinálja a +VCC_CORE feszültséget. Felmelegítettem a két IC-t (nagyon közel vannak egymáshoz, külön-külön nem ment volna), és amíg melegek voltak, 10-ből 10-szer indult a gép. Majd mikor lehűltek, ismét jöttek a bajok. Elhatároztam, hogy reflow lesz, sok fluxxal és esetleg utána körbekenem a szájukat ólmossal. Így is lett, de vagy túlmelegítettem őket, vagy pont most lehelték ki a lelküket, mert a reflow és a lehűtés után indítva szépen elfüstölt PU702, majd pukkant egyet PU701 is. A fetjeik szerencsére megúszták, azokat mértem. Remélhetőleg más nem látta kárát, most várok, hogy a kínai postás leszállítsa nekem a cserealkatrészeket. A gép páromé, ezért más opció nincs, mint feltámasztani. Tehát amíg ide ki nem írom, hogy hurrá, sikerült, addig továbbra is aktuális az alaplap keresésem ebbe a masinába. -
d3lete
aktív tag
válasz
Tamás9x #17885 üzenetére
Van az a fajta nyák, amin az icknek nincs tokozása
hanem aranyhajjal van az ic lába a panelra sütve. Arról nem érdemes kioldani a kocsonyáT mert a szellőtől megsérül.
Ui.: nincs valakinek gp106-400-a1 gtx1060 1070 1080 stencilje? Direktheat is jó. Meg esetleg aki foglalkozik TV-kel Tcon modulról Auo m106 11 icje? -
joccadoki
senior tag
válasz
Tamás9x #17864 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de én, mint iPhone szevizes, aki ismeri az alaplapokon az összes ic-t, tudom, hogy ha egy szám vagy betű megváltozik, az akár az alaplap tönkremenetelét is okozhatja. A probléma nem csak ebből fakad, hanem meg akarom csinálni úgy, hogy ne legyen felesleges a beleölt munka, hisz nem egyszerű moduláris szervízről van szó.
magyarán reménykedtem, illetve reménykedem, hogy van köztetek olyan aki ért hozzá, és tud egy szakmailag helyt álló választ adni, nem pedig rakd fel aztán lesz valami, mert hát azt hívják kókányolásnak.
Így a kérdésem továbbra is fent tartom -
IO.sys
őstag
válasz
Tamás9x #17834 üzenetére
Szerintem is lehetni lehet, de olyan sok esélyét nem látom én se. A hűtés miatt számít a kérdés. Mert ha a HDD caddy full műanyag, mert véletlenül pont van egy ilyen, akkor abba nem a HDD-t kéne tenni, így már nem mindegy, melyik csatoló milyen gyors, csak ezért kérdeztem.
-
-
joccadoki
senior tag
-
yohnsee
tag
válasz
Tamás9x #17785 üzenetére
Na ez már derék, a betyár mindenit!
Nekem sajnos nem volt még szerencsém ilyen minőségi kiforrasztóhoz.
Volt egy venturi-szelepes pisztolyom a metcal állomásomhoz, de akkoriban még nem tudtam normális kompresszort mellétenni (tömblakásban) így túladtam rajta. Ma már bánom. -
kriszpontaz
veterán
válasz
Tamás9x #17340 üzenetére
Xiaomi Mi Power Bank 2C 20000 mAh
Ár: 6 990Ft + 990 szállítás, gangesz homok nélkül
Ezzel kicsit jobban jársz mint a romos akkupakkal -
yohnsee
tag
válasz
Tamás9x #17313 üzenetére
Én eBay-re fellépve úgy kerestem, hogy unión belüli legyen az eladó. Ilyen összegnél nem szeretem reckírozni, hogy lesz-e +áfa meg vámkezelés vagy nem. Biztosan drágább így, de valahogy egyszerűbbnek érzem a menetét.
Plusz pont, hogy állítólag DHL-el küldik, rájuk merem bízni ezt a fajta csomagot.
Ha mást is érdekel, majd én is készítek egy rövid beszámolót. -
Reggie0
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- BestBuy topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest