Új hozzászólás Aktív témák
-
genai
csendes tag
Sziasztok!
Bios írásban tudnátok nekem segíteni?
Van két 8470p típusú laptop. Az egyik úgy került hozzám, hogy nem tökéletes BIOS és írjuk újra. Ehhez van egy tl866cs programozóm.
A másik laptop tökéletesen működik, abból olvastam ki BIOS-t, úgy, hogy kiforrasztottam a chippet. A tartalom 16 megás lett. Miután ezt beleírtam a másikba még rosszabb lett, most már csak villog a caps lock.A kérdésem az lenne, hogy ezt másként kell beleírni vagy kiolvasni, mint a többiét?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
genai
csendes tag
Sziasztok!
Behozták hozzám ezt a laptopot: Hp elitebook 8540p aminek elszúrták a bios frissítését.
Ehhez tudnátok nekem bios dump-ot küldeni?
Íróm van hozzá, de ami az oldalukon van az csak 3MB, ami meg kivan olvasva belőle az 8MB.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
genai
csendes tag
Sziasztok!
PI3525 csak külsőre ad képet, a kijelzője csak fehéren világít. Már újra golyóztam és bios elemet is cseréltem benne, de ugyan az maradt a hiba. Szerintetek merre induljak a keresésben tovább?
Előre is köszönöm!
-
genai
csendes tag
Sziasztok!
Toshiba C660D integrált processzoros laptop bekapcsolás után ventilátor felpörög és a ledek megfelelően világítanak, viszont kép nincs. Van valami tippetek mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
genai
csendes tag
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy Asus K52D laptopot, amivel bios szinten semmi gond nincs, viszont mikor a windows asztal bejönne, akkor elmegy a háttérvilágítás. Szerintetek ez lehet BGA hiba?
-
genai
csendes tag
Sziasztok!
Dell D620-hoz keresnék BIOS tartalmat, de nem találok! Valakinek tudna nekem küldeni egy linket, ahonnan letudnám tölteni?
A gép hibája, hogy bekapcsolás után csak világít a power led és semmi mást nem csinál. Inteles, tehát nem hiszem, hogy a VGA val van a baj. BIOS chipet kiforrasztottam, de ellenőrzéskor hibát jelez és a tartalmat sem tudom kiolvasni belőle.Előre is köszönök minden segítséget!
-
genai
csendes tag
Sziasztok!
Dell M5010-et biztos mindenki ismeri
Na nálam azt csinálja, hogy 8-at sípol és saját kijelzőjén nincs kép.
Próbaként átforrasztottam az északi hidat, de a jelenség ugyan úgy fent áll. Kijelzőkábelt cseréltem és másik kijelzővel is próbáltam, de a hiba megmaradt. Külső kijelzőn megy rendesen.Szerintetek mi lehet a gond?
-
genai
csendes tag
Lehet valamit csinálni a Dell M5010-nek, hogy 75 fokon kapcsoljon be a ventilátora????
Ez normális egyáltalán?
Nem rémlik, hogy ez lenne a normál hőmérséklete.
75 fokon kapcsol be a ventije és tartja is a 75-80 fokot 100%-os terhelés alatt is.
BIOS-t már frissítettem rajta, az nem segített. -
genai
csendes tag
válasz
freestailo #13393 üzenetére
Megnéztem, nincs lehetőség a biosban a kikapcsolásra.
-
genai
csendes tag
Üdv!
Adott egy toshiba l300-as masina, ami nem látja hang kártyát. A NEC TOKIN lett lecserélve 4 db 330 e74-es kondira és a tulaj állítása szerint azóta nincs hang mióta ez a csere megtörtént. A furcsa az, hogy majd 4 hónapja volt ez a csere, csak a tulaj most unta meg, hogy nincs hangja.
A kérdés az, hogy szerintetek, mire kellene ránéznem, hogy kiderüljön a hiba? A gép egyáltalán nem látja a hangkártyát, még az eszközkezelőben sem. -
genai
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy DELL M5010 laptop, már így került hozzám, állítólag szervizbe nem boldogultak vele.
Gondoltam a VGA lesz az, raktam is fel egy új chip-et, de ugyan ez a helyzet, külső kijelzőn is.
Szétszedéskor lehetett látni, hogy volt forrasztgatva, de a chip levételekor nem láttam rendellenességet.Szerintetek mi lehet a gond?
-
genai
csendes tag
Valakinek nincs elfekvőben egy 16 colos fénycsöves laptop kijelző ?
-
genai
csendes tag
válasz
Router #10847 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítségét. Végül nem raktam fel és működik a gép.
gliga69: Komoly elektronikai javítással nem is foglalkozok. Alap dolgokat javítok csak, mint pl csatlakozócserék, bios chip csere és BGA-ás. Ha komolyabb baj van, akkor küldöm máshova, aki ért hozzá.
-
genai
csendes tag
válasz
ielektros #10844 üzenetére
való igaz, hogy az elektronikához nem értek annyira és nincs annyi tapasztalatom, hogy a laptopokhoz elektrona szinten hozzányúljak, de ha nem BGA baja van a gépnek, akkor nem is kezdek el belenyulkálni. Annyit azért tudok, hogy a kondenzátornak van egy negatív és egy pozitív oldala, de azoknak azért megvan a maga helye is az alaplapon. De itt nem találom, hogy a zsinóros felét hova kellene forrasztani.
-
genai
csendes tag
Üdv!
Hozzám került egy m660su alaplappal rendelkező albacomp gép, amin a VGA megadta magát.
Sajnos a levételkor leesett egy alkatrész, amivel nem is lenne gond, de az istenért nem tudom kitalálni, hogy minek volt az ott és hova kell rakni az a kis drót félét.
Csatolok két képet és ha valaki megtudná mondani, hogy hova a francba kell forrasztani, azt nagyon megköszönném. -
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek.
G86-920-A2 mivel helyettesíthető?
Előre is köszönöm mindenkinek.
-
genai
csendes tag
Valakinek van elfekvőben XPRESS 200M RC415ME 216ECP5ALA11FG chip-je?
-
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek.
216-0752001 ezt a chip-et lehet másik chip-el helyettesíteni?
-
genai
csendes tag
Üdv!
g86-613-a2-őt mivel lehet helyettesíteni? -
genai
csendes tag
Üdv mindnkinek.
Még nincs nálam a gép, így csak elöljáróban érdeklődnék, hogy van egy Dell m5030, ami 7-et sípol. Utána néztem és ez elméletileg cpu probléma. Ennek ellenére lehet a GPU-val baj?
-
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Van egy HP G6-1104sh, nem adott képet. Újra lett golyózva az ati chip és a gép el is indúlt, viszont a rendszer betöltése után azt írja nincs ati chip és az eszközkezelőben sem látszik, csak az inteles. Behalt volna a ATI chip rajta?
-
genai
csendes tag
Én egy ilyen masinával dolgozom és kezdőként vágtam bele. Rettenetesen nehéz volt megtanulni kezelni, hogy ne hajligassa a lapokat. Nekem fél évembe tellett, mire nagyjábol belejöttem és mertem másoknak is munkát vállalni vele. Addig nincsen gond, amíg nem kell visszahűteni. Ezek a ventillátorok nem tudják rendesen lehűteni a lapokat, főleg a nagyobbakat. Az esetek 80-90%-ban az alaplap egyes részein 10 fok különbség is van. Ha elentek megnézni a gépet ott ki is tudjátok ugye próbálni, jól nézzétek meg a lapot művelet előtt és után, ha nem változtattak ezen a hibán, akkor hajlított lap lesz belőle. Igaz még másik géppel nem dolgoztam, de az olvasottak alapján ennek az árán vett forró levegősökkel sokkal nagyobb sikereket lehet elérni.
-
genai
csendes tag
B.U.É.K. mindenkinek
-
genai
csendes tag
Sziasztok.
Megint kellene a segítségetek!Adott egy Asus N53s, ami egyik napról a másikra nem adott képet. Kikaptam először a ramokat és raktam bele egy másikat, amivel el is indult. Hurrá mondom ez nem tartott sokáig. Csak miután beleraktam a másikat a hiba újra jelentkezett. Visszaratkat a régi ramokból 1-et és azzal is indult, de ha beraktam a másikat már megint csak a fekete képernyő fogadott. A gépbe 4 memória foglalat volt, már próbáltam minden variációval és ha csak egy van benne, akkor megy rendesen, de kettővel már nem.
Az előélete annyi volt, kb 1 évvel ezelőtt belfolyattak valamit, de azonnal elvitték egy szervízbe és azóta nem volt vele semmi baj.Szerintetek mi lehet a hiba oka?
-
genai
csendes tag
válasz
ielektros #7085 üzenetére
De-de, ezeket írja.
Mindjárt megpróbálom amit írtál.
Resource Conflict - PCI on Motherboard Bus:02, Device_09, Function:02
Resource Conflict - PCI on Motherboard Bus:02, Device_09, Function:03
Resource Conflict - PCI on Motherboard Bus:02, Device_09, Function:04Megcsináltam amit írtál, sajnos ugyan az a helyzet.
-
genai
csendes tag
Sziasztok.
Van nálam egy F.S. Amilo A1650G laptop, ami induláskor ezt írja ki: SYSTEM CONFIGURATION DATA UPDATE ERROR
Resource Conflict - PCI on Motherboard
A biosban lát mindent, de nem lehet rá rendszert telepíteni, mert mikor a telepítő nem jut el odáig, hogy lássa a winchestert, egyszerűen megfagy ott. Van most rajta egy félkész rendszer, ami elindúl, de a pendriveot sem fogadja el.
Szerintetek mi lehet a probléma?
-
genai
csendes tag
Üdv!
Nemrég került hozzám egy noti, amin elment a hang miután a gazdája kihúzta belőle a fejhallgatót. A hangkártya sztem működik, mert amikor elindúl a gép, akkor az elején mikor megjelenik az ASUS logo, akkor ad ki hangot. Néztem a beállításokban is, ott azt jelzi, hogy bevan dugva még a fejhallgató. Ha beledugok egy fejhallgatót, akkor a fejhallgatón keresztül van hang.
Ezt csak jack dugó cserével lehet megoldani vagy lehet rá más megoldás is? -
genai
csendes tag
válasz
KillHates #6349 üzenetére
Miután meglett a két hibás rész átkötöttem 1-1 kábellel őket, de annyi volt, hogy már semmilyen képet nem adott. Utána visszakötöttem őket és most meg megy. Ennek tudom, hogy örülnöm kéne, csak nem értem. Azon kívül, hogy elvágtam mind a 2őt és összeforrasztottam mást nem csináltam.
Van erre valami tipped?
-
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Van nálam egy Acer Travelmate 5320-as noti, ami a következőt produkálja.Az előtörténete annyi volt, hogy kb 2 hete került hozzám először, amikor is nem adott képet, szétszedve kiderült, hogy totál el volt tömődve a ventillátor, így kapott egy újragolyózást. Utána ment is szépen, majd mikor összeraktam, akkor egyszercsak ez a kép fogadott, de miután kicseréltem a ramot jó lett, ha visszarktam a másikat, akkor nem volt jó.
Most két hét után visszakerült ezzel a hibával és nem tudom mi lehet a baja, azóta már kapott egy REFLOW-ot, de ez a hiba továbra is fent áll.
Külső monitoron tökéletes a kép, Intel LE82GL960 chip van rajta, a kondikat kimértem rajta, azok jónak tüntek. Cseréltem benne kijelzőt is, ott csak a háttér világítás kapcsolt be, de nem csíkozott.
Szerintetek mi lehet a gond?
-
genai
csendes tag
válasz
diablo1984 #5650 üzenetére
" de most már csak kettőt villog"
-
genai
csendes tag
Egy újabb gyöngyszem a REFLOW-ra, de itt legalább a megfeleő eredménye lesz meg
http://www.youtube.com/watch?v=HA09cIUloLg
A végén a szövegen behaltam -
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap kaptam egy CQ61-et, aminél a caps lock és a num lock ketőőt villan és ezt ismétli. Megnéztem a hibakódot és bios hibát írt ki, mikor a WIN + B gombot megnyomom, akkor 4-et sípol egymás után, aztán 1-et kb 5 másodpercenként. Sajnos ezután is ugyan az a hibakód. Elképzelhető, hogy mégis valamelyik chip-el lesz a baj? Vagy a BIOS chip szált el?
-
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Van nálam egy DV6000-es, aminek nem működik a kapcsoló panelje és így nem lehet bekapcsolni. Ezt nem lehet valahol rövidra zárni, hogy bekapcsoljon?
-
genai
csendes tag
Üdv!
Nincs valakinek 216-0752001-es chip-je? Jó a használt is, csak működjön.
-
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Van valakinek MCP77MV-A2 chip-je? Elsősorban új kéne, de ha van valakinek nem agyonhasználtja, akkor az is jó. -
genai
csendes tag
válasz
Tamás9x #4608 üzenetére
Nem volt alatta
, de azt helyettesítettem mikor megkaptam, azzal is ugyan ez a helyzet.
F27 egyik hozzászólásában volt benne, ha félig meghal a chip, akkor még működik, csak rohadtul melegszik.
Elképzzelhető, hogy itt is ez a probléma?
Az a bajom, hogy el sem jutok odáig sem, hogy megnézzem a hőfokokat, de mint ahogy te is írtad ezeknél a gépeknél 90 fok tájékán kezd el dolgozni a hűtő, úgyhogy gondolom nagyon melegszik és ezért csinálja a hibákat. -
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Egy K50AB került hozzám minap és nem tudom megmondani hányan hőlégfúvózták már meg.
A lényeg, hogy újragolyóztam és meglepetésemre elindúlt.
A gond ez után jött, hogy a ventillátora eszeveszettül pörög és 1-2 perc után le is kapcsol vagy lefagy.
Elképzelhető, hogy agyon lett sütve a chip és már teljes értékű, vagy keressem máshol a hibát? -
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ma újragolyóztam egy Go 7600 MXM kártyát, aminek az volt a baja, hogy drivertelepítés után lefagyott, ment is rendesen, majd miután összeraktam már csak színes csikok voltak a saját kijelzőjén, külsőn viszont jó a kép. A kérdésem az lenne, hogy a chip halt meg rajta, vagy az LCD kijelzővel lesz valami? -
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Valakinek nincs eladó 216-0728018 stencilje?
-
genai
csendes tag
Ti jártatok már úgy, hogy megjavítottatok egy gépet, majd 2 hónap mulva visszavitték, hogy tönkrement és már egy másik alaplap volt benne
?
-
genai
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Asus X50N-es laptop nálam, amit újragolyóztam, és megy is rendesen. Viszont az MCP67M-A2 chip nagyon melegszik, alapból 70 fokról indul. Az a legnagyobb baj, hogy ezen semmi hűtés nincs. Van egy pad, ami a felső házhoz vezeti a hőt és ennyi. Tudntok erre valami hűtéstuningot? Van egy olyan érzésem, hogy ezzel a hőfokkal nem fogja sokáig bírni.Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét.
-
genai
csendes tag
Üdv srácok!
Kéne a segítségetek. Adott egy chip: BD82HM65. Ehhez van 0.3 -as és 0.35-ös stencil is. Kérlek segítsetek, mert nem tudom eldönteni, hogy milyen stencil kell az adott chiphez. Nekem látszólag semmi különbség nincs.
Előre is köszi mindenkinek.
-
genai
csendes tag
Valakinek van eladó BD82HM65-höz stencil?
-
genai
csendes tag
Üdv srácok!
A minap került hozzám egy Acer Aspire 5349-es notebook. A hiba a követklező: Bekapcsoláskor nincs kép, a feszültségjelző led világít, a ventillátor pörög, de úgy hogy elkezd pötögni majd kicsit visszább vesz, majd újra gyorsabban pörög és ez így megy addig, amíg kinem kapcsolom. A videókártyát már forrasztottam újra, azzal nem oldódott meg a probléma.Van valami ötletetek, hogy mi lehet a baj?
-
genai
csendes tag
Sziasztok. Azzal került hozzám egy 8800gts, hogy csíkoz, beraktam egy gépbe és az elején tényleg van 2 apró csík /windows alatt nem n éztem/. A GPU-t újragolyóztam és a másik IC-t is és a csíkok még mindíg ott vannak. Elképzelhető, hogy valamelyik memória halt be rajta?
-
genai
csendes tag
Más géppel nincs tapasztalatom, ezzel sincs még elég. Kezelni könnyű és 3 év magyarországi garancia van rá. Ha bármi meghibásodna rajta, akkor pár órán belül cserélik az alkatrészt.
Szerintem szépen lehet vele dolgozni, könnyedén le lehet venni mind az ólmos, mind az ólommentes chippeket. Visszarakni úgyszintén nem nehéz. Még egyszer sem volt hólyagosodás vagy hasonló. -
genai
csendes tag
Jóformán ma végigolvastam ezt a topic-ot. Olvastam, hogy neked nem szokott hibás chipped lenni, így ez részemről tiszta, hogy nem versz át egy hibás chippel, ezért ha nem működik vele, nem verem ki a hepajt. Van egy RWS-9900-as Infrás gépem. Adott az előbb említett laptop és azzal került hozzám, hogy nem ad képet. Újragolyóztam, de 2 hét után visszajött ugyan azzal a problémával. Azért kérdeztem a pákahegyes trükköt, mert mikor megcsináltam ezzel a chippel, akkor minden jó volt. De mint ahogyan te is írtad, ez jószolván azt jelenti, hogy hibás a chip.
Mivel nincs még nagy tapasztalatom, ezért lehet tévedek, de szeretném megpróbálni egy jó chippel is.Szeretném tőled megvenni ezt a Chippet, mi ennek a menete?
-
genai
csendes tag
Üdv mindenkinek. Én nemrég óta foglalkozom BGA javítással és még elég gyerekcipőben járok vele. Kb 3 óra óta olvasom ezt a fórumot és nagyon tetszik, hogy mindenki nagyon segítőkész, és a szaktudásotok se semmi. Ebből a megfontolosból bátorkodom feltenni azt a kérdést, hogy ti mit szóltok ahhoz, hogy ha jön egy hibás gép és még a reball vagy reflow előtt a forró pákahegyet a hibásnak vélt chip magjára kell helyezni 10 másodpercig, és ha ez után elindúl rendesen a gép, akkor biztosan chip hibás a gép. Szerintetek ennek van valóság alapja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest