- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sziasztok!
Milyen módszerrel lehetne kiolvasni egy MX25L25635FM1-10G-t majd annak tartalmát beleírni egy másik MX25L25635FM1-10G-be? Olyasmire gondolok, amihez nem kell megvenni egy spéci 100$-os kitet 1 chip miatt. (Esetleg opció Arduino stb.) Valaki csinált esetleg már hasonlót?
Köszi! -
laika1200
csendes tag
-
Gigabyga
aktív tag
Hasonló gonddal küzdök egy Samsungnál intel pentiumos,ddr3-as szörnyeteg ami (megjárta a hadak útját) bármilyen rendszer betöltésnél/másik merevlemezzel/memóriával leáll és újraindul.
BIOS-ban nem indul újra.
Pár tippje lenne valakinek?Aggodalmam ott kezdődik,hogy a faszi úgy állított be 'Tipikus nem akarok rá költeni de legyen jó 'kategória.
-
-
Anakin007
aktív tag
-
ielektros
senior tag
"Csupán egy olyan topic-ot kerestem (volna) ahol értelmesen próbál reagálni egy hozzáértő a feltett gondolatra kérdésre, kérésre."
Kezdesz tenyleg felidegesiteni... Tedd mar fel ha van kerdesed b@szod.
Es most ne azt mond, hogy az volt a kerdesed, hogy van e ennel jobb topik valahol.
"ahol értelmesen próbál reagálni egy hozzáértő"
Kerdes nelkul nem tudunk neked ertelmesen reagalni. Ha visszaolvasod akkor megtekintheted az ertelmes valaszokat hegyekben. Csak ehhez kell ertelmes kerdes is. Kezd felbosszantani nagyon ez a folyamatos leplezett minosites. Mondjuk nem tudom miert koptatom a pofam es meg en magyarazkodom egy olyannak akinek egy buzeralt email cime sincs a profiljaban. Full noname... -
ielektros
senior tag
Szerintem magyar teljesen szakmai forumra kicsi az esely. Szet kellene szedni topikokra. Kezdok kerdesei blabla. Valakinek szakmailag az egeszet ellenoriznie kellene, hogy a sok hulyeseg ne verjen szeget senki fejebe. Odafigyelni az offolasra, moderalni. Hat nem egyszeru az biztos ugy, hogy maga a celkozonseg nem tul nagy.
Es ahogy sok sok sok angol es nemet nyelvu forumot atolvastam en azt vettem eszre, hogy ez csak egy alom. Offolas van mindenhol. A tema nagyon nagy teruletet fed le. Es igazabol ennek a topiknak is inkabb notebook szervizeles cim illene mint rework... Nyilvan gergo nem ilyen szandekkal nyitotta, de ez lett belole. Erre huzta a nep, a problemak, miagymas.
Ha megnezed a kulfoldi forumokat, akkor tobbynire ket lehetoseg van. Vagy szetszedik notebook tipusonkent kulon kulon topikokra vagy pedig a helyzet hasonlo mint itt.
A BGA erosen kapcsolodik a notebook szervizeleshez. A szervizeles erosen kapcsolodik szerszamokhoz, es igy tovabb. Ezeket ha kulon szedjuk akkor allandoan csak moderalgatas folyik mert semmi nem passzol sehova. Hogyha valakinek egy notebook-al baja van es nem jut vele dulore, leirja a szervizes forumban. Kiderul, hogy BGA-hiba. A BGA forumbol ez mar kimarad. Nem lesz ott az info a hibarol. Es igy tovabb.
Azert egy kis keresesi rutinnal, szinten minden kerdesedre talalsz valaszt. Ha nem akkor kerdezz. Vagyunk elegen akik szivesen jaratjuk a szankat azert, hogy segitsunk masokon. Az elejen amikor elkezdtem erdeklodni a tema irant, ugyan ilyen volt az erzesem. Ma mar mashogy latom. Nem jutottam elorebb csak olvasassal az angol tematikus forumokban sem. Mindenhonnan jott egy-egy info, egy otlet, kiprobaltam es levontam a konkluziot.
Ha most kezded es egy olyan forumra vagysz ahol minden szepen csodasan le van irva es az emberek csak errol beszelgetnek akkor erzesem szerint nem sok eselyed van megtalalni. Amennyiben sikerul akkor kerlek oszd meg velem/velunk is.
F27: Mi a francot jelent a "legroazabb"
-
ielektros
senior tag
Valoban tulreagaltam, de te is minositetted az itteni embereket. Masik magyar forumrol en szemely szerint nem tudok.
Angol, nemet, spanyol, orosz forumokat ismerek.
BadCaps
BadCaps
BGAmods
reballing.es
electronicwerkstatt.dePDF-ek
BGA_Reballing_Instruction_Manual.pdf
ERSA altal keszitett angol dokumentum - bga_repair
Lead Free ReworkHirtelen ennyi. Remelem hasznodra valik.
-
"az ország legjobb legügyesebb, leggazdagabb, legrosszabb helyesírással rendelkező, legnagyobb egóval bíró ... javítói kivételével esetleg más máshol nem-e működtet szakmai jellegű"
Jaj! Ezen bekönnyeztem a röhögéstől!
Köszönöm, hogy bearanyoztad a vasárnap estémet
Szerintem azért nincsen klikkesedés. Én leoltom bármelyik régi motorost itt a topicban, ha alaptalanul fikázni kezd bárkit. Szerencsére vagy sajnos nem vagyunk egyformák; mindenkinek van egy stílusa így lehet, hogy elsőre sértő vagy kellemetlen (mondjuk van aki másodszorra is
) de erre van a fórum motor, hogy vissza lehessen keresni és megérteni, ki miért milyen.
Egyébként többünk fejében is megfordult már, hogy indítunk egy kizárólag szakmai fórumot; és mielőtt parázs vita keletkezne abból, hogy ki mennyire hamisított fluxot használ, vagy milyen hatásfokkal akarja felgyújtani a műhelyét a rosszul bekábelezett elektromos hálózattal akkor a beszélgetést átirányítjuk ide a LOKÁL-ba. Aztán ha megvan a megoldás, akkor a prominens hozzászóló kommenteli a SZAKMAI-ban, hogy ország-világ előtt tényleg ne égessük magunkat az alapvető fizikai-elektrotechnikai tudás hiányával
(mert sajnos eléggé gyakran előfordul.. .
)
A másik, ami miatt érdemes lenne indítani egy IGAZI SZAKMAI topic-ot, hogy ugyancsak kiszűrjük az ilyen hozzászólásokat -
ielektros
senior tag
Hat te igy akkor en is.
"Tévedsz. Nem a "pocsodert kotekszem"."
Pedig bevehetned...En tobbszor is hangoztattam, hogy nem szeretem valakiknek a folyamatos fikazasat. Bar van boven akit lehet fikazni. Ha egy kicsit beleolvasol a forumba akkor meglatod kedves igenyes baratunk, hogy folyamatosan bovul a topik. Nem allitottam soha, hogy en vagyok a legjobb. DE!!! nem is megyek be egy kocsmaba es kocsogozom le az ottani vendegeket es nem kerdezek ra, hogy tudjatok merre van egy jobb kocsma? Mert kulonben valoszinu beverik az orromat. jogosan.
Egy dolgot azert ne hagyjunk szo nelkul kerlek. Kinek a munkajat fikaztuk? Munka. A szo nagyon fontos, hogy ertelmezesre keruljon. Munka. Eddig akiket fikaztunk (es amiket olvastam) ott szinte kivetel nelkul tettunk fel fotokat is, hogy ez az amirol beszelek. Es mar ne is haragudj, de pl a hajszaritozas az nem meriti ki a munka fogalmat. A raegetett flux sem. A holegfuvo pisztoly szinten nem. Ilyeneket szinten fikaznak nem is kicsit egy autoszerelo topiukban is. Szoval kerlek alapozd meg a kijelenteseidet. Bar ilyen nyitas utan nem kifejezetten erdekel.
Azert egesz szep a dicsosegfal
legjobb: KillHates
legügyesebb: KillHates, mobileman
leggazdagabb: CSAKIS F27
legrosszabb helyesírással rendelkező: F27
legnagyobb egóval bíró: ielektrosHa esetleg szeretnel informaciot akkor ebben a forumban is van rengeteg. Erzesem szerint itt MINDENKINEK segitettunk eddig akinek adta lehetosegunk. Igen vannak kozottunk nagy pofaju (mint en) egyenek es vannak olyanok is akik csak az eszuket jatszak. De altalanositva nem mondhatod itt senkire, hogy nem segit mert ugy jarsz mintha vegul feltettem volna a kerdest abban a bizonyos kocsmaban.
Te bakker, a srac nem a Ferirol beszel?
Feri: vicc volt
-
ielektros
senior tag
Meg jo, hogy halkan kerdezed.... Csak nem elegge.
Hat te meg mi a pocsomert kotekszel?
De ezt kizarolag csak akkor vedd megadra ha kotekedesbol irtad
. Ha nem akkor melyen sorry. Az ESD neked nem eleg szakmai notebook vagy akarmi szervizeles szempontjabol? Azt hiszem ez is hozza tartozik es ha jol tudom mar jo ideje lokal-ban vagyunk, nem is szakmaiban, azon kivul, hogy a topik cime ugy maradt. Ha kerdesed van tedd fel....
KillHates: jaaaaaa hat igy mar mas a helyzet. Az mar ugy szep defibrillator
-
"Egy esetben még a multiplexert is kellett cserélnem mert "leültette" az LVDS egyik adatvonalát."
Jesszus! Na végre valaki aki tudja ezt is.
Mostanában mindenkinek (ügyfelek) el kell magyaráznom, hogy miért nem megy addig a cserélt chip mint eredetileg ment az eredeti; mert nemcsak a chip degradálódik, hanem a hozzá tartozó komponensek is. Jó példa erre a Dell D620-630-as, Inspiron 13-as, XPS 1330-as sorozat; 4-5 év után elgyengül a G84 benne. Kicseréled és kb. fél-másfél év után hozzák vissza, bánatos arccal, hogy miért "csak eddig" ment az új chip. Hát igen, mert cserélni kellett volna még 4-8db kondit, 2-4 FET-et, 2-4 tekercset, a multiplexert, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kompakt vízhűtés
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Mobil flották
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged