- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoboGuru
tag
-
-
Szia!
A bekarikázott részről kellene egy közelebbi és éles kép.Szerintem nem fogod a kapcsolási rajzon megtalálni ennek a kondinak a helyét, mert a szokásos CLEVO taknyolás; magyarán utólag patkolta fel a gyártó az alaplapra. Látszik, hogy nem a PCB-re ültették, hanem egy kis darap kapton szalagra és bedrótozták
-
ielektros
senior tag
Most te viccelsz? Marmint komolyan azt nem tudod, hogy mi az az alkatresz vagy ez valami olyan humor amit a beteg agyam nem tud dekodolni. Most ezt igy leirom de ne ertsd felre ha en voltam hulye. K O N D E N Z A T O R
A helyet meg a kapcsrajzon megtalalod. Nyilvan latszik a lapon is, hogy honnan hianyzik.
-
Gigabyga
aktív tag
Héten csináltam egy FS amilo-t 1 hővezetőn volt MCP+703-A2+Processzor és 4cm hőleadó felület.Gap pad-el elérte a 90fokot a szerkezet streszteszt alatt.Kicsi tükör polír(minden tiszta matt,rücskös)+ vörös réz betétek +heat pipe-ra lapos v.réz borda.
Most a rendszer nem megy 79 fok fölé stresszelve sem.Ennyit lehetett kihozni belőle.
Érdemes elbíbelődni -
Gigabyga
aktív tag
RWS-9900 is hajtogat bizonyos lapot akár mit csináltam vele 1x felment MID állásban 100°C-ra máskor 130-140-re is..Ha az ember hozzászokik,lehet használni chipezésre is.Jó magam is ezzel rakosgattam az IC-ket eddig.. bár jártam úgy, hogy barnára sült a vatta 730-as IC ..mert míg ahol a hőmérő volt ott 215°C mutatott jobbik esetben az egyik fele a chipnek melegebb volt rosszabb esetben még szilárd volt alatta a golyó.
-
ielektros
senior tag
Az, hogy Fujitsu
Nem irja, hogy hol van a conflict pontosan? Pl igy: "Bus:06, Device:06, Function:00"
BIOS-ban ennek nincs valami kiterjesztett log-ja?
Huzd ki, akkut vedd ki, 10-15mp power gomb. BIOS-ban toltesd be vele a STANDARD / DEFAULT beallitasokat . Mentsd el. Aztan nezd meg, hogy mire jutottunk.Ez sokszor valami IRQ utkozesre utal.
-
Tamás9x
őstag
Az IGP-n grap pad szokott lenni, nem hiányzik róla? Jött már 1-2 széria ahol pad nélkül pasztával helyettesítették, rendje módja szerint szénné is sült.
Bournetti: Építeni fogod?
én ezt a szériát vettem meg alsó fűtés vezérlésnek: PID van hozzá leírás amivel gépre is köthető
-
Bournetti
csendes tag
Eddigi ismereteim szerint a forrólevegős megoldást találtam megfelelőnek. A chipet mindenhol egyformán szeretném felmelegíteni egy kisebb hozzávaló , zárt fejjel..
Úgy tudom az infra inkább reflowra jó, bár gondolom itt megoszlanak a vélemények. Ha ugyan az IR infrát takart.
Minden tanácsot elfogadok, a lehető legjobbat szeretném kihozni ebből.
(Válasz Killhates hozzászólására, csak félrekattintottam)
-
d3lete
aktív tag
SZiasztok! Nem golyóztam mert nem láttam értelmét a dolognak, meg nincsen időm rá. Reflowoltam egy noti lapot. (sajátom) gf7000m gpu val van szerelve. Windows 8 at feltettem, és random összefolyik a kép és kimered. Nincs kék halál. És nem reagál semmire. Próbáltam leszűrni a dolgot ,de nem gpu szerintem mert, furmark ,élményindex, és aida rendszer stabilitás teszt alatt előjött volna. Mi lehet?
-
f27
senior tag
Azt montam én nem találkoztam még új hibás chipel,de ha jól elolvastad volt 1-2 olyan eset mikor valami úton módon mégis hibás csip került valakihez!(persze újra golyózott gyárilag vagy bontott)
Vagyis az nem jelenti azt hogy képtelenség hogy hibás chip érkezen hozzád.
De ha bontottat kérsz akkor lehetséges a hiba lehetősége 1x, kétszer biztos nincs hibás bontott se,mivel üzemképes alaplapokat bontok le.
Új chip esetén szinte képtelenség a hibás chip lehetősége.
Ha szeretnél chipet,privátba keress meg és írd meg újat vagy jó bontottat szeretnél. -
f27
senior tag
Kb semmi értelme,
A mag közepén lévő kis üveg alatt is golyok lapulnak. Ha egy chip maghibás akkor az esetek 90% nál ott van a kontakt hiba ezért van néha az hogy egy reflow elegendő mert nem az alsó golyók engedtek fel hanem a felső,de ott is elkell érni a 220fokot stabilan
Pákahegyel kb ha oda teszed elérsz vagy 50 fokot sem,mert elvezeti a nyák a hőt,a pákád meg max 120W ha jó a pákád,forrasztáshol meg 1200-1800w kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest