- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kocska89
tag
válasz
bitfarago #16584 üzenetére
Szia.
Köszönöm, hogy segítesz.
Raktam fel képeket:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Laptoppal nekem, kishalnak, aki csak hobbiból javít, általában alkatrészekért cserébe. Nem érdemes foglalkozni. Lenovo még nem jutott hozzám. Talán egy ázott volt.
gyurma_85
Igen segít ha van. Gyűjtöttél egy hozzászólást jár a keksz.
Rohadtul utálom magam átrágni a 80 fizetős oldalon, mire megvan a 30. link után az 1 nem fizetős oldal.
A 25. töltsem le a 250kb os schematic.exe vírust.Nincsenek bejáratott oldalaim, link gyűjteményeim.
Mertem feltételezni a nagy szakik között valaki már javított ilyen gépet. Ne adjisten van valaki, aki ismeri ezt a gépet és a jó magyar szokással ellentétben nem tartja magában az infót.
-
Kocska89
tag
válasz
bitfarago #16581 üzenetére
Egyik kép sem vakuval készült
Nem vagyok profi fotós mesterséges fénynél per pillanat jobb nem megy. ---> [link]Mutasd melyiket, dobok róla makrót, vagy megnézem mikroszkóp alatt ha szükséges.
Amiket írtál nem találok rajt. viszont ha rákeresek "L8545sq" akkor a képek közt feljön ez: [link]
Elméletben LP8550 ha lehet hinni alibabának. Ő lesz a hunyó igaz?
-
Gyeptegla
tag
válasz
bitfarago #12214 üzenetére
Nem volt szándékomban felfedni a cégeket, csak amolyan nyílt levélnek szántam, de ha már ennyire kéritek íme:
Az ominózus szervíz ahol totálkárossá nyilvánították a gépet és a chippel megrövidítettek a Reballing Hungary a Kvassay úton.
Aki életet lehelt a gépembe a Notik.hu volt. -
Gigabyga
aktív tag
-
Benji77
aktív tag
válasz
bitfarago #11953 üzenetére
Reballozni teljesen felesleges az IGP-t. Max. fél évig bírja.
Persze lehet kivételes eset is. Tegnap hívott egy ügyfél Kecskemétről, hogy eddig bírta a K50.
2 éve volt reballozva. Most chip cserét kér.
Én alapból új chipet rakok már fel kb. fél-egy éve.
Reflow/reball csak ha tisztába van vele az ügyfél, hogy kb. mint halottnak a beöntés... -
JSHammer
tag
válasz
bitfarago #11924 üzenetére
Megfogadom , akkor a kétféle megoldásból lehet h csipeszes megoldás lesz, mert az atten pákájához nincs sok bizodalmam
akkor majd egy márkás megbízható állomásba fektetek
A kombó attent is csak a levegő miatt kell, meg egy pákával több sosem rossz ha van!
Volt egy lengyel állomásos pákám, na az tényleg nagyon jó volt csak nincs hozzá páka seholmivel az övé szétégett
-
JSHammer
tag
válasz
bitfarago #11921 üzenetére
Hőlég kombós atten már van beszerzés alatt, de kifejezetten egy kellene ami ellég precíz egy kisebb smd-hez is...nagy tuskó fejű pákáim vannak, puskás tivadar féle páka is tök jól melegít , de egy smd hez kicsit durvaXD
ilyesmire gondolok!(méretezésben)
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=588184
vagy ő!
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=830283
-
ielektros
senior tag
válasz
bitfarago #11856 üzenetére
Azert azt hozzatennem, hogy a minosege ennek a lapnak is kimagaslo a tobbihez kepest amit eddig lattam ebben a kategoriaban. Foxconn jo lapokat csinal az applenek az en velemenyem szerint. Sporolas itt nem annyira hangsulyos. Nyilvan az 1500 euros vetelar azert nyom a latba a gyartasnal is ha nem is sokat.
-
-
toza
senior tag
válasz
bitfarago #11552 üzenetére
nem ertek hozza egyertelmu.nem tudom alapokat.nem is erdekel.. csak az a resze ami a problema megoldasahoz kell..biztonsagosan levegyem es vissza rakjam a csipt..ha nem jo akkor tok mindegy.. a telefont a foldon talaltam feldarabban..izgalmas projektnek tunt osszerakni.. es megigerem h ezekkel soha a budos eletben nem fogsz talalkozni,ha csak nem jarsz london kornyeken..
-
toza
senior tag
válasz
bitfarago #11548 üzenetére
igy van.. gondolom ami egetnek tunik erdemes cserelni igyisugyis.. nekem ez csak hobbi lenne. penzkereset nelkul..egyebkent eleg lenne egy link alapokkal.. nem is titkok ezek hiszen minden fennt van a neten.
az akut meg toltodik pcrol atalakitoval.meg megnyaltam es rosszizu volt szoval van benne aram..
azert koszi.. -
JSHammer
tag
válasz
bitfarago #11548 üzenetére
Szia!
Életszerű és jogos h semmi sincs ingyen, de nem kérte h csináld meg ingyen, meg h tanítsd meg, csak annyit h megoldódhat-e a dolog!
Toza kolléga:Ilyen hibaleírással nyugodtan mondhatja itt bárki azt "próbálta már bedugni a gépet a konnektorba?
" a célzás arra vonatkozik hogy hibát keresni ,házi viszonylatban komoly felszereléssel lehet , és komoly tapasztalattal...,summa summárum :ennyi infóból semmit nem lehet megállapítani
De végülis tényleg , ha azt akarod h menjen akkor itt keress egy hozzád közelebb eső emberkét, mert a vége tényleg kuka lesz
-
Hunter2
addikt
-
Router
őstag
válasz
bitfarago #11366 üzenetére
A csokibarna gépek tulajától mindig megkérdezem hol volt és mit mondtak rá. Az értelmesebb emberekkel nem kell sokat beszélgetni, tudomásul veszi, hogy rossz helyre vitte. Mikor kicsit belemélyedünk, hogy az adott problémát mivel lett volna célszerű orvosolni, jön a homlokcsapkodás - jaaaaj nekem teljesen mást mondtak, legközelebb hozzád hozom... És ha megbízható munkát végzel vissza is fog jönni, sőt ajánlani fog másoknak. A negatív tapasztalatok után imába foglalják egy jó szaki nevét. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy minden éremnek két oldala van, egy szerviz sikerét sosem az fogja meghatározni, hogy mennyi kontár van a piacon, szerintem...
Mindennek a korrektség az alapja. -
alienpapa
senior tag
válasz
bitfarago #11306 üzenetére
Csak hogy kicsit okosodjak azt is megkérdezem, hogy tegyük fel ha jelzi a töltő rádugását viszont nem kapcsol be. Ebben az esetben a bga hiba sokkal valószínűbb, mint ha töltőre semmit sem reagálna?
(#11308) nahunn
Sokan írjátok, hogy bios hibás gépet visznek hozzátok hasonló tünetekkel a tipikus bga/chip hibához.
Totál nem értem, hogy tud tönkre menni egy bios.....? Mi történik vele, hogy szar lesz? -
Popes
őstag
válasz
bitfarago #11110 üzenetére
Itt az összehasonlítása a két LCD-nek Link nekem gyanús hogy ez nem bele való.
Majd az lvds signal pin kiosztást megnézem, de lehet jobb ha félreteszem és majd egy belevaló samsungal kipróbálom(mondjuk ha úgy megy akkor is kérdés hogy a 3d-s rossz vagy csak nem kompatibilis)
-
bnorci71
addikt
válasz
bitfarago #10341 üzenetére
Miskolc
Debrecenbe 3 hetente szoktam járni, bár most, hogy vége a gyereknek a bajnokságnak így nem rendszeres, de ha megvárható a dolog akkor lemegyek a géppel
Pestre kolléga esetleg fel tudja vinni, bár a megvárás ott nem biztos, hogy járható, fogalmam nincs mennyiidő egy ilyen beavatkozás komplett szétszedés/javítás/összerakás -
f27
senior tag
válasz
bitfarago #8782 üzenetére
Igen automata a jobb de mivan ha pl pancelos a chipp? Ott nagyobb levego szallitas kellene nem?
Azon agyaltam hogy valasztani lehetne pl hogy melkora a forraszto fej tehet 26x26 31x31 vagy 40x40 vagy 44x44
A belekerulo ventillator olyan durva lesz hogy csak na.
Semmi hangja nemlesz a gepnek szinte mukodes kozben
Aszem a ventillatorok kusba lesznek kihult allapotban.
A szellozteto ventik hoerzekelovel lesznek ellatva a forrasztofej ventije lefog allni ha kihul a gep stb...
A burkolat mar keszul erosen
A cnc vezerles is keszuloben van
Akkor nemvartam ennyire a gep elkeszuleset mikor az elsot epitettem epp. -
Lsilent
tag
válasz
bitfarago #8773 üzenetére
Bármi más is megfoghatja, mi van ha nem akarsz belépni biosba? Akkor megy vagy akkor is megfagy? Megfagy, vagy megáll a megjelenítés, de tudsz restartolni c+a+d-vel? Mert akkor csak gondolkodik vmi eszközön valszeg.
Nem toltál le, löktél el alkatrészt, a bga-zás során?
Bocs de, ez a mindent újragolyózok ez nem javítás. A hibás alkatrészt cseréld, a többit meg nem kell bántani.
-
f27
senior tag
válasz
bitfarago #8763 üzenetére
Egyepkent tegnap elott csinaltam egy f3 mat kijelzo vilagitott es megfagyott.
Reball erre arra muszerekkel merve mennie kellet volna.
Egyszer veletlen megnyomtam a gput rajt elindult.
Majd direkt nyomtam ment elengettem megfagyott.
Aztan kiderult valahol alaplap repedes lehet mert tettem ra egy kemenyebb nikecelt ratettem az aljat es megy a gep hibatlanul most is. -
Gigabyga
aktív tag
válasz
bitfarago #8568 üzenetére
Engem ma reggel hívott fel egy srác,érdeklődött javítás felől és tök normálisan elmodntam neki az árakat.Erre felháborodott,hogy már nem is tudom a helység nevét ahol 6000ért golyóznak...Mondtam akkor vigye oda bátran..
Éésss belekezdett....hogy 5 xboxból neki 1et megcsináltak..hát kiröhögtem,én adnám vissza a vállalkozóim ha ilyen aránnyal javítanék.
Azért megkérdeztem milyen gépről lenne szó..Albacomp...megköszöntem neki az érdeklődését és letettük a telefont.Van itt Tb-n egy manuska,hozza a gépeket állandóan chip cserére...Minden egyes gép ripityára van melengetve,levan ültetve de lövésem sincs hogyan sikerül neki...jah meg egy tonna folyatószer van rajta plusz csomagmzsepi.... :-)
Múltkor visszahozott egy gépet,hogy meghalt chipcserével 2hét után hááát szarrá volt melengetve nem bírtam leszedni mert nem volt alatta golyó már :-) de pengetett a hülyeségéért xD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest